X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:
    Ale to się różni w zależności od wieku. Nie masz widełek podanych przy wyniku?
    Są tylko ogólne widełki. Te które podałam.
    Mam 26

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rica wrote:
    Wiem co czujesz, miałam podobnie …
    Gdy pochwalilismy się ciaza do mojego Teścia / a musiał wiedzieć bo zarządza firmą w której pracuje/ to powiedział nam: aaa Wy to problemow nie macie, wszystko Wam lekko idzie, nigdy nie mieliście pod górę” - te słowa odrazu mnie tak przeszyly… poczułam wewnętrzny nagle strach…
    I wiecie co?
    I dziecko w 5miesiacu tracę… i rzuciłam mu na biurko akt zgonu dziecka mówiąc „ masz akt zgonu swojej wnuczki - i co? Słowa się Twoje spełniły … teraz do końca życia będę mieć pod górę żyjąc ta tragedią jaka nas spotkała”
    Po miesiącu wciskał mi na ręce niemowlaka 3 miesięcznego jego córki bym wzięła potrzymala - czaicie temat???

Odmówiłam, to chcieli mnie „zjesc wzrokiem” a ja umierałam od środka…

Także ludzie to potwory…

o matko, nietakt to mało powiedziane... słowa tak potrafią czasem zranić, że człowiek do końca życia pamięta.

współczuję przeżyć :(

Nie pomyślał, że możesz przeżywać stratę? Mieć traumę? Kuleje ludzka świadomość na te tematy... i nie wiem skąd taka mentalność, żeby ludziom się mieszać w tak intymne sprawy.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rica wrote:
    Gdy pochwalilismy się ciaza do mojego Teścia / a musiał wiedzieć bo zarządza firmą w której pracuje/ to powiedział nam: aaa Wy to problemow nie macie, wszystko Wam lekko idzie, nigdy nie mieliście pod górę” - te słowa odrazu mnie tak przeszyly… poczułam wewnętrzny nagle strach…
    I wiecie co?
    I dziecko w 5miesiacu tracę… i rzuciłam mu na biurko akt zgonu dziecka mówiąc „ masz akt zgonu swojej wnuczki - i co? Słowa się Twoje spełniły … teraz do końca życia będę mieć pod górę żyjąc ta tragedią jaka nas spotkała”
    Po miesiącu wciskał mi na ręce niemowlaka 3 miesięcznego jego córki bym wzięła potrzymala - czaicie temat???

Nadal życzą mi, ciagle mówią kiedy kolejne, najlepiej to zaraz powinnam robić dzieciaka, lata Ci leca ale nikt nie wie jak wygladal taki porod, kremacja - procedury, iść po akt zgody…nikt nie zapyta czy na to jestem gotowa…

Także ludzie to potwory…

Nie mówiąc ze po tyg sobie impreze urządzili … a ja w domu z mężem i córka siedzieliśmy i dosłownie wyliśmy głosem…

Whaaaat? Ja bym na Twoim miejscu zmieniła pracę. ASAP.

Rozumiem, że nie każdy musi być empatyczny, ale kurczę... Widać, że teściowie myślą głównie o sobie. Więc bez skrupułów możesz żyć po swojemu 🙄

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Marteczka92 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nawet nie wiem czy to mała świadomość bo dla.mnie to za słabe słowo... Dla mnie to przepraszam ale głupota...
    Przecież poronienie to nie zbicie jajka i pójście po nowe do sklepu ...

♀ 33
    ♂ 33
    👩‍❤️‍👨 04.2013
    💒 06.2020
    2022 🐕❤️
    Starania od 04.2019
    👧
    AMH 2,63
    Endometrioza 1 stopnia
    Mthfr homo, pai hetero
    🧑‍🦱
    Wyniki ok

07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
    05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
    05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, encorton

10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
    11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
    6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
    13.12.24 dwie kreski 🥹
    16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
    18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
    21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺
    16.04.25 (21w3d) 473 gr chłopca 🥹

03.23 cb 💔
    08.23 cb💔
    preg.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co, ja jestem pewna, że nasze rodziny będą w szoku, a może nawet lekko oburzone, jeśli będziemy mieć kolejne dziecko. Oboje z mężem pochodzimy z rodzin 2+2, moja mama już mi wspominała, że jeśli byłoby jeszcze jedno dziecko to już 'masakra'... takie myślenie, że 3 i więcej dzieci to już patologia. A my marzymy o czwórce :D

często niestety ludzie mierzą innych swoją miarą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 13:22

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Rica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    o matko, nietakt to mało powiedziane... słowa tak potrafią czasem zranić, że człowiek do końca życia pamięta.

współczuję przeżyć :(

Nie pomyślał, że możesz przeżywać stratę? Mieć traumę? Kuleje ludzka świadomość na te tematy... i nie wiem skąd taka mentalność, żeby ludziom się mieszać w tak intymne sprawy.

