Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
welonka wrote:Chodziło o lekarza Durdewicza. Nawet ja widziałam na usg że te jelita są jasne świecą . dzwoniłam dzisiaj rano lekarz chciał przyjąć mnie nawet dzisiaj niestety odmówiłam mam prawie 300km do Łodzi umówiliśmy się na 28 grudnia , ale zadzwonił do mnie siostry chłopak powiedział zebym dzwoniła do lekarza powiedziała że przyjedziemy dzisiaj , zadzwoniłam lekarz bardz mnie przepraszał że juz nie przyjmie mnie dzisiaj bo umówił inna pacjentkę uspakajał że za dwa tygodnie nie będzie za późno że można sprawdzić więcej rzeczy , po 15 minutach zadzwonił do mnie i powiedział że jutro może mnie przyjać bo mu pacjentka zrezygnowała , dziewczyny trzymajcie kciuki jutro o 11,30 przynajmniej święta będę mieć spokojniejsze i będe wiedziała na czym stoje#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Hej dziewczyny . Piszę tutaj pierszy raz. Z mężem staramy się o dzidzię trzeci miesiąc. Byłam wczoraj zrobić beta: lipa wynik : < 1,20. Jak myślicie , chyba nei ma się co łudzić że coś się zmieni? już chyba całkowicie mi padło na głowę bo na serio miałam mdłości i inne symptomy byłam pewna że w tym cyklu jestem w ciąży. Już nigdy nei uwierzę swojemu organizmowi .
-
Welonka czekany tutaj jak na szpilkach na wiesci..trzymam mocno kciuki za zdrowie Twojego maluszka!!!
Ruda Paula który to Twój dzień cyklu? Albo lepiej który po owulacji? Robilas tylko badanie z krwi czy jakiś test sikany tez ?01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
jestem po badaniach u Dr. Dudarewicza . Twarzoczaszka prawidłowa warga górna bez cech rozszczepu , echogenność jelita prawdopodobnie skutek przebytego krwawienia. Wszystkie inne narządy prawidłowe dokladnie wszystko opisane każdy narząd dokladnie sprawdzony . Powiedział żebyśmy zrobili z Michałem badania czy jestesmy nosicielami mukowiscydozy dla swojego spokoju bo to moze byc powodem tych jelitek ale powiedział ze nie koniecznie musimy robic bo wszystkie inne narządy w normie czyli ryzyko różnych chorób i wad jest niskie Powiedzial ze nie dzieje sie nic złego ale jelita trzeba obserwować . Opis z usg opisane wszystko na stronę a4 do tego z 20zdjec. Lekarz pyta sie czy chcemy znać płeć mówię ze tak ale podobno chłopak to zaczął się śmiać i powiedzial ze ewidentnie jest dziewczynka mam dalej sie oszczędzać sie nie chodzic duzo nie dźwigać bo krwaik dalej jest i łożysko nie jest przodujące. Jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie najlepiej wydane pieniądze. Każdemu będę polecać tego lekarza jesli będzie chcial rozwiać wątpliwości . Powiedział jeszcze ze jesli cos będzie nas niepokoić albo jak odbierzemy wyniki to pisac do niego możemy śmiało, i liczy ze dostanie od nas smsa ze mial racje i jest wszystko dobrze. Dziecko moze przez te jelita byc małe ale nie musi tak byc a jest jeszcze male zwapnienie w brzusku chyba w okolicach żołądka ale to nie ma na nic wpływu to jest normalne. .
sylwia1986, Szimi lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:jestem po badaniach u Dr. Dudarewicza . Twarzoczaszka prawidłowa warga górna bez cech rozszczepu , echogenność jelita prawdopodobnie skutek przebytego krwawienia. Wszystkie inne narządy prawidłowe dokladnie wszystko opisane każdy narząd dokladnie sprawdzony . Powiedział żebyśmy zrobili z Michałem badania czy jestesmy nosicielami mukowiscydozy dla swojego spokoju bo to moze byc powodem tych jelitek ale powiedział ze nie koniecznie musimy robic bo wszystkie inne narządy w normie czyli ryzyko różnych chorób i wad jest niskie Powiedzial ze nie dzieje sie nic złego ale jelita trzeba obserwować . Opis z usg opisane wszystko na stronę a4 do tego z 20zdjec. Lekarz pyta sie czy chcemy znać płeć mówię ze tak ale podobno chłopak to zaczął się śmiać i powiedzial ze ewidentnie jest dziewczynka mam dalej sie oszczędzać sie nie chodzic duzo nie dźwigać bo krwaik dalej jest i łożysko nie jest przodujące. Jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie najlepiej wydane pieniądze. Każdemu będę polecać tego lekarza jesli będzie chcial rozwiać wątpliwości . Powiedział jeszcze ze jesli cos będzie nas niepokoić albo jak odbierzemy wyniki to pisac do niego możemy śmiało, i liczy ze dostanie od nas smsa ze mial racje i jest wszystko dobrze. Dziecko moze przez te jelita byc małe ale nie musi tak byc a jest jeszcze male zwapnienie w brzusku chyba w okolicach żołądka ale to nie ma na nic wpływu to jest normalne. .#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Wspaniale wieści...na takie czekałam:) bardzo się ciesze- będziecie mieć spokojne Święta...dużo zdrowka życzę01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Czesc Dziewczyny.
Jest to moj kolejny cykl staran. Na poczatku lutego udalo mi sie zajsc w ciaze przy czym ciaza przestala sie rozwijac ok. 6 tygodnia i doszlo do poronienia. W sierpniu mialam bezowulacyjny cykl. Pozniej odpuscilam, odstawilam metformax oraz kwas foliowy. Udalo sie, jednak byla to ciaza biochemiczna. Ze wzgledu iz udalo sie w pazdzierniku, stwierdzilam, ze moze jednak wrocic do monitorowania cyklu i ewentualnych lekow. W tym cyklu udala sie owulacja, jednak biore metformax i 2xdziennie duphaston. Bol piersi utrzymuje sie od ponad tygodnia. Niestety niepokoi mnie bol brzucha. Dr kazal po 10 dniach odstawic fupka i albo czekac na okres albo zrobic test i wrocic do brania duphastonu. Co sadzicie na temat zdjecia? Nie udalo mi sie bladziocha zlapac stad poczekalam az wyschnie. Drugi jest swiezy i niestety niewidoczny. Po paru h wyglada tak samo jak ten wczesniejszy. 14 dni od owulacji minie prawdopodobnie nd/pon.
https://zapodaj.net/1d2ab38e621d0.jpg.html -
Welonka cudowne wieści!!!
Ja dziś zaczynam testy na owu i zobaczymy co to będzie. Kolejne testowanie 30 grudnia.
Od jakiegoś czasu często łapie mnie zgaga. Czy miewacie zgage po kwasie foliowym? Łykacie zwykły folik czy jest coś super mega duper z kwasem i innymi potrzebnymi składnikami? -
Witajcie dziewczyny
Auri ja niestety nie mogę się wypowiedzieć w temacie badania drożności bo nie miałam, ale jak pisze Ewi na pewno jest do przeżycia.. Dasz rade i trzymaj kciuki za dobre wyniki!
Ja jutro wieczorem wybieram się do giną na pierwszą wizytę po pozytywnych testach,tez się stresuje czy wszystko będzie ok ...01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )