Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Ninka też musi mieć dzień na brzuszkowanie. Czasem tylko ją położę i złość, a czasem kilka minut sobie poleży. Ale szału nie ma. Najlepiej radzi sobie na tej piłce dużej, na której skakałam w ciąży. ☺️
    No i muszę fizjo podpytać, czy ją prawidłowo kładziemy, nosimy itp. Mam wrażenie, że jedną stronę woli bardziej.

A jak u Was ze żłobkami? Ja właśnie zaczynam zapisywać małą na listy oczekujących, bo kolejki są u nas niesamowicie długie. 😐

Z biegiem czasu na brzuchu młoda radzi sobie coraz lepiej. Fanką nie była, a teraz potrafi 10 min leżeć i czytać książkę ❤️ Oczywiście kładę kilka razy w ciągu dnia ( tak często jak tylko się da).
    Najważniejsze, to się nie zniechęcać i kłaść kiedy tylko jest możliwość i dobry humor 😁☺️

Idawoll lubi tę wiadomość

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • Babova Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    U nas do miejskiego żłobka dzieci dostają się w okolicach 2 roku życia( 20-24msc). Reguły nie ma, widzę po znajomych.
    Zapisałam Lidkę w kolejkę bo wiem, że jest długa 💁 tak samo jak wiem, że 2 lata zostanie w domu ze mną, a potem zobaczymy. Dla mnie ten czas jest bezcenny i nie wyobrażam sobie takiego rocznego czy 18 msc dziecka w żłobku ( uwaga mojego !).
    Ale dzieci są różne, możliwości rodziców również, tak więc każda decyzja chociaż trudna myślę, że jest dobrą opcją bo kierujemy się dobrem własnego dziecka.
    Opcja Babci też jest super ale zobaczymy co nam wyjdzie w praniu🙂

Czy Wasze dzieci podejmują próby przemieszczania się, pytanie kieruję chyba głównie do mam starszych lipcowych pociech( i czerwcowych 😄)bo rozpiętość na wątku duża 🙂

Moja panienka przewraca się na boki, głównie prawy na razie ( zawsze najpierw zaczyna się od jednego), a jak zostawie ją na macie to odpycha się nogami do góry i nie ma połowy człowieka ☺️☺️

W czym Wasze maluszki śpią teraz w nocy? Spowijacie?

Hm, mój Benio ma prawie 3,5 miesiąca i Fizjo mówiła, że jedyne co powinien to obroty na boczki, i to dopiero teraz. Nie myślałaś, żeby przejść się do fizjoterapeuty? Tzn nie mówię, że to źle, ale szkoda, żeby w razie czego wyrobiła sobie źle wzorce obrotów i angażowała źle mięśnie. Zawsze warto sprawdzić ☺️

Idawoll lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    U nas do miejskiego żłobka dzieci dostają się w okolicach 2 roku życia( 20-24msc). Reguły nie ma, widzę po znajomych.
    Zapisałam Lidkę w kolejkę bo wiem, że jest długa 💁 tak samo jak wiem, że 2 lata zostanie w domu ze mną, a potem zobaczymy. Dla mnie ten czas jest bezcenny i nie wyobrażam sobie takiego rocznego czy 18 msc dziecka w żłobku ( uwaga mojego !).
    Ale dzieci są różne, możliwości rodziców również, tak więc każda decyzja chociaż trudna myślę, że jest dobrą opcją bo kierujemy się dobrem własnego dziecka.

Czy Wasze dzieci podejmują próby przemieszczania się, pytanie kieruję chyba głównie do mam starszych lipcowych pociech( i czerwcowych 😄)bo rozpiętość na wątku duża 🙂

Moja panienka przewraca się na boki, głównie prawy na razie ( zawsze najpierw zaczyna się od jednego), a jak zostawie ją na macie to odpycha się nogami do góry i nie ma połowy człowieka ☺️☺️

U nas Stasinek śpi w śpiworku, nie lubi spowijania.

