Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Dziewczyny które na dniach ujrzały swoje upragnione 2 kreski🥰 powiedzcie mi jak wygląda wasza szyjka macicy?
    Jest wysoko/nisko? Miękka/twarda?
    No i jak wygląda wasza śluz teraz? A może wcale go nie ma?
    Przeszukałam różne wątki i żadna odpowiedź nie wyczerpała mnie do końca😂
    Wujkowi google nie ufam😂🙈
    Ja jeszcze wczoraj miałam wysoko, a dzisiaj okres. Już więcej nie będę sprawdzać. Jak napisała Choco, każda może inaczej mieć. Dodatkowo nie bolały mnie piersi- zawsze bola. A i tak dupa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    To prawda😅 nie chce wyciągać wniosków na podstawie innych dziewczyn czy się tym sugerować i wpasować do siebie. Nie mniej jednak bardzo ciekawi mnie to😏 Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnych odpowiedzi🙈
    Nie ma konkretnych, bo ile kobiet tyle objawów :D

Emka06 lubi tę wiadomość

• Milvaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu też obserwuję jakoś dużo kremowego śluzu - od paru dni bielizna cała mokra. Nawet w dni płodne tyle nie ma. A test 13 dpo negatywny 😕 Przez ten objaw też się trochę nastawiłam, że ten cykl będzie inny, ale chyba nie ma co się nakręcać na jakiekolwiek objawy, bo to loteria. Nie dość, że każda z nas jest inna, to jeszcze cykle potrafią się sporo od siebie różnić.

ChocoMonster, paprotka17, siesiepy, Niaha, Anett93 lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
    28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg

🎁 Planowane CC 03.01.2025
    preg.png
  • Jemarta Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Jemarta ja bym pewnie testowała. :p Masz pewność co do tego, kiedy ta owulacja była? Mogła przesunąć się 2-3 dni?

siesiepy dzięki za odzew! Właśnie średnio. Apka najpierw mówiła 18/11 potem sie ustawiła na 15/11 po uzupelnieniu temperatury. Z własnych obserwacji ciężko, bo wyjątkowo w tym miesiącu nie czułam się jakoś 'specjalnie'. Stresory miałam dopiero pod koniec miesiaca, więc chyba nie wpłynęło. Wiesz co, poczekam jeszcze dziś i kupie testy na rano.

oloska, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏼32;
    IX 22 BMI 25.2
    XI 22 BMI 24.24
    nadciśnienie
    💊 Ovarin, Dopegyt, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez , wit. C

👨🏽33
    IV 22: morfologia 1%, mało żołnierzyków
    XII 22: kolejne bad.
    💊 Folandrol, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez, Wit. C
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jemarta wrote:
    siesiepy dzięki za odzew! Właśnie średnio. Apka najpierw mówiła 18/11 potem sie ustawiła na 15/11 po uzupelnieniu temperatury. Z własnych obserwacji ciężko, bo wyjątkowo w tym miesiącu nie czułam się jakoś 'specjalnie'. Stresory miałam dopiero pod koniec miesiaca, więc chyba nie wpłynęło. Wiesz co, poczekam jeszcze dziś i kupie testy na rano.
    Testuj testuj, chce wpisywać jak najwiecej ⏸️ i 🤰 😎

Niaha lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Ja w tym cyklu też obserwuję jakoś dużo kremowego śluzu - od paru dni bielizna cała mokra. Nawet w dni płodne tyle nie ma. A test 13 dpo negatywny 😕 Przez ten objaw też się trochę nastawiłam, że ten cykl będzie inny, ale chyba nie ma co się nakręcać na jakiekolwiek objawy, bo to loteria. Nie dość, że każda z nas jest inna, to jeszcze cykle potrafią się sporo od siebie różnić.
    Śluz też mnie zrobił w jajo. Wydawało mi sie ze dużo. To tylko dowod na to że jak się chce coś widzieć to się to widzi 🙄

Milvaaa lubi tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki luzik. Zawsze zostaje nam ciąża spożywcza 😎

04-DCBBC7-0703-48-D9-9-FBF-D66-BAA0-E1-CD5.jpg

siesiepy, Namisa, dominikawa, Guzikowa, Niaha, Vivico, agentka93, paprotka17, Lipcowa, Cotakoza, Czytoto, inome, Tabaluska , okejka, Anett93, Marteczka92, oli23, Świstaczek, Jemarta lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Vivico Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinky, serdeczne gratulacje ☺️ 🍀Krechy,jak z reklamy!

