X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    Odszukaj zdjęcie Choco, jak dla mnie wygląda podobnie, czyli testuj dalej 😊
    To z wczoraj? U mnie była chyba jednak mocniejsza kreska niż ta Bialek

3133-A658-799-C-4697-96-D4-911958-D2-FF61.jpg

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Będzie żalpost.
    Dowiedziałam się w tym tygodniu,że szwagierka jest w ciąży. Ma problem z endometroza,Hashimoto,jednak udało jej się,już drugi raz,po prostu, postanowili z mężem- teraz! I udało się ,w pierwszym cyklu! Cieszę się z tego mega,dziecko to zawsze szczęście,ale z drugiej strony tak samo jak się cieszę kurde czuje taki ból straszny i złość i zazdrość i jeszcze mieszankę stu innych emocji. Nie jestem w stanie nawet z nią porozmawiać na razie,pogratulować osobiście, bo ona nie wie o naszych staraniach i niepowodzeniach. Nie mogę przestać myśleć o tym wszystkim. Czuje się naprawdę sama ze sobą mega źle.
    W takich momentach doskonale wie się, gdzie jest serce. Wtedy boli idealnie w tym miejscu… Znam ten ból, ale nie mam na niego remedium. Chyba dopiero własne dzieciątko ukoi ten ból. Tule ❤️

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 2 beta za mną wynik 62,6 czyli 181%
    Boje sie cieszyć to chyba dziwne :(

Emka06, SandraH.97, Mart768, mimi_m, Idawoll, Vivico, agentka93, Beezi, Anett93, NaszCud, smoothie, A-6, Ancalime, ELka, Kasiaaa.97, Świstaczek, Evondita82, oli23 lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    To z wczoraj? U mnie była chyba jednak mocniejsza kreska niż ta Bialek

3133-A658-799-C-4697-96-D4-911958-D2-FF61.jpg

Masz rację, wydawało mi się, że wyglądał podobnie :)

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Gratulacje :) ciesz się, wyjątkowy czas przed Tobą 🥰

Eniana lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Mogę wam wyrzygac mój dzisiejszy ból życia?

Szykuje właśnie papiery młodej bo skończyła się ważność jej orzeczenia o niepełnosprawności.
    Kseruje te wszystkie wypisy ze szpitali, wyniki, opinie od ponad godziny.
    I tak cholernie mnie to irytuje....
    Dlaczego rodzice chorych dzieci są traktowani jak pasożyty, które chcą wyłudzić cokolwiek?
    Dlaczego dziecko z wadą genetyczną, która mu nie przejdzie jak katar, muszę pokazywać co 2 lata jak małpę w cyrku i udowadniać, że zamiast lepiej to jest co raz gorzej.

Ostatnie orzeczenie robiłam gdy młoda miała 1,5 roku. Dopiero zaczynała siedzieć w miarę dobrze W SPECJALISTYCZNYM SPRZĘCIE, zero kontaktu, karmiona papkami... A szanowna komisja uznała, że nie odbiega rozwojem od rówieśników 😂😂😂

To jest dziewczyny śmiech przez łzy ale ja już czuję w kościach to całe zażenowanie.

Laryngolog, audiolog, okulista, genetyk, neurolog, hematolog, kardiolog, ortopeda, psychiatra, endokrynolog to nasza stała ekipa. 19 h terapii specjalistycznej tygodniowo, turnusy rehabilitacyjne. A banda baranów traktuje mnie jakbym Pana Boga za nogi złapała bo za 2 tys złotych mam przywilej opiekowania się osobą niepełnosprawną 24 na dobę 🫣

Wierzcie mi, niech któryś mnie tam WKU*** a mi się uleje. Ja im chętnie oddam te 2 tys miesięcznie i wszystkie choroby młodej. Nie marzę bardziej o niczym innym jak wrócić do życia, ludzi, pracy i żyć jak człowiek. Ale im się wydaje, że ja za te 2 tys miesięcznie to na Bahamy latam.
    (Roczny koszt leczenia i rehabilitacji młodej to ok 60tys zł).

