Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bambi92 wrote:Ale to się różni w zależności od wieku. Nie masz widełek podanych przy wyniku?
Mam 26ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
Rica wrote:Wiem co czujesz, miałam podobnie …
Gdy pochwalilismy się ciaza do mojego Teścia / a musiał wiedzieć bo zarządza firmą w której pracuje/ to powiedział nam: aaa Wy to problemow nie macie, wszystko Wam lekko idzie, nigdy nie mieliście pod górę” - te słowa odrazu mnie tak przeszyly… poczułam wewnętrzny nagle strach…
I wiecie co?
I dziecko w 5miesiacu tracę… i rzuciłam mu na biurko akt zgonu dziecka mówiąc „ masz akt zgonu swojej wnuczki - i co? Słowa się Twoje spełniły … teraz do końca życia będę mieć pod górę żyjąc ta tragedią jaka nas spotkała”
Po miesiącu wciskał mi na ręce niemowlaka 3 miesięcznego jego córki bym wzięła potrzymala - czaicie temat???
Odmówiłam, to chcieli mnie „zjesc wzrokiem” a ja umierałam od środka…
Także ludzie to potwory…
o matko, nietakt to mało powiedziane... słowa tak potrafią czasem zranić, że człowiek do końca życia pamięta.
współczuję przeżyć
Nie pomyślał, że możesz przeżywać stratę? Mieć traumę? Kuleje ludzka świadomość na te tematy... i nie wiem skąd taka mentalność, żeby ludziom się mieszać w tak intymne sprawy.
-
Gdy pochwalilismy się ciaza do mojego Teścia / a musiał wiedzieć bo zarządza firmą w której pracuje/ to powiedział nam: aaa Wy to problemow nie macie, wszystko Wam lekko idzie, nigdy nie mieliście pod górę” - te słowa odrazu mnie tak przeszyly… poczułam wewnętrzny nagle strach…
I wiecie co?
I dziecko w 5miesiacu tracę… i rzuciłam mu na biurko akt zgonu dziecka mówiąc „ masz akt zgonu swojej wnuczki - i co? Słowa się Twoje spełniły … teraz do końca życia będę mieć pod górę żyjąc ta tragedią jaka nas spotkała”
Po miesiącu wciskał mi na ręce niemowlaka 3 miesięcznego jego córki bym wzięła potrzymala - czaicie temat???
Nadal życzą mi, ciagle mówią kiedy kolejne, najlepiej to zaraz powinnam robić dzieciaka, lata Ci leca ale nikt nie wie jak wygladal taki porod, kremacja - procedury, iść po akt zgody…nikt nie zapyta czy na to jestem gotowa…
Także ludzie to potwory…
Nie mówiąc ze po tyg sobie impreze urządzili … a ja w domu z mężem i córka siedzieliśmy i dosłownie wyliśmy głosem…
Whaaaat? Ja bym na Twoim miejscu zmieniła pracę. ASAP.
Rozumiem, że nie każdy musi być empatyczny, ale kurczę... Widać, że teściowie myślą głównie o sobie. Więc bez skrupułów możesz żyć po swojemu 🙄Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Kurcze nawet nie wiem czy to mała świadomość bo dla.mnie to za słabe słowo... Dla mnie to przepraszam ale głupota...
Przecież poronienie to nie zbicie jajka i pójście po nowe do sklepu ...♀ 33
♂ 33
👩❤️👨 04.2013
💒 06.2020
2022 🐕❤️
Starania od 04.2019
👧
AMH 2,63
Endometrioza 1 stopnia
Mthfr homo, pai hetero
🧑🦱
Wyniki ok
07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, encorton
10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
13.12.24 dwie kreski 🥹
16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺
16.04.25 (21w3d) 473 gr chłopca 🥹
03.23 cb 💔
08.23 cb💔
-
Ale wiecie co, ja jestem pewna, że nasze rodziny będą w szoku, a może nawet lekko oburzone, jeśli będziemy mieć kolejne dziecko. Oboje z mężem pochodzimy z rodzin 2+2, moja mama już mi wspominała, że jeśli byłoby jeszcze jedno dziecko to już 'masakra'... takie myślenie, że 3 i więcej dzieci to już patologia. A my marzymy o czwórce
często niestety ludzie mierzą innych swoją miarą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 13:22
-
nesairah wrote:o matko, nietakt to mało powiedziane... słowa tak potrafią czasem zranić, że człowiek do końca życia pamięta.
współczuję przeżyć
Nie pomyślał, że możesz przeżywać stratę? Mieć traumę? Kuleje ludzka świadomość na te tematy... i nie wiem skąd taka mentalność, żeby ludziom się mieszać w tak intymne sprawy.
