Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka w Listopadzie!
Ja w tym miesiącu nic nowego nie wprowadzam. Szczerze mówiąc studia i praca od października sprawiają, że nie mam czasu myśleć o staraniach i to mi lepiej robi na głowę, chociaż tryb życia na studiach nie sprzyja niestety równowadze hormonalnej.
Mam pytanie, może któraś z Was ma doświadczenie w tej sprawie. Byłam dziś na monitorgu i trzeci miesiąc z rzędu mam owulacje z prawego jajnika. Dodatkowo jajnik jest 1cm większy niż miesiąc temu i 2cm większy, niż 2 miesiące temu. Pani dr powiedziała, że duży ale zapomniałam dopytać co to znaczy. Powiedziała też, że nie ma czym się martwić, że jest 3 razy pod rząd z tego samego jajnika i że tak też może być. Oczywiście sie martwię, więc dopytam czy coś wiecie na ten temat?24 👱♀️
16.11 ⏸️ - beta 19,5
12.12 - mamy ❤️
14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
10. 02 - 10cm 🐿️
24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
24.03 - wszystko ok 🐋
21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
19.05 - prenatalne III trymestr 💛
27.06 - 35+4 2647g
14.07- ostatnia wizyta
28.07 - 40+0 3520g
06.08 - indukcja
-
Zosis, a Ciebie bardzo przytulam, możesz się nam tu wygadywać kiedy tylko będziesz miała ochotę, takie powiedzenie, co nam leży na sercu bardzo pomaga. I myślę, że jak zaczynasz zauważać, że potrzebujesz pomocy z zewnątrz, to zadziałaj w tej kwestii, zatroszcz się o siebie i spróbuj skonsultować się z psychologiem czy psychoterapeutą. Czasem ciężko jest poradzić sobie samemu z tym, co się czuje, zwłaszcza, jak ilość tych rzeczy się nawarstwia. Cudownie, że dogadaliście się z mężem. I widać, że jego ta sytuacja też gryzie od środka. Oby wszystko się układało.
Jestem z Tobą myślami ❤️Zosis lubi tę wiadomość
-
inome wrote:Mam wyniki, beta 20.87.. prawie identycznie jak ostatnio.. boję się, że skończy się tak samo jak ostatnio. A najgorsze jest to, że nie mogę nic zrobić..
Bardzo ładna 😊 pamiętaj, że jest wcześnie.
Trzymam kciuki za przyrost🤞
I tak to prawda nie mamy na to wpływu więc polecam zająć głowę książką, serialem, czymkolwiek co lubisz🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 17:08
inome lubi tę wiadomość
-
Anett93 wrote:
Ja też dzisiaj zrobiłam z ciekawości, mój to 5dpo i też jest dość widoczna kreska 🙈 ale ja wiem, że to po zastrzyku na pęknięcie, wiedziałam to od razu.ale moja ciekawość była większa 😅 -
Dziewczyny! Wybaczcie, że się wtrącam🙈 Świruje trochę, a stary śpi po pracy otóż jestem aktualnie 8dpo- mały spadek temp idziś poza jakimś delikatnym bólem piersi i kolejnym dniem z rzędu drzemki, (trochę mnie męczy też odbijanie się) nic mi nie dolega- trochę zmartwiłam się, że jednak dupa. Teraz byłam w toalecie i na papierze miałam zabarwienie delikatnie na różowo🤔 Mam wadę wzroku ale chyba nie aż taką😂 Czy to mogła być implantacja?
5 i 6 dpo- bolało mnie podbrzusze jak na @
7 dpo ból jajników, przelewanie się w brzuchu i jakieś syfki mi wyskoczyły
Aa i jeszcze- szyjka macicy cały czas b.wysoko, dość twarda i zamknięta, śluz kremowy i trochę wodnisty.
Powiedzcie mi, że nie ześwirowałam a już może się coś takiego przydarzać😂✊🏼
Chłop jest przekonany, że kropek będzie..
Zniosę jajo do czasu kiedy będę mogła zrobić testWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 17:28
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Namisa wrote:Ja miałam 12dpo wieczorem takiego cienia że z lupą tu dziewczyny go wypatrywały, więc absolutnie nie musi być za późno. A owu była potwierdzona w danym dniu? Bo jeśli nie to też tylko orientacyjna data, mogła być dzień czy dwa później. Nie puszczam kciuków 🤞🍀
Tylko na postawie testów -
inome wrote:Mam wyniki, beta 20.87.. prawie identycznie jak ostatnio.. boję się, że skończy się tak samo jak ostatnio. A najgorsze jest to, że nie mogę nic zrobić..