Ja już jestem chora jak pomyślę o tej komisji, która facetowi bez nóg daje rentę na 2 lata. Bo może mu odrosną...

I tak, kiedyś też myślałam, że to jest historia z dowcipów. Dopóki nie weszłam w to bagienko.

To się wyzalilam i mogę wracać do kserowania papierów :D kolejna długa noc
    Kochana Nasz system jest tak nie wydolny, że po prostu ręce opadają. Jestem oligofrenopedagogiem, rozmawiam z rodzicami dzieci z niepełnosprawnościami, wiem o czym mówisz. Wspieram, tulę mocno <3

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię jeszcze wieczorem kolejny i może coś więcej uda się z niego wywnioskować.
    No cóż… znów będzie trzeba działać🤣

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    W takich momentach doskonale wie się, gdzie jest serce. Wtedy boli idealnie w tym miejscu… Znam ten ból, ale nie mam na niego remedium. Chyba dopiero własne dzieciątko ukoi ten ból. Tule ❤️

Masz rację,ból w samym środku serca. Trzeba to przetrawić, poprawić koronę i stanąć znów do walki :)
    Dobrze ,że jest to forum, dobrze wiedzieć, że nie jest się ze swoimi odczuciami odosobnionym. ❤️

ChocoMonster lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Zrobię jeszcze wieczorem kolejny i może coś więcej uda się z niego wywnioskować.
    No cóż… znów będzie trzeba działać🤣
    Dziś działajcie koniecznie :)

Bialeekk lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Będzie żalpost.
    Dowiedziałam się w tym tygodniu,że szwagierka jest w ciąży. Ma problem z endometroza,Hashimoto,jednak udało jej się,już drugi raz,po prostu, postanowili z mężem- teraz! I udało się ,w pierwszym cyklu! Cieszę się z tego mega,dziecko to zawsze szczęście,ale z drugiej strony tak samo jak się cieszę kurde czuje taki ból straszny i złość i zazdrość i jeszcze mieszankę stu innych emocji. Nie jestem w stanie nawet z nią porozmawiać na razie,pogratulować osobiście, bo ona nie wie o naszych staraniach i niepowodzeniach. Nie mogę przestać myśleć o tym wszystkim. Czuje się naprawdę sama ze sobą mega źle.

I jeszcze powiem,że to nie jest tak że czuje tak w stosunku do każdej ciąży, do każdej koleżanki czy znajomej z brzuszkiem.

Tylko akurat do tej konkretnej ciąży. Coś ze mną nie tak.
    Ja mam bardzo podobną sytuację. I doskonale wiem jak mnie zakuło serce we wrześniu.
    I z jednej strony super. Naprawdę, cieszę się. My mamy między sobą super kontakt. Ale to jednak boli. O naszych staraniach wie tylko szwagierka. Nikt więcej. I ten paradoks, że ona ma problemy hormonalne, a ja poza tym wyższym TSH. Totalnie nic. 🥺
    Idę jeszcze na prolaktynę wg wskazań do endokrynologa, do ginekologa po następnej owulacji i daje sobie spokój z jakimikolwiek badaniami. Bo na dobrą sprawę, nawet na drożność jajowodów nikt mnie nie wyśle. Ba, ja nawet nie miałam żadnej infekcji ani grzybiczej, ani bakteryjnejm cytologia na 6+. I same "1".
    No jedyne co to jeszcze starego wyśle na badanie nasienia. 😊

Ale...wierzę że i dla nas nadejdzie lepszy czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 15:38

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Masz przykre doświadczenia za sobą, więc strach jest czymś normalnym, ale teraz wdech - wydech, na razie jest dobrze i nie masz się czym martwić. Zdrowej i nudnej ciąży 🤗

Eniana lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół -> 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
    2 IVF - długi protokół -> 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg

🔜 PRP?

