Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Namisa wrote:Tak, paskowy, ale już z kolejnego dnia. Wiadomo, zdjęcie zjada poro i na żywo te kreski zawsze są bardziej widoczne. Ten strumieniowy jest z 6 października - na paskowych z tego dnia też było coś widać, ale bardzo nieśmiało, dopiero ten strumieniowy mnie przekonał że coś może być na rzeczy, więc u mnie strumieniowy wyłapał najszybciej. No a 7 października już nie było wątpliwości
Ja nie wiem czego się spodziewać.
Ale prawdę mówiąc wątpię by to były kreski fabryczne u mnie. Za mocne, za różowe.
Ale wiem, że nic nie wiem 🙈 -
Sara30 wrote:Ja nie wiem czego się spodziewać.
Ale prawdę mówiąc wątpię by to były kreski fabryczne u mnie. Za mocne, za różowe.
Ale wiem, że nic nie wiem 🙈
Kurde dziewczyny, nie było mnie trochę i już tyle mam do nadrabiania, szalejecie!😁
Swoją drogą, musze się pochwalić- jak prawdziwy Polak poczyniłam dziś zakupy.🤣 W moim przypadku w aptece, obkupiłam siebie i starego w suple, ba nawet testy owu. W tym cyklu zaliczę tez kontrole u gina owulacyjną.
Także trzymajcie kciuki i niech się dzieje magia😁🙈Ewiwi, siesiepy, Anett93 lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeekk wrote:Widać kreskę jak nic!🙏🏽
Kurde dziewczyny, nie było mnie trochę i już tyle mam do nadrabiania, szalejecie!😁
Swoją drogą, musze się pochwalić- jak prawdziwy Polak poczyniłam dziś zakupy.🤣 W moim przypadku w aptece, obkupiłam siebie i starego w suple, ba nawet testy owu. W tym cyklu zaliczę tez kontrole u gina owulacyjną.
Także trzymajcie kciuki i niech się dzieje magia😁🙈
Niech się dzieje 💪💪💪💪
Trzymam kciuki -
Sara30 wrote:Dziękuję 😘
Trzymam kciuki ❤️ dziś z dziewczynami pisalysmy, że te pink testy nie są czule mimo info na opakowaniu. Ale może akurat
Wiecie, jestem tu na forum nie bez powodu. Ale jak sobie w tej chwili wyobrażam, że faktycznie jestem w ciąży to jestem przerażona.
Jak ja będę z brzuchem sprzątać akwarium czy kosić trawnik? Albo szpital z młodą 🙈
Chyba trzeba będzie męża ściągać do Pl.
I też się tak zastanawiam. Jeśli się okaże, że to faktycznie ciąża to co ja mam z nim zrobić?
Nie chcę mu mówić przez telefon ale z drugiej strony, do jego przyjazdu 6 tygodni.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:kochana a jak wcześniej ogarniałaś? dałaś radę to teraz też dasz. a jak chodzi o męża....cózzrobisz jak chcesz. ale zobacz zanim pójdziesz do gina, zobaszysz serduszko, to się zejdzie akurat wróci
Wiesz, ja wiem że ja ogarnę z 4 dzieci z palcem w ... Kolokwialnie mówiąc.
Ale ciąża to będzie dla mnie trudny czas. Oszczędzanie się? Nie ma szans.
Kurcze, ja nigdy ciąży nie traktowałam jak choroby i jak byłam w ciąży z synem to dzień przed porodem chodziłam 8 km z roczną córką w chuście na plecach i donosiłam normalnie.
Ale przejścia z najmłodszą, jej choroba, wcześniactwo.
Po czymś takim nie da się przeżyć 9 miesięcy lajtowo. Pomijam to, że ona wymaga noszenia, pielęgnacji, wkładania do wózka, fotelika, wanny, łóżeczka. Jej nie wytłumaczę, że mama musi odpocząć.
Mnie to przeraża. Ja jestem silna babka, naprawdę. Ale jeśli coś pójdzie nie tak, będę między młotem a kowadłem. -
Sara30 wrote:Wiesz, ja wiem że ja ogarnę z 4 dzieci z palcem w ... Kolokwialnie mówiąc.
Ale ciąża to będzie dla mnie trudny czas. Oszczędzanie się? Nie ma szans.
Kurcze, ja nigdy ciąży nie traktowałam jak choroby i jak byłam w ciąży z synem to dzień przed porodem chodziłam 8 km z roczną córką w chuście na plecach i donosiłam normalnie.
Ale przejścia z najmłodszą, jej choroba, wcześniactwo.
Po czymś takim nie da się przeżyć 9 miesięcy lajtowo. Pomijam to, że ona wymaga noszenia, pielęgnacji, wkładania do wózka, fotelika, wanny, łóżeczka. Jej nie wytłumaczę, że mama musi odpocząć.
Mnie to przeraża. Ja jestem silna babka, naprawdę. Ale jeśli coś pójdzie nie tak, będę między młotem a kowadłem.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:kochana a jak wcześniej ogarniałaś? dałaś radę to teraz też dasz. a jak chodzi o męża....cózzrobisz jak chcesz. ale zobacz zanim pójdziesz do gina, zobaszysz serduszko, to się zejdzie akurat wróci
A mąż? Nie chcę mu mówić przez telefon bo on strasznie przeżywa wszystko co się dzieje w domu, gdy nie może być blisko i czuwać.
Ale z drugiej strony, jak przyjdzie to zauważy od razu. Może czuć się oszukany -
Idawoll wrote:Trzymam kciuki za Ciebie ❤️
Ja się czuję ok, odrobine mocniej czuję zapachy i to by było na tyle.
Siesiepy - bo Tobie też miałam napisać - pięknie! ❤️
Siesiepy, a może zatestujesz jutro ze mną? Weź chłopa posłuchaj, będzie mi raźniej 😋Ewiwi, siesiepy, Idawoll, Beezi, Anett93 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Ewiwi wrote:rozumiem cię. też w ciązy robiłam wszystko. podświadomie czułam to mogę tego nie. w tej ostatniej praktycznie mało robiłam, nie musiałam. a i tak skończyło się jak sie skończyło. jakbym teraz zaszła, to chyba bym sie bała zrobić pewne rzeczy z obawy o poronienie, chociaż wcześniej robiłam. ale jak jesteś, to jesteś. i jakoś sie ułoży
Wiesz, mogłabym wynająć sąsiada do koszenia trawnika, akwarium sprzedać aby nie nosić 100 l wody tygodniowo. Ale młodej nie sprzedam i nie oddam pod opiekę sąsiadce i jak przyjdzie napad i potrzeba noszenia jej 3 h to nie zrobie NIC.
Choć gdy byłam z nią w ciąży zakończonej przedwcześnie de facto, to też nie z winy dźwigania czy przepracowania a z winy lekarza (olał moją infekcje dróg moczowych, która zainfekował dziecko). Mała urodziła się w 35 TC z sepsą
Jest jeszcze jedna kwestia, która sprawi że ciąża będzie dla mnie pasmem bólu. Ale to biorę na klatę. Choruje przewlekle.
Wspominałam kiedyś, że się zaniedbałam i poszłam do lekarza po 2 latach biegunek. Okazało się, że choruje na przewlekle zapalenie jelita grubego. Nieodpowiednia dieta czy jakiekolwiek podrażnienie brzucha kończy się niewyobrażalnym bólem. Ale to trzeba będzie przetrwać bo leków które biorę, w ciąży nie wolno. Ale ja sobie dam radę. ChybaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 21:24
-
Sara, no na tym to już się zaróżowiło 😁🤞🍀 wstawiaj dalej, my lubimy oceniać 💪
Siesiepy, nie chcę nastawiać, ale moim pierwszym objawem były właśnie zawroty głowy, ale kto tam wie kiedy ja miałam owulkę 🙄 Także... Czekamy cierpliwie 😁
Edit: Idawoll, palnowalaś już jak przekażesz mężowi? 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 21:22
siesiepy, Idawoll lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
Emka06 wrote:Dziękuję! ❤️
Siesiepy, a może zatestujesz jutro ze mną? Weź chłopa posłuchaj, będzie mi raźniej 😋
Ja jutro testuje, nie czuj się opuszczonaEmka06, Cotakoza, siesiepy, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Sara 😍😍😍 a jednak! Coś tak czułam, że 10dpo (o ile na 100% owu była wtedy kiedy myślisz, bo może jeden dzień później...?) To jeszcze wcześnie. Sikaj jutro z rana jeszcze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 21:34
-
Hej, piszę tu pierwszy raz.
Dziewczyny, mam PCOS i niedoczynność tarczycy do tego cykle bezowulacyjne, wręcz walczę o każdą miesiączkę żeby w ogóle była. Stosuje żelazo, cynk, selen, inozytol. I w tym miesiącu pierwszy raz mam miesiączkę po 31 dniach po poprzedniej (wywoływanej duphastonem). Bardzo się cieszę, ale do sedna, polecacie jeszcze jakieś suplementy żeby wspomóc miesiączkę i owulację? -
Emka06 wrote:Dziękuję! ❤️
Siesiepy, a może zatestujesz jutro ze mną? Weź chłopa posłuchaj, będzie mi raźniej 😋ale proszę mnie nie przepisywać.
Łudzę się.
Ewiwi, Emka06, Anett93 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
07.2024 puste jaja płodowe 💔
29♀️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
34♂️
◾HBA 70,5%
◾MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️ 5BB 7doba
15.04 FET beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII - 13 zapłodnień - 1x ❄️3AB 5doba -
An.eta wrote:Hej, piszę tu pierwszy raz.
Dziewczyny, mam PCOS i niedoczynność tarczycy do tego cykle bezowulacyjne, wręcz walczę o każdą miesiączkę żeby w ogóle była. Stosuje żelazo, cynk, selen, inozytol. I w tym miesiącu pierwszy raz mam miesiączkę po 31 dniach po poprzedniej (wywoływanej duphastonem). Bardzo się cieszę, ale do sedna, polecacie jeszcze jakieś suplementy żeby wspomóc miesiączkę i owulację?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
07.2024 puste jaja płodowe 💔
29♀️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
34♂️
◾HBA 70,5%
◾MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️ 5BB 7doba
15.04 FET beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII - 13 zapłodnień - 1x ❄️3AB 5doba -
A-6 wrote:Sara, no na tym to już się zaróżowiło 😁🤞🍀 wstawiaj dalej, my lubimy oceniać 💪
Siesiepy, nie chcę nastawiać, ale moim pierwszym objawem były właśnie zawroty głowy, ale kto tam wie kiedy ja miałam owulkę 🙄 Także... Czekamy cierpliwie 😁
Edit: Idawoll, palnowalaś już jak przekażesz mężowi? 🤪
Kupiłam takie maleńkie body i skarpetki z napisem ❤️DADA-6, Ewiwi, M94, Emka06, Niaha, siesiepy, ChocoMonster, Lipcowa, Beezi, Anett93, Vivico, Nataliii, Kil lubią tę wiadomość
-
Hej hej, jak coś to jestem i żyje 🫣🤪
Okresu dalej brak. Jak nie przyjdzie to rano testuje 💅Emka06, Ewiwi, M94, siesiepy, Idawoll, Lipcowa, Beezi, Anett93, Cotakoza, Namisa, Miśka 91, Vivico, Nataliii, Kil lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Sara, Siesiepy, Choco, z taką ekipą mogę testować 💪😁
siesiepy, ChocoMonster, Anett93, Sara30, Cotakoza lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”