X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️
Odpowiedz

Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️

Oceń ten wątek:
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Słuchajcie, po jakim czasie starań Wasi Panowie się przebadali?

Bo ja o ile zdaję sobie sprawę, że problem leży po mojej stronie w dużym stopniu, to zastanawiam się kiedy zacząć wysyłać starego na badania 🤔

U nas to było po pół roku od rozpoczęcia oficjalnych starań, u mnie wszystko było dobrze, więc ginekolog powiedział, że idziemy w seminogram, bo on tu nie widzi nic innego podejrzanego. Ale seminogram wyszedł dobrze, więc u nas nic to nie wniosło nowego 🙈

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Naszego doświadczenia wiem, że badanie nasienia wcale nie musi być strasznym przeżyciem 😂 my na badanie nasienia do pokoju weszliśmy razem - babka Nas po prostu zaprosila we dwójke 😂 i serio zazdroscilam Mezowi takiego badania, gdy później leżałam na fotelu u gina i znosiłam ból od głowicy, która kręcił by ocenić torbiel na jajniku 😳

Miminka, san95, Angi90 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    No już po dziewczyny, zmieszana jestem muszę wam powiedzieć i jakoś... trochę przygasłam 🙄

Kolejny cudowny gabinet i lekarz, z tego jestem bardzo zadowolona. Dr Mariusz przemiły, niezwykle delikatny i bardzo konkretny.

Dostałam skierowanie do szpitala na laparoskopię diagnostyczną, postaram się jutro umówić na termin, ma być zaraz po miesiączce.

Na USG doktor stwierdził, że prawy jajnik jest policystyczny, ponieważ ma za dużo pęcherzyków. Sprzęt ma skubany jeszczy lepszy niż dr Tomek. Pęcherzyk dominujący jest na lewym teraz, ale zabijcie o nic nie pytałam jaka wielkość ani nic.
    Podczas laparoskopii sprawdzą drożność jajowodów za pomocą kontrastu, jeśli da się udrożnić to to zrobią, zrosty usuną. Natomiast jeżeli wyjdzie uszkodzenie mechaniczne jajowodu prawego (ma podejrzenie) to go nie udrożnią, bo wtedy urodzi się ryzyko występowania ciąży pozamacicznej.
    Muszę tego doczekać jakoś... Da nam to obraz co dalej, puzzle się ułożą, bo albo będą dla nas stymulacje, inseminacja albo dostanę wskazania do invitro. Także znów z tyłu głowy usłyszałam o tym końcu...

A możesz zdradz8c haki koszt jest zabiegu?
    Tez mój lekarz mowil, ze mogłabym sprawdzić, ale przed tym zalecał wysłać starego na badanie jakości nasienia..

Angi90 lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, to wcale nie są złe wiadomości! Może teraz Cię to trochę przytłacza, ale popatrz na spokojnie: jest pęcherzyk dominujący po drożnej stronie - to jest wiadomości nr 1🍀 Po drugie - znalazłaś super lekarza, który zna się na rzeczy i ma na Ciebie plan, a jak mi sama wczoraj napisałaś - dobry lekarz to podstawa sukcesu. Dostajesz teraz motywacyjnego kopa w dupę🦵🏼Głowa do góry, wszystko będzie dobrze! 😘

Zosis, Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.”
  • Martas09 Nowa

Wysłany: 16 maja 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, staramy się z mężem o drugiego bobasa. Miałam trzy dni temu owulacje i mam nadzieje ze w tym cyklu może się uda( zreszta jak zwykle ). Ale mam pytanie bo złapało mnie dzisiaj przeziębienie myślicie ze mogę wziąć skorbolamit?

• Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Angi90 Szefowa! Jest pęcherzyk dominujący z dobrej strony! To najważniejsze! Teraz zbieraj siły żeby Starego męczyć i realizować listę miejsc do 🔥♥️! Musi się udać! Tak jak Ty zawsze nas wspierasz, ustawiasz do pionu i pilnujesz, tak teraz my Tobie nie damy się załamać! Głowa do góry 🍀🫂!

