Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Just sex
Odpowiedz

Just sex

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i tylko nie mowicie mojemu mezowi hehe
    Dostalam po buziaku :D

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe phia zachowamy tajemnice.

Mój młody chyba był mega zmęczony. Nic mu nie pasowało. W biedrze akcja bo chce zwierzaka (swoją drogą ma ktoś naklejki na zbyciu bo już nie mogę słuchać tych piskow), z samochodu nie chciał wysiąść, coś się obraził bo źle otworzyłam czy zamknęła drzwi auta, zaczal kłaść się na chodniku z płaczem, w domu to samo.
    Na szczęście już śpi. Bardzo wcześnie jak na niego bo zwykle do 21 biega. Ale w przedszkolu nie spał i taki maruder.
    Was też to czeka. Hehe szybciej niż myślicie.

Wiecie jak mi mój trzylatek wczoraj napyskowal? Świecil latarka po ścianach i mi po oczach. Więc go proszę żeby starał się w oczy mamie nie świecić bo mi już oczka bolą. Ten mi na to : nie mów już tak do mnie bo mi już uszka bolą.
    I co powiesz?
    Za to jak daje buziaki wymiata. Mówi mamo jeszcze w nosek i w włosy. :)

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halooo a co tutaj taka cisza? Czyżby zmęczone po nocce ? :) Ale buro dzisiaj za oknem...

Konieczynka jaki mały cwaniaczek heheh na pewno wesoło z tymi pociechami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,że dziś piątek :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Dobrze,że dziś piątek :)
    Zdecydowanie dobrze! Jutro zamierzam sie zabunkrowac z Mężem w domu i na spokojnie nacieszyć sie ...

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag zazdroszczę... u nas kolejne wyjście w sobotę i w niedzielę też... buuuuu ja już mam dośc, nawet nie mam chęci na Sylwestra nigdzie iśc pomimo że jeszcze trochę czasu :D Ten rok za bardzo owocował w imprezy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90

a ja bym na jakąś taneczną imprezę wyskoczyła :)
    w tym roku była osiemnastka tylko kuzynki, i wesele gdzie byłam w delegacji i koooniec.
    Na sylwestra z natury nie chodzimy bo zawsze jest problem z transportem, do tego kosztuje to tyle samo co dwie imprezy np. andrzejki i karnawał.. Więc jak już to tylko jakieś domówki.. A tam się więcej pije niż tańczy :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłam Ci połowę odstąpić :D Mieliśmy 5x wesele, 2x chrzciny teraz byliśmy na balu w poprzednim tygodniu jutro taki niby bankiet firmowy, po jutrze urodziny (roczek) i już mam dość :)

• Iwona27091991 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mogłam jakąś imprezę odstąpić z tego sezonu:
    5x wesele
    2x chrzciny
    1x komunia
    1x roczek
    i idziemy na sylwestra ;)

03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta 0
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
    02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
    04.2024 czekamy na drugiego synka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zamiast wymeczyc meza...
    Meczylam sie sama... Bolal mnie żołądek... Nie wiem od czego i po co heh

Ostatnio co chwile mnie cos boli i kluje...
    Wkurza mnie juz to...
    Musze isc sb kupic cos na uchooo... Zapobiegawczo bo czuje jak jest zatkane i pobolewa jak dotykam...

Czyzby po 7 latach pierwsze zwolnienie sie szykowalo :/ przynajmniej bym sb odpoczela hhaha

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam jakąś ciężką głowę... Kawy trzeba się chyba napić :) Koniec tygodnia pracy a ja nie mam chęci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ucho mam w domu geranium.. Takie zioło. Wkładasz z gazą i wyciągasz całe zło :)

Roczków i chrzcin nie liczę.. :) To nie imprezy.. Tak jak komunia.. Liczy się tam gdzie jest dens..

• Iwona27091991 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    A ja wczoraj zamiast wymeczyc meza...
    Meczylam sie sama... Bolal mnie żołądek... Nie wiem od czego i po co heh

Ostatnio co chwile mnie cos boli i kluje...
    Wkurza mnie juz to...
    Musze isc sb kupic cos na uchooo... Zapobiegawczo bo czuje jak jest zatkane i pobolewa jak dotykam...

Czyzby po 7 latach pierwsze zwolnienie sie szykowalo :/ przynajmniej bym sb odpoczela hhaha
    Phia na zatkane ucho polecam świecę, tu link do artykułu o tym:
    https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/metody-alternatywne/swiecowanie-uszu-na-czym-polega-efekty-swiecowania-uszu-aa-qQ2E-44D5-cT8S.html

03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta 0
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
    02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
    04.2024 czekamy na drugiego synka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak pojde do apteki hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Ag zazdroszczę... u nas kolejne wyjście w sobotę i w niedzielę też... buuuuu ja już mam dośc, nawet nie mam chęci na Sylwestra nigdzie iśc pomimo że jeszcze trochę czasu :D Ten rok za bardzo owocował w imprezy :)
    U nas piątek u znajomych... ale sobota winko, dobry film i ... po ciężkim tygodniu - potrzeba takiego oddechu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 10:10

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam chęć na takie poleżenie a nawet spanie przed tv. My w sypialni nie mamy telewizora, jak mieszkałam jeszcze sama to w swoim pokoju miałam i potrafiłam pół nocy oglądać. A jak zamieszkaliśmy to stwierdziłam że sypialnia to sypialnia :)

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dziś samotny wieczór z synkiem, mąż nadal na szkoleniu. Miałam jechać do rodziców póki małż nie wróci, ale po tym jak mama na mnie napada z swoim Ginekologiem i powiedziała w tajemnicy ojcu że się staramy... Ehh. Żałuje że jej powiedziałam, zero wsparcia, tylko wciskanie chorób we mnie.
    Jutro wybierzemy się do koleżanki syna z przedszkola, mieszkają niedaleko. Dzieciaki się pobawią a my może wypijemy kawe w spokoju :)

Phia ibuprofen 3x1 i otinum do ucha jak boli. Tylko nie ma pusty żołądek skoro i tak już Ci dokuczał, ewen jakąs osłone na żołądek typu pantoprazol lub omeprazol :)

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałowałam mocno, że zdążyłam powiedzieć mamie i teściowej, że jestem w ciąży.. Potem jak poroniłam to miałam ich szczerze dość..

teraz myślę, że gdyby nie to to by mi cały czas teściowa srała,że najwyższy czas na dziecko, a to było może gorzej..
    Więc nigdy nie wiadomo, czy dobrze czy źle..

Raz ją dobrze spławisz to zrozumie, że to dla Ciebie trudny temat.

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie mówiłam to były non stop pytania, wystarczyło powiedzieć 2 "zaufanym" osobom w rodzinie i pytania się skończyły :] :)

Ogólnie mam mega lenia, nie mogę się ogarnąć :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka mam to co mowilas hehe

Wrocimy to maz musi ladnie podac kropeleczki hehe
    Jak nie brałam tabsow to teraz co chwile haha
    Jak lekoman xD

‹‹ ‹ 109 110 111 112 113 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