Dziewczyny czyli jak jest szczepionka 5w1, to jest jedno wkłucie + dodatkowo wkłucie pneumokoków + druga dawka WZW-B + doustnie rota? Czyli łącznie 3 wkłucia + Rota? Jak to u Was wyglądało, czym i na co konkretnie szczepiliście w 6-8 tygodniu i ile było wkłuć?
    Tak się zastanawiam, bo położna umówiła nas na szczepienie równo w 6 tygodniu, a dziś osteo mówił, że jednak lepiej szczepić w 7-8 tygodniu ze względu na większą masę i tym samym lepszą tolerancje szczepionki i już sama nie wiem 😵‍💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 13:27

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:
    Hm, mój Benio ma prawie 3,5 miesiąca i Fizjo mówiła, że jedyne co powinien to obroty na boczki, i to dopiero teraz. Nie myślałaś, żeby przejść się do fizjoterapeuty? Tzn nie mówię, że to źle, ale szkoda, żeby w razie czego wyrobiła sobie źle wzorce obrotów i angażowała źle mięśnie. Zawsze warto sprawdzić ☺️

Babova byłam.Byliśmy u fizjoterapeuty i nawet u osteopaty. Cud dziewczyna mi się trafiła, żadnych zastrzeżeń :)
    Fizjo nas pochwaliła i stwierdziła, że pięknie się rozwija fizycznie i mentalnie.
    Odpychanie nóżkami od maty w 3miesiącu to nic niezwykłego raczej,a starsza z obrotami na boki miała podobnie ale była większa stąd mój zaskok przy moim okruszku.Najpierw jedna strona, a po ok 2 tygodniach dołączała kolejna.
    Pięknie łączy rączki w linii środka ale gryzaków jeszcze sama nie trzyma.
    Nóżki i rączki też pięknie w górze.
    3 miesiące mamy za 6 dni ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 14:05

Babova, dracaena, Anett93, Livka lubią tę wiadomość

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    U nas Stasinek śpi w śpiworku, nie lubi spowijania.

Dziewczyny czyli jak jest szczepionka 5w1, to jest jedno wkłucie + dodatkowo wkłucie pneumokoków + druga dawka WZW-B + doustnie rota? Czyli łącznie 3 wkłucia + Rota? Jak to u Was wyglądało, na co konkretnie szczepiliście w 6-8 tygodniu i ile było wkłuć?
    Tak się zastanawiam, bo położna umówiła nas na szczepienie równo w 6 tygodniu, a dziś osteo mówił, że jednak lepiej szczepić w 7-8 tygodniu ze względu na większą masę i tym samym lepszą tolerancje szczepionki i już sama nie wiem 😵‍💫

Tak dokladnie. Szczepiłam właśnie po ukończeniu 8 tyg. jak dobrze pamiętam.
    Potem ten euvax(wzw typu b) przypada na 7 miesiąc.

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Tak dokladnie. Szczepiłam właśnie po ukończeniu 8 tyg. jak dobrze pamiętam.
    Potem ten euvax(wzw typu b) przypada na 7 miesiąc.
    I czy ja te wszystkie szczepionki muszę kupić sama? Czy tylko 5w1 i Rotateq? Zielona jestem w tym temacie 🙈

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    I czy ja te wszystkie szczepionki muszę kupić sama? Czy tylko 5w1 i Rotateq? Zielona jestem w tym temacie 🙈

Rotateq jest refundowany więc powinni mieć w przychodni.Tak jak pisałam kiedyś 5w1 też mamy w przychodni bo tak nam łatwiej-szczepionka jest na receptę więc niektórzy kupują samodzielnie bo wychodzi taniej. Choco najlepiej zadzwoń do poz i dopytaj jak jest u Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 14:06

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:

Ja co do placówek mam podobne odczucie, że lepiej późno niż wcześnie. Ale wiem że są przeróżne sytuacje - niektóre mamy muszą wrócić do pracy, inne chcą wrocić dla swojego komfortu psychicznego, jeszcze inne uważają taka opcje za najbardziej rozwijajaca dla swojego dziecka. Ja bardzo doceniam wsparcie zaproponowane przez obydwie babcie, coraz mniej osób ma takie możliwości. Już nie mówiąc o komfortowej sytuacji finansowej, mało rodzin dzisiaj niestety może sobie pozwolić na pracę tylko jednej osoby w rodzinie przez kilka lat, nawet jeśli ta osoba zarabia wzglednie dobrze. Taki to mamy klimat, niby 500plusy, 800plusy, długie urlopy, a w praktyce coraz mniej matek może zostać z dzieckiem chocby do tego drugiego roku życia. A wśród osób z naszego pokolenia nawet przedszkole nie było zbyt typowe, ja poszłam dopiero do zerówki 🙃 Pewnie też oczekiwania się zmieniły, styl życia się zmienił, kobiety są bardziej aktywne zawodowo i nierzadko zarabiają tyle samo albo więcej niz mężczyzni - tu dużo różnych czynników się naklada i kazda decyzja to coś za coś niestety.
    Co do przemieszczania się - Gabryś podjął pierwsze próby przewrotów z pleców na brzuch ale bardzo nieśmiało - spróbował kilka razy, nie spodobało mu się i jak na razie nie kontynuuje 😆 Widzę za to że bardzo intensywnie próbuje pływac w leżeniu na brzuchu - wola jest, cheć jest, ale siły brak 😅 Nie jest jakiś bardzo skory do tego przewracania sie na boczki sam z siebie - jak go zachece jakąs zabawka to wtedy działa, i na jeden bok mu latwiej niz na drugi.
    U nas spowijanie nie przypadło do gustu, dwa razy użyłam tulika w pierwszym miesiącu i jedynh efekt jaki widziałam to spocone dziecko, bo to jednak środek lata był 😅 A sen bez zmian. Używamy śpiworków z Tiny Star ale z racji że robi się coraz zimniej poluje na Vinted na jakiś z Colorstories z wyższym tog.

