X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Just sex
Odpowiedz

Just sex

Oceń ten wątek:
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mniej słońca to i może fakt że kazał zwiększyć.
    Ja mam krokiety ale mama robiła więc tradycyjne :) Ona nie rozumie jak niektórych rzeczy nie chcę jeść :) W sobotę robiłam chili con carne z fasolą kukurydzą pomidorami krojonymi i ryżem ale w domu nie bardzo smakowało. Ja z kolei mogę wcinać kasze gryczaną, bulgur itp. i może być sama kasza + warzywa z patelni :) A mam się dziwi jak mi to smakuje hehe
    Phia a pierożki z czym ? :)

• MarinLeo Debiutantka

Wysłany: 29 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pozostały mi po staraniach 6 sztuk conceive plus, inofem ok 100saszetek oraz ovarin 45 tabletek. Ogólnie nie wiem czego to zasługa, ale zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań i już nie było mi to potrzebne. Obecnie jestem w 31tc. Jeśli któraś jest chętna to odsprzedam zestaw bądź osobno. Dodam, że używałam na przemian inofem i ovarin ok. 2 miesiące wcześniej zanim zaczęliśmy się starać. Jeśli któraś jest chętna to zapraszam. Email [email protected]
    Pozdrawiam i życzę powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi robie ruskie...
    Niby dla nas lepiej jak ziemniaki sa ugotowane dzien przed wiec tak bd... Twarog chudziutki... Eee no chyba mozemy hehe
    A dla mojego normalne zrobie xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 12:51

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, nie chcę podważać kompetencji lekarza. Niby duzo tej witaminy bo 3tys + w miosytogynie jest 1,5tys. Ale skoro tak wypisał :) Czytałam też artykuł że powinniśmy brać 8tys na dobe, a jeszcze pare lat temu nikt nie brał witD i było dobrze. Była na recepte tylko (vigantoletten 500 i 1000 - teraz bez rec.1000 i 2000)
    Pogubic się można.

Ja biore tylko miosytogyn juz trzecie opakowanie, cykle nadal dziwne, ale to pewnie zasługa duphastonu. Nigdy plamień nie miałam a teraz przed @ 2-4dni plamienia.
    Szczerze mam dość starań i bardzo chciałabym o nich zapomnieć i skupić się na czymś innym. I nie moge się zebrać z telefonem do swojej lekarki. Bo ostatnio mi powiedziala że teraz to juz musi się udać, tak się nastawiłam i bolało rozczarowanie. A jak miałoby się nie udać to mam mnie sprzedać koledze, który zajmuje się leczeniem niepłodności. I się boje... Zacznie się walka o dziecko tak na grubo.

Ostatnio mi się śniło że mój mąż ma nową żone i córke z nią. Wstałam wymęczona. Okropny sen.Kazałam mu się przepraszać że tak mi się śnił :P

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo ruuuskieee wpraszam się!! :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynko mój niby się też zajmuje niepłodnością, i obawiam się nadchodzącego cyklu ze stymulacją bo już nie będzie spontaniczności. Kurcze monitoringi i sexik na hasło że to już... Ojj nie tak to miało być...

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Konieczynko mój niby się też zajmuje niepłodnością, i obawiam się nadchodzącego cyklu ze stymulacją bo już nie będzie spontaniczności. Kurcze monitoringi i sexik na hasło że to już... Ojj nie tak to miało być...

Właśnie tego się i ja obawiam. Bedzie hasło teraz! i trzeba działać. Niby i teraz jak wiedzieliśmy że to ten czas nie się nie migaliśmy od sexu. Ale to i tak nie to.
    Nie spodziewałam się że tak długo nam się zejdzie na tym. Az nie mogę teraz uwierzyć że z pierwszą ciążą tak szybko poszło, a wtedy byłam nastawiona na dłuższe oczekiwanie.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka

To w koncu ile tej witaminy bierzesz dziennie - 1,5 tys na dzien?

