Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewiwi wrote:co do mojego niestety już go nie ma dawno a nr do niego nie mam. patrzyłam w receptomaty, i niestety jak chodzi o ovitrelle niektóre nie dają takiej opcji,inne tylko konsultację oferują. niestety ja nie mam usg(na nfz nie dają wyników tylko zostawia w karcie) więc może byc ciężko.
podejrzewam że odpuścił ze względu na cienkie endometrium (5-6 mm) i małą szanse zagnieżdżenia. cóż. zostaje mi na spokojnie znaleźć lekarza i w nastepnym cyklu próbowac,jeśli jeszcze będzie możilwe. nie powiem jest mi strasznie źle i przykro,chce mi sie płakać.i bojesię że faktycznie już sie nie uda. invitro lezy poza zasięgiem moich mozliwości finansowych niestetuy
Ale spróbować w ramach tej konsultacji receptomatowej możesz - a może się akurat uda! Tam się opłaca przeważnie zamowienie z góry i lekarze którzy konsultują w ramach receptomatow zazwyczaj są nastawieni jednak na realizację tych recept. Tylko trzeba otwarcie porozmawiać z tym lekarzem, powiedzieć jak wygląda sytuacja, dokładnie wyjaśnic jaki był rozmiar pęcherzyka, ile mialo endometrium, że jest problem z produkcją LH a zależy ci na każdym cyklu ze względu na twoją sytuację. Co do endometrium - ono rośnie jeszcze sporo po owulacji, gdy zaczyna się wydzielać progesteron którego głównym zadaniem jest właśnie przygotowanie wyściolki macicy na zagnieżdżenie. Ja ci sugeruje różne rozwiązania ale zrobisz z tym co chcesz - po prostu sama wiesz że w twoim przypadku każdy cykl jest istotny. Wiem że sytuacja jest trudna, ale nie sabotuj jej, nie odpuszczaj, działaj, jeśli naprawdę tego chcesz - wtedy jest duża szansa na powodzenie 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 12:32
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Testeo strumieniowe to są chyba moje ulubione owulaki. Nie wybarwiają się aż tak bardzo jak facelle co w sumie jest dla mnie dobre bo dokładnie widać kiedy ten pik jest. W facelle wkurzało mnie to, że w ciągu 3min była blada kreska a kilka godzin później z tej bladej robiła się całkiem mocna.
to właśnie mój pierwszy cykl z testami owulacyjnym w ogóle i właśnie zaczełam od testeo .
-
Ewiwi wrote:jedna teleporada z głowy, odmówił. niech pani uda się do lekarza który zlecał stymulację.👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
mimi_m wrote:dobra to ja mam głupie pytanie czy jak owulka wejdzie np. w 8dc a zawsze jest 12/13 dc to nie będzie jakaś słabsza, gorsza?
Nie będzie. Organizm kobiety owuluje wtedy kiedy jest na to gotowy. Wszystkie owulacje, czy w 9, czy w 14 czy w 22 dniu cyklu, mogą być równie dobrze super klasy, jak i gorszej, nie ma tutaj reguły. Patrzymy na to bardziej holistycznie - jak wygląda druga faza, czy jest odpowiednio długa, jak wygląda wykres temperatury itp.ChocoMonster, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:A inseminacja?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Namisa wrote:Ale spróbować w ramach tej konsultacji receptomatowej możesz - a może się akurat uda! Tam się opłaca przeważnie zamowienie z góry i lekarze którzy konsultują w ramach receptomatow zazwyczaj są nastawieni jednak na realizację tych recept. Tylko trzeba otwarcie porozmawiać z tym lekarzem, powiedzieć jak wygląda sytuacja, dokładnie wyjaśnic jaki był rozmiar pęcherzyka, ile mialo endometrium, że jest problem z produkcją LH a zależy ci na każdym cyklu ze względu na twoją sytuację. Co do endometrium - ono rośnie jeszcze sporo po owulacji, gdy zaczyna się wydzielać progesteron którego głównym zadaniem jest właśnie przygotowanie wyściolki macicy na zagnieżdżenie. Ja ci sugeruje różne rozwiązania ale zrobisz z tym co chcesz - po prostu sama wiesz że w twoim przypadku każdy cykl jest istotny. Wiem że sytuacja jest trudna, ale nie sabotuj jej, nie odpuszczaj, działaj, jeśli naprawdę tego chcesz - wtedy jest duża szansa na powodzenie 🍀*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Namisa wrote:Nie będzie. Organizm kobiety owuluje wtedy kiedy jest na to gotowy. Wszystkie owulacje, czy w 9, czy w 14 czy w 22 dniu cyklu, mogą być równie dobrze super klasy, jak i gorszej, nie ma tutaj reguły. Patrzymy na to bardziej holistycznie - jak wygląda druga faza, czy jest odpowiednio długa, jak wygląda wykres temperatury itp.✨ 08.23 Stasieńko 🩵
-
nick nieaktualnyAleż produkcja 🙄 Witam się w czwartek 😁 Ja poszłam na usg w 12dc i się okazało że juz po owulce (chyba ze to nie owu, a jakis stary pecherzyk, w co watpie). W kazdym razie plyn byl. I nie wiem czy nie jest pozamiatane, bo seksik był tego 12dc rano i wieczorem. Faktycznje 11 dc zazely testy ciemniec, tyle ze to szalowe kreski nie byly. Pozostaje czekać.
