Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Moon ja widzę na tym ostatnim zdjęciu na dłoni! Cały czas kciuki trzymam 🙂
moonflower lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
Oboje po 30tce
02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
10.03.2023 - beta 1173.00
24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷
-
moonflower wrote:Laski powiedzcie mi czy już mi całkiem odjebało??
Białek testowałam te ciążowe?? Mają jakąś kreskę fabryczna??
Kurcze raz mi się na żywo wydaje że coś widzę, a raz że nic. Ale mój wzrok jest średni nawet w oksach...
EDIT NIE BYŁO TEMATU!! TERAZ TO MI SIĘ WYDAJE GUPIE, NA TYM NIE PODKRĘCONYM NIC NIE WIDZE 😂😂
ześwirowałam 😎
Ja widzę. Ba, dodam, że te moje cienie cienia wyglądają identycznie. 🤷🏻♀️moonflower, Angi90 lubią tę wiadomość
👩🏻 28 | 👨🏻 29
📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Zabieg dopiero o 14:30 będzie, jest 5 osób przede mną, zaczynają o 12 i dla każdego jest przeznaczone 30 minut.
Z dobrych wiadomości to jest pęcherzyk dominujący na prawym jajniku, 26mm. W weekend powinien pęknąć.Angi90 , Paucia, MałaStokrotka, Lipcowa lubią tę wiadomość
♏ Ona - 32 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
witamina D3 / magnez / omega 3 / PrenaCare Start / kurkumina / NAC / resweratrol
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
witamina D3 / omega 3 / PrenaCare Start / NAC / sok pomidorowy / olej z czarnuszki
+ od 12.2022 żel Ferti-Lily
07.2022 Klinika -> 3x IUI - naturalne cykle ❌
06-07.2023 - 2x stymulacja (aromek 5-9 dc + duphaston) ❌
12.2023-01.2024 - aromek (3-7dc + Ovitrelle + duphaston) 2x IUI ❌ -
Cukruś wrote:Czy jest tu jakaś panienka, która brała clo i jej też tak dużo pęcherzyki urosly, ale pękły i była owu?
Miałam zrobić przerwę od forum, ale jakoś nie umiem i tak Was podczytuje.
Wczoraj miałam zły dzień, bardzo zły a szczególnie po wizycie, mój piesek chyba bardzo czuł, że potrzebuję bliskości bo jak nigdy leżał ze mną cały wieczór i noc.
Płaczu było aż za dużo w ostateczności zamówiłam sobie sushi i sobie pojadłam.
Dzisiaj ten dół niestety też się utrzymuje, ale gdzieś chyba trochę mniejszy, staram się trochę pozytywniej patrzeć na to, że pewnie są i takie dziewczyny, którym takie wielkoludy pękały i były piękne owulacje
A jakiej wielkości były te pęcherzyki ? I w którym dniu cyklu byłaś na monitoringu ?
-
Kurcze raz mi się na żywo wydaje że coś widzę, a raz że nic. Ale mój wzrok jest średni nawet w oksach...
EDIT NIE BYŁO TEMATU!! TERAZ TO MI SIĘ WYDAJE GUPIE, NA TYM NIE PODKRĘCONYM NIC NIE WIDZE 😂😂
ześwirowałam 😎
Ja też coś widzę 😃 i bardzo mnie interesuje jaką aplikacją robiłaś te zdjęcia ? Czy możesz zmieniać w tel, bo mój takiej funkcji nie ma 😂 -
mala_osska wrote:Ja też coś widzę 😃 i bardzo mnie interesuje jaką aplikacją robiłaś te zdjęcia ? Czy możesz zmieniać w tel, bo mój takiej funkcji nie ma 😂
mam normalnie edycję zdjęcia w tel. xiaomi redmi note 10 chyba -
ześwirowałam 😎
Na podkręconym widać wyraźnie ale.. mnie mocniejszy oszukał.. więc na takie patrzę już chłodnym okiem.
Trzymam kciuki żeby to jednak był start bety 🤞🤞🤞🤞🤞EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość
-
Gattina, kciuki ✊✊✊✊
Moonflower, jakiś kuzyn cienia jest, sikaj jutro, bo jak ma ciemnieć, to jutro powinien być już ładnym cieniem. 🤞
Cukruś, bardzo mi przykro, że tak się zawiodłaś wczoraj na wizycie, czytam Was na bieżąco i tak mi się smutno zrobiło, bo widać, że liczyłaś na coś innego. Niestety starania niesamowicie uczą nas cierpliwości. 🙄 mam nadzieję, że ten maj nie jest stracony, a jeśli nie to może w czerwcu potwierdziła tezę o szczęśliwych cyklach urodzinowych? Trzymam kciuki bardzo mocno, jesteś mega ciepłą osobą ❤️✊
Angi, działaj z laparo 🔥
Dziewczyny, tulę za te biele i wredne 🐒, mam nadzieję, że to już ostatnie najbliższe miesiące 🤞
Zosis ❤️🍀 Czekam na jutro ✊
Lipcowa, mam nadzieję, że w weekend będzie 🔥 ✊
Niemampomyslunanick, Białek nie mogę się doczekać efektów Waszych działań w tym miesiącu 😈🔥
Dzella, polecam małe porcje i co 1-2 godziny cokolwiek i najlepiej mieć plany, wtedy musisz się ogarnąć. A jak nie to suplementy na mdłości albo leki na wymioty. Chociaż u mnie suplementy wiele nie pomagają, ale muszę chodzić do pracy, więc jakoś staram się sobie radzić. Dzień zaczynam od krakersów jeszcze w łóżku i potem jakoś leci, chociaż pierwsze 🤮 w pracy już za mną.