Angi90 , eM 🌺 lubią tę wiadomość

👩🏻32 & 👨🏻38

03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔

20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
    19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰
    20 stycznia 2025 - prenatalne - wszystkie ryzyka niskie🙏🏻 - na 60% Chłopiec 🩵

preg.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, dobrze Cię widzieć w dobrym humorze 🥰

Mart, zaśmiałam się w głos czytając reakcję Twojego faceta 😂 Romantyk pierwsza klasa 😅

RinTinTin, trzymaj się kochana. Masz fajne, waleczne nastawienie. Organizm zatrybił i teraz już będzie prościej🤞🏻🍀

Dziękuję za opinie o laktoferynie, spróbuję 😊 Doradźcie jeszcze jaką wybrać 😌

Mart768, RinTinTin, Zosis lubią tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• Beezi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonflower, RinTinTin, tulę Was mocno 💔😥 Przykro mi, że Was to spotkało, chociaż dokładnie jak RinTinTin napisała, myślę, że dało Wam to też nową nadzieję, że jednak możecie być w ciąży ❤️🍀

Mart, jakbym Starego widziała 😂

Angi, działajcie w tym cyklu, a plan na kolejne miesiące zawsze warto mieć, to często pomaga ułożyć w głowie ✊🍀

Zosis, 25 już niedługo, trzymamy kciuki ✊🍀

Mart768, RinTinTin, Angi90 lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • RinTinTin Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Ja z Naszego doświadczenia wiem, że badanie nasienia wcale nie musi być strasznym przeżyciem 😂 my na badanie nasienia do pokoju weszliśmy razem - babka Nas po prostu zaprosila we dwójke 😂 i serio zazdroscilam Mezowi takiego badania, gdy później leżałam na fotelu u gina i znosiłam ból od głowicy, która kręcił by ocenić torbiel na jajniku 😳

My zrobiliśmy badania męża po pół roku.

I dokładnie tak jak piszesz Lipcowa, poszliśmy razem. Nawet było to podniecające, wyrwaliśmy się z pracy żeby spotkać się w pokoiku 😈

Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość

26 cykli starań naturalnych ❌
    05.23 💔

EF IVF
    05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
    06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌

09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
    📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
    23.09.24 zabieg

🙋🏻‍♀️35l🙋🏼27l

📈POF
    AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak myślicie, pik wypadł w nocy? Nie testowałam się wczoraj, bo tak jak pisałam wcześniej przekreslilam owulke w tym cyklu. Nie dawał mi dzisiaj spokoju nieszczęsny ból jajników, więc zatestowalam, ale teraz krecha ciut bledsza niż była o 14. Jest sens zatestować jeszcze dzisiaj przed snem? 🤔🤔🤔🤔
    IMG-20230516-201420.jpg

Edit :działać i tak będziemy 😈 🔥💞ale chciałabym wiedzieć, żeby wpisać sobie w apke pozytywny test, co bym wiedziała kiedy plus minus iść na proga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2023, 20:37

• Natala26 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, staram się podczytywać na bieżąco ale jak mam ranne zmiany to chodzę nieprzytomna i jestem okropnie zmęczona ale nadrobiłam i gratuluję ⏸️, tulę za wredne małpy 😪 Byłam dzisiaj u gina i torbiel na lewym jajniku jeszcze się nie wchłonęła a już 2 miesiące minęły.. ile to się może wchłaniać? Kompletnie nie mam doświadczenia z tym wszystkim. W ogóle to miałam iść do gina w czerwcu ale mój ostatni okres był dziwny, ponad 2.5 tygodnia miałam raz lekkie raz troszkę mocniejsze krwawienie i w piątek w końcu mi się skończylo i od razu umówiłam się do gina żeby zobaczył czy wszystko gra. Mówił,że te moje dlugie krwawienie może być od tej podwyższonej prolaktyny i od leków które ja obniżyly później. Kazał obserwować,kontrolnie zbadać prolaktynę za 2 miesiące i za 3 na usg zobaczyć czy ta torbielka się wchłonęła w końcu. Teoretycznie jestem przed owu, testy powoli ciemnieją ale ze starym widzę się dopiero w piątek, owu musi poczekać. Coś czuję że to będzie długi cykl więc Angi możesz mnie wykreślić z testowania 20.05 i wpisać na wolnego strzelca 😊

Angi90 , Mart768 lubią tę wiadomość

Starania od 09.22

👩 27
    niedoczynność tarczycy /euthyrox n125
    💊 Pueria Uno, Wit.D3, inofem, kwas foliowy

Od 03.23 dostinex

👨 27
    💊Fertilman

żel conceive plus
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Słuchajcie, po jakim czasie starań Wasi Panowie się przebadali?