smoothie lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:

Rotateq jest refundowany - możesz wybrac tez nierefundowany Rotarix, roznia sie głównie tym ze ten drugi jest dwudawkowy a pierwszy trzydawkowy. Pneumokoki podobnie, tez są refundowane, ale masz opcje wyboru wersji nierefundowanej - nie pamietam jaka to nazwa handlowa, ale ta wersja płatna chroni przed wieksza iloscia serotypów. Wszystkie te płatne szczepionki (rozniez 5w1) mozesz z reguly kupic od placówki POZ w dniu szczepienia albo wcześniej poporosic lekarza o recepte i ogarnąć na własną rękę, zwykle ta druga opcja wychodzi taniej. Tylko trzeba sie upewnić u zrodla w danej placówce czy wyrazaja zgodę na przynoszenie wlasnych szczepionek bo któraś dziewczyna tu chyba pisala że u niej w przychodni nie było takiej możliwości.

Ja szczepiłam rota i pneumokoki na NFZ a na 6w1 brałam receptę bo w przypadku luxmedu to była stówa różnicy w cenie 😑 więc dwa wkłucia (6w1 i pneumokoki) plus rota do wypicia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 14:39

ChocoMonster lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Kasiaaa.97 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy po ukończonym 8 tygodniu- termin wyznaczyła nam pani doktor na wizycie patronażowej. Wzięliśmy 5w1 i wtedy mieliśmy 3 wkłucia + jedno doustnie. W naszej przychodni płaciliśmy 190 zł za ta szczepionkę i zdecydowaliśmy się na nią przed samym wejściem do gabinetu, wiec jak widac z dostępnością nie było żadnych problemów ;)

age.png
  • Kaja1234 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon 2 miesiące skończył z wagą 6100 (myślałam, że będzie wiecej, ale zwolnił z przyrostami), rozmiar 68 i pieluszki 3.

U Nas zbiegło się szczepienie ze skokiem rozwojowym... Po szczepieniu nie hylo najgorzej. Gorączka 38, dużo spał, brak apetytu i gazy 2 dni ale zbytnio nie płakał. Nawet mniej, niz zwykle. Na samym szczepieniu za to płakałam ją, chociaż to raczej nie w moim stylu, ale trzymanie na kolanach rozumnego dziecka, które patrzyło mi w oczy i nie wiedziało dlaczego tak boli to jednak było straszne dlatego cieszę się, że zdecydowałam się na 6w1. Tą drugą szczepionkę też wzięłam płatną i zapłaciłam aż 580zł - lekkie zdziwienie przy kasie, bo nie sprawdzałam wczesniej cen.

A skok,sama nie jestem pewna czy to skok. Nagły problem z usypianie na drzemie, wybudza się po 15min i płacz, brak apetytu, wszystko go interesuje. Zamiast usypiać gada do mnie albo do obrazów na ścianach 😅.

Leon też ma asymetrię. Ćwiczymy od dwóch tygodni ale raczej efektów nie ma. Jest gorzej, niż hylo co potwierdził pediatra. Układa się w literkę C. Już teraz przekonanie go do samodzielnego obrócenia głowy w lewo graniczy z cudem niezależnie co robię. Przyjszna pielęgnacja też nie jest prosta, bo wcześniej zrobiłam dużo błędów i teraz jest jeszcze trudniej jak już ma jakieś napięcia, jest sztywny, odgina mi się w tył, wkurza się jak robię coś na lewą stronę 🙁

