Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiara Nadzieja Miłość piękne imię idealnie pasujące do Waszej historii ❤️
Karina piękny wykres - już czekam z lupą na Twoje testowanie! 🙃
rozala ja w tym roku też team Czarnogóra. 😁 Może jakieś spotkanko, Emka kiedy planujesz tam być? 😁
Niemampomyslunanick odpoczywaj razem z Kropkiem 🥰 tak naoglądałam się Twoich zdjęć, że mówię do Starego, że za rok lecimy na Korfu 😁 i obczajcie sytuację - Mąż mówi, że okej może być i Korfu obyśmy pojechali tam już we trójkę, więc ja mu tłumaczę, że tak będzie, bo to magiczna wyspa i tam nawet jak przyjeżdża się we dwójkę to wyjeżdża w trójkę tak jak u niemampomyslunanick i widzę, że on nie rozumie o czym mu mówię. No tak, on nie kojarzy nawet nickow, a ja opowiadam mu jak o starych znajomych 🤣😅
Ewiwi super, że owulka była 🙃 teraz tylko odliczać do testowania 😊
moonflower niektórzy ludzie to ch.je niestety..Emka06, KarolinaAnastazja, Niemampomyslunanick, rozalaa, agentka93, Kasia111, Karina, Aśka lubią tę wiadomość
-
SzuumFal, bardzo mi przykro, że musisz to przechodzić 😥 Ja nie zamierzam oceniać, bo totalnie Cię rozumiem. Trzymam kciuki, żeby po prostu było dobrze🤞🏻Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Mamaucia, przytulam Cię mocno do ❤️🫂
Jest mi bardzo przykro,bo do samego końca wierzyłam, że może to być piękny początek🥺
I wiesz co? Chyba tak jest, coś się zadziało, nie na długo , ale tak! Wierzę,że gdy będziesz już po zabiegu zupełnie za chwilę zobaczysz wymarzone tłuste 2 krechy ❤️ Znów zadzieje się magia i tym razem będzie trwać ✨
Życzę Ci, by okres przyszedł o czasie, nie mieszał i dał Ci szybko zrobić ten wielki krok na przód 🙏✊Mamausia lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
SzuumFal wrote:Hej dziewczyny
Leze … szpital
Niestety ,,, czarna kurwa magia
Ja już nie wiem kogo i czego słuchać !
Znów chlusnęła krew znów skrzep większy nieco od tego w niedziele
Kłócie w dole jak szpilkami miesiączkowe bóle podbrzusza …
Pojechałam przyjęli mnie
Usg —-patrzy patrzy —-bardzo zależy pani na tej ciąży ?
Noo tak …
„Ciąża żywa dzieciak niby rośnie jak trzeba tętno prawidłowe ale
Kosmowka się nie podoba-za bardzo swieci ,pęcherzyk płodowy za cienki i jakby mały w stosunku do dzieciaka i obraz samego dziecka nie spójny w sensie zamiast bałwanka jest trójkątny cień głowy i brzuszek kulka a powinny być dwie kulki „
za chuja tego nie rozumiem ale na zdjęciu wyglada dziwnie (zaraz wstawię )
Ocena -ta ciąża ma Ok 40% szans
Ale myśli ze poleci
W Anglii się takich ciąż nie podtrzymuje nie daje się leków
Bo jak ma być dobrze to będzie jeśli nie to nie
A jeśli się utrzyma do 12 tc to będziemy ogladac co się tam odpierdala
„Na dwoje babka wróżyła” wyglada to niepewnie (mówi lekarz który robi badania prenatalne ) ale niech pani jeszcze nie skreśla do końca
Mój lekarz z wizyty wczorajszej mówi na to -niech pani nie słucha tych opowiadań
I weź ru kirwa badz spokojna badz mądra i działaj albo nie …
Kurwa !
