X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️
Odpowiedz

Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️

Oceń ten wątek:
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Dziewczyny tak tylko wtrącę się bo przyszedł mi właśnie termometr i powiedzcie czy jest sens zacząć mierzyć od jutra czy od następnego cyklu?
    Mierz, ale życzę Ci z calego żeby Ci się udało, żeby termometr nie był Ci potrzebny o żebyś wysilała te dwie tłuste krechy na majowym wątku 🥰

Cukruś lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamausia wrote:
    Dziewczyny chciałam Wam serdecznie podziękować za wsparcie i ciepłe słowa.

Prosze o wpisanie 💔

Polip zapewne wypędził kropka.

Moj dzisiejszy wynik bety 4 nie pozostawia watpliwości. Wiem,że inne laboratorium ,ale jest jak podejrzewałam.

https://naforum.zapodaj.net/3d2bb4b9c220.jpg.html

Trzymajcie kciuki teraz,aby @ pojawiła się w tym tygodniu ,bo muszę zgłosić się na zabieg w poniedziałek by pozytywnie zatestowac w te wakacje🥰 Bez zabiegu jesteśmy bez szans,a bez @ mi go nie wykonają🥺

Bardzo mi przykro 💔

Mamausia lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    https://ibb.co/7S1jLNf
    Miłego wieczoru kobietki ❤️
    Przesyłam mojego słodkiego czarnucha ❤️

Piękny czarnuszek 🤩
    Również jestem team pieski 😍

Wioleta91 lubi tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Powinno się od początku a nie od końca cyklu, ale Ci powiem - mierz. Po pierwsze zaczniesz pobudzać w sobie nawyk i zaprzyjaźniać się z termometrem. Po drugie może uda Ci się zaobserwować, kiedy następuje spadek wartości, gdy ma przyjść @. Po trzecie! Może termometr będzie Ci jednak zbędny za chwilę to wykorzystaj go chociaż trochę 😌
    😁🌬️✊

Podpisuję się pod tym. Również uważam, że fajnie nabrać doświadczenia w mierzeniu 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 20:32

age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Zobaczymy co z tego wyjdzie w tym cyklu, ale testować nie będę jutro rano bo nawet nie mam testu a mój zapas przyjdzie dopiero popołudniu.

Tak więc zaczynam mierzy od jutra 😊

Hope..., Niaha lubią tę wiadomość

👱‍♀️
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 24/01/2025 badanie nasienia po zabiegu + HBA

obecnie 22 cs
    🔜 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi wyniki z tego promocyjnego pakietu od ALAB, o którym Wam ostatnio pisałam. No i kurde.. żelazo poniżej normy (48 przy normie od 50 do 170), a ferrytyna też skrajnie nisko, bo 10,6 (norma od 16 do 160). Ferrytynę mam nisko odkąd ją badam, ale żelazo zawsze miałam w normie, raz nawet ponad normę, ale ono jest podobno bardzo wrażliwe na to, co się zjadło chociażby dzień wcześniej. Pod wynikiem ferrytyny informacja: "Oznaczenie wykonano dwukrotnie z dostarczonego materiału. Wskazana konsultacja lekarska" 🥴 No i jakoś uleciał ze mnie entuzjazm, który miałam w tym cyklu, a miałam naprawdę silne przekonanie, że to będzie TEN cykl. Może muszę ogarnąć tę ferrytynę, żeby Kropek czuł się u mnie bezpiecznie i zechciał się zagnieździć 😏 TSH też słabo, bo 2,45, czyli kompletnie nie spadło mimo przyjmowania Euthyroxu, gdzie wcześniej przy dawce 25 fajnie leciało w dół. No jestem zła i zawiedziona. W czerwcu mam konsultację u endo, którą planowałam odwołać, ale jednak zostawię. A z tym żelazem to pójdę do rodzinnego, choć obstawiam, że mi przepisze żelazo w tabletkach, a tego bym nie chciała.