Miłego dnia dziewczyny, zacznijcie dobrze ten weekend ☀️Miczka, Cukruś, Niemampomyslunanick, Bialeekk, MałaStokrotka, Lipcowa lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Cukruś wrote:Czy jest tu jakaś panienka, która brała clo i jej też tak dużo pęcherzyki urosly, ale pękły i była owu?
Miałam zrobić przerwę od forum, ale jakoś nie umiem i tak Was podczytuje.
Wczoraj miałam zły dzień, bardzo zły a szczególnie po wizycie, mój piesek chyba bardzo czuł, że potrzebuję bliskości bo jak nigdy leżał ze mną cały wieczór i noc.
Płaczu było aż za dużo w ostateczności zamówiłam sobie sushi i sobie pojadłam.
Dzisiaj ten dół niestety też się utrzymuje, ale gdzieś chyba trochę mniejszy, staram się trochę pozytywniej patrzeć na to, że pewnie są i takie dziewczyny, którym takie wielkoludy pękały i były piękne owulacje
Ja w tym cyklu po 6 dtymulacji CLO mialam 2 duze pecherzyki na leweym jajniku i 3 duze na prawym jajniku. Owulacja byla z prawegoCukruś lubi tę wiadomość
👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Selina wrote:No dobra dziewczyny, przywitam się w końcu jak na człowieka przystało 😉 a nie z przyczajki tylko 😜
Witam więc Was wszystkie
Nie chciałabym się wpisywać na testowanie, bo nie chcę się niepotrzebnie zakręcać a też moje starania sporo trwają. Jestem na tym forum prawie 7 lat (z 2letnia przerwą) i kiedyś moje starania wyglądały zupełnie inaczej niż teraz - na hura robienie wszystkich możliwych badań, bieganie po lekarzach, klinikach... Nie zlicze ilu dr odwiedziliśmy. Chciałam wszystko tu i teraz.
Z powodów osobistych na 2lata ze starań wypadłam i bardzo dobrze mi to zrobiło.
Od ponad roku jestem na nowo grze W lutym 2022 miałam cb a wcześniej też cb w 2018r. I w sumie tyle z "powodzen" w tym temacie.
U mnie (bo u męża wszystko gra) przyczyną były raczej stany zapalne endometrium i bakterie tam bytujące. Miałam kilka razy histero i leczenie, obecnie po leczeniu sibo i do tego dokłada się IBS
Stara dupa już jestem, bo 37 za parę miesięcy, ale za to mąż młodszy 😆 Jesteśmy z mężem w programie prokreacyjnym z NFZ w szpitalu w naszym mieście i dobrze się w sumie złożyło, bo chociaż trochę kasy się zaoszczędzi na badaniach i wizytach. Póki co zadowoleni jesteśmy 😊
Wczoraj miałam monitoring i mam 16mm pęcherzyk i endo 7,5mm (11dc), więc nie najgorzej z uwagi na to, że mam raczej późne owulacje.
Rozwaliło mnie tylko jak odbierałam wynik proga z zeszłego cyklu, w 22dc miałam 57ng/ml 😳 Szok! A nie brałam nic dodatkowo, nie byłam stymulowana itd. Coprawda od 2 cykli mam bromocorn rozpisany na prolaktynę (bo wiecznie za wysoką mam) i to on mógł spowodować wystrzał proga w fl. Ale faktycznie czułam się mega dziwnie końcem cyklu, jak tykająca bomba i już myślałam że coś może być na rzeczy, ale jednak @ przyszedł jak w zegarku 😅 Tak czy siak wyniki mnie cieszą.