Co do żłobków to w Warszawie zapisy są chyba dopiero od kwietnia, ale szanse na publiczny raczej bardzo małe. Na pewno pójść musi, bo muszę iść do pracy, chociaż moją mamą zaproponowała opiekę. Ja akurat wolę żeby poszedł do żłobka no i moja mama jest profesjonalną nianią i nie zarabia mało, woec nie wiem za co by żyła opiekując się Leonkiem 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 18:58

24 👱‍♀️

16.11 ⏸️ - beta 19,5
    12.12 - mamy ❤️
    14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
    10. 02 - 10cm 🐿️
    24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
    11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
    24.03 - wszystko ok 🐋
    21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
    19.05 - prenatalne III trymestr 💛
    27.06 - 35+4 2647g
    14.07- ostatnia wizyta
    28.07 - 40+0 3520g
    06.08 - indukcja
    age.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam. 💪🏻
    My pierwsze szczepienie mieliśmy w 7 tygodniu, 6 w 1 - dwa wkłucia i rotateq doustnie. Mąż trzymał małą, bo ia się a trzęsłam, jak widziałam jak Ninka robię buzię w podkówkę i zaczyna płakać.
    Ciekawa jestem, jak będzie jutro - czy np te zielonkawe kupki nie będą przeciwwskazaniem.

No i skok trwa w najlepsze - dziś to jakby mi dziecko podmienili. Płacze niemal cały dzień, denerwuje się przy cycku. Głowa mi pęka. 🤯
    Kaja - u Was widzę, że też ciekawie 🤭

Próbowałam też wyjść na spacer i ubrać niuni taką cienką kurtkę. Powiem Wam, że jestem przerażona tym jesiennym i zimowym ubieraniem. Mała wkurzona, ja spocona. Omg 🤪🫣

A żłobek - gdybym tylko mogła., to bym chciała żeby mała poszła dopiero do przedszkola. Ale muszę wrócić do pracy. Kredyt nas dojeżdża finansowo. 🫤

19.07.2023 (39+3) Ninka! 💖✨3340 gramów, 58 cm

Wysłany: 4 października 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll, u nas dziś podobne wygibasy przy ubieraniu na spacer, on wkurzony, ja spocona, koniec końców leżał sztywny na spacerze, a ja ledwo szłam 😆 Nie wiem co to będzie w zimie i wole o tym nie myśleć 🫣 Swoją drogą dziś zamówiłam na vinted śpiworek na jesień/zimę z cottonmoose z mufką w zestawie za 200 zł w super stanie 💪 Takie deale to ja lubię 💰

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, a czemu teraz polujesz na ColorStories? Jakie masz doświadczenia z TinyStar? Dopytuje, bo tez mam tylko śpiworek 1 TOG i przymierzam się do kupna czegoś cieplejszego. Szukam polecajek, bo chętnie zapłacę więcej, o ile będzie jakościowy 😊

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też szłam dopiero od zerówki, teraz w rodzinie poszedł chłopiec od zerówki i szczerze mówiąc z pełną świadomością poślę swoje dziecko do placówki wcześniej. Ja np. wcale nie uważam, że to było dobre. 😅 Każdy ma swoje podejście. Z drugiej strony - roczniaka do żłobka też bym nie posłała, planujemy na okolice 2 r.ż., musimy się zorientować w zapisach. 😬 Na rok wychowawczego możemy sobie pozwolić, dłużej raczej nie. Nie mamy dziadków itp. pod ręką, ale też wcale bym nie chciała opieki dziadków tak w sumie, nawet jakby byli blisko (teściowie są super, i jak kiedys wezmą młoda na tydzień jak będzie już bardziej ogarniającym małym człowiekiem to super, ale tak na co dzień to nie).

My też nie spowijaliśmy - Wandzia totalnie niespowijalna, cieszyłam się, że kupiłam do tego tylko pieluchę bambusowa duża. Od początku śpi w śpiworku i pod kątem jakości mega polecam BabyBaj. Jak patrzę jak wyglądają używki Colorstories na Vinted to słabo to wygląda (w ogóle Colorstories się jarałam, a nie jestem zbyt zadowolona, kocyki np. tracą kształt no ale spełniają funkcję xD). 🙈 BabyBaja używamy od początku i mimo wielu pran (nocne przygody kupne 🙃) jakościowo są bez zarzutu. Tylko należy brać pod uwagę kurczliwość materiału bo rzeczywiście się kurczą tak jak jest w opisie (coś koło 8%).

Ja miałam problem z własnymi szczepionkami w mojej przychodni, ale nie mam z tym problemu. 😅 Biorę ich, do przeżycia mają ceny. My 6w1 bo rozszerzalismy o meningokoki szczepienia (nadal rozszerzamy, robimy i Bexsero i Nimenrix, najwięcej zachorowań na menigokoki jest właśnie wśród małych dzieci, na insta pediatranazdrowie ma o tym dziś rolkę).

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNM o, a ja akurat się o śpiworkach wypowiedziałam. Mamy z BabyBaj bodaj wszystkie grubości (u teściów było potrzebne latem 2,5 tog bo bywaliśmy akurat w lipcowe chłodne noce, a tam przy otwartym oknie w kuchni w nocy było chłodno i przyjemnie) i wszystkie są super. 😅 Ja tylko ubolewam, że to drogi biznes ze spiworkami jest ogólnie, ale nie wyobrażam sobie już inaczej (inne rzeczy by rozkopała albo na głowę nałożyła). 🙈

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    PTP - 16.05.2023

age.png
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, Choco, przypomniałaś mi - za śpiworkiem do wózka tez powinnam się rozejrzeć, nic nie mam, a robi się coraz zimniej 🙈 Cottonmoose to jakaś polecana firma? Polecacie coś innego? Na co zwracać uwagę? Jestem zielona w temacie. Czy te śpiworki nadają się od razu i do gondoli i do spacerówki? 🤔

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam problem bo bez bambusowego kocyka i spowijania nie wiem jak Moja zaśnie 🙈
    Mam taki z colorstories i jest idealny☺️ Tulików natomiast nie znosi, kompletnie nietrafiony zakup.
    Biorąc pod uwagę, że jest mobilna i ma prawie 3 miesiące próbuję ze śpiworkiem ale jak nie jest opatulona to ma oczy jak 5 zł 🙈🙈
    Natomiast zawsze nad ranem usiłuje wyciągnąć rączki z kocyka ( i wyciąga) bo na luzaku łatwiej robi kupę. Z tych powodów chciałabym już na stałe zostać przy śpiworku.
    U nas dzisiaj też ciągłe wiszenie i jęczenie, a według skoków rozwojowych powinnam mieć złote dziecko tak od 3 dni 🤦‍♀️
    Jedyne co to pięknie śmiała się na cały głos, uwielbiam te dźwięki 🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 19:59

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, śpiworki do wózka bo ja po researchu akurat... Ze śpiworkow do wózka to fajną opcje ma Beztroska - mają śpiworek który ma rozpinany kaptur. Z zapiętym pasują do gondoli, z rozpiętym później do spacerówki. Robin Chudek bodajże się nazywa. Dość uniwersalne. 🙂 Ja rozważałam, ale mamy dużą spacerówkę i nie będzie pasował (do tych z zestawów 2w1 myślę że na luzie) i na zimę potem chce i tak Zaffiro wełniany. Na sezon przejściowy który nam wypadnie już na spacerówce bo Wanda wyrośnie z gondoli mam z Beztroski półśpiworek (głównie dlatego, że chce młoda jeszcze w miarę w tej spacerówce osłonić od świata zewnętrznego i wiatru itp., na pewno będzie jeździć na leżąco, na razie ile się da używam gondoli ale z nią w środku to mi już żaden śpiworek nie wejdzie 🤣).

👩 31 / 🧔30

08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    PTP - 16.05.2023

age.png
  • Kaja1234 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon śpi w śpiworku sleepee 2,5 tog. Mam ten regulowany do 2 lat. Trochę za gruby moim zdaniem, więc często wietrze sypialnie w nocy żeby się nie przegrzał, a widzę że dobrze śpi jak jest chłodno i jest opatulony (BTW trzy noce przespane w całości w łóżeczku za nami).
    Spowijałam pieluchą tylko w czasie pierwszego skoku, bo inaczej nie spał wcale, ale szybko to ukróciłam, bo boję się SIDS a wtedy jeszcze spał ze mną. Za rzeczami na zimę będę się rozglądać na bieżąco, bo chłopak za szybko rosnie😆. Kombinezon dresowy chce zamówić z mam and misi na Ig ale jeszcze nie wiem jaki rozmiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 20:23

24 👱‍♀️

16.11 ⏸️ - beta 19,5
    12.12 - mamy ❤️
    14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
    10. 02 - 10cm 🐿️
    24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
    11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
    24.03 - wszystko ok 🐋
    21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
    19.05 - prenatalne III trymestr 💛
    27.06 - 35+4 2647g
    14.07- ostatnia wizyta
    28.07 - 40+0 3520g
    06.08 - indukcja
    age.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