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Moonflower 😂 zamykam oczy😅

Już to ktoś pisał... Przepraszam nie pamiętam, Selina Chyba....

Suplementy na PŁODNOŚĆ ,bo tam jest napisane na PŁODNOŚĆ, będą droższe, a te same składniki np dla sportowców lub po prostu dla lepszej kondycji powiedzmy, będę tańsze.

Nic nie musi być gorsze czy lepsze, to nie znaczy , że nie może, oczywiście.

Zwracajcie uwagę na to ile jest tam mg składnika jaki Was interesuje. Bo można brać 4 tabletki lub 2 ,żeby wziąć odpowiednie mg. A dla żołądka,lepiej mniej 😉 Jeszcze jedno, najbardziej przeszkadzają nam osłonki i inne dodatkowe rzeczy jakie są w tych tabletkach, więc trzeba znaleźć coś odpowiedniego dla siebie ☺️

Normalnie.... możemy doktorat pisać 🙈
    Sii to ja pisałam 😊
    ale nie radzę kupować byle czego byle tanio. Mam koleżanki farmaceutki i nie polecają wszystkich supli jak leci, bo w Plnten rynek to taki trochę czarny rynek 😏 Nie zostało to prawnie uregulowane i w garażu generalnie sobie można takie suple produkować. Owszem, producent deklaruje co jest w środku, ale nie wszystkie firmy są przebadanej więc nie mamy 100% pewności, że ale środku jest to co na opakowaniu. Serio
    Ale tak jak pisalyscie Swanson, Aliness, Solgar (chociaż ich utrwalacze i zapychacze kapsulkowe/tabletkowe czyli te otoczki są gorszej jakości, spożywane w dużej ilości u osób wrażliwych mogą wywołać stan zapalny w jelitach) czy te Health Lab są ok. Te Omegi tanie z Allegro hmm nie znam tej firmy a czytam sporo o suplach i radzę się dietetyka i gastrologa. Lepiej zapłacić te 10-20zl więcej i mieć pewność co do firmy, bo sprawdzone firmy mają w 100% dobre składy.
    Z innych firm jeszcze są ok Now Foods i Jarrow Formula - od nich kiedyś miałam B complex metylowany, ale przerzuciłam się na Aliness, bo jest wzbogacony o Tmg :)
    Można je właśnie dostać w sklepach dla sportowców :)
    Mój mąż brał jeszcze jakiś czas Astaksantyne z Aliness, to silny antyoksydant i nie wiem czy to dzięki temu czy dlatego, że dietę zmienił, ale morfo skoczyła z 4% na 6 i ilość całkowita plemników to 390mln

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 21:04

Angi90 lubi tę wiadomość

• SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/1mFjYJ4
    https://ibb.co/PgpX1zH

Usg i ten trojkat :/

Dzięki dziewczynki
    Oczywiście się zryczalam
    Chce do domu do dzieciaków ale jednocześnie chce się ulotnić ..
    Z chłopem się pokłóciłam … ostatnio to norma

Chce zeby było po wszystkim albo niech to się uspokoi …

• Nataliii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 TSH mogło polecieć też z niedoboru żelaza, bo jest potrzebne do syntezy hormonów. Badałaś się może w kierunku pasożytów? Ja chyba bym zaczeła od diagnostyki pasożytów i w kierunku helicobacter pylori, bo to może powodować ciągły problem z wchłanianiem żelaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 21:20

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamausia bardzo mi przykro 😪 i trzymam kciuki za szybką 🐒 i zabieg 🤞

Szuumfal ale że coś nie tak z USG?

• Bambi92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal dobrze że napisałaś nam tutaj wszystko. My jesteśmy z Tobą, nie oceniamy ❤️ Cokolwiek się nie wydarzy.