Kiedyś nie brali wcale i suplementacja chyba była organiczona bo to szkoła, że wszystkie witaminy, ,które nie są rozpuszczalne we wodzie, nie są ich nadmiary wydalane z moczem, tylko zostają toksyczne dla organizmu. Bardzo bano się przedawkowania tej witaminy i związanych z nią konsekwnecje..

A np czytałam taką szarlatańską książkę amerykańskiego psuedonaukowca, który zrobił sobie terapie wysokimi dawkami witaminy D, i twierdzi, że wyleczył sobie wszystkie zaległe kontuzje, które jego organizm przy niedoborze/niskim poziomie witaminy D, tylko zaleczał :)

Ciekawa ksiażka, trochę naciągana.. ale wszystko oparte na ciekawej teorii,
    że niedobór witaminy D, w naturalnym środowisku człowieka, jest sygnałem że zima idzie i należy wejść w tryb oszczędny. Wiecie ludzie ubierali się w skórki, chowali do jaskini i takie tam :) Wtedy organizm zbiera zapasy na zimę, i wszystkie naprawy w organiźmie odbywają się tak tylko, żeby przeżyć. Dopiero odpowiedni poziom witaminy D w organiźmie daje sygnał, że zima się skończyła - skórki zdjęte i z gołymi falusikami biegają sobie za mamutami i łapią słońce. Zinma się skończyła, będzie dużo żarcia i można tryb oszczędności wyłączyć..
    On twierdził, że my jestesmy przez nasz tryb życia cały czas na trybie oszczędnym i tylko zwiększenie drastycznie witaminy D przyniesie efekty.. Ale dawki to osiągały 100 tys jednostek więc mega szaleństwo.
    Ale duży nacisk kładł na uzupełnianie witaminy K w odpowiedniej proporcjo do witaminy D..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOnieczynka

Zostan przy metodzie seks codziennie :) nie poczujesz różnicy hehehe

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że do tej pory w te dni okołoowulacyjne staraliśmy się bardziej. Ale teraz nie będzie zmiłuj, tylko "Lekarz powiedział że trzeba a Ty zmęczony jesteś...". AhhhhU nas właśnie stuknął rok starań więc chcę spróbować stymulacji...
    A tu czekać trzeba jeszcze na @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi zapraszam hehe

Sex na zawolanie hmm nie dla mnie....
    Odrazu nie mam na cos takiego ochoty heh
    Wole spontan i checi moje jakie mam teraz xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem, czu aż tak warto na siłę.. Czasami jeden raz starczy przed owu i też w ciąże się zachodzi.. A tak na siłę, to chyba trochę psuje wszystko..
    Nie wiem kiedy do tego etapu dojdę..

Ale tak jak mówisz - wpierw @, potem owu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka jak ty Pani Aptekarka to ja poprosze cos na wzmozenie libido haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra mam 18 cykl staran i juz wielkiego wkurwa na to wszystko ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka

Weź se winko strzel :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie strzele sobie dzisiaj z wesela mam jeszcze z 40 butelek :D

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marihuana lecznicza podobno jest hehe

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• Iwona27091991 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia podobno maca dobrze działa na libido.

Żanetka u nas 16 cs, zobacz jaki staż ma Phia.
    Na razie mam chęci do walki, zobaczymy jak długo.

Zgwałcę dziś mojego bo już mi się chce ;)

03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta 0
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
    02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
    04.2024 czekamy na drugiego synka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona27091991 wrote:
    Phia podobno maca dobrze działa na libido.

Żanetka u nas 16 cs, zobacz jaki staż ma Phia.
    Na razie mam chęci do walki, zobaczymy jak długo.

Zgwałcę dziś mojego bo już mi się chce ;)

A działa! Także później dwa razy dziennie jak za dawnych czasów ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka jak bd wieksze to go wykoncze chyba haha
    Tak sb zartowalam z tymi tabsami na libido...
    Zanetka cyc do gory i do przodu mi zaraz pyknie 50 i co zroboc... Dzialam dalej xD

Jakbysmy mieszkaly blisko to co chwile u innej bysmy siedzialy na winko... Alkoholiki by sie z nas zrobily :D

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