Wydaje mi się ze chcieli spowodować bym „ szybko zapomniała, zeby wszystko toczyło się jak zawsze, ze nic się nie stało…”
Jednak swoi Rodzice to swoi… i mąż który jest za Tobą. I dzięki Nim psychicznie nie siadłam…Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
I wiecie co?
Nadal życzą mi, ciagle mówią kiedy kolejne, najlepiej to zaraz powinnam robić dzieciaka, lata Ci leca ale nikt nie wie jak wygladal taki porod, kremacja - procedury, iść po akt zgody…nikt nie zapyta czy na to jestem gotowa…
Także ludzie to potwory…
Nie mówiąc ze po tyg sobie impreze urządzili … a ja w domu z mężem i córka siedzieliśmy i dosłownie wyliśmy głosem…
Bardzo proszę Boga by kiedyś mi te wylane łzy wynagrodził Maleństwem, i zeby - może strasznie to zabrzmi- zapłacili mi za ten ból i łzy…
Teść z piekła rodem… szkoda mi tego człowieka, musi być głęboko zakompleksiony i smutny w środku.Rica, Sara30 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Kurde, nie sądziłam, że taka mentalność ciśnięcia na dziecko po ślubie jest tak powszechna. Ja nie mam kontaktu z dalszą rodziną, utrzymuje kontakt tylko z kilkoma osobami i nie kojarzę takich komentarzy w stronę kogokolwiek, ale raczej nikt w mojej rodzinie nie żyje po bożemu xD.
Natomiast słyszałam komentarze w drugą stronę - że co tak wcześnie, pewnie wpadka, przecież kasy nie mają itd.Sara30, Rica lubią tę wiadomość
24 👱♀️
16.11 ⏸️ - beta 19,5
12.12 - mamy ❤️
14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
10. 02 - 10cm 🐿️
24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
24.03 - wszystko ok 🐋
21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
19.05 - prenatalne III trymestr 💛
27.06 - 35+4 2647g
14.07- ostatnia wizyta
28.07 - 40+0 3520g
06.08 - indukcja
-
Kaja1234 wrote:Kurde, nie sądziłam, że taka mentalność ciśnięcia na dziecko po ślubie jest tak powszechna. Ja nie mam kontaktu z dalszą rodziną, utrzymuje kontakt tylko z kilkoma osobami i nie kojarzę takich komentarzy w stronę kogokolwiek, ale raczej nikt w mojej rodzinie nie żyje po bożemu xD.
Natomiast słyszałam komentarze w drugą stronę - że co tak wcześnie, pewnie wpadka, przecież kasy nie mają itd.
Też słyszałam, będąc w pierwszej ciąży w wieku 25 lat, że na bank wpadkai w ogóle 25 lat to przecież taaaaak wcześnie, że kariera, dom, że trzeba się dorobić.
-
Kaja1234 wrote:Kurde, nie sądziłam, że taka mentalność ciśnięcia na dziecko po ślubie jest tak powszechna. Ja nie mam kontaktu z dalszą rodziną, utrzymuje kontakt tylko z kilkoma osobami i nie kojarzę takich komentarzy w stronę kogokolwiek, ale raczej nikt w mojej rodzinie nie żyje po bożemu xD.
Natomiast słyszałam komentarze w drugą stronę - że co tak wcześnie, pewnie wpadka, przecież kasy nie mają itd.
Ale w Polsce to takie normalne żeby od razu ocenić kogoś z góry na dół. TragediaEmka06, Sara30 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
nesairah wrote:Ale wiecie co, ja jestem pewna, że nasze rodziny będą w szoku, a może nawet lekko oburzone, jeśli będziemy mieć kolejne dziecko. Oboje z mężem pochodzimy z rodzin 2+2, moja mama już mi wspominała, że jeśli byłoby jeszcze jedno dziecko to już 'masakra'... takie myślenie, że 3 i więcej dzieci to już patologia. A my marzymy o czwórce
często niestety ludzie mierzą innych swoją miarą.
O to to!
Jak masz 3 dzieci to już patologia.
Ale słuchaj, między moimi dziećmi jest b. Mała różnica wieku bo urodziłam 3 w 3 lata. Więc to tak, jakbym nie umiała się zabezpieczyć dla niektórych wygląda 🙈
Pomysl, co będzie jak zajdę w ciąże z 4. Nie dość że 3 już jest, to młoda chora i niepełnosprawna. To dopiero będą komentarze 🙈 -
@Rica tak strasznie mi przykro z powodu waszej straty
Ale ludzie często nie wiedzą jak się zachować. Jedni unikają tematu bojąc się że będą tym jątrzyć ranę, inni tylko o tym gadają a jeszcze inni udają że nic się nie stało.
