Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Evvee27 wrote:Ja owsiankę poproszę 🥺
Przy owsiance trzeba sie wstrzymać z braniem suplementów/leków, bo zaburza wchłanianie, tak samo działa pesto oraz zielona herbata w końcu na coś mój zawód sie przydaje
Najlepiej odczekać 2 h i wtedy braćNiesia90, Niaha, Angi90 lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
rozalaa wrote:Hej dziewczyny ☺️ Miłego dnia wszystkim 😘 czekamy tu na jakieś dobre wieści 🥰
Bialeecku przytulam, super plan macie, jedzonko ekstra 😍 Boziu tak mocno trzymam kciuki za Was - Lipcowa, Emka, Zosis, Bialeekk, Amunicja, z Wami zaczynałam i każdą Waszą małpę przeklinam w myślach po tysiąckroć 🥺 i wszystkie inne nieproszone France 😶🌫️
Evee27 jestem tu na forum kilka ładnych miesięcy i wiele z Nas miało taką betę, w tym ja, ciąży nie było bo - jakieś niewielkie ilości HCG krążą po organizmie luuub lab ma takie jednostki . Jakby nie patrzeć jest ujemna, aaaale oczywiście również jest opcja że dopiero startuje czego Ci bardzo życzę, sikaj na patyki ✊
Tak w sumie, mój gin-endo uznaje ciąże od bety powyżej 50 🙄🤷♀️ dziwak 😂
Nawet testów w domj już nie mam haha -
Cześć dziewczyny ^^
Bezdzietna nie przekreślaj wszystkiego jest jeszcze za wcześnie, poczekaj cierpliwie Niepotrzebnie robisz te testy, tak na prawdę nic się jeszcze mogło nie zadziać i kropencjusz gdzieś sobie tam leci w jajowodzie
Zosis kciuki zaciśnięte🤞ważny tydzień przed tobą, czekamy na wieści 🤞
Białek jakie kolorowe pudełka ❤️ powodzenia w dietce! Ale mnie dzisiaj zmotywowałaś. Wracam do domku i szykuje pudła na jutro 💪 Ja w weekend za to sobie pofolgowałam. Najadłam się fastfoodów i słodkiego i dziś cierpię. Niby człowiek wiedział...
Wojowniczka 💪🏻, Zosis, Bialeekk lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Bezdzietna wrote:Hejka. Zrobiłam dziś kolejny, kreska jest bardzo blada, wiec chyba pozostanie czekać na @ 🙁🙁
https://naforum.zapodaj.net/139b0924330d.jpg.html
jest zdecydowanie za wcześnie! Na ten moment to na 99% jeszcze nie doszło do zagnieżdżenia, owu występuje 24-36h po piku więc z moich obliczeń wynika że jesteś +/- 5dpo!!! Kobieto spokojnie, głęboki wdech! zagnieżdżenie może być dopiero w 12 dniu po owulacji!Hope..., Wojowniczka 💪🏻, Selina, Angi90 lubią tę wiadomość
-
moonflower wrote:jest zdecydowanie za wcześnie! Na ten moment to na 99% jeszcze nie doszło do zagnieżdżenia, owu występuje 24-36h po piku więc z moich obliczeń wynika że jesteś +/- 5dpo!!! Kobieto spokojnie, głęboki wdech! zagnieżdżenie może być dopiero w 12 dniu po owulacji!
Wiem, gdyby nie dotychczasowe problemy i brak 👶🏼 to byłabym pewnie bardziej cierpliwa 🫣 w takim razie czekam… tylko zastanawia mnie ze od czasu do czasu mam takie skurcze jak przed @ i stad ta panika bo @ powinna przyjść 29.05…..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 09:35
starania od 2020r.
01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
07.2024 r. Kriobank II procedura
🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
5 dpt ⏸️
7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
9 dpt BHCG 176 mlu/ml
11 dpt BHCG 381 mlu/ml
13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
17 dpt GS 7 mm z YS
28 dpt mamy 🩷 121/min CRL 0,76 cm
9+2 CRL 2,50 cm Szczęścia 🩷
❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
-
Bezdzietna wrote:Wiem, gdyby nie dotychczasowe problemy i brak 👶🏼 to byłabym pewnie bardziej cierpliwa 🫣 w takim razie czekam
Ja wiem że ciężko! Serio! ale szkoda Twoich nerwów btw nienawidzę czekania po owu na testowanie !! to najgorszy czas cyklu! Więc ten tydzień wrzuć na luz i najwcześniej w niedziele sikaj na test! Taka moja rada 🥰🥰Wojowniczka 💪🏻, Hope... lubią tę wiadomość
-
moonflower wrote:Ja wiem że ciężko! Serio! ale szkoda Twoich nerwów btw nienawidzę czekania po owu na testowanie !! to najgorszy czas cyklu! Więc ten tydzień wrzuć na luz i najwcześniej w niedziele sikaj na test! Taka moja rada 🥰🥰
Dziękuje! Tak zrobię 💕✊🏻✊🏻✊🏻
starania od 2020r.
01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
07.2024 r. Kriobank II procedura
🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
5 dpt ⏸️
7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
9 dpt BHCG 176 mlu/ml
11 dpt BHCG 381 mlu/ml
13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
17 dpt GS 7 mm z YS
28 dpt mamy 🩷 121/min CRL 0,76 cm
9+2 CRL 2,50 cm Szczęścia 🩷
❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
-
Wiki99r2 wrote:Cześć dziewczyny, miłego dnia ❤️
Melduję, że krew na betę i proga spuszczona, zawiozłam młodą do przedszkola i odrazu zajechałam. Po 15 mają być wyniki. O betę się nie boję raczej bo już na ciążowym wychodzi pik 😂 nie wiem jak progesteron bo przy leczeniu brałam duphaston, a teraz ⏸️ bez żadnych stymulacji leków itp więc nawet nie jestem niczym odstawiona 🙈
I powiem wam, że wiem że łatwo się mówi i to jak dooobrze to wiem, ale rzeczywiście odpuszczenie działa. Nie udało się nam przy stymulacjach, lekach itp, a teraz jak odpuściliśmy i nawet nie chodziłam na monitoring ani nie robiłam owulaków to w 26cs udało się samo. I to bez seksów w standardowe dni owulacji 😂
RinTinTin a jak Amh i LH? Ja miałam FSH w okolicach 10 i estradiol tez niski . I mój lekarz bardzo kręcił nosem że za wysoki wynik jak na mój wiek (24l) i że trzebaby się było trochę spieszyć bo zazwyczaj to już słaba rezerwą jajowa. A może to błąd labu jak taka rozbieżność w wynikach? Powtórzyłabym przy następnym cyklu jeszcze raz te wyniki i zrobiła Amh odrazu
AMH tez mam strasznie niskie 0,223.
LH 5,5.
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Mamausia wrote:Nie miałam testu, wiec pojechałam na betę i właśnie wyszłam. Wyniki mają być dziś.Przynajmniej będę mieć jasną sytuacje, ale przy żadnej z ciąż się tym tak nie denerwowałam 😬 dziś dużo strachu i watpliwości co jeśli rzeczywiście to ciąża.
Oczywiście z zabiegu zrezygnuje , bo jeśli ktoś tam próbuje zamieszkać to musi być bardzo uparty 🤭 jest spore ryzyko poronienia i tego też się boje.
Moje testowanie w tym miesiącu było bardziej formalnością i chęcią zapoznania się z Wami ,wiec sytuacja mnie mocno zaskoczyła.
Był wyjaz z mężem,były drinki… nawet nie chce myśleć🙈
Czekamy na wyniki 🥰 ale jeden test mogłaś na zapas kupić 🤣
Byłam rano na badaniach (podstawowych, sprawdzić tarczycę) nie zrobiłam tej prolaktyny w teście, bo naprawdę mam przeczucie 🥹 a jak będzie twarde lądowanie to umowie się w czerwcu z czystym sumieniem.
-
Angi90 wrote:KarolinaAnastazja trzymam 🌬️✊ za spełnione nadzieję 🍀
Moonflower, cudowny weekend 🤩 U mnie standardowy okres wygląda tak jak opisałaś. Jest średnio,potem w jeden dzień " wyrzucam " z siebie wszystko, a potem spokojnie coraz.mniej, aż do jednodniowych plamień. Z tym, że ja bez stymulacji😉
U mnie dziewczyny , wczoraj o 23:30 owulacyjny z poziomem 0,93 Premom, dziś już 0,30. Także myślę, że pik był w nocy 🤔 Ale czekam jeszcze, żeby temperatura mi pokazała, że była owu 🤷🏼♀️ Jak mi się uda dostać dziś na monitoring , nie za milion monet, to będzie extra 🙏
Hardcore totalny dziś 🙈 Teściowa jednak złamała tę nogę w 3 miejscach... Jeszcze nie wiem co mam z nią zrobić 😮💨 Lecę z młodą na badania do alergologa i kupę innych spraw do załatwienia na mieście mam. A marzę dziś tylko o drzemce😴
Kochana pracowity dzień przed Tobą, dużo siły ❤️Angi90 lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:O kurcze, te placuszki wyglądają mega pysznie, podzielisz się przepisem? 🤩
Sama stworzyłaś dietę?