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja mam bardzo podobną sytuację. I doskonale wiem jak mnie zakuło serce we wrześniu.
    I z jednej strony super. Naprawdę, cieszę się. My mamy między sobą super kontakt. Ale to jednak boli. O naszych staraniach wie tylko szwagierka. Nikt więcej. I ten paradoks, że ona ma problemy hormonalne, a ja poza tym wyższym TSH. Totalnie nic. 🥺

Ale...wierzę że i dla nas nadejdzie lepszy czas.
    Ja też wierzę w to.
    Też naprawdę mamy dobry kontakt ,ale ja jakoś wolałam nikomu z rodziny nie mówić wprost, że się staramy i że są problemy. Wiedzą o moich problemach z pcos,więc się pewnie domyślają ale nic wprost.
    Od tego momentu ,jak się dowiedziałam o ciąży szwagierki czuje się naprawdę złym człowiekiem. Ona nie jest winna tego ,że my mamy problem i ja to wiem. Ale serce złamane.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Ja też wierzę w to.
    Też naprawdę mamy dobry kontakt ,ale ja jakoś wolałam nikomu z rodziny nie mówić wprost, że się staramy i że są problemy. Wiedzą o moich problemach z pcos,więc się pewnie domyślają ale nic wprost.
    Od tego momentu ,jak się dowiedziałam o ciąży szwagierki czuje się naprawdę złym człowiekiem. Ona nie jest winna tego ,że my mamy problem i ja to wiem. Ale serce złamane.

Wiem. Boli tak, jakby ktoś wyrwał serce. 💔
    Mnie przeraża wizja świąt, i składanie życzeń oby ktoś szybko się między wami pojawił albo inne pieprzenie.
    Serio, jak ktoś będzie miał odwagę, to wyjdę.
    Szczerze mam nadzieję, że po tekście do kuzyna, którego użyłam podczas jednego ze spotkań rodzinnych, nikt się nie odważy walnąć taki życzeniami.

Dla mnie najgorsze było spotkanie pierwsze ze szwagierką. Nie umiałam jej spojrzeć prosto w oczy, też miałam wrażenie, że jestem złym człowiekiem.
    Ciężkie sprawy ogólnie. ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 15:46

Kania_czubajka, rozalaa lubią tę wiadomość

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Ja też wierzę w to.
    Ej! Nie jesteś złym człowiekiem, wyrzuć z głowy te myśli. Przedłużające się starania powodują u nas zazdrość i to nie jest nic dziwnego ani złego. Nikomu źle nie życzymy, po prostu chcemy, żeby do nas los też się w końcu uśmiechnął. Ja całkowicie rozumiem i bardzo się boję swojej reakcji na ciążę w najbliższym otoczeniu. Nie myśl o sobie źle, będziesz super ciocią!

2024
    3 x IUI

2025

🔜 PRP?

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Wiem. Boli tak, jakby ktoś wyrwał serce. 💔
    Mnie przeraża wizja świąt, i składanie życzeń oby ktoś szybko się między wami pojawił albo inne pieprzenie.
    Serio, jak ktoś będzie miał odwagę, to wyjdę.
    Szczerze mam nadzieję, że po tekście do kuzyna, którego użyłam podczas jednego ze spotkań rodzinnych, nikt się nie odważy walnąć taki życzeniami.

Dla mnie najgorsze było spotkanie pierwsze ze szwagierką. Nie umiałam jej spojrzeć prosto w oczy, też miałam wrażenie, że jestem złym człowiekiem.
    Ciężkie sprawy ogólnie. ☹️
    Przepraszam,niechcący polubiłam.