Czytoto, była piękna owulacja 🤩 teraz można sobie zadać pytanie „czy to to?” 😅 nie no, trzymam mocno kciuki za powodzenie 🫡🤞🏼

Mi odpisał doktorek ze szpitala, mam badanie hsg w czwartek 10.11!!! 🤗 tak mi ulżyło,że jednak mnie wcisnął w grafik.
    Muszę się zaopatrzyć w nowy termometr owulacyjny bo swój chyba zostawiłam,jak byłam w szpitalu,a nie sądziłam,że tak szybkie wrócę do gry 🙈😍

oloska, siesiepy, ChocoMonster, Beezi, Emka06, paprotka17, Lipcowa, Czytoto, Niaha, okejka, Pinky, SandraH.97, Anett93, smoothie, oli23, Amunicja lubią tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️30
    11 lat razem 👩🏼‍❤️‍👨🏻 + 🐶
    Starania o pierwszego 👶🏼

09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx

11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
    Powrót do starań 💚

🗓️ długie cykle
    23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
    25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
    28.11 beta 135,07 mIU/ml
    30.11 beta 360,25 mIU/ml
    06.12 usg pęcherzyk ciążowy
    20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
    10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
    31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
    01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
    22.03 397g zdrowego 👶🏼
    25.04 831g szkraba 🎀
    23.05 1653g 💪🏼
    21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
    14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
    01.08 3,6 słodkiej Niuni
    13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okejka o tym nie wiedziałam, ale w sumie wolę nie ryzykować i nie szprycować się już dawkami powyżej 1000 odkąd to przeczytałam - tak profilaktycznie. :D

Milvaaa przykro mi. :( tulę mocno. W tym roku mamy jeszcze grudzień, więc do dzieła w kolejnym cyklu!

Beezi mówi się, że u facetów niby można, ale ponownie - nie weryfikowałam tego. Wiem tylko, że ja też przez kilka lat jadłam witaminę C w dawce 1000-2000, a jedyny kamień nerkowy jaki miałam to przed jej zażywaniem.

Bialekk trzymam kciuki żeby coś się u Ciebie wykluło. :) Wykres jest bardzo ładny.

Cotakoza mamy podobne cykle, pomijając że ja mam dwa razy dłuższy hihi. :D Mój pik trwał w sumie dwa dni.

Pinky coraz piękniejsze są!

Świstaczek kurcze, ciężko mi coś powiedzieć. Ale jesteś pewna że to nie są objawy owulacyjne? Zarówno plamienie może być owulacyjne, jak i rozpulchnienie szyjki, nabrzmienie narządów rodnych i częstomocz. Jeśli się obawiasz, może warto skoczyć na szybkie USG i zobaczyć co tam w środku się dzieje? Czy jest przed owu, tuż po, czy już jakiś dłuższy czas, a może jakaś torbiel się zrobiła?

Czytoto wooow jaki estradiol. :o Miałaś dwa pęcherzyki? Zresztą, nawet gdyby to po owulacji estradiol chyba nie jest aż tak kolosalnie wysoki? To chyba coś znaczy! <3 Spytam więc... KIEDY TESTUJESZ?

Ewiwi kochana. Przyciśnij swojego ginekologa, niech spróbuje z innym lekiem! I pamiętaj, zawsze możesz przyjść nam się wyżalić. :)

Choco następnym razem rób po 3 naraz, może nie wszystkie będą oszukiwać w tym samym momencie. A ciąża spożywcza już zaliczona, ale nie takiej pragnę hahaha.

Jemarta ja bym strzelała że jednak była później. :D Testuj!

Ej ej. Tak sobie myślę. Może te paskowe facelle były na promce przez to, że jakiś felerny wypust był? :D
    Kupiłam dzisiaj ananasa, zaraz będę kręcić szoty w termomiksie. 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 12:03

Bialeekk, paprotka17, oloska, okejka, Pinky, Cotakoza lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:

Czytoto, była piękna owulacja 🤩 teraz można sobie zadać pytanie „czy to to?” 😅 nie no, trzymam mocno kciuki za powodzenie 🫡🤞🏼

Mi odpisał doktorek ze szpitala, mam badanie hsg w czwartek 10.11!!! 🤗 tak mi ulżyło,że jednak mnie wcisnął w grafik.
    Muszę się zaopatrzyć w nowy termometr owulacyjny bo swój chyba zostawiłam,jak byłam w szpitalu,a nie sądziłam,że tak szybkie wrócę do gry 🙈😍

Fajny lekarz :) Powodzenia :)🤞🏼

Vivico lubi tę wiadomość

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    okejka o tym nie wiedziałam, ale w sumie wolę nie ryzykować i nie szprycować się już dawkami powyżej 1000 odkąd to przeczytałam - tak profilaktycznie. :D

Milvaaa przykro mi. :( tulę mocno. W tym roku mamy jeszcze grudzień, więc do dzieła w kolejnym cyklu!

Beezi mówi się, że u facetów niby można, ale ponownie - nie weryfikowałam tego. Wiem tylko, że ja też przez kilka lat jadłam witaminę C w dawce 1000-2000, a jedyny kamień nerkowy jaki miałam to przed jej zażywaniem.

Bialekk trzymam kciuki żeby coś się u Ciebie wykluło. :) Wykres jest bardzo ładny.

Cotakoza mamy podobne cykle, pomijając że ja mam dwa razy dłuższy hihi. :D Mój pik trwał w sumie dwa dni.

Świstaczek kurcze, ciężko mi coś powiedzieć. Ale jesteś pewna że to nie są objawy owulacyjne? Zarówno plamienie może być owulacyjne, jak i rozpulchnienie szyjki, nabrzmienie narządów rodnych i częstomocz. Jeśli się obawiasz, może warto skoczyć na szybkie USG i zobaczyć co tam w środku się dzieje? Czy jest przed owu, tuż po, czy już jakiś dłuższy czas, a może jakaś torbiel się zrobiła?

Czytoto wooow jaki estradiol. :o Miałaś dwa pęcherzyki? Zresztą, nawet gdyby to po owulacji estradiol chyba nie jest aż tak kolosalnie wysoki? To chyba coś znaczy! <3 Spytam więc... KIEDY TESTUJESZ?

Ewiwi kochana. Przyciśnij swojego ginekologa, niech spróbuje z innym lekiem! I pamiętaj, zawsze możesz przyjść nam się wyżalić. :)

Choco następnym razem rób po 3 naraz, może nie wszystkie będą oszukiwać w tym samym momencie. A ciąża spożywcza już zaliczona, ale nie takiej pragnę hahaha.

Ej ej. Tak sobie myślę. Może te paskowe facelle były na promce przez to, że jakiś felerny wypust był? :D
    Ja kupowałam jeszcze za normalną cenę. No ale bez jaj, żeby dwa testy pokazały kreski? ☠️ Nawet mój je widział bez problemu, jeszcze na dodatek były różowe. Może producent dostanie sraczki za odebraną mi nadzieje 💩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 12:06

siesiepy, Jagodecka, SandraH.97 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:

Bardzo się cieszę :) zaciskam kciuki 🤞

Vivico lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Karo1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Dziewczyny które na dniach ujrzały swoje upragnione 2 kreski🥰 powiedzcie mi jak wygląda wasza szyjka macicy?
    Jest wysoko/nisko? Miękka/twarda?
    No i jak wygląda wasza śluz teraz? A może wcale go nie ma?
    Przeszukałam różne wątki i żadna odpowiedź nie wyczerpała mnie do końca😂
    Wujkowi google nie ufam😂🙈
    Hej, ja popieram dziewczyny, że każda ma inaczej. Ja śluzu nie miałam prawie wcale, dopiero koło 6 tygodnia mi się sporo pojawiło.
    Ale co do szyjki - to jest dla mnie mega ciekawe - obserwowałam szyjkę już kilka miesięcy, ona jest u mnie idealnym wyznacznikiem, w dzień owu nie do pomylenia z żadnym innym, totalnie różna niż przez pozostałe 28 dni, miękka i otwarta.
    Dzień przed okresem zawsze zjeżdzała w dół o kilka cm mam wrażenie.
    A dwa dni przed testem była taka jak jeszcze nigdy, tak wysoko i tak twarda, ściśnięta na maksa. Od razu pomyślałam, że chyba coś się zmieniło ;)
    Wyciągnęłam palucha jak poparzona, żeby nic nie uszkodzić w razie wu :D

♀️33 ♂️29

hashimoto, niedoczynność tarczycy

19.07 (3+6) beta-HCG 112 mIU/ml
    14.09 (12+0) niskie ryzyka 💙 wynik Panorama + USG prenatalne
    18.11 (21+2) 445 g 💙 USG połówkowe
    19.01 (30+1) 1500 g 💙 USG III trymestru
    11.02 (33+3) 2100 g 💙
    25.02 (35+3) 2700 g 💙
    09.03 (37+1) 3100 g 💙
    21.03 (38+6) 3300 g 💙
    27.03 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialekk apropos szyjki to w pierwszym poście są teoretyczne (!) informacje jak ona powinna wyglądać w poszczególnych fazach cyklu oraz po zapłodnieniu. :)