Ja ogólnie mam alergię na wszelkiej maści "pocieszycieli".
W moim i męża otoczeniu większość osób traktuje naszą sytuację normalnie. Teściowa przeszła lekkie załamanie ale się ogarnęła. Normalnie rozmawiają itd.
Jest natomiast kilka osób w rodzinie (pokolenie 80+), które uważają, że choroba T. Jest karą dla mnie.
Bo się od Boga odsunęłam. A jakbym pobiegła z T. do kościoła to by wyzdrowiała. Tak. Napewno. Z choroby genetycznej 🙈
Jest jeszcze grupa która bardzo mnie irytuje, mianowicie pocieszyciele, którzy jak na złość wszyscy się zmówili na jeden tekst "najważniejsze że chodzi". A mi się wtedy nóż w kieszeni otwiera i gul skacze. Bo jakby mnie kto o zdanie pytał, to wolałabym dziecko na wózku ale sprawne intelektualnie z szansą na przyszłość, studia, własną rodzinę. Moja córka chodzi. Ba. Ona biega. Ucieka z domu oknem, wybiega z posesji i nie wiem czy za 15 lat będzie umiała ukroic pomidora. Ale nie. Najważniejsze że chodzi 🤮Rica lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Rodzina mojego M właśnie tak nas nazwała (tzn patologią), gdy dowiedzieli się o trzecim. Później truli M, że mając tyle dzieci zawiązał sobie bata nad sobą. Że będzie klepać biedę. Że ja jestem nierobem siedzącym w domu, bo zamiast iść do pracy, to tylko rodzę. Tak więc domyślasz się jaka będzie ożywiona reakcja na info o czwartym...
Piąteczka 😁 -
edka85 wrote:Rodzina mojego M właśnie tak nas nazwała (tzn patologią), gdy dowiedzieli się o trzecim. Później truli M, że mając tyle dzieci zawiązał sobie bata nad sobą. Że będzie klepać biedę. Że ja jestem nierobem siedzącym w domu, bo zamiast iść do pracy, to tylko rodzę. Tak więc domyślasz się jaka będzie ożywiona reakcja na info o czwartym...
Masakra... co za ludzie. Ja kocham patrzeć na rodziny wielodzietne i skrycie marzę, że i nas to czeka
Aż się nie chce z taką rodziną rozmawiać, co? -
ChocoMonster wrote:A co tu taka cisza? Wszystkie jeszcze śpią? 😂
Proszę mi tutaj mówić co tam u was, jak nastroje? ☺️
Choco ty się tak nie nastawiaj na tą @ 😋 bo nic nie wiadomo ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 13:58
8.01.2012 💙
26.07.2023 💙
Ja niskie AMH
Mąż niskie parametry nasienia
Starania o 3 .... -
Sara30 wrote:O to to!
Jak masz 3 dzieci to już patologia.
Ale słuchaj, między moimi dziećmi jest b. Mała różnica wieku bo urodziłam 3 w 3 lata. Więc to tak, jakbym nie umiała się zabezpieczyć dla niektórych wygląda 🙈
Pomysl, co będzie jak zajdę w ciąże z 4. Nie dość że 3 już jest, to młoda chora i niepełnosprawna. To dopiero będą komentarze 🙈
Niektórzy tak myślą, że Ci co mają więcej dzieci niż 2 to nie mają pojęcia o rozrodczości
Jakieś takie przekonanie teraz, że rodzina to najlepiej 2+1 lub 2+2 , a większe to patola, bieda itd. -
nesairah wrote:Niektórzy tak myślą, że Ci co mają więcej dzieci niż 2 to nie mają pojęcia o rozrodczości
Jakieś takie przekonanie teraz, że rodzina to najlepiej 2+1 lub 2+2 , a większe to patola, bieda itd.
Ja kilka ładnych lat mieszkałam w Norwegii. I tam z kolei, 2-3 dzieci to takie "minimum". Masa jest rodzin z 4 czy 5 dzieci. -
nesairah wrote:Niektórzy tak myślą, że Ci co mają więcej dzieci niż 2 to nie mają pojęcia o rozrodczości
Jakieś takie przekonanie teraz, że rodzina to najlepiej 2+1 lub 2+2 , a większe to patola, bieda itd.
Słuchaj, a zgadnij czego się dowiemy jak zajdziemy w 4-te ciąże.
Że nam chodziło tylko o emeryturę PiS-u i 500+ 😆😆😆😆😆😆😆Kil lubi tę wiadomość