Bo ja o ile zdaję sobie sprawę, że problem leży po mojej stronie w dużym stopniu, to zastanawiam się kiedy zacząć wysyłać starego na badania 🤔
    Niedługo po rozpoczęciu starań wysłałam męża zbadać hormony, a nasienie zbadał w marcu tego roku. Miało być wcześniej, ale przez ciągłe choroby odwlekło się w czasie 🤷🏼‍♀️

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc moje drogie Panie! Moon i Rintintin mocno tulę 💔

Choć bym chciała nie wiadomo jak bardzo, nie nam szans odpisać choćby i na połowę tematów. Mózg mam tak do niczego że szkoda gadać...
    Cycki dalej bolą, od czasu do czasu pieką. Sikłam po robocie, ale nie robiłam zdjęcia, nie przyglądałam się jakoś zbytnio (no dobra, rozłożyłam 2 razy ale lupy nie miałam;p). Miałam trochę pasm krwi w śluzie, także wygląda mi to coraz bardziej na okres, także juz sama nie wiem co myśleć xd zmeczona jestem strasznie, ale to raczej wina paskudnej pogody.

Ściskam Was mocno i niezmiennie trzymam kciuki, wybaczcie całkowitą wręcz bezproduktywność w naszym gronie..

RinTinTin, bialy_wilczek lubią tę wiadomość

• Dara Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonflower trzymaj się! Trzymam kciuki za Ciebie!
    W ogóle planujesz jeszcze robić betę? Czy czekasz?

RinTinTin Ty też się trzymaj!

Angi90 super, że nasz plan, będzie dobrze!
    Pytałaś mnie o badania - jeszcze ich nie robiliśmy. Jakoś ciezki czas ostatnio w pracy mam i nie po drodze mi było do labu.

Przeszło mi przez mysl, czy by nie testwoac jutro, tak profilaktycznie. Bo dupka czas odstawić. Niby wiem, że sensu w tym żadnego. I z jednego rekreacyjnego działania w 5dc nic się wykluć nie może. Ale kusi.

RinTinTin, Angi90 lubią tę wiadomość

• Zosis Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Was dzisiaj czytam to czuję się jakbym wróciła po długiej podróży do grona przyjaciół. 🥰 Kocham Was wszystkie! 🥰

eM 🌺, Miminka, Niemampomyslunanick, Lipcowa, moonflower, MałaStokrotka, Emka06, Paucia, Angi90 , kropka27, Niezapominajka95, Amunicja, Mart768 lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinTinTin, doczytałam teraz. Bardzo mi przykro kochana. Tulę mocno 🫂 i tak jak do Moon, tak do Ciebie napisze, nie poddawaj się, walcz o swoje szczęście. W końcu to słońce wyjdzie i dla was, zobaczysz!🌈🌈🌈

RinTinTin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż poszedł się zbadać od razu jak u mnie wyszło coś nie tak...
    Chciał sprawdzić też siebie bo rozumie, że jesteśmy w tym razem!
    Nie miał z tym żadnego problemu i nie musiałam go namawiać :)
    I bardzo dobrze zrobił,bo u niego też nie najlepiej 😉

• eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Dziewczyny, jak Was dzisiaj czytam to czuję się jakbym wróciła po długiej podróży do grona przyjaciół. 🥰 Kocham Was wszystkie! 🥰

No nie? Miło tu bardzo 🥰 ja porzuciłam nawet Instagrama na rzecz wchodzenia tutaj, serio 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2023, 20:36

Emka06, Mart768 lubią tę wiadomość

• Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:

A my tu zawsze czekamy z otwartymi ramionami, wsparciem i dobrą radą 🫂♥️!

Angi90 lubi tę wiadomość

👩🏻32 & 👨🏻38

03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔

20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
    19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰
    20 stycznia 2025 - prenatalne - wszystkie ryzyka niskie🙏🏻 - na 60% Chłopiec 🩵

preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinTinTin nowe okoliczności też tworzą klimacik 😈

EM kreska blednie więc prawdopodobnie pik już za Tobą 😊 teraz tylko działać 🔥🔥🔥

Mój Stary jest niereformowalny jednak 😂 piszę do niego kulturalnie kiedy wraca z poligonu, czy coś się zmieniło, bo ogłaszam owulacyjne zawieszenie broni 😉 a ten odpisuje - "wypatruj mnie piątego dnia o świcie, o brzasku patrz na wschód" 😂 no nic, chyba pozostało mi tylko odliczać 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2023, 20:38

bialy_wilczek, eM 🌺, Beezi, Karpan45, Niemampomyslunanick, RinTinTin, Miminka, san95, Igv19, Selina, Nataliii, Paula29, MałaStokrotka, Angi90 , Emka06, Mamausia, Niezapominajka95, Anett93, Mart768, Niaha lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