Uff się rozpisałam... Proszę z góry o wybaczenie, że nie będę się pewnie tak często udzielać, ale to wyłącznie z faktu, że chcę dać sobie czas na spokojnie na te starania i sam temat 😊 Jakoś czuję, że może udać się nam jeszcze naturalnie i zdarzy się cud 😁
Selina miło Cię tu widzieć ❤️ bardzoooo miło ❤️Selina lubi tę wiadomość
👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Moonflower, złotko co planujesz? Beta czy sikanie wieczór/rano? 🙊
✊✊✊👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne-niskie ryzyka🩷
28/11 wizyta ⏳
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
ześwirowałam 😎
Coś się tworzy 😁🥰👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Beezi wrote:Gattina, kciuki ✊✊✊✊
Moonflower, jakiś kuzyn cienia jest, sikaj jutro, bo jak ma ciemnieć, to jutro powinien być już ładnym cieniem. 🤞
Cukruś, bardzo mi przykro, że tak się zawiodłaś wczoraj na wizycie, czytam Was na bieżąco i tak mi się smutno zrobiło, bo widać, że liczyłaś na coś innego. Niestety starania niesamowicie uczą nas cierpliwości. 🙄 mam nadzieję, że ten maj nie jest stracony, a jeśli nie to może w czerwcu potwierdziła tezę o szczęśliwych cyklach urodzinowych? Trzymam kciuki bardzo mocno, jesteś mega ciepłą osobą ❤️✊
Angi, działaj z laparo 🔥
Dziewczyny, tulę za te biele i wredne 🐒, mam nadzieję, że to już ostatnie najbliższe miesiące 🤞
Niemampomyslunanick, Białek nie mogę się doczekać efektów Waszych działań w tym miesiącu 😈🔥
Dzella, polecam małe porcje i co 1-2 godziny cokolwiek i najlepiej mieć plany, wtedy musisz się ogarnąć. A jak nie to suplementy na mdłości albo leki na wymioty. Chociaż u mnie suplementy wiele nie pomagają, ale muszę chodzić do pracy, więc jakoś staram się sobie radzić. Dzień zaczynam od krakersów jeszcze w łóżku i potem jakoś leci, chociaż pierwsze 🤮 w pracy już za mną.
Miłego dnia dziewczyny, zacznijcie dobrze ten weekend ☀️
Jutro sobie obiecałam że wymknę sie na bete o ile stary mi na to pozwoli jutro...
Pocieszam siebie że nigdy poza ciążami nie miałam ani cienia cienia na teście...
ale jakoś w tym momencie o dziwo podchodzę chłodno... i dość bez entuzjazmu, chyba za dużo tych fałszywych cieni cieni to forum już widziało...
-
moonflower wrote:Jutro sobie obiecałam że wymknę sie na bete o ile stary mi na to pozwoli jutro...
Pocieszam siebie że nigdy poza ciążami nie miałam ani cienia cienia na teście...
ale jakoś w tym momencie o dziwo podchodzę chłodno... i dość bez entuzjazmu, chyba za dużo tych fałszywych cieni cieni to forum już widziało...
Też nigdy nie widziałam nawet kropki cienia i to mój pierwszy raz jak go dojrzałam. Niby też podchodzę na chłodno, ale jednak ta minimalna nadzieja się pojawiła i myślę, że w Tobie też ona jest. Musimy być silne. 💕moonflower, M94, Angi90 lubią tę wiadomość
👩🏻 28 | 👨🏻 29
📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
M94 wrote:Moonflower, widzę cień cienia na dłoni! 🤞🏼🍀 Powtórz jutro i moze najlepiej facelle? Nie znam zupełnie tych testów
-
Hope... wrote:Cukruś wracaj do nas! Gdzie Twoja pozytywna energia, mi kazałaś się nie poddawać!
Bez Ciebie to nie to samo, nikt tu tyle o owulakach nie pisze czekamy ❤️
Wracam i tak Was podczytywalam bo bardzo chce wiedzieć co się dzieje u każdej z Was.
Bardzo się cieszę z każdej pozytywnej kreseczki na tescie z każdym dobrych informacji z wizyt, ale wczoraj jakoś miałam za dużo. Ciągle pytanie dlaczego to właśnie mi się nie udaje, dlaczego jak już jest dobrze coś mu się spierdolić.
Jeszcze za bardzo nie miałam komu się wyżalić bo z jedyna przyjaciółka od przedszkola mamy ciche dni odkąd wróciliśmy z majówki a mezulek akurat w ten dzień musiał wyjechać.
No cóż wrocilam. O testach owu jeszcze usłyszysz bo zamierzam je robić i wrzucać tu zdjęcia 🫶
Poprawiam kapelusz, cyce do góry I idziemy z tym. Najwyżej się nie uda, czerwiec to też fajny miesiąc tym bardziej, że urodzinowy i rocznicowy że starym pyknie mam 9 lat razem.
No, ale nie skreślam tego cyklu jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 12:28
Karpan45, Hope... lubią tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
mala_osska wrote:A jakiej wielkości były te pęcherzyki ? I w którym dniu cyklu byłaś na monitoringu ?
Byłam wczoraj 25 dc 2 pęcherzyki po 26 mm👱♀️ 25L
AMH 7,9
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
12/2023 klinika
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Beezi wrote:Gattina, kciuki ✊✊✊✊
Angi, działaj z laparo 🔥
Miłego dnia dziewczyny, zacznijcie dobrze ten weekend ☀️
Bardzo mi miło 🫶
Ja trzymam ciągle kciuki za Was, Ciebie i Twojego "przecinka" 😉✊️🤞🫶👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Niezapominajka95 wrote:Ja w tym cyklu po 6 dtymulacji CLO mialam 2 duze pecherzyki na leweym jajniku i 3 duze na prawym jajniku. Owulacja byla z prawego
O dobrze wiedzieć, coraz bardziej utwierdzam się w tym, że jeszcze nie wszystko stracone👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs