X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG201703_assraqs.jpg

Caro, calanthe, Judi22, Gaduaaa, Posok82 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok super ze akcja tak szybko przebiegła i ze wszystko jest dobrze... rosnijcie zdrowo... zdrowka dla ciebie i maluszka :)

Posok82 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Caro :) wstępny TP wypada na 2.12

Caro lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Caro Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo pięknie magdzia! Nawet nie muszę powiększać miniaturki żeby zobaczyć tą drugą kreseczkę <3 Niech Fasolinka sobie teraz zdrowo rośnie. Czyli grudzień? Piękne Święta ;-) Planujesz betę albo szybszą wizytę u gina?

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę w sobotę a do gina zadzwonię w poniedziałek żeby nie blokować terminu HSG noi żeby mi powiedział co z luteina więc pewnie będę musiała wcześniej do niego zawitać za jakiś tydzień mysle

ladybag, Caro lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 13:22

magdzia26 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia piękna kreska <3

Caro bierz magnez - ja o niego pytałam swojego gina w związku z tymi moimi skurcz ami. Powiedział ze spokojnie mogę sobie brać magne b6 nawet 2x dziennie i ze tego magnezu w tabletkach się nie przedawkuje. A mówił o tym konkretnym bo on ma jakiś mleczan czy jakaś inna cholerę i się niby lepiej wchlania :)
    Mamaginekolog w 1 ciąży tez brała magnez bo właśnie miała skurcze od 20 tyg.
    I powiem Ci ze mimo iż ja juz w połowie to i tak zawsze przy każdej wizycie w toalecie wszystko oglądam.. tak już chyba będzie do końca :P
    Co zrobisz jak nic nie zrobisz no :P
    Staraj się o tym nie myśleć choć wiem ze to trudne.

Ja się trochę uspokoiłam bo zmieniło mi się myślenie. .
    Robie wszystko co każe lekarz, biorę leki, nie forsuje się - no na rzęsach staje. Mąż dba o mnie jak o jajko. Nic już więcej zrobić nie mogę, wszystko w rekach więc martwienie się nic tu nie pomoze - w końcu to do mnie dotarło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 09:28

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki w ten piękny weekend :)

Caro trzymam kciuki za poniedziałek na którą godzinę wizyta ?:)<3
    Karolaa jak tam po CLO? :)
    Ladybag już teraz poleci z górki za nim się obejrzysz będziesz tuliła już synka <3
    Calanthe co u Ciebie ?:)
    Magdzia PIĘKNIE piękny Marzec dla was a zaś potem Grudzień :)<3

u mnie dziewczyny w tym cyklu bardzo czuję jajniki a dziś nawet nad ranem obudził mnie dziwny ból podbrzusza,ciężko opisać jaki bo nigdy takiego nie miałam takiego, jakby skurcz zmieszany z kującym.
    Też bym chciała żeby początek Kwietnia,początek wiosny był dla mnie magiczny a zaś potem Grudzień <3 ah jak fajnie by było ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 12:02

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ja też mam mieć te badanie HSG decyzja kiedy ma zapaść 7kwietnia też bym chciała żeby okazało się,że nie muszę go robić :) fajnie by było :)<3

• Caro Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag no właśnie poprosiłam siostrę żeby mi kupiła ten Magne B6 w aptece. Przyniesie mi po południu. Właściwie to tak się zastanawiałam i może faktycznie chodzi o ten magnez, bo ja od początku ciąży "obraziłam się" na słodycze a przed ciążą byłam strasznych łasