Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko u mnie pojawia się problem natury ekonomicznej..w pracy mam umowę do końca roku i niestety nie maja obowiązku mi jej przedłużyć jeśli ciąża jest młodszą niż 3 miesiąc
Dlatego zależy mi aby jak najszybciej dostać L4 bo w taki wypadku nawet po zakończeniu umowy będę miała płacone chorobowe do końca ciąży01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Miło się czyta takie dobre wiadomosci!!! Sylwia to moze u Ciebie właśnie z estrogenem był problem? Badałaś go kiedyś przy okazji progesteronu???
Welonka cieszę się, ze już w domku i oby już tak zostało!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Miałam badany estradiol..nie wiem czy to to?
W każdym bądź razie miałam już jedno podejście z estrogenami u poprzedniej gin..z tym że ona mi je kazała brać codziennie normalnie cały cykl..fak faktem po tym moje przedokresowe plamienia się skracały ..ale cyce tak bolały że nie dało się wytrzymać.
Teraz brałam lek z estrogenem dosłownie 4 dni od 14 do 17 dc po jednej tabletce
Myślę że wybiorę się do lekarza w przyszłą środę licząc z ostatniego okresu to by było jakieś 5,5 tyg01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Letrozolle, lek który ja brałam to zamiennik znanego bardziej Aromka czy innych temu podobnych. W staraniach lekarze przepisują na stymulacje owulacji..choć w ulotce nie ma o tym nic wspomniane. Podobno lepszy od cześciej stosowanego Clo ponieważ nie upośledza endometrium.
Oczywiście posyłam moc Świątecznych wirusków ************ ;*
Mam nadzieję, że starczy dla wszystkich i mam ogromną nadzieję, że moja fasolka dobrze się zakotwiczyła..
Wiem jak potrafi być ciężko zajść w ciąże obecnie i jak ciężko ją utrzymać...dlatego jestem pełna obaw ..ale staram się nie popadać w paranoje i zachować względny spokój
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
sylwia1986 wrote:Letrozolle, lek który ja brałam to zamiennik znanego bardziej Aromka czy innych temu podobnych. W staraniach lekarze przepisują na stymulacje owulacji..choć w ulotce nie ma o tym nic wspomniane. Podobno lepszy od cześciej stosowanego Clo ponieważ nie upośledza endometrium.
Oczywiście posyłam moc Świątecznych wirusków ************ ;*
Mam nadzieję, że starczy dla wszystkich i mam ogromną nadzieję, że moja fasolka dobrze się zakotwiczyła..
Wiem jak potrafi być ciężko zajść w ciąże obecnie i jak ciężko ją utrzymać...dlatego jestem pełna obaw ..ale staram się nie popadać w paranoje i zachować względny spokój
Sylwia a jakie miałas wartosci estradiolu z 7 dpo? Jesli to nie jest problem, to proszę luknij w swoje badania. Prowadzę tabelę problemowo-leczeniową na podstawie forumowiczek i myślę, ze twoje dane warto byłoby w niej zamieścić#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Obawiam się Rucola, ze wiele Ci nie pomoge.. Ponieważ w przeciągu ostatnich kilku miesięcy nie robiłam żadnych badań..esradiol mialam robiony jakoś na przełomie czerwca i lipca przed rozpoczęciem stymulacji Clo i wynik był dobry01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Sylwia, nie stresuj się, wiem że to ciężkie, ale spróbuj być spokojna
trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze i fasolka wyrośnie na różowego pulchnego bobasa
My staramy się od sierpnia, pierwsza ciąża stracona, teraz próbujemy ale niestety nic...lekarz twierdzi że badania będziemy robić jak minie co najmniej pół roku. Jutro albo jeszcze dziś jedziemy po zioła ojca Sroki, zaczęłam pić siemie lniane (fuuuuj) no i mam nadzieje ze w końcu się uda. Nie wiem jak długo wytrzymam bo jest to bardzo trudne... -
Dzięki Szimi ;*
Kurcze dziewczyny naprawdę się martwię, dziś dwa razy na wkładce zauważyłam małą plamkę w kolorze kawy z mlekiem...taki rozbielony jasny braz..dosłownie malutka