Bialeekk, Niaha lubią tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Ja kupowałam jeszcze za normalną cenę. No ale bez jaj, żeby dwa testy pokazały kreski? ☠️ Nawet mój je widział bez problemu, jeszcze na dodatek były różowe. Może producent dostanie sraczki za odebraną mi nadzieje 💩

Sraczki i niestrawności, żeby nie wiedział czy siedzieć przy kibelku, czy klęczeć. :D

Vivico, ChocoMonster, paprotka17, Jagodecka, Niaha, oli23 lubią tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• Jagodecka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Bałam się już długi czas cokolwiek napisać, chociaz śledzę wątek od początku i trzymam kciuki 🤞🏻za wszystkie staraczki. Ja z TŻ staramy się już około roku ale tak bardziej na serio to pół roku 😔

Niestety nie mam pojęcia o wielu rzeczach o których piszecie gdyż mieszkamy za granica i tutaj nikt się tak dokładnie nie bada a jak zapytałam gina o beta hcg to nie rozumiał o co mi chodzi 🥴

Jeśli chodzi o to co wiem to mam PCOS odkąd pamietam (genetyczne; ma moja mama i dwie siostry), nie mam owulacji wcale (testy paskowe przez pół roku; nie było nawet kuzyna cienia), wyników badań krwi nie dostałam „do ręki” ponieważ tutaj otrzymuje je lekarz prowadzący 🙄 który stwierdził ze wszystko jest ok.

Szczęśliwym trafem mamy już córeczkę 👧🏼o której nie wiedzieliśmy aż do 3 miesiąca ciąży (brałam tabletki antykoncepcyjne, miałam trochę bardziej skąpe okresy ale miałam, dowiedziałam się o ciąży na badaniu ginekologicznym gdy przyszłam po receptę na nowe tabletki, żadnych symptomów ciążowych - nic) urodziła się miesiąc przed terminem poprzez cc z powodów medycznych. Zdrowa, śliczna dziewczynka obecnie 7 letnia ❤️

Ale ponieważ ją mamy, nie należy nam się wsparcie od państwa w staraniach się o rodzeństwo. Każda wizyta to ok. 700/800 zł w prywatnej klinice co dość mocno obciąża nasz budżet. Za każdym razem spotykam innego lekarza, do tej pory było ich już 5cioro 😵.

W wakacje miałam pierwszy cykl stymulowany letrozolem który kompletnie nic nie dał 🤷🏼‍♀️ Ale był trochę turbulencji przez urlop zmianę oddziału w pracy i ciagle przeziębienia. Po powrocie do domu rozpoczęliśmy od nowa zaczynajac od leku Provera (syntetyczny hormon podobny do naturalnego progesteronu) a później letrozol ale znów bez rezultatów. Miałam półtorej miesięczna przerwę na tabletki antykoncepcyjne i później znów letrozol + metaformina. W tym cyklu pojawiło się kilka pęcherzyków z których największy ma 13,7 mm ale także torbiel dermoidalna (nie wiem czy dobrze przetłumaczyłam to słowo) mająca 16,7 mm 😟 ma podobno zniknąć ale sama nie wiem co o tym myśleć. Badanie miało miejsce 1 listopada a zastrzyk z Ovitrelle mam sobie zrobić jutro tj. 5 listopada. Test sikaniec mam sobie zrobić dopiero 26 listopada 🤯 ale nie wiem czy tak długo wytrzymam ...

Z krótkiego posta którego miałam napisać zrobiła się strasznie długa litania, postaram się uzupełnić stopkę. Będę w Polsce w grudniu i chciałabym zrobić jak najwiecej różnych badań aby znaleźć odpowiedzi na pytania pojawiające się w mojej głowie gdy czytam wasze historie 🙂

Dzięki ze dotrwalyscie do końca i trzymam kciuki za was z całej siły 🤞🏻

smoothie, paprotka17, Namisa, Czytoto, Beezi, Anett93, siesiepy lubią tę wiadomość

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO
    🙋‍♂️ 36 lat, badanie nasienia👍

👫 11.2005
    💍 01.2014
    👧 09.2015 zdrowa córeczka

Przerwa w stymulacji od grudnia 2023

🇸🇪

"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.."
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    Cześć dziewczyny,

Bałam się już długi czas cokolwiek napisać, chociaz śledzę wątek od początku i trzymam kciuki 🤞🏻za wszystkie staraczki. Ja z TŻ staramy się już około roku ale tak bardziej na serio to pół roku 😔

Niestety nie mam pojęcia o wielu rzeczach o których piszecie gdyż mieszkamy za granica i tutaj nikt się tak dokładnie nie bada a jak zapytałam gina o beta hcg to nie rozumiał o co mi chodzi 🥴

Jeśli chodzi o to co wiem to mam PCOS odkąd pamietam (genetyczne; ma moja mama i dwie siostry), nie mam owulacji wcale (testy paskowe przez pół roku; nie było nawet kuzyna cienia), wyników badań krwi nie dostałam „do ręki” ponieważ tutaj otrzymuje je lekarz prowadzący 🙄 który stwierdził ze wszystko jest ok.

Szczęśliwym trafem mamy już córeczkę 👧🏼o której nie wiedzieliśmy aż do 3 miesiąca ciąży (brałam tabletki antykoncepcyjne, miałam trochę bardziej skąpe okresy ale miałam, dowiedziałam się o ciąży na badaniu ginekologicznym gdy przyszłam po receptę na nowe tabletki, żadnych symptomów ciążowych - nic) urodziła się miesiąc przed terminem poprzez cc z powodów medycznych. Zdrowa, śliczna dziewczynka obecnie 7 letnia ❤️

Ale ponieważ ją mamy, nie należy nam się wsparcie od państwa w staraniach się o rodzeństwo. Każda wizyta to ok. 700/800 zł w prywatnej klinice co dość mocno obciąża nasz budżet. Za każdym razem spotykam innego lekarza, do tej pory było ich już 5cioro 😵.

W wakacje miałam pierwszy cykl stymulowany letrozolem który kompletnie nic nie dał 🤷🏼‍♀️ Ale był trochę turbulencji przez urlop zmianę oddziału w pracy i ciagle przeziębienia. Po powrocie do domu rozpoczęliśmy od nowa zaczynajac od leku Provera (syntetyczny hormon podobny do naturalnego progesteronu) a później letrozol ale znów bez rezultatów. Miałam półtorej miesięczna przerwę na tabletki antykoncepcyjne i później znów letrozol + metaformina. W tym cyklu pojawiło się kilka pęcherzyków z których największy ma 13,7 mm ale także torbiel dermoidalna (nie wiem czy dobrze przetłumaczyłam to słowo) mająca 16,7 mm 😟 ma podobno zniknąć ale sama nie wiem co o tym myśleć. Badanie miało miejsce 1 listopada a zastrzyk z Ovitrelle mam sobie zrobić jutro tj. 5 listopada. Test sikaniec mam sobie zrobić dopiero 26 listopada 🤯 ale nie wiem czy tak długo wytrzymam ...

Z krótkiego posta którego miałam napisać zrobiła się strasznie długa litania, postaram się uzupełnić stopkę. Będę w Polsce w grudniu i chciałabym zrobić jak najwiecej różnych badań aby znaleźć odpowiedzi na pytania pojawiające się w mojej głowie gdy czytam wasze historie 🙂

Dzięki ze dotrwalyscie do końca i trzymam kciuki za was z całej siły 🤞🏻
    Witamy w naszym gronie :) wpisałam Cię na testowanie

Jagodecka lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Ja z promkowych testowałam i była biel niepodważalna, a uwierzcie szukałam pod każdym kątem i światłem 😅

siesiepy lubi tę wiadomość

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tej witaminie C i aż się zaczęłam zastanawiać, biorę regularnie rano 1000 razem z Euthyroxem, bo widzialam, że zwiększa przyswajalność lewotyroksyny.
    Chyba u food_medicine na IG coś takiego było. Swoją droga polecam, jeśli nie znacie, szczególnie, jeśli macie problemy z tarczycą (choć wiem, że kontrowersyjna postać zwłaszcza ostatnio w kwestii preparatów witaminowych dla kobiet w ciąży).
    Ja dziś po badaniu z krwi na celiakie (oby nic nie wyszło, bo kocham gluten) i przy okazji doktorek się zainteresował moim pociąganiem nosem. Cały rok tak mam i już przywykłam, a on zajrzał i skierowanie do alergologa z tekstem „po co się pani w ciąży i przy karmieniu piersią dodatkowo będzie tym katarem męczyć” ;) Także od lekarza do lekarza ostatnio.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • oloska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06, ja chyba wolę tryb "mniejszy entuzjazm", niż doszukiwanie się lub dopasowywanie objawów, które dają niestety dużo złudnej nadzieji. Oby Wasze działania to było to 😉🤞
    A mój podszedł poważnie do tematu, bierze wszystkie suple, które mu "zleciłam". Przy czym zmiana stylu życia to jednak mocno zaawansowany temat, tak po ludzku mu ciężko. Plus do tego duży stres związany z firmą, praca w nocy. Ale stara się, przesadziłabym narzekając 😉

Vivico, super wiadomość!

Emka06, smoothie, Vivico, siesiepy lubią tę wiadomość

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