Mamausia bardzo mi przykro 😢

Emka przytulam 🫂 Ale nie łam sie, tylko zamów zakwas z buraka i laktoferynę. Ja też już mam w lodówce zakwas, będziemy razem drinkować 😉 Teraz w sieci jest dużo diet na to, za kilka tygodni będzie w normie. A TSH to bardzo czuły hormon, zbadaj FT3 i FT4 przed wizytą u Endo. Ja tam wciąż wierzę w Twój cykl i wakacyjne testowanie. Bo jakoś na początku czerwca powinnaś testować, prawda?

Ewiwi super, że owulacja potwierdzona 💪

Co do pracy u siebie vs. na etacie... Jak to mówią uważaj o czym marzysz 😜 My ludzie na etacie nie mamy możliwosci nikogo zwolnić niestety 😜

Niemampolmyslunanick kombinuje przez Ciebie skąd wziąć kasę na wyjazd all inclusive 😉 A my w tym roku przeprowadzamy się do domku z rynku pierwotnego. Całe wykończenie przed nami 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 21:14

Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Przyszły mi wyniki z tego promocyjnego pakietu od ALAB, o którym Wam ostatnio pisałam. No i kurde.. żelazo poniżej normy (48 przy normie od 50 do 170), a ferrytyna też skrajnie nisko, bo 10,6 (norma od 16 do 160). Ferrytynę mam nisko odkąd ją badam, ale żelazo zawsze miałam w normie, raz nawet ponad normę, ale ono jest podobno bardzo wrażliwe na to, co się zjadło chociażby dzień wcześniej. Pod wynikiem ferrytyny informacja: "Oznaczenie wykonano dwukrotnie z dostarczonego materiału. Wskazana konsultacja lekarska" 🥴 No i jakoś uleciał ze mnie entuzjazm, który miałam w tym cyklu, a miałam naprawdę silne przekonanie, że to będzie TEN cykl. Może muszę ogarnąć tę ferrytynę, żeby Kropek czuł się u mnie bezpiecznie i zechciał się zagnieździć 😏 TSH też słabo, bo 2,45, czyli kompletnie nie spadło mimo przyjmowania Euthyroxu, gdzie wcześniej przy dawce 25 fajnie leciało w dół. No jestem zła i zawiedziona. W czerwcu mam konsultację u endo, którą planowałam odwołać, ale jednak zostawię. A z tym żelazem to pójdę do rodzinnego, choć obstawiam, że mi przepisze żelazo w tabletkach, a tego bym nie chciała.
    Też miałam problem z ferrytyna. Czemu nie chcesz żelaza w tabletkach? Źle się po nim czujesz? Jeśli tak, to trzeba znaleźć sposób na to 😉 ja tak próbowałam i jak wzięłam je tak w środku dnia przed posiłkiem i popilam Wit.C Ascorvita 1000mg i zjadłam od razu, to było ok

• SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina
    No właśnie tak -podobno nie tak
    Jak wam pisałam w pierwszym poście
    Kosmowka nie pasi za bardzo ,pęcherzyk mały cienki a „główka” trojkat zamiast kulki

• SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mojego (tego z wczorajszej wizyty) lekarza dzwoniłam zeby powoedziec co i jak to mówi ze mam nie słuchać opowiadań lekarza
    A pracują w tym szpitalu razem tyle ze dzięki ich straż pracy ..nie uważam ze jeden lepszy od drugiego ale kurrr
    weź tu badz mądry …. Kogo słuchać co robić ci myśleć ..
    naprawdę nie mam tyle siły boskiej zeby To dźwigać
    Chciałabym już dojść do etapu gdzie zacznę się cieszyć życiem po 2 trudnych latach

Siku raz na 10/15 min
    Boszzz

• Angi90 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    Selina
    Kosmowka nie pasi za bardzo ,pęcherzyk mały cienki a „główka” trojkat zamiast kulki
    To jest echo ciałka żółtkowego. Powinno być okrągłe, a jest w kształcie trójkąta. Nie ma tu normalnego obrazu typu "pierścionek z brylantem".