Ale takiego koloru plamieniami zawsze się u mnie zaczynało na jakiś tydz przed @
Do lekarza nie idzie się dodzwonić...spróbuję jutro
i pójadę na wizytę w piątek może zapisze mi jakiś progesteron na podtrzymanie01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Dzisiejsza wizyta miala byc pełna radości euforii a byl wielki płacz nic nie jest tal jak powinno byc w szpitalu usg co tydzień i nikt nie widział zd cos jest nie tal z dzieckiem nawet nikt w 12tc nie sprawdził mi przezierności karkowej ,dzisiaj na usg okazało się ze u maluszka jest problem z jelitami i układem twarzyczki . Niestety badan genetycznych nie mialam bo bylam w szpitalu wierzyłam im ze z dziecko ma sie dobrze. Lekarz skierował mnie do lekarza do lodzi do genetyka i dobrego specjalisty od usg. Jest tu ktos z Lodzi i moze mi cos powiedziec na ten lek. Dudkiewicza ? Dlaczego ciągle musi cos byc niw tak pierw walka o to zeby w ogóle zajść w ciążę później o to aby nie stracić maleństwa a teraz to. Modle sie tylko o to zeby okazało się ze jelita swieca sie przez to ze dziecko nałykało sie krwi i lekarzowi tylko tak się wydawało ze z twarzą cos jest nie tak bo dziecko zle bylo ułożone .
-
welonka wrote:Dzisiejsza wizyta miala byc pełna radości euforii a byl wielki płacz nic nie jest tal jak powinno byc w szpitalu usg co tydzień i nikt nie widział zd cos jest nie tal z dzieckiem nawet nikt w 12tc nie sprawdził mi przezierności karkowej ,dzisiaj na usg okazało się ze u maluszka jest problem z jelitami i układem twarzyczki . Niestety badan genetycznych nie mialam bo bylam w szpitalu wierzyłam im ze z dziecko ma sie dobrze. Lekarz skierował mnie do lekarza do lodzi do genetyka i dobrego specjalisty od usg. Jest tu ktos z Lodzi i moze mi cos powiedziec na ten lek. Dudkiewicza ? Dlaczego ciągle musi cos byc niw tak pierw walka o to zeby w ogóle zajść w ciążę później o to aby nie stracić maleństwa a teraz to. Modle sie tylko o to zeby okazało się ze jelita swieca sie przez to ze dziecko nałykało sie krwi i lekarzowi tylko tak się wydawało ze z twarzą cos jest nie tak bo dziecko zle bylo ułożone .#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Welonka kurcze trzymam za was ogromnie kciuki!!! W jakim Ty szpitalu bylas,ze takich rzeczy nie dopilnowali. Myślał skoro kładą kobietę w ciąży do szpitala to po to aby się czuła bezpiecznie i miała zapewniona najlepsza opiekę.. A tu takie rzeczy.Pojdz do innego lekarza jak mówi Rucola..trzymaj się dzielnie kochana ;*01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Chodziło o lekarza Durdewicza. Nawet ja widziałam na usg że te jelita są jasne świecą . dzwoniłam dzisiaj rano lekarz chciał przyjąć mnie nawet dzisiaj niestety odmówiłam mam prawie 300km do Łodzi umówiliśmy się na 28 grudnia , ale zadzwonił do mnie siostry chłopak powiedział zebym dzwoniła do lekarza powiedziała że przyjedziemy dzisiaj , zadzwoniłam lekarz bardz mnie przepraszał że juz nie przyjmie mnie dzisiaj bo umówił inna pacjentkę uspakajał że za dwa tygodnie nie będzie za późno że można sprawdzić więcej rzeczy , po 15 minutach zadzwonił do mnie i powiedział że jutro może mnie przyjać bo mu pacjentka zrezygnowała , dziewczyny trzymajcie kciuki jutro o 11,30 przynajmniej święta będę mieć spokojniejsze i będe wiedziała na czym stoje
-
No właśnie nie mogę dodzwonić się do mojego lekarza, mam nadzieje ze nie jet na jakimś urlopie bo tel wyłączony.chodze do niego prywatnie, przyjmuje w moim mieście w środy i piątki..jutro podaje sobie jai będzie przyjmował to posiedze i poczekam na wizytę..fajnie by było gdyby był01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )