X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ale wiecie. Jakby to był cień widoczny pod oknem to ok.
    Ale to była regularna, różowa kreska.
    Nigdy wcześniej mi się coś takiego nie zdarzyło 😏

Chyba, że ten facelle nie był oszukany tylko wyłapał biochema.

Ale ogólnie czuję się rozczarowana :(
    Moim zdaniem to biochem był.

siesiepy lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na budowie, więc czasu mało na forum, ale coś doczytałam, że ktoś pytał o Horieny owulaki - mi w tym cyklu bardzo ładny pik pokazały (z dnia na dzień kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej), a już je spisywałam na straty.

Sara niemożliwe :( ten cień to nie był cień cienia tylko blada kreska. Ja bym obstawiala biochem, jeśli tak... :(

Powiedzcie mi, jeśli pik był w piątek, utrzymał się 2 dni i dziś zaczęła kreska blednac to owu wczoraj powinna być? Mam duphaston na 'po owulacji' i myślę kiedy zacząć brać 🤔

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Nie, dzisiaj zrobiłam jakiś baby boom zwykły 25
    Ale to już 25. Od czwartku i tej kreski na facelle by coś wyłapał.

Dziewczyny, ja zrobiłam w życiu setki testów ciążowych i nigdy w życiu nie miałam na żadnym takiego oszukańca. Zdj tego nie oddaje ale to była bladziutka ale kreska. Różowa.

Teraz jeszcze lepiej. Poszłam do łazienki obczaic czy @ się rozkręca a tam ani śladu krwi. Za to szyjka bardzo bardzo wysoko, twarda i całkowicie zamknięta 🤨
    O 6 rano miałam śluz podbarwione na różowo więc wzięłam to za początek @ ale szyjka to wyklucza.

Zdurniałam całkowicie
    Kurna, Sara!
    Zrób test facellakiem. One są bardzo czule. A to mogło być tylko lekkie plamienie na wczesnym etapie ciąży

Namisa, Anett93, A-6, siesiepy lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • NaszCud Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara przykro mi.
    Siesiepy sikałaś?
    W ogóle co do testów dr mówiła że czasem wyłapują jakiś hormon , że może się tak zdarzyć. U mnie okazało się że wyszła druga kreska możliwe że od tego ciałka krwotocznego . Nie wiem jak to tam jest ale chyba , trzeba się z tymi testami oswoić i brać poprawki jeśli są jakieś jasne bladziochy bądź w ogóle cienie. Ja na pewno fascellaka nie kupię już bo za dużo tych pozytywów oszukańczych jest na forum.
    Dziewczynki mam pytanie w poniedzialek mialam temp 36,22 śluz We wtorek nie mierzyłam bo zapomniałam termometru do krakowa ale szyjka była w,m,o. Śluz rozciągliwy. W środę również śluz rozciągliwy szyjka w,m ale nie wiem czy otwrta bo byla tak wysoko że nie udało mi się sprawdzić. Temp skoczyla trochę do 36,48 w czwartek temp taka sama. Szyjka była w,m,z śluz kremowy .
    Wczoraj i dziś temp na poziomie 36,7 . Na usg było już po owulce a endo 13mm.
    Myliście ze owulka mogła być W środę jak był ten pierwszy skok czy może w czwartek jak był ost dzień śluzu płodnego. Myślę nad progiem i nie wiem kiedy zrobić

05.2019r- 7tc💔
    06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
    19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
    21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
    07.12- mamy ❤6+1
    21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
    19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
    24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
    23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
    25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
    ⏰️13:07
    ⚖️3000g
    🪈54cm
    age.png
  • Nadzieja97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    Hej, pod względem medycznym ciąża jest przeciwwskazaniem do większość zabiegów fizykoterapeutycznych (prądy laser itp.), ale jeżeli jeszcze nie jesteś ciężarna nie masz powodów się obawiać. Faktycznie mogą one mieć wpływ na tkanki na poziomie komórkowym, ale z laserem to np. dużo zależy od parametrów, lampa(solux) głównie działa poprzez ciepło, a wiadomo, że w ciąży nie można się przegrzewać. Większość tych zabiegów również jest punktowa, więc jeżeli nie obejmują one okolic brzucha (działanie od strony kręgosłupa również wtedy nie jest wskazane), to bym się nie przejmowała nawet po owulacji. Ogólnie lepiej dmuchać na zimne, stąd zalecenie fizjo, ale np. dziewczyna (nie pamiętam kto) tutaj nawet podczas badania hsg (gdzie działa już szkodliwe promieniowanie) była już w bardzo wczesnej ciąży i wszystko jest w porządku.
    Ogólnie jeszcze ci doradzę, że sama fizykoterapia działa raczej przeciwbólowo/chwilowo, polecam kinezyterapię (odpowiednie ćwiczenia, ruch) tym bardziej, że zdrowy kręgosłup przyda ci się w ciąży 😉

Dziękuję za info,
    Miałam jeden zabieg, ale zrezygnowałam i przeniosłam ją na czas gdy dostanę okres i będę w 100% pewna że nie jestem. 🐒 Się pojawiła więc od poniedziałku zaczynam 10 zabiegów. Chodzę na NFZ więc tobą sumie pani mi ustaliła zabiegi i liczę się z tym że to działanie tylko na chwilę :( zabiegi mam na środkowa i górna część kręgosłupa (nie obejmuje lędźwi ).

Czyli jeśli owu wypadnie mi w ostatnich dniach rehabilitacji możemy działać ze staraniami ?

25 🎁
    2020 💒
    07.2021 👧

Hashimoto

4cs
    23.02.2023 (11dpo) ⏸️ beta 32 ✊💚 prog 15.10
    25.02.2023 beta 87 (przyrost 178%) ✊💚 prog 16.30
    10.03.2023 (6+3) 0.22cm kropka z ❤️
    31.03.2023 (9+3) 2.4 cm fasolki ❤️
    24.04.2023 (12+6)Prenatalne(niskie ryzyko)6.7cm🩷🌸
    22.05.2023 (16+6) 153g🩷🌸
    19.06.2023 połówkowe 🙏

preg.png
  • nesairah Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra Ty masz dziś jakoś 12dpo, to może implantacja? 🤔

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • NaszCud Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a nadal masz to plamienie ?

05.2019r- 7tc💔
    06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
    19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
    21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
    07.12- mamy ❤6+1
    21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
    19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
    24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
    23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
    25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
    ⏰️13:07
    ⚖️3000g
    🪈54cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaszCud wrote:
    Sara a nadal masz to plamienie ?
    No właśnie nie. Poszłam po 3 h do łazienki a tam czysto i sucho 😒

@chocomonster właśnie zamierzam zaraz zebrać dzieciaki i skoczyć po testy.
    Betę najszybciej uda mi się zrobić we wtorek bo w poniedziałek mam z młodą kardiologa i nie mogę zawalić wizyty

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja bym powtórzyła mimo wszystko facelakiem jeszcze! Choćby żeby zobaczyć czy jest jaśniej, ciemniej, czy nie ma w ogóle kreski. Pamiętam że w pierwszej ciąży dzień po cieniu zrobiłam jakiś test z czułością 25 i też wyszedł negatywny, ale w trakcie sobie przypomniałam że to ten słabszy test i od razu zrobiłam czulszy, z tej samej próbki moczu. I było! Nie chcę cię nakręcać ale skoro Facelle miały by być aż tak czułe to chociaż zobaczysz czy coś tam jeszcze świta czy zero.

Sara30, siesiepy lubią tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Sandra Ty masz dziś jakoś 12dpo, to może implantacja? 🤔

Też o tym pomyślałam. Ale jeśli tak, to co wyłapał ten facelle?

Ja pierdziele 🙈 byłam w ciąży 7 razy i nie miałam takich przebojów. Albo test był pozytywny albo negatywny 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Rica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Moim zdaniem to biochem był.

Może głupie ale nigdy tym się nie zaglebialam: jak widac biochem? Skrzepy?

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rica wrote:
    Może głupie ale nigdy tym się nie zaglebialam: jak widac biochem? Skrzepy?

Fizycznie może ale nie musi być widać. Często jednak okres jest bardziej obfity i bolesny.
    Ale prawda taka, że bardzo częste są ciążę biochemiczne. Jednak jeśli kobieta nie testuje namiętnie przed @ to nie ma szansy go wyłapać. Często jedynym śladem jest to, że wychodzi pozytywny test, czyli że beta HCG dygnela a potem przychodzi @.

Rica, Ancalime lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Evondita82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Kobietki.. Zaczynam głupieć.. Czy jest możliwa owulacja w sumie zaraz po owulacji?👀 Jak wcześniej pisałam - 9.11 miałam wg moich odczuć i obserwacji owu (jajnik, śluz). Potem śluz nadal płodny, ale już go mniej. Wczoraj trochę więcej, przezroczysty i rozciągliwy. Dziś w nocy/ nad ranem bolało mnie podbrzusze, czasami prawy jajnik jak 9.11. Jak wstałam to bardzo dużo mocno rozciągliwego śluzu, lekko kremowego. Wręcz wylało się (sorry za zobrazowanie..). Mierzyłam temp.tym nieszczęsnym elektronicznym i 36.8 (wczoraj niby 36.9). Od następnego cyklu kupuję owulacyjny.. Po południu zrobię test owu. Miała tak/ podobnie któraś z Was? Chyba, że owu przesunęła się..ale to będzie dziwne 👀🙃 Niby stara jestem, ale jednak jeszcze głupia 🤣

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * podwyższony wapń we krwi
    * arytmia

* cykle: 25-28 dni

* starania od: wrzesień 2022

💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022

♂️ 38 lat
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:
    Hejka. Kobietki.. Zaczynam głupieć.. Czy jest możliwa owulacja w sumie zaraz po owulacji?👀 Jak wcześniej pisałam - 9.11 miałam wg moich odczuć i obserwacji owu (jajnik, śluz). Potem śluz nadal płodny, ale już go mniej. Wczoraj trochę więcej, przezroczysty i rozciągliwy. Dziś w nocy/ nad ranem bolało mnie podbrzusze, czasami prawy jajnik jak 9.11. Jak wstałam to bardzo dużo mocno rozciągliwego śluzu, lekko kremowego. Wręcz wylało się (sorry za zobrazowanie..). Mierzyłam temp.tym nieszczęsnym elektronicznym i 36.8 (wczoraj niby 36.9). Od następnego cyklu kupuję owulacyjny.. Po południu zrobię test owu. Miała tak/ podobnie któraś z Was? Chyba, że owu przesunęła się..ale to będzie dziwne 👀🙃 Niby stara jestem, ale jednak jeszcze głupia 🤣

Owulacja występuje w cyklu raz. Nie mogą być dwie. Ale mogła jak najbardziej się przesunąć i to nie jest rzadkie zjawisko

ChocoMonster, Vivico lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Evondita82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Owulacja występuje w cyklu raz. Nie mogą być dwie. Ale mogła jak najbardziej się przesunąć i to nie jest rzadkie zjawisko

No właśnie. Ale na kilku różnych forach czytałam kiedyś, że niektóre miały 2 owu.. Dlatego się dziwię.

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * arytmia

💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022

♂️ 38 lat
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:
    No właśnie. Ale na kilku różnych forach czytałam kiedyś, że niektóre miały 2 owu.. Dlatego się dziwię.

Może myślały, że miały ;)
    Teoretycznie podwójna owulacja jest możliwa ale to jest nieprawidłowość i anomalia.

Ale owulacją, która się przesuwa to naprawdę częste zjawisko.

Sama mam syna z takiego cyklu. Byłam pewna, że jestem po owu gdy się okazało, że owulacja się rozmyśliła i przyszła kilka dni później :)

Jeśli nie ma monitoringu cyklu to można tylko domniemywać i trzeba brać poprawkę na to co wyczytamy w internecie.

Tak jak kiedyś przeczytałam, że któraś miała okres w ciąży 😏

No nie da się 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2022, 10:25

ChocoMonster, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Evondita82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Może myślały, że miały ;)

Tak jak kiedyś przeczytałam, że któraś miała okres w ciąży 😏

No nie da się 🙈
    Otóż to. Co kobieta to przypadek 🤣 Także dziś chłopa do wyra zaciągam 🤣 a nóż widelec 🙃

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * arytmia

♂️ 38 lat
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:
    Otóż to. Co kobieta to przypadek 🤣 Także dziś chłopa do wyra zaciągam 🤣 a nóż widelec 🙃

Jak masz wątpliwości to rób testy owu. Bo naprawdę owu może się przesunąć.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:
    Nie ma czegoś takiego, jest tylko jedna owu na jeden cykl

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam w sobotę. Sara weź jakiś jeszcze zrób. Siesiepy właśnie sikalas? U mnie apka zrezygnowała z wyznaczenia owulacji🤣

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