SzuumFal, jutro zbada Cię inny lekarz. Może to tylko błąd badającego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 21:41

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    Selina
    Bardzo mi przykro 💔
    Próbowałam znaleźć ten post, ale mi chyba umknął...
    Tulę mocno i ściskam, oby te nerwy i stres dodatkowe ustały 🫂

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliii, właśnie myślę, żeby poprosić lekarza o skierowanie na badanie pasożytów, bo nie badałam. Lekarz rodzinny może wystawić takie skierowanie, czy do kogo uderzyć? 🤔

Bambi, w lodówce stoi zakwas z buraka, czas się z nim przeprosić i możemy drinkować razem 😁 Laktoferynę ostatnio zamówiłam, tylko ciągle o niej zapominam, bo na opakowaniu jest napisane, że przyjmować przed posiłkiem, a ja jestem przyzwyczajona do przyjmowania supli po jedzeniu 🫣 A wiesz może czy trzeba uważać na posiłki podczas przyjmowania laktoferyny? W sensie, czy jest coś co może zaburzyć jej działanie? 🤔
    Dziękuję za wiarę w mój cykl ❤️ Okres powinnam dostać jakoś w terminie 5/6 czerwca, więc jeśli zatestuję to pewnie w tym czasie.

Selina, dawno temu, w czasach nastoletnich przyjmowałam żelazo w tabletkach i nie pamiętam, żebym się po nim źle czuła. Bardziej chodzi mi o to, że trzeba wtedy uważać, bo nadmiar jest chyba gorszy niż niedobór i bezpieczniej bym się czuła, gdyby udało mi się podnieść żelazo w sposób naturalny. Na pewno przyjmowanie żelaza w tabletkach dałoby lepszy efekt, więc jak to będzie konieczne to trudno 🙄 A piszesz, że miałaś problem z ferrytyną, czyli dzięki przyjmowaniu żelaza udało Ci się podnieść jej poziom do zadowalających wartości? 😊

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.”
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka prawdopodobnie rodzinny może ci wystawić, albo wyśle cię do gastrologa i ten zleci dalszą diagnostykę. Choć to pewnie zależy od lekarza, czy nie zleje tematu, ale ciśnij, żeby ci jakieś dalsze badania przepisał, bo skoro masz utrzymujący się z tym problem to raczej nie jest kwestia diety niedoborowej. Ja badałam na własną rękę. Jakbyś chciała prywatnie to są laboratoria, które specjalizują się w diagnostyce pasożytów i robią to wysyłkowo: Olimpiamed, laboratorium FELIX, 4Active.

Emka06, Selina lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal bardzo mi przykro, że musisz przechodzić przez takie stresy 😢 pamiętaj, że co by się nie działo, jesteśmy tutaj po to żeby się wspierać.

Jeśli chodzi o Czarnogórę to my coś koło 15 lipca wylot kombinujemy ☺️ wcześniej siedzę bite dwa tygodnie nad Białym, bynajmniej nie leżąc dupą do góry niestety, ale tam też będę Was wypatrywać 🫡

Mój szanowny organizm szykuje się do puszczenia magicznego jaja, przez którego zmarnowanie moja macica co miesiąc płacze krwawymi łzami 😂 ostatnio Wam pisałam że wiesiołek mi ładnie pomógł jeśli chodzi o śluz - tak więc dzisiaj to odwołuje! Jednorazowa akcja, w tamtym miesiącu ładnie, w tym już dupa, nic się tam nie ciągnie 🤷‍♀️ zawsze coś się musi spierdolić 🫠

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    FET 🔜 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Karina Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuumfal, wiadomo że teraz żadne słowa uspokajające nie będą mieć mocy działania ale wiedz, że wierzymy. Może to sprzęt, może jakieś zakłócenie. Póki nie zostanie to ponownie potwierdzone to czekamy 💨✊ wierzę, że wszystko będzie dobrze bo tak właśnie ma być.

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