Wydaje mi się ze chcieli spowodować bym „ szybko zapomniała, zeby wszystko toczyło się jak zawsze, ze nic się nie stało…”

Jednak swoi Rodzice to swoi… i mąż który jest za Tobą. I dzięki Nim psychicznie nie siadłam…

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rica wrote:
    I wiecie co?

Nadal życzą mi, ciagle mówią kiedy kolejne, najlepiej to zaraz powinnam robić dzieciaka, lata Ci leca ale nikt nie wie jak wygladal taki porod, kremacja - procedury, iść po akt zgody…nikt nie zapyta czy na to jestem gotowa…

Także ludzie to potwory…

Nie mówiąc ze po tyg sobie impreze urządzili … a ja w domu z mężem i córka siedzieliśmy i dosłownie wyliśmy głosem…

Bardzo proszę Boga by kiedyś mi te wylane łzy wynagrodził Maleństwem, i zeby - może strasznie to zabrzmi- zapłacili mi za ten ból i łzy…
    Rica bardzo mi przykro takich słów w Twoim kierunku i przeżyć, które musiałaś znieść. Nikt nie powinien przechodzić przez coś takiego.
    Teść z piekła rodem… szkoda mi tego człowieka, musi być głęboko zakompleksiony i smutny w środku.

Rica, Sara30 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Kaja1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie sądziłam, że taka mentalność ciśnięcia na dziecko po ślubie jest tak powszechna. Ja nie mam kontaktu z dalszą rodziną, utrzymuje kontakt tylko z kilkoma osobami i nie kojarzę takich komentarzy w stronę kogokolwiek, ale raczej nikt w mojej rodzinie nie żyje po bożemu xD.

Natomiast słyszałam komentarze w drugą stronę - że co tak wcześnie, pewnie wpadka, przecież kasy nie mają itd.

Sara30, Rica lubią tę wiadomość

24 👱‍♀️

16.11 ⏸️ - beta 19,5
    12.12 - mamy ❤️
    14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
    10. 02 - 10cm 🐿️
    24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
    11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
    24.03 - wszystko ok 🐋
    21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
    19.05 - prenatalne III trymestr 💛
    27.06 - 35+4 2647g
    14.07- ostatnia wizyta
    28.07 - 40+0 3520g
    06.08 - indukcja
    age.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja1234 wrote:
    Kurde, nie sądziłam, że taka mentalność ciśnięcia na dziecko po ślubie jest tak powszechna. Ja nie mam kontaktu z dalszą rodziną, utrzymuje kontakt tylko z kilkoma osobami i nie kojarzę takich komentarzy w stronę kogokolwiek, ale raczej nikt w mojej rodzinie nie żyje po bożemu xD.

Natomiast słyszałam komentarze w drugą stronę - że co tak wcześnie, pewnie wpadka, przecież kasy nie mają itd.

Też słyszałam, będąc w pierwszej ciąży w wieku 25 lat, że na bank wpadka :D i w ogóle 25 lat to przecież taaaaak wcześnie, że kariera, dom, że trzeba się dorobić.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja1234 wrote:

Mi się wydaje, że Polacy ogólnie mają tendencję do wchodzenia w czyjeś sprawy prywatne i szybkiego wydawania osądów. Nikogo w sumie nie powinno interesować, czy dziecko jest niespodzianką czy dziecko planowane, czy dziecko jest chciane lub niechciane. To jest tylko i wyłącznie sprawa pomiędzy ojcem i matką tego dziecka.
    Ale w Polsce to takie normalne żeby od razu ocenić kogoś z góry na dół. Tragedia

Emka06, Sara30 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Rica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ale spokojnie…. karma do nich wróci…

Sara30, Niaha, paprotka17 lubią tę wiadomość

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ale wiecie co, ja jestem pewna, że nasze rodziny będą w szoku, a może nawet lekko oburzone, jeśli będziemy mieć kolejne dziecko. Oboje z mężem pochodzimy z rodzin 2+2, moja mama już mi wspominała, że jeśli byłoby jeszcze jedno dziecko to już 'masakra'... takie myślenie, że 3 i więcej dzieci to już patologia. A my marzymy o czwórce :D

często niestety ludzie mierzą innych swoją miarą.

O to to!
    Jak masz 3 dzieci to już patologia.
    Ale słuchaj, między moimi dziećmi jest b. Mała różnica wieku bo urodziłam 3 w 3 lata. Więc to tak, jakbym nie umiała się zabezpieczyć dla niektórych wygląda 🙈

Pomysl, co będzie jak zajdę w ciąże z 4. Nie dość że 3 już jest, to młoda chora i niepełnosprawna. To dopiero będą komentarze 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rica tak strasznie mi przykro z powodu waszej straty :(

Ale ludzie często nie wiedzą jak się zachować. Jedni unikają tematu bojąc się że będą tym jątrzyć ranę, inni tylko o tym gadają a jeszcze inni udają że nic się nie stało.