No mam takie same odczucia! Z tym że właśnie my się nie widziałyśmy jeszcze, no ale staram się to odwlekać...
    Wiecie jak to jest, ja jestem świadoma skąd te emocje sie biora. Ale głowa swoje a serce swoje.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Ej! Nie jesteś złym człowiekiem, wyrzuć z głowy te myśli. Przedłużające się starania powodują u nas zazdrość i to nie jest nic dziwnego ani złego. Nikomu źle nie życzymy, po prostu chcemy, żeby do nas los też się w końcu uśmiechnął. Ja całkowicie rozumiem i bardzo się boję swojej reakcji na ciążę w najbliższym otoczeniu. Nie myśl o sobie źle, będziesz super ciocią!
    Mam nadzieję, może dorobimy do kompletu drugie ;) żeby się mogły razem bawić

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Jbe Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Dziś 32dc, od owu plamie przez dwa tygodnie, prawie bez przerwy. Duphaston przez 10 dni brałam, odstawiłam i dalej plamie. Test 3 dni temu biały. Do tej pory plamienia różowe i brązowe. Dziś i wczoraj krwiste ale nie okresowe, bez skrzepów, ilość taka, że do wkładki prawie nie dochodzi, tyle co na papierze i przy badaniu szyjki. Ale co mnie najbardziej zastanawia to szyjka wysoko, miękka i średnio otwarta, pomóżcie proszę. Nie wiem czy dalej brać dupka zapobiegawczo czy co. Najszybciej 15 grudnia mam do lekarza. Jajniki mnie kłują, dół brzucha lekko ciągnie ale nic nie przypomina zwiastunów okresu.. podpowiedzcie proszę coś bo już nie mam siły. Wierzę w Waszą moc!❤️

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Mam nadzieję, może dorobimy do kompletu drugie ;) żeby się mogły razem bawić
    Właśnie chciałam edytować post i dopisać, że jeszcze chwila i będziesz też super mamą! 🍀

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025

🔜 PRP?

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Przepraszam,niechcący polubiłam.

No mam takie same odczucia! Z tym że właśnie my się nie widziałyśmy jeszcze, no ale staram się to odwlekać...
    Wiecie jak to jest, ja jestem świadoma skąd te emocje sie biora. Ale głowa swoje a serce swoje.

Wiesz co, ja w końcu z siebie zrzuciłam szwagierce ciężar. Nawet do tego stopnia, że zaczynała spadać w niektóre dni w październiku/wrześniu wartość siebie. Że jestem tak beznadziejna, że nie potrafię nawet spłodzić dziecka. I może to trochę nieodpowiedzialne, rzucać takimi tekstami komuś kto jest w ciąży. Ale dopiero wtedy ze mnie zeszło. Bo otrzymałam dużo wsparcia od niej.
    Czasami warto, chociaż trudno. Ona mówi, że to moja psychika mnie blokuje. I wiecie? Coś w tym jest. Bo badania wskazują, że wszystko pozornie jest ok. Ja się też czuję super.

• ELka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć koleżanki!
    Nadrobię Was wieczorem bo dziś Black Friday, a pracuje w handlu więc nie ma opcji na siedzenie z telefonem.
    Na szybko dam Wam tylko link do wiesiolka.
    Tak jak pisała Choco też miałam po nim strasznie sucho ale nie odstawiłam z racji tej, że nie brałam go na śluz tylko na endometrium (ma Wit wspomagające przyrost) i powiem Wam, ze po tym suchym czasie przyszedł śluz tak rozciągliwy (11 dc), że aż mi szerokości palców brakło jak sprawdzałam jak się ciągnie (i to sprawdzany nie przy szyjce a z papieru). Z ilością śluzu nigdy nie miałam problemu ale serio nie pamiętam kiedy był tak rozciągliwy więc szczerze Wam go polecam.
    Macie link jakiego wiesiolka jem.

https://ibb.co/S5ngxVZ

Trzymajcie się dziewczyny, zmykam dalej pracować :)

ChocoMonster lubi tę wiadomość

29.04 ⏸ (22 dc)
    05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
    08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
    18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
    25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
    07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
    21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
    07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
    02.08 👶16t4d 189 g
    30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
    27.09 👶24t4d 918 g
    24.10 👶28t3d 1570 g
    14.11 👶31t3d 2002 g
    05.12 👶34t3d 2700 g
    21.12 👶36t5d 3300 g
    04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm

👩 39 l 🧑 47 l

Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.

age.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