X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Chodziło o lekarza Durdewicza. Nawet ja widziałam na usg że te jelita są jasne świecą . dzwoniłam dzisiaj rano lekarz chciał przyjąć mnie nawet dzisiaj niestety odmówiłam mam prawie 300km do Łodzi umówiliśmy się na 28 grudnia , ale zadzwonił do mnie siostry chłopak powiedział zebym dzwoniła do lekarza powiedziała że przyjedziemy dzisiaj , zadzwoniłam lekarz bardz mnie przepraszał że juz nie przyjmie mnie dzisiaj bo umówił inna pacjentkę uspakajał że za dwa tygodnie nie będzie za późno że można sprawdzić więcej rzeczy , po 15 minutach zadzwonił do mnie i powiedział że jutro może mnie przyjać bo mu pacjentka zrezygnowała , dziewczyny trzymajcie kciuki jutro o 11,30 przynajmniej święta będę mieć spokojniejsze i będe wiedziała na czym stoje
    Fantastyczny lekarz, po tym jak Cię potraktował można wnioskować, ze jesteś pod dobrą opieką :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka napisz po wizycie, cały czas myślę o Tobie :*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • ruda_Paula Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :). Piszę tutaj pierszy raz. Z mężem staramy się o dzidzię trzeci miesiąc. :) Byłam wczoraj zrobić beta: lipa :( wynik : < 1,20. Jak myślicie , chyba nei ma się co łudzić że coś się zmieni? już chyba całkowicie mi padło na głowę bo na serio miałam mdłości i inne symptomy :( byłam pewna że w tym cyklu jestem w ciąży. Już nigdy nei uwierzę swojemu organizmowi :/.

u5sbhs8.png
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka czekany tutaj jak na szpilkach na wiesci..trzymam mocno kciuki za zdrowie Twojego maluszka!!!
    Ruda Paula który to Twój dzień cyklu? Albo lepiej który po owulacji? Robilas tylko badanie z krwi czy jakiś test sikany tez ?

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • ruda_Paula Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12ty lub 9ty jeśli ovu byla przy drugim skoku. Robiłam tylko test z krwi bo miałam nadzieje ze wyjdzie na plus :)

u5sbhs8.png
  • ruda_Paula Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kilku dni miałam mdłości i bylam bardzo zmeczona i senna a od około tygodnia pobolewaja mnie jajniki i brzuch.
    Ale skoro test z krwi wyszedł negatywnie to już nie wiem co mysleć .

u5sbhs8.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po badaniach u Dr. Dudarewicza . Twarzoczaszka prawidłowa warga górna bez cech rozszczepu , echogenność jelita prawdopodobnie skutek przebytego krwawienia. Wszystkie inne narządy prawidłowe dokladnie wszystko opisane każdy narząd dokladnie sprawdzony . Powiedział żebyśmy zrobili z Michałem badania czy jestesmy nosicielami mukowiscydozy dla swojego spokoju bo to moze byc powodem tych jelitek ale powiedział ze nie koniecznie musimy robic bo wszystkie inne narządy w normie czyli ryzyko różnych chorób i wad jest niskie Powiedzial ze nie dzieje sie nic złego ale jelita trzeba obserwować . Opis z usg opisane wszystko na stronę a4 do tego z 20zdjec. Lekarz pyta sie czy chcemy znać płeć mówię ze tak ale podobno chłopak to zaczął się śmiać i powiedzial ze ewidentnie jest dziewczynka :) mam dalej sie oszczędzać sie nie chodzic duzo nie dźwigać bo krwaik dalej jest i łożysko nie jest przodujące. Jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie najlepiej wydane pieniądze. Każdemu będę polecać tego lekarza jesli będzie chcial rozwiać wątpliwości . Powiedział jeszcze ze jesli cos będzie nas niepokoić albo jak odbierzemy wyniki to pisac do niego możemy śmiało, i liczy ze dostanie od nas smsa ze mial racje i jest wszystko dobrze. Dziecko moze przez te jelita byc małe ale nie musi tak byc a jest jeszcze male zwapnienie w brzusku chyba w okolicach żołądka ale to nie ma na nic wpływu to jest normalne. .