Teraz cenzura …
Jak Boga kocham i jak bardzo chce dzieciątka
Tak bardzo możecie mnie potępiać jednak myśle tak jak pisałam wcześniej
Jeśli to „słabe ogniwo” to natura musi sobie z tym poradzić i niech zrobi to jak najszybciej
Bo nie wyobrażam sobie późnego poronienia w sensie w wysokiej ciąży ,rodzenia martwego maleństwa ,czy i nich tego typu scenariuszy
A nie chce tez dźwigać krzyża chorego dziecka na stare lata
Mam nadzieje ze to jednak tylko obraz który się wyprostuje tak jak to było w przypadku mojego młodszego syna
Błagam zrozumcie nie oceniajcie
Nie chce nikogo urazić
Ja w tej chwili nie jestem na to gotowa
Kochana wspieram Cię całym sercem!
Rozumiem wszystko co piszesz...naturą wie.co robi i też wiem, że masz obawy.
Ja jeszcze bym zadzwoniła do twojego lekarza i powiedziała jak sytuacja wygląda...co masz robić i co sądzi..
Kochana jesteś wspaniałą osobą, cokolwiek będzie się dziać jesteś tu najważniejsza😘😘😘Kasia111 lubi tę wiadomość
-
Hope... wrote:Ejjjj weź! Ja już myślałam, że to zdjęcie testu 🙈 tak się nie robi 🤣
No chciałabym ale czuję się mega okresowo i nie testuje czekam na okres 🙈 -
moonflower wrote:Coraz bardziej mamy ochotę zamknąć to wszystko, zatrudnić się gdzie na etacie i mieć wywalone 😂
-
Mamausia wrote:Dziewczyny chciałam Wam serdecznie podziękować za wsparcie i ciepłe słowa.
Prosze o wpisanie 💔
Polip zapewne wypędził kropka.
Moj dzisiejszy wynik bety 4 nie pozostawia watpliwości. Wiem,że inne laboratorium ,ale jest jak podejrzewałam.
https://naforum.zapodaj.net/3d2bb4b9c220.jpg.html
Trzymajcie kciuki teraz,aby @ pojawiła się w tym tygodniu ,bo muszę zgłosić się na zabieg w poniedziałek by pozytywnie zatestowac w te wakacje🥰 Bez zabiegu jesteśmy bez szans,a bez @ mi go nie wykonają🥺
Kochana przytulam mega mocno!
Zabieg będzie sprawny i szybko, zobaczysz. Mowie z doświadczenia
Pamiętaj, że będzie ta piękna tęcza!!💛💚💙🩵❤️🩷🧡 -
@SzuumFal przykro, że musisz przez to przechodzić 🫂. W żadnym stopniu nie oceniam, sama wiesz co jest dla Ciebie najlepsze. Trzymam za Was mocno kciuki, jestem z Tobą myślami ♥️.
@Mamausia o nieeeee, to nie tak miało być 💔! Tulę bardzo mocno, oby następny cykl był szczęśliwy, a teraz wszystko jak najszybciej wróciło do normy ♥️.Mamausia lubi tę wiadomość
👩🏻32 & 👨🏻38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰
20 stycznia 2025 - prenatalne - wszystkie ryzyka niskie🙏🏻 - na 60% Chłopiec 🩵
-
Lipcowa wrote:rozala ja w tym roku też team Czarnogóra. 😁 Może jakieś spotkanko, Emka kiedy planujesz tam być? 😁
Rozala, a wy kiedy? 😎
Ps. Grecję też kocham, więc może za rok zgadamy się wszystkie na Korfu, z dzieciaczkami oczywiście 🤭🤞🏻Niemampomyslunanick, Dara, Eniana, rozalaa lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Lipcowa wrote:Wiara Nadzieja Miłość piękne imię idealnie pasujące do Waszej historii ❤️
Karina piękny wykres - już czekam z lupą na Twoje testowanie! 🙃
rozala ja w tym roku też team Czarnogóra. 😁 Może jakieś spotkanko, Emka kiedy planujesz tam być? 😁
Niemampomyslunanick odpoczywaj razem z Kropkiem 🥰 tak naoglądałam się Twoich zdjęć, że mówię do Starego, że za rok lecimy na Korfu 😁 i obczajcie sytuację - Mąż mówi, że okej może być i Korfu obyśmy pojechali tam już we trójkę, więc ja mu tłumaczę, że tak będzie, bo to magiczna wyspa i tam nawet jak przyjeżdża się we dwójkę to wyjeżdża w trójkę tak jak u niemampomyslunanick i widzę, że on nie rozumie o czym mu mówię. No tak, on nie kojarzy nawet nickow, a ja opowiadam mu jak o starych znajomych 🤣😅
Ewiwi super, że owulka była 🙃 teraz tylko odliczać do testowania 😊
moonflower niektórzy ludzie to ch.je niestety..
Ojjjj niech lepiej Stary łapie i uczy się nicków, bo my tu wszystkie jak stare przyjaciółki 🥰.
Życzę Ci strasznie mocno tego! Róbcie dziecko w Czarnogórze, żebyście za rok na Korfu byli już w trójkę, albo i w czwórkę, a co 🍀♥️!👩🏻32 & 👨🏻38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰
20 stycznia 2025 - prenatalne - wszystkie ryzyka niskie🙏🏻 - na 60% Chłopiec 🩵
-
SzumFal wspieram mocno, tule i ściskam. Mam takie samo podejście jak ty! Poroniłam 3 razy, 2 razy mowilam- lepiej tak niż jakby miało być chore. 3 zarodka zbadałam i genetycznie było ok, więc zgłupiałam. Ogólnie będzie co ma być, trzymam kciuki żeby było dobrze i żeby obraz USG się mylił i sytuacja wyprostowała 🙏 wiem, że łatwo się mówi ale spróbuj odpoczywać i jak najmniej stresować, zbieraj siły dla siebie i dla dzieciątka. Myślami jestem z Tobą 🍀
Karolina Anastazja, moonflower z działalnością gospodarczą to hit hitów w Polsce ...nie dość że kradną ludzie co się w ogóle w palę nie mieści!! Ja pitolę nic tylko im obciąć pensje za to co robią albo w ogóle nie wypłacać 🤬🤬 mam nadzieję że ten kierowca będzie musiał zwrócić całą kasę co do grosza! to jeszcze w kontekście porodu nie ważne ile zusu płacisz dostaniesz albo marny 1000 zł, czyli tyle ile bezrobotna 😳 albo stała stawkę, która chyba wynosi 3 tysiące na macierzyńskim (?) Niezależnie od tego ile zarabiasz 🥲 lubię moja pracę na działalności ale to żenada jakaś xDKarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Hope... wrote:Nikt nie ma prawa Cię oceniać i na tej grupie na pewno nie będzie 🫂 a to, że masz mnóstwo sprzecznych emocji to normalne w takiej sytuacji.
Kochana, tak naprawdę nie masz wpływu na to, co się wydarzy, zrobiłaś co mogłaś, chciałoby się powiedzieć, że jesteś pod opieką specjalistów... Tego się trzymajmy, że wiedzą, co robią.
Wysyłam Ci ogrom siły ❤️ jesteśmy z Tobą!
Podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisałaś.
SzumFal pamiętaj że jesteśmy tu dla Ciebie ❤️❤️❤️Hope..., Bluesky lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak tylko wtrącę się bo przyszedł mi właśnie termometr i powiedzcie czy jest sens zacząć mierzyć od jutra czy od następnego cyklu?👱♀️
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne, kariotypy
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 24/01/2025 badanie nasienia po zabiegu + HBA
obecnie 22 cs
🔜 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF -
Widzę, że dziś tematem przewodnim były suple. Ale ponieważ wszystko już wykupiłyście, to ja się powstrzymam i kupię na następny cykl dopiero💰📆🛒🛒. (Tak, tak, liczę na to, że nie będą mi potrzebne😅).
Przyszly w końcu nasze wyniki i wiecie co, negatywne! Czyli to nie była żadna opryszczka (spodziewałam się tego, bo nie było opcji, że to jakoś złapaliśmy, ale cieszę się że mamy potwierdzenie- BTW miliony monet za badanie nie nasze...). Pytanie, co to było pewnie pozostanie bez odpowiedzi. Oby tylko nie wróciło nigdy😎. -
Cukruś wrote:Dziewczyny tak tylko wtrącę się bo przyszedł mi właśnie termometr i powiedzcie czy jest sens zacząć mierzyć od jutra czy od następnego cyklu?
Cukruś zacznijmy od tego, że NIE skreślaj już tego cyklu.
Jutro DOPIERO mamy 11dpo, MOŻE jeszcze biel, bielą poganiać... (przypomnij mi to jakbym doła załapała)
Ja bym mierzyła, z samej ciekawości, jak wygląda spadek przy ewentualnej @ i też pomału wyrobisz sobie nawyk.Cukruś, Wioleta91, Aśka lubią tę wiadomość
-
Cukruś wrote:Dziewczyny tak tylko wtrącę się bo przyszedł mi właśnie termometr i powiedzcie czy jest sens zacząć mierzyć od jutra czy od następnego cyklu?
😁🌬️✊Cukruś lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
SzuumFal wrote:Hej dziewczyny
Leze … szpital
Niestety ,,, czarna kurwa magia
Ja już nie wiem kogo i czego słuchać !
Znów chlusnęła krew znów skrzep większy nieco od tego w niedziele
Kłócie w dole jak szpilkami miesiączkowe bóle podbrzusza …
Pojechałam przyjęli mnie
Usg —-patrzy patrzy —-bardzo zależy pani na tej ciąży ?
Noo tak …
„Ciąża żywa dzieciak niby rośnie jak trzeba tętno prawidłowe ale
Kosmowka się nie podoba-za bardzo swieci ,pęcherzyk płodowy za cienki i jakby mały w stosunku do dzieciaka i obraz samego dziecka nie spójny w sensie zamiast bałwanka jest trójkątny cień głowy i brzuszek kulka a powinny być dwie kulki „
za chuja tego nie rozumiem ale na zdjęciu wyglada dziwnie (zaraz wstawię )
Ocena -ta ciąża ma Ok 40% szans
Ale myśli ze poleci
W Anglii się takich ciąż nie podtrzymuje nie daje się leków
Bo jak ma być dobrze to będzie jeśli nie to nie
A jeśli się utrzyma do 12 tc to będziemy ogladac co się tam odpierdala
„Na dwoje babka wróżyła” wyglada to niepewnie (mówi lekarz który robi badania prenatalne ) ale niech pani jeszcze nie skreśla do końca
Mój lekarz z wizyty wczorajszej mówi na to -niech pani nie słucha tych opowiadań
I weź ru kirwa badz spokojna badz mądra i działaj albo nie …
Kurwa !
Teraz cenzura …
Jak Boga kocham i jak bardzo chce dzieciątka
Tak bardzo możecie mnie potępiać jednak myśle tak jak pisałam wcześniej
Jeśli to „słabe ogniwo” to natura musi sobie z tym poradzić i niech zrobi to jak najszybciej
Bo nie wyobrażam sobie późnego poronienia w sensie w wysokiej ciąży ,rodzenia martwego maleństwa ,czy i nich tego typu scenariuszy
A nie chce tez dźwigać krzyża chorego dziecka na stare lata
Mam nadzieje ze to jednak tylko obraz który się wyprostuje tak jak to było w przypadku mojego młodszego syna
Błagam zrozumcie nie oceniajcie
Nie chce nikogo urazić
Ja w tej chwili nie jestem na to gotowa
Bardzo mi przykro za to, że musisz przez to teraz przechodzić. Jak najbardziej rozumiem Twoje podejście do sytuacji, myślę podobnie.
Trzymaj się kochana, jesteśmy tu dla Ciebie ❤️