Ja ogólnie mam alergię na wszelkiej maści "pocieszycieli".
    W moim i męża otoczeniu większość osób traktuje naszą sytuację normalnie. Teściowa przeszła lekkie załamanie ale się ogarnęła. Normalnie rozmawiają itd.
    Jest natomiast kilka osób w rodzinie (pokolenie 80+), które uważają, że choroba T. Jest karą dla mnie.
    Bo się od Boga odsunęłam. A jakbym pobiegła z T. do kościoła to by wyzdrowiała. Tak. Napewno. Z choroby genetycznej 🙈

Jest jeszcze grupa która bardzo mnie irytuje, mianowicie pocieszyciele, którzy jak na złość wszyscy się zmówili na jeden tekst "najważniejsze że chodzi". A mi się wtedy nóż w kieszeni otwiera i gul skacze. Bo jakby mnie kto o zdanie pytał, to wolałabym dziecko na wózku ale sprawne intelektualnie z szansą na przyszłość, studia, własną rodzinę. Moja córka chodzi. Ba. Ona biega. Ucieka z domu oknem, wybiega z posesji i nie wiem czy za 15 lat będzie umiała ukroic pomidora. Ale nie. Najważniejsze że chodzi 🤮

Rica lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Rodzina mojego M właśnie tak nas nazwała (tzn patologią), gdy dowiedzieli się o trzecim. Później truli M, że mając tyle dzieci zawiązał sobie bata nad sobą. Że będzie klepać biedę. Że ja jestem nierobem siedzącym w domu, bo zamiast iść do pracy, to tylko rodzę. Tak więc domyślasz się jaka będzie ożywiona reakcja na info o czwartym...

Piąteczka 😁

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Rodzina mojego M właśnie tak nas nazwała (tzn patologią), gdy dowiedzieli się o trzecim. Później truli M, że mając tyle dzieci zawiązał sobie bata nad sobą. Że będzie klepać biedę. Że ja jestem nierobem siedzącym w domu, bo zamiast iść do pracy, to tylko rodzę. Tak więc domyślasz się jaka będzie ożywiona reakcja na info o czwartym...

Masakra... co za ludzie. Ja kocham patrzeć na rodziny wielodzietne i skrycie marzę, że i nas to czeka :)

Aż się nie chce z taką rodziną rozmawiać, co?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Miśka 91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    A co tu taka cisza? Wszystkie jeszcze śpią? 😂

Proszę mi tutaj mówić co tam u was, jak nastroje? ☺️
    Ja wracam właśnie z pracy. Ja trochę dziś rano ,,przygaslam " zrobiłam test ale ta kreska nie ciemnieje 🙈 i mam cykora
    Choco ty się tak nie nastawiaj na tą @ 😋 bo nic nie wiadomo ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 13:58

8.01.2012 💙
    26.07.2023 💙

Ja niskie AMH
    Mąż niskie parametry nasienia

Starania o 3 ....
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    O to to!
    Jak masz 3 dzieci to już patologia.
    Ale słuchaj, między moimi dziećmi jest b. Mała różnica wieku bo urodziłam 3 w 3 lata. Więc to tak, jakbym nie umiała się zabezpieczyć dla niektórych wygląda 🙈

Pomysl, co będzie jak zajdę w ciąże z 4. Nie dość że 3 już jest, to młoda chora i niepełnosprawna. To dopiero będą komentarze 🙈

Niektórzy tak myślą, że Ci co mają więcej dzieci niż 2 to nie mają pojęcia o rozrodczości :D
    Jakieś takie przekonanie teraz, że rodzina to najlepiej 2+1 lub 2+2 , a większe to patola, bieda itd.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MarzycielkaMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara 30 to ja mam 5 dzieci w tym że najmłodsze 4lata a najstarsze 11.
    I staram się o 6 i dupa.... nadziei juz nie mam😞😞😞

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Niektórzy tak myślą, że Ci co mają więcej dzieci niż 2 to nie mają pojęcia o rozrodczości :D
    Jakieś takie przekonanie teraz, że rodzina to najlepiej 2+1 lub 2+2 , a większe to patola, bieda itd.

Ja kilka ładnych lat mieszkałam w Norwegii. I tam z kolei, 2-3 dzieci to takie "minimum". Masa jest rodzin z 4 czy 5 dzieci.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Słuchaj, a zgadnij czego się dowiemy jak zajdziemy w 4-te ciąże.

Że nam chodziło tylko o emeryturę PiS-u i 500+ 😆😆😆😆😆😆😆

Kil lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