sylwia1986, Szimi lubią tę wiadomość

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    jestem po badaniach u Dr. Dudarewicza . Twarzoczaszka prawidłowa warga górna bez cech rozszczepu , echogenność jelita prawdopodobnie skutek przebytego krwawienia. Wszystkie inne narządy prawidłowe dokladnie wszystko opisane każdy narząd dokladnie sprawdzony . Powiedział żebyśmy zrobili z Michałem badania czy jestesmy nosicielami mukowiscydozy dla swojego spokoju bo to moze byc powodem tych jelitek ale powiedział ze nie koniecznie musimy robic bo wszystkie inne narządy w normie czyli ryzyko różnych chorób i wad jest niskie Powiedzial ze nie dzieje sie nic złego ale jelita trzeba obserwować . Opis z usg opisane wszystko na stronę a4 do tego z 20zdjec. Lekarz pyta sie czy chcemy znać płeć mówię ze tak ale podobno chłopak to zaczął się śmiać i powiedzial ze ewidentnie jest dziewczynka :) mam dalej sie oszczędzać sie nie chodzic duzo nie dźwigać bo krwaik dalej jest i łożysko nie jest przodujące. Jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie najlepiej wydane pieniądze. Każdemu będę polecać tego lekarza jesli będzie chcial rozwiać wątpliwości . Powiedział jeszcze ze jesli cos będzie nas niepokoić albo jak odbierzemy wyniki to pisac do niego możemy śmiało, i liczy ze dostanie od nas smsa ze mial racje i jest wszystko dobrze. Dziecko moze przez te jelita byc małe ale nie musi tak byc a jest jeszcze male zwapnienie w brzusku chyba w okolicach żołądka ale to nie ma na nic wpływu to jest normalne. .
    Kochana cieszę się ogromnie razem x Tobą:* to są fantastyczne wiadomosci

Synek 💚 31.08.2018r.
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale wieści...na takie czekałam:) bardzo się ciesze- będziecie mieć spokojne Święta...dużo zdrowka życzę :)

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • halinkap Nowa

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny.

Jest to moj kolejny cykl staran. Na poczatku lutego udalo mi sie zajsc w ciaze przy czym ciaza przestala sie rozwijac ok. 6 tygodnia i doszlo do poronienia. W sierpniu mialam bezowulacyjny cykl. Pozniej odpuscilam, odstawilam metformax oraz kwas foliowy. Udalo sie, jednak byla to ciaza biochemiczna. Ze wzgledu iz udalo sie w pazdzierniku, stwierdzilam, ze moze jednak wrocic do monitorowania cyklu i ewentualnych lekow. W tym cyklu udala sie owulacja, jednak biore metformax i 2xdziennie duphaston. Bol piersi utrzymuje sie od ponad tygodnia. Niestety niepokoi mnie bol brzucha. Dr kazal po 10 dniach odstawic fupka i albo czekac na okres albo zrobic test i wrocic do brania duphastonu. Co sadzicie na temat zdjecia? Nie udalo mi sie bladziocha zlapac stad poczekalam az wyschnie. Drugi jest swiezy i niestety niewidoczny. Po paru h wyglada tak samo jak ten wczesniejszy. 14 dni od owulacji minie prawdopodobnie nd/pon.
    https://zapodaj.net/1d2ab38e621d0.jpg.html

• welonka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz dziewczyny mogę was zarażać wiruskami :)

Rucola lubi tę wiadomość

age.png
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinkap, mnie ise wydaje, że ot jest po prostu miejsce w którym powinna być kreska, tak jakos "podmokło" i wyraźnie je widać. U mnie tak bywało. Ale kto wie;)

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Bakterie sie same wyniku. Ale w związku z tym jutro.mam sono hsg i lekko się boję. Jak to wygląda?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam i mnie nic nie bolało.takie troche dziwne uczucie ale oj do przezycia

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka cudowne wieści!!!

Ja dziś zaczynam testy na owu i zobaczymy co to będzie. Kolejne testowanie 30 grudnia.

Od jakiegoś czasu często łapie mnie zgaga. Czy miewacie zgage po kwasie foliowym? Łykacie zwykły folik czy jest coś super mega duper z kwasem i innymi potrzebnymi składnikami?

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a jak wyniki. Ja mam spory lęk o niefroznosc

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Auri ja niestety nie mogę się wypowiedzieć w temacie badania drożności bo nie miałam, ale jak pisze Ewi na pewno jest do przeżycia.. Dasz rade :) i trzymaj kciuki za dobre wyniki!
    Ja jutro wieczorem wybieram się do giną na pierwszą wizytę po pozytywnych testach,tez się stresuje czy wszystko będzie ok ...

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auri powodzenia ;* ja tez nie mogę wypowiedzieć sie bo mialam pod narkozą u mnie wynik byl lewy drożny prawy nie.

Sylwia powodzenia na wizycie :)

age.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Drozne obydwa :).
    Welonka super wynik badania. Będziesz miała piękne święta w oczekiwsniuna dzidzie. Sylwia daj znać jak wizyta dzisiaj.kciuki trzymam

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auri super wynik :) jajowody drożne to jaki teraz plan?

Ja w ogóle nie czuje tych swiat nie wiem czy to przez to co ostatnio przeszliśmy czy przez to ze jestem odsunięta od tych wszystkich przygotowań świątecznych .

age.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