Postaraj się uspokoić, wiem, że łatwo się mówi. Beta jest piękna jak na taki wczesny dzien po owu! Gratulacje!inome lubi tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Dziewczyny! Wybaczcie, że się wtrącam🙈 Świruje trochę, a stary śpi po pracy otóż jestem aktualnie 8dpo- mały spadek temp idziś poza jakimś delikatnym bólem piersi i kolejnym dniem z rzędu drzemki, (trochę mnie męczy też odbijanie się) nic mi nie dolega- trochę zmartwiłam się, że jednak dupa. Teraz byłam w toalecie i na papierze miałam zabarwienie delikatnie na różowo🤔 Mam wadę wzroku ale chyba nie aż taką😂 Czy to mogła być implantacja?
Aa i jeszcze- szyjka macicy cały czas b.wysoko, dość twarda i zamknięta, śluz kremowy i trochę wodnisty.
Zniosę jajo do czasu kiedy będę mogła zrobić test
Jasne, że mogła to być implantacja
-
To jest bardzo ładny wynik ✊🍀inome lubi tę wiadomość
-
oloska wrote:Czekaj, czekaj, powinnaś mieć wczoraj? Czy dopiero za 3 dni? Bo jak za trzy dni, to mogą ściemnieć nagle, mają czas 😉
Także wiem, że jestem durniem, który już wpada w stres bez sensu, bo faktycznie przychodzi zawsze później... 🤦♀️🤦♀️ Ale chyba musiałam sobie pogadać...33♀️33 ♂️
27.08.2019 👫
27.08.2020 💍
27.08.2021 💒
27.08.2023 termin 🍼
_______
2014 💗 M. 👧
20.12 ⏸️😲🙈
21.12 beta 1242🩸
21.12 - perzyk 3,8mm
03.01 0,43mm🍤
31.01 wizyta
06.02 badania 🩸 Pappa
15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
21.02 8 cm 🍼 100g
21.03 220g 🥚🥚
12.04 411g 👕
18.04 491 g 🐻
16.05(25+2) 908 g 🐻
06.06(28+2)1662 g 🐻
20.06(30+2) 2080 g 🐻
28.06 (31+3) 2138 g 🐻
11.07 (33+3) 2760g 🐻
31.07 (36+2) 3652g 🐻
21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.
-
Bialeekk wrote:Dziewczyny! Wybaczcie, że się wtrącam🙈 Świruje trochę, a stary śpi po pracy otóż jestem aktualnie 8dpo- mały spadek temp idziś poza jakimś delikatnym bólem piersi i kolejnym dniem z rzędu drzemki, (trochę mnie męczy też odbijanie się) nic mi nie dolega- trochę zmartwiłam się, że jednak dupa. Teraz byłam w toalecie i na papierze miałam zabarwienie delikatnie na różowo🤔 Mam wadę wzroku ale chyba nie aż taką😂 Czy to mogła być implantacja?
Inome, gratuluje bety i oby rosła 🤞inome lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Cotakoza wrote:No apka zawsze wyznacza na 14d.c
Także wiem, że jestem durniem, który już wpada w stres bez sensu, bo faktycznie przychodzi zawsze później... 🤦♀️🤦♀️ Ale chyba musiałam sobie pogadać...Cotakoza lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Pewnie, że mogła być, trzymam kciuki 🤞 i nie ześwirowałaś spokojnie 😁Starania o pierwszego maluszka trwały od 2016r.
04.2020 6tc 💔
03.2022 córeczka!👶
Starania o rodzeństwo od 08.2022r.
👩-PCOS, cykle bezowulacyjne, IO.❌️
🧔-✅️ -
Ładna beta! Pamiętaj, że startuje od zera, nie wiadomo kiedy było zagnieżdżenie, ważny jest przyrost. To oczywiste, że się boisz, ja również się bałam kolejnej ciąży po stracie. Musisz uwierzyć w tego kropka, że będzie dobrze, tego Ci życzę ❤️inome lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka trwały od 2016r.
04.2020 6tc 💔
03.2022 córeczka!👶
🧔-✅️ -
Laski, co to za produkcja dzisiaj 🤯 Zanim się przekopałam przez wątek od rana, to zapomniałam połowę z tego, co komu odpisać 😅
Na początek tulę dzisiejsze testerki, bródki w górę i hodujcie jajeczka na nowe owulacje 🍀
Siesiepy- ale ogień 🔥 zawzięta z Ciebie sztuka. Kibicuję Ci, trzymam kciuki za skuteczność panko, mejkapu i chłopa. Dajesz te dwie kreski za +/-10 dni!!
Vivico wspaniałe wieści i wielka ulga Z tego co się naczytałam w wątku o drożności, to lepiej sobie odpocząć od pracy, bo nie jest to drobny „lunchowy” zabieg.
Zosis oby Was to umocniło i zbliżyło do siebie także względem wzajemnego zrozumienia swoich przeżyć w staraniach 😊
Inome
Daj sobie szansę na zdrową ciążę. Kto będzie w to wierzył jeśli nie Ty? Oczywiście- masz nas, a forumowe ciotki już wierzą i wiedzą, ale no. Przytul siebie samą myślą 🙂
Namisa
Siedzę pod gabinetem i czekam 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
inome, Vivico lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Testuje w piątek, z ciekawości zrobiłam sobie przed chwilą owulaka i taki wynik, niestety więcej nie mam, żeby eksperymentować😂
free hosting minecraftChocoMonster, Beezi, Anett93, Niaha lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka trwały od 2016r.
04.2020 6tc 💔
03.2022 córeczka!👶
🧔-✅️ -
Zosis wrote:Dziewczyny Wasze wsparcie, tyle słów wsparcia i empatii jest po prostu niesamowite! Jesteście mega! Dobrze, że jest takie miejsce jak to. 💜
Wiecie, z moim Mężem to jest tak, że to strasznie zadaniowy typ, więc skoro ustaliliśmy sobie wcześniej, że badania robimy od stycznia 2023 to do 31.12.2022 do godz. 23:59 nie ma co się martwić, bo plan tego nie zakłada. Jest plan i trzeba się go trzymać, a nie panikować i działać szybciej, bo to dla Niego nie ma uzasadnienia. Cały weekend powtarzał mi, że przecież nic nie przyspieszymy i żebym trochę odpuściła, wyluzowała. I wiecie co? Przyszedł ten moment, że zaczęliśmy się wygrzebywać z tego emocjonalnego bagienka, poszliśmy na spacer, na kolację, poszliśmy do łóżka i... Nie pykło. W sensie seks był, ale Chłop nie mógł dojść. I jak w jakimś filmie... Role się odwróciły... Więc ja Mu mówię, że spoko, że nic się nie stało, że zdarza się itd., a ten że się stało, że nigdy tak nie było, że tak to nic z tego nie będzie, że nie sprostał itd... Przyszedł kolejny dół, ale tym razem z Jego strony. Więc dalej gadamy... I w końcu mój Mąż na to: "Zośka, przepraszam, cały weekend Cię pouczałem, że musisz odpuścić, przestać o tym myśleć, ale to nie jest takie proste, to jednak siedzi w głowie"... A ja sobie myślę: no wreszcie, Chłopie, zrozumiałeś...?
No to teraz trochę spróbuję nadrobić Was...
Mimi_m - dwie budowy - podziwiam. Ja tej jednej momentami mam już dosyć. Chociaż pracuję w nieruchomościach, nadzorowałam budowę osiedla i teoretycznie wiem, z czym się wszystko je... Jednak budować dla siebie jest zupełnie inaczej. Tu nie liczy się tylko rachunek, ale i "to coś".
Claire - to w przyszłym roku obchodzimy rocznicę wspólnie?
Lipcowa - ślę ciepłe myśli, zwłaszcza, że wiem sama jak trudno wyjść z takiego emocjonalnego zjazdu.
Siesiepy - działajcie w takim razie. 🔥 Po takim oczekiwaniu to musi być jakaś turbo owulacja, może od razu bliźniaki będą.
Inome, Pinky, Kamsi, Anett93 - mocne kciukasy. 🤞🤞 Kreskujcie ten listopad! ⏸
Namisa - 🤞🤞🤞 kciuki za wizytę. Wpadaj tu pochwalić się serduszkiem za chwilę.
Dziewczyny z ⚪ i 🐒 tulę, będzie dobrze, musi być.
A co do odzywek i pytań... Myślę, że każda z nas ich doświadczyła. U mnie, na szczęście, Rodzice nie pytają. Pytał Teściu (Teściowa nie żyje) zaraz po ślubie, ale już przestał po tym, jak kilka razy Go zgasiłam odpowiedzią "jak będzie , to będzie".
Ja natomiast bardzo się boję Świąt Bożego Narodzenia. Nawet nie chodzi już o życzenia pt. "oby kolejne już we trójkę" czy pytań pt. "kiedy dziecko?". Boję się, że na Święta przyjedzie do nas córka mojego Męża. Tak. Boję się tego. I to strasznie. Do tej pory z Młodą zawsze miałam bardzo dobry kontakt, ale też nie stresowały mnie aż tak starania o nasze wspólne maleństwo. Teraz długo Jej u nas nie było, bo znowu "mamusia" zaczęła Jej ograniczać kontakty z moim Mężem. I boję się, jak zareaguję, bo już się wszystkiego po sobie spodziewam... Wiem, że muszę o tym z Mężem pogadać i to "na dniach", ale na razie po tej kłótni musimy dojść w 100% do siebie. Ehh... Ja to chyba psychologa potrzebuję jednak...
Faceci są mniej wylewni ( nie wszyscy) ale to siedzi w nich równie mocno.
Najważniejsze, że sobie wyjaśniliście co i jak🙂
Mój się stara ze mną mocno ale na pewno nie rozkminia tak jak ja👀
Zawsze mi powtarza, żeby nie przejmować się tym na co nie mamy wpływu ( a bo to akurat takie proste 😋aha).
Szczerze, po naszych przeżyciach .. jak wysikam kiedyś znowu te kreski to nie będzie euforii ..
Miłość i wiara w sercu ogromna ale doświadczenia bardzo nas kształtują.
Zazdroszczę wszystkim nieświadomym staraczkom które widząc kreski wybierają już imię bobasowi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 17:47
-
Dziewczynki ja musiałam złapać chwilę oddechu i przemyśleć dalsze działania dlatego nie było mnie cały dzień na forum... ale już jestem, wieczorem Was nadrobię. Na razie melduje że doktorek mnie przekonał żeby się nie poddawać, od piątku stymulacja a na wizycie jeżeli będzie pęcherzyk dodatkowe leki po owu, zamiast zwykłej luteiny.
ChocoMonster, Allice, Cotakoza, Amunicja, oloska, Anett93, inome, Vivico lubią tę wiadomość
👱♀️30l 👱♂️29l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
11.04 6w4d CRL 0,49cm z ❤️
25.04 2,21cm tęczowego cudu 8w6d
08.05 3,95cm Skarba ❤️ 166bmp❤️ 10w6d
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
31.05 guz jajnika 7cm -wszystkie markery w normie
19.06 Lilianka 175 g 17w0d 🩷
22.06 laparoskopia
4.07 19w2d 276g cukiereczka 😍
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki
11.08 700g bąbelka 🥰
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
09.10 33w1d 2,050kg 🩷
03.11 2,7kg 💗
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Widziałam na pierwszej stronie już kreseczki! Gratulacje 🍀🤞
Inome, wiem co przechodzisz, bo z podobnymi obawami/wątpliwościami sama się zmagałam w sierpniu. Paradoksalnie, w 2021 r. w tym samym czasie miałam 2 kreski, co w tym. Głowa dopisała swoje i znalazła milion podobieństw, oczywiście ponad to, co było w rzeczywistości.
Z perspektywy czasu, mogę Ci napisać jedynie tyle, że możesz w tym momencie nastroić się nie na negatywne wiadomości. Wierzę, że tak jak w moim przypadku będzie dobrze 🍀🤞uszy do góry, oszczędzaj się na tyle, na ile możesz i za jakiś czas powtórz betę
A, i koniecznie magnez na te skurcze, koniecznie ja w ostatnim czasie zaczęłam przyjmować 5x100,bo tak mi bobo i stresy z obrona go ściągnęły 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 17:51
inome lubi tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Dziewczynki ja musiałam złapać chwilę oddechu i przemyśleć dalsze działania dlatego nie było mnie cały dzień na forum... ale już jestem, wieczorem Was nadrobię. Na razie melduje że doktorek mnie przekonał żeby się nie poddawać, od piątku stymulacja a na wizycie jeżeli będzie pęcherzyk dodatkowe leki po owu, zamiast zwykłej luteiny.
Jejuu to ile trwał Twój cykl? Pamiętam że chwilę temu byłaś na monitoringu czy pękł, a tu już stymulacja ma być kolejna🙈