X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 12:23

2024
    3 x IUI

2025
    01.2025: 1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
    03.2025: 2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
    04 - 07.2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05.2025 - mezoterapia jajników
    08.2025 - 3 IVF - krótki protokół: 23 oocyty (większość zdegenerowanych), 7 słabych komórek, których nie zdecydowaliśmy się zapłodnić

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Mi też, ale czekałam na nieuniknione 😔 Okres miał być we wtorek, więc już się pojawiła taka iskierka nadziei, że w ten piątek było jednak za wcześnie na testowanie. No ale wczoraj zmierzyłam temperaturę i było 36,6°C, więc wiedziałam co to znaczy. Nie mierzę temperatury zgodnie z zasadami, ale już zauważyłam u mnie taką tendencję, że nawet jak zmierzę temperaturę po owulacji w ciągu dnia to jest ok. 37°C, a jak spadnie to do kilku godzin pojawia się okres. We wtorek było 36,9°C, więc pojawiła się nadzieja, a wczoraj już spadek. Rozsypałam się wczoraj totalnie. Przepłakałam pół wieczora, próbując pogodzić się z kolejną porażką. A taka byłam z siebie dumna, że ta biel 10dpo mnie nie dobiła.. Jednak to jest taka sinusoida emocji, że ciężko się nie złamać.
    Emka, bardzo mi przykro 🥺 Może trochę odpoczynku od starań dobrze ci zrobi? Bo to jednak człowiek się wkręca, a potem przeżywa aż zanadto 😞 trzymaj się kochana, nie teraz, to zaraz 🍀

Emka06 lubi tę wiadomość

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    07.08 - kolejna wizyta
    age.png
    preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    jedna teleporada z głowy, odmówił. niech pani uda się do lekarza który zlecał stymulację. :(

W razie czego są też receptomaty - wiem że to jest kontrowersyjna opcja, niektórzy mocno ją krytykują, ale tutaj praktycznie nie ma szans że nie dostaniesz leku. No a odnośnie twojego lekarza prowadzącego - nie możesz do niego zadzwonić, powiedzieć że chcesz coś na pęknięcie? Rozmawialiście w ogóle o tym na wizycie? Co prawda to lekarz powinien ci zaproponować taka opcję, a nie ty masz myśleć za niego, ale szybki telefon i może udałoby się uzyskać te receptę od niego.

siesiepy lubi tę wiadomość

• Claire Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka przytulam mocno, wiem co czujesz :(

Emka06 lubi tę wiadomość

age.png
  • oloska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, Kochana, bardzo mi przykro 😥❤️

Emka06 lubi tę wiadomość

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Choco, możesz mi wpisać 🐒

Tule mocno, niech to będzie pierwszy dzień twojej ciąży, oby w tym roku świąteczny prezent najlepszy z możliwych do ciebie przyszedl 🎅🎄🍀

Emka06 lubi tę wiadomość

• Beezi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    W razie czego są też receptomaty - wiem że to jest kontrowersyjna opcja, niektórzy mocno ją krytykują, ale tutaj praktycznie nie ma szans że nie dostaniesz leku. No a odnośnie twojego lekarza prowadzącego - nie możesz do niego zadzwonić, powiedzieć że chcesz coś na pęknięcie? Rozmawialiście w ogóle o tym na wizycie? Co prawda to lekarz powinien ci zaproponować taka opcję, a nie ty masz myśleć za niego, ale szybki telefon i może udałoby się uzyskać te receptę od niego.
    Receptomaty mają swoją listę leków, które można uzyskać, nie wiem czy leki na pęknięcie się da. Niektóre nie wypisują nawet antybiotyków, więc to nie jest taka oczywista opcja.

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka 💔

Emka06 lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, o nie 😞 Przytulam ❤️

Emka06 lubi tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08.2024, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Receptomaty mają swoją listę leków, które można uzyskać, nie wiem czy leki na pęknięcie się da. Niektóre nie wypisują nawet antybiotyków, więc to nie jest taka oczywista opcja.

Brałam kiedyś ta metoda receptę na mało popularne leki psychotropowe, więc ten zakres chyba nie jest aż taki mały, warto sprawdzić. To jest oczywiście ostateczna opcja, lepiej byłoby uzyskać receptę po konsultacji z lekarzem, a nie przez wypełnienie ankiety, ale są różne możliwości jeśli inne zawiodą.

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Claire lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    03.2025: 2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
    08.2025 - 3 IVF - krótki protokół: 23 oocyty (większość zdegenerowanych), 7 słabych komórek, których nie zdecydowaliśmy się zapłodnić

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Mnie w tym cyklu7 wyjątkowo bolą piersi, aż dotknąć nie mogę, ale też nie przypisuje tego ciąży. Poprostu jest to mega uciążliwe :D

Mam to samo :(

I do tego jeszcze wypieki na twarzy 🥴

Ale w sumie cieszę się z tego, to chyba znak, że progesteron ruszył w górę, a więc jest szansa, że owulla była. Temperatura te mi podskoczyła o 0.2 w ustach (w pochwie 36.82 więc już w ogóle super w poprzednich cyklach taka tempka była tylko po owu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 12:05