Natomiast dowiedziałam się że mam leciutko dwurozna macice. Gin twierdził że może nikt nie mówił, bo to tylko kwestia anatomiczna, bez znaczenia, ale wiecie, główka pracujeBadania ( 4dc LH 4.75, fsh 7.19) podobnook, chociaż stosunek LH-FSH miałam około 0.66 ale skoro ok to ok.
Gratuluję dwóch kresek - będzie pięknie! A białe tulę i walczymy razem o grudzień ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 13:13
ChocoMonster lubi tę wiadomość
-
Siesiepy, przykro mi, że tym razem się nie udało
Jeśli chodzi o horieny to mi wczoraj przyszły z Gemini. Niebieskie.
Kaja, gratulacje!!! Rośnijcie zdrowo!
Ewiwi, zmień lekarzai próbuj do skutku. Ja się nie znam na tym, aż tak jak dziewczyny, ale jeśli są jakiekolwiek opcje to warto z nich skorzystać.
Emka, przykro mi bardzooby grudzień był tym szczęśliwym miesiącem.
Cotakoza, bardzo trudno się nie podłamać po przeżyciach jakie masz ostatnio. Aż mi się łezka w oku zakręciła jak sobie wyobraziłam ta mamę chłopca z ZA
Może głupie pytanie, ale... O co chodzi z paprotkami 🙈Emka06 lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
ChocoMonster wrote:Ja jestem bardzo ciekawa swojego cyklu teraz, te owulaki to mnie dziś zagięły po prostu 😅👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
-
Strasznie źle się wczoraj czułam, miałam jakieś zawroty głowy straszne i mdłości, wymioty,bardzo źle spałam. Jestem w 9dc, nie wiem z czego to się wzięło. Wlaczylam w tym cyklu NAC, brałam go 3-8 DC. Myślicie że to może on coś takiego mi uczynił czy to zwyczajny zbieg okoliczności?
Jeszcze wam powiem, mój mąż mi zasugerował "a może jednak jesteś w ciąży?" Więc pod wpływem chwili zrobiłam też rano test no i negatywnygłupia ja ,dałam się podpuścić 🤦
-
EwelinaNowa 😊 wrote:My też jesteśmy ciekawe 😀 organizm to jedna wielka zagadka... Ja się już przekonałam o tym kilka razy 😅
Dziś będziemy działać, jutro też 😎EwelinaNowa 😊, Namisa, Anett93 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Kania_czubajka wrote:Strasznie źle się wczoraj czułam, miałam jakieś zawroty głowy straszne i mdłości, wymioty,bardzo źle spałam. Jestem w 9dc, nie wiem z czego to się wzięło. Wlaczylam w tym cyklu NAC, brałam go 3-8 DC. Myślicie że to może on coś takiego mi uczynił czy to zwyczajny zbieg okoliczności?
Jeszcze wam powiem, mój mąż mi zasugerował "a może jednak jesteś w ciąży?" Więc pod wpływem chwili zrobiłam też rano test no i negatywnygłupia ja ,dałam się podpuścić 🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 13:26
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
W związku z nowym cyklem lecę na zakupy w dozie, podpowiedzcie mi ile zwykle kupujecie testów owulacyjnych? Bo jestem tak nastawiona bojowo, że chce być dobrze przygotowana 😁
A i jakie suplementy/witaminy poza kwasem, wit d uważacie za niezbędne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 13:37
-
dobra mam tego znajomego z rosmana
https://naforum.zapodaj.net/b35e5f388cc7.jpg.html
Dziewczyny wiem ze nie jest to jeszcze pozytyw, ale chyba owulke za 3/4 dni mogę obstawiać?
4dc... no zwariowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 13:52
-
ChocoMonster wrote:Dobrze, ze chłopa dorwalam przedwczoraj. Tak mnie właśnie zastanowiło moje zwiększone libido 🧐
Dziś będziemy działać, jutro też 😎ChocoMonster lubi tę wiadomość
👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
-
Emka06 wrote:No i brawo dla męża za wzorową postawę 👏 Trzymam kciuki za wyniki. Mój widząc mój wczorajszy nastrój zaproponował, że pojedzie w sobotę na badania, ale w naszym wypadku to na razie bez sensu, bo jest krótko po antybiotyku, więc szkoda pieniędzy i naszego stresu, jeśli parametry byłyby przez to obniżone. Odczekamy te 3-4 miesiące od antybiotyku, a w międzyczasie cały czas suplementuje Fertilman Plus. Liczę, że i u nas i u Was wyniki będą prawidłowe i to tylko kwestia czasu aż zaskoczy. A robicie od razu HBA i te inne parametry?
Na razie wzięłam rozszerzone badanie w Invimed. Widziałam właśnie że jest jeszcze HBA, stres oksydacyjny, fragmentacja... Jak bym miała to wszystko na raz zrobić to byśmy zbankrutowali, trochę mnie przeraża ta cała diagnostyka. To badanie traktuję jako po prostu jakiś plan, ciągle w głowie jednak mam myśl, że po prostu jeszcze nie zaskoczyło, że skoro statystycznie tylko dwa razy w roku można zaciążyć a my już jesteśmy w tym wieku gdzie płodność maleje a nie rośnie, to jednak musimy być cierpliwi i wyczekiwać na ten moment.
Oczywiście jak coś wyjdzie na tym badaniu to super, wdrożymy leczenie i będziemy dalej czekać, ale podświadomie mam jakieś takie wrażenie, że i tak się z tego niczego nie dowiemy 🤷🏻♀️siesiepy lubi tę wiadomość