Dietę stworzyłam w połowie na podstawie e-booków Patrycji Marszalec (jeden dostałam od @mainylife❤️)
I własnych doświadczeń sportowych, oczywiście kcal mamy ze starym wyliczone według aktualnych celów sylwetkowych😁
Przepis na placuszki;
Emka06, Niaha lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Dziewczyny, jestem wzruszona tym jak bardzo trzymacie za nas kciuki!🥹
Nie puszczajcie, bo to będzie przełomowy czas zakończony🤰🏽🍍
Wszystko rusza do przodu, jesteśmy zmotywowani jak nigdy (ba, Stary wczoraj trzaskał te placuszki jak coś🥺❤️)
W czwartek jadę do kliniki, ustalamy plan działania, Stary zapisuje się na badania nasienia itp.
Przeanalizowaliśmy naszą suplementację i ją również wywrócimy do góry nogami.
Myślę, że te wszystkie zmiany będą bardzo dobre☀️
W końcu przecież każda z nas rodzi w 2024!🤞🏽💚moonflower, Pimpuś, Hope..., Zosis, Niaha, Niemampomyslunanick, Aśka, rozalaa, Lipcowa, Angi90 , Dara, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Zosis
Bardzo mocno trzymam kciuki, na pewno będzie ok.
Tak jak Rozalaa pisze, faktycznie jest nas tu takie stadko przybyłych w podobnym czasie i stanowczo najwyższa pora żebyśmy przeszły na drugą stronę mocy! Najlepiej pociągając za sobą wszystkie staraczki 😊
Bialeekk
Zainspirowałaś śniadaniowo, bardzo apetyczne zdjęcie.
Mój mąż idzie dziś na konsultację do androloga. Trzymam kciuki za to, żeby się czegoś dowiedział, bo przeczuwam w tym gabinecie spotkanie dwóch mało wylewnych typów 😅
-Hm…
-Hm?
-Yhym.
-Aaa, yhym.moonflower, Pimpuś, Ewiwi, Zosis, Bambi92, Bialeekk, Emka06, Aśka, Lipcowa, rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Hej dziewczyn w poniedziałek 😁 ja czekam już pod gabinetem na monit, ale gin dalej nie ma wiec se posiedzę…
Proszę o kciuki✊🏻✊🏻 mam nadzieje ze pęcherzyk ładnie pękł 🤞🤞moonflower, Pimpuś, Niesia90, Paucia, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Amunicja wrote:Zosis
Bardzo mocno trzymam kciuki, na pewno będzie ok.
Tak jak Rozalaa pisze, faktycznie jest nas tu takie stadko przybyłych w podobnym czasie i stanowczo najwyższa pora żebyśmy przeszły na drugą stronę mocy! Najlepiej pociągając za sobą wszystkie staraczki 😊
Bialeekk
Zainspirowałaś śniadaniowo, bardzo apetyczne zdjęcie.
Mój mąż idzie dziś na konsultację do androloga. Trzymam kciuki za to, żeby się czegoś dowiedział, bo przeczuwam w tym gabinecie spotkanie dwóch mało wylewnych typów 😅
-Hm…
-Hm?
-Yhym.
-Aaa, yhym.
Mój ostatnio jak szedł do głupiego podologa mówił mi żebym weszła z nim bo ja się więcej dowiem 😂😂🤣 -
Dziewczyny, mamy to 🥺 czystość idealna mimo brania przez dwa tygodnie antybiotyku, pierwszy kamień z serca, lecimy z tym HSG do przodu 🤞
moonflower, Hope..., Pimpuś, Niesia90, KarolinaAnastazja, Amunicja, Nataliii, Niaha, gattina, Paucia, Selina, Karina, Emka06, Niemampomyslunanick, Biedronka@, Aśka, Lipcowa, rozalaa, Angi90 , Dara, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
-
Witam się w 1szym dniu nowego cyklu, niestety raczej nie w 1szym dniu ciąży bo jeszcze nie trafimy z owu ale to ostatni przed ciążą! Mam zamiar nacieszyc się wszystkim czego nie można w ciąży:D uda nam sie nawet zaliczyć wakacje w Turcji bo jedziemy idealnie przed owulacją ktora ma byc planowo w ostatni dzień naszych wakacji, jak wszystko pójdzie po Naszej myśli to przywiozę sobie prezent tak więc sushi, Tatary i wedzone ryby- uwaga bo nadchodzę 😆
Pimpuś, Hope..., gattina, Paucia, Angi90 , Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️