Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewiwi wrote:hej byłam u gina.
nie wiem co mysleć.
na prawym jajniku pęcherzyk jakieś 19mm. ale owulaki białe.... obawiam się że nie pęknie. poza tym endometrium cienkie jakieś 5-6 mm.
usłyszałam od gina że chyba trzeba przestać się starać już. powiedział że mogę w następnym cyklu wziąć jeszcze clo,bo mam i tyle. chce mi sie płakać.
No ale skoro jest podejrzenie że pęcherzyk może nie chcieć pęknąć to dlaczego nie zdecydował się przepisać ci Ovitrelle na pęknięcie? Jakiś nie halo ten twój lekarz, podjął jedną próbę stymulacji która jeszcze nie zdążyła w pełni zadziałać, a już sugeruje że trzeba się przestać starać. W którym dniu cyklu jestes teraz? Ten pecherzyk wydaje się już zaraz być gotowy do pęknięcia, szkoda tracić cykl - spróbuj prywatnie poszukać kogos kto ci wypisze coś na pęknięcie i działajcie!ChocoMonster, Niaha lubią tę wiadomość
-
Biedronka@ wrote:Melduję 🙊🙊🙊😔 zaczynamy kolejny cykl🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 09:30
Biedronka@ lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
nick nieaktualnyCzłowiek to jest głupi, dzisiaj 10 dpo a ja robiłam test i łudziłam się, że coś będzie
biel Vizira.
Skłonił mnie do tego duży ból piersi i od prawie owulacji odczuwałam ciągnięcie w jajnikach/ macicy z kłuciem, co jest u mnie dziwne.
No nic zatestuje później jeszczeELka lubi tę wiadomość
-
Beezi wrote:Choco, jakieś przesunięcie, ale licząc owu w 8-9dc, lutealna 14dni, to w sumie cykl 22-23 dni. Do 5-6 dni krótszy lub dłuższy cykl to niby wariant normy. 🤷♀️✨ 08.23 Stasieńko 🩵
-
ChocoMonster wrote:Ale jak to przestań sie starać?😢
Może idź do innego gina na konsultacje?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Namisa wrote:No ale skoro jest podejrzenie że pęcherzyk może nie chcieć pęknąć to dlaczego nie zdecydował się przepisać ci Ovitrelle na pęknięcie? Jakiś nie halo ten twój lekarz, podjął jedną próbę stymulacji która jeszcze nie zdążyła w pełni zadziałać, a już sugeruje że trzeba się przestać starać. W którym dniu cyklu jestes teraz? Ten pecherzyk wydaje się już zaraz być gotowy do pęknięcia, szkoda tracić cykl - spróbuj prywatnie poszukać kogos kto ci wypisze coś na pęknięcie i działajcie!*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:wiek. że lepiej sobie już odpuścić.
Ledwo przepisał Ci leki i nagle jeszcze przed końcem cyklu stwierdza, ze to bez sensu? Co za konowałNamisa, NaszCud, MonikaMonia, siesiepy lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Ewiwi wrote:wiek. że lepiej sobie już odpuścić.
To ty decydujesz kiedy odpuszczasz, nie lekarz. Jeśli czujesz się na siłach i tego chcesz - zrób wszystko, żeby to się udało! Nie skazuj się na jednego lekarza który ewidentnie nie ogarnia tematu leczenia niepłodności, nie odpuszczaj swojego marzenia ze względu na słowa jakiegoś typa w kiltu! Pęcherzyk urósł, jest praktycznie gotowy do pęknięcia, tylko trzeba mu trochę pomóc skoro LH nie wydziela się jak należy. Jeśli ty sama nie dasz temu szansy i aktywnie nie powalczysz (choćby zmieniając lekarza na takiego który zna temat i będzie szukał alternatyw) to za chwilę rzeczywiście może być za późno. A życie jest tylko jedno!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 09:36
siesiepy lubi tę wiadomość
-
mimi_m wrote:dziewczyny znacie te testy:
https://www.rossmann.pl/Produkt/Testy-ciazowe-i-owulacyjne/Domowe-Laboratorium-LH-Test-domowy-test-owulacyjny-5-szt,148881,9410
wybarwiają się dobrze?
mam słaba kreskę - nie znam ichmimi_m lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Ewiwi wrote:dzsiaj 13 dc. przestać sie starać ze względu na wiek.
Wiek nie jest żadna przeszkodą, w tym roku moja kuzynka powitała na świecie pierwsze dziecko a raczej dzieci bo to bliźniaki- wiek 47 lat.
Także, zmiana lekarza i nie rezygnuj z marzeń ❤️ELka, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:To ty decydujesz kiedy odpuszczasz, nie lekarz. Jeśli czujesz się na siłach i tego chcesz - zrób wszystko, żeby to się udało! Nie skazuj się na jednego lekarza który ewidentnie nie ogarnia tematu leczenia niepłodności, nie odpuszczaj swojego marzenia ze względu na słowa jakiegoś typa w kiltu! Pęcherzyk urósł, jest praktycznie gotowy do pęknięcia, tylko trzeba mu trochę pomóc skoro LH nie wydziela się jak należy. Jeśli ty sama nie dasz temu szansy i aktywnie nie powalczysz (choćby zmieniając lekarza na takiego który zna temat i będzie szukał alternatyw) to za chwilę rzeczywiście może być za późno. A życie jest tylko jedno!*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:dzsiaj 13 dc. przestać sie starać ze względu na wiek.05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
nick nieaktualnyStaaraczkaaa wrote:Człowiek to jest głupi, dzisiaj 10 dpo a ja robiłam test i łudziłam się, że coś będzie
biel Vizira.
Skłonił mnie do tego duży ból piersi i od prawie owulacji odczuwałam ciągnięcie w jajnikach/ macicy z kłuciem, co jest u mnie dziwne.
No nic zatestuje później jeszcze
Jest sens wgl testować jutro? i tak mam w sumie testy na zbyciu -
Ewiwi wrote:i tak znaim znajdę jakiegoś sensownego lekarza to cykl pójzie.łakać mi się chce,bo miesiące mi uciekają i faktycznie zaraz będzie za późno
Ale są teleporady, wystarczy wstukać polecanych ginekologów w Polsce na znanym lekarzu i zapisać się nawet do takiego z innego miasta. Wytłumaczysz jak wygląda temat, co usłyszałas od tamtego lekarza, że zależy ci na tym żeby upewnić się że pęcherzyk pęknie już w tym cyklu. I daje ci słowo - wystarczy chciec i przewertować pierwsza stronę znanego lekarza, a umówisz teleporade jeszcze na dziś, dostaniesz receptę i wieczorem pognasz do apteki po Ovitrelle! Ten cykl nie musi być wcale stracony.Emka06, ChocoMonster, Anett93, Vivico, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 12:23
mimi_m, Anett93 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
01.2025: 1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
03.2025: 2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07.2025 - Omnitrope 0,1 mg
05.2025 - mezoterapia jajników
08.2025 - 3 IVF - krótki protokół: 23 oocyty (większość zdegenerowanych), 7 słabych komórek, których nie zdecydowaliśmy się zapłodnić
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️ -
Jejku mam okropnie głupie pytanie, ale wkurza już mnie to😂🙈
Powiedzcie mi proszę, czy długo będzie skakała ta kreska na wykresie wyznaczająca owu w aplikacji?
Nagle, nie wiadomo skąd zaczęła mi pokazywać dziś owulacje, po zmierzeniu temp miałam już niby 1dpo i zaraz znowu się przestawiła.
Moja nerwica na tym cierpi😂