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    co do mojego niestety już go nie ma dawno a nr do niego nie mam. patrzyłam w receptomaty, i niestety jak chodzi o ovitrelle niektóre nie dają takiej opcji,inne tylko konsultację oferują. niestety ja nie mam usg(na nfz nie dają wyników tylko zostawia w karcie) więc może byc ciężko.
    podejrzewam że odpuścił ze względu na cienkie endometrium (5-6 mm) i małą szanse zagnieżdżenia. cóż. zostaje mi na spokojnie znaleźć lekarza i w nastepnym cyklu próbowac,jeśli jeszcze będzie możilwe. nie powiem jest mi strasznie źle i przykro,chce mi sie płakać.i bojesię że faktycznie już sie nie uda. invitro lezy poza zasięgiem moich mozliwości finansowych niestetuy

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Claire Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, Kochany Mężuś 🤗

Ja mojego właśnie zapisałam na badanie nasienia na za tydzień i pytam tak bardzo delikatnie, czy może chcesz w domu sobie to zrobić, żadnej presji nie ma jak nie chce to możemy jeszcze poczekać, czy nie zablokuje się itp.. A on do mnie, a co Ty się tak ceckasz, ustalaj godzinę, wsiadamy w samochód jedziemy do kliniki, robię co trzeba i tyle :p
    No także ucieszyłam się, jest kolejny plan do zrealizowania i to mnie na razie będzie utrzymywać przez kolejne dni :D

Emka06, Niaha, oloska, Biedronka@, MonikaMonia, Anett93 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Mam to samo :(
    Jeszcze doszło swędzenie sutków... Idzie zwariować :D

• Niaha Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    co do mojego niestety już go nie ma dawno a nr do niego nie mam. patrzyłam w receptomaty, i niestety jak chodzi o ovitrelle niektóre nie dają takiej opcji,inne tylko konsultację oferują. niestety ja nie mam usg(na nfz nie dają wyników tylko zostawia w karcie) więc może byc ciężko.
    podejrzewam że odpuścił ze względu na cienkie endometrium (5-6 mm) i małą szanse zagnieżdżenia. cóż. zostaje mi na spokojnie znaleźć lekarza i w nastepnym cyklu próbowac,jeśli jeszcze będzie możilwe. nie powiem jest mi strasznie źle i przykro,chce mi sie płakać.i bojesię że faktycznie już sie nie uda. invitro lezy poza zasięgiem moich mozliwości finansowych niestetuy

A inseminacja?

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

oloska, Claire lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    No i brawo dla męża za wzorową postawę 👏 Trzymam kciuki za wyniki. Mój widząc mój wczorajszy nastrój zaproponował, że pojedzie w sobotę na badania, ale w naszym wypadku to na razie bez sensu, bo jest krótko po antybiotyku, więc szkoda pieniędzy i naszego stresu, jeśli parametry byłyby przez to obniżone. Odczekamy te 3-4 miesiące od antybiotyku, a w międzyczasie cały czas suplementuje Fertilman Plus. Liczę, że i u nas i u Was wyniki będą prawidłowe i to tylko kwestia czasu aż zaskoczy. A robicie od razu HBA i te inne parametry?
    Ale w takim razie dla Twojego też za chęci :)

Emka06 lubi tę wiadomość

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Mi też, ale czekałam na nieuniknione 😔 Okres miał być we wtorek, więc już się pojawiła taka iskierka nadziei, że w ten piątek było jednak za wcześnie na testowanie. No ale wczoraj zmierzyłam temperaturę i było 36,6°C, więc wiedziałam co to znaczy. Nie mierzę temperatury zgodnie z zasadami, ale już zauważyłam u mnie taką tendencję, że nawet jak zmierzę temperaturę po owulacji w ciągu dnia to jest ok. 37°C, a jak spadnie to do kilku godzin pojawia się okres. We wtorek było 36,9°C, więc pojawiła się nadzieja, a wczoraj już spadek. Rozsypałam się wczoraj totalnie. Przepłakałam pół wieczora, próbując pogodzić się z kolejną porażką. A taka byłam z siebie dumna, że ta biel 10dpo mnie nie dobiła.. Jednak to jest taka sinusoida emocji, że ciężko się nie złamać.
    Przytulam Cię mocno😢😢

Emka06 lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Emka, Kochany Mężuś 🤗

Ja mojego właśnie zapisałam na badanie nasienia na za tydzień i pytam tak bardzo delikatnie, czy może chcesz w domu sobie to zrobić, żadnej presji nie ma jak nie chce to możemy jeszcze poczekać, czy nie zablokuje się itp.. A on do mnie, a co Ty się tak ceckasz, ustalaj godzinę, wsiadamy w samochód jedziemy do kliniki, robię co trzeba i tyle :p
    No także ucieszyłam się, jest kolejny plan do zrealizowania i to mnie na razie będzie utrzymywać przez kolejne dni :D

Super, że tak do tego podchodzi :)

Z mojego męża też jestem mega dumna, nie kręci nosem przy tym badaniu, dodatkowo miał USG translektarne, badanie prostaty, bierze sporo suplementów, podpytaje jak tam z cyklem, razem ze mną oczekiwał na paprotki ❤️ jest cudowny

oloska, Kil, Claire, Emka06, Anett93, Vivico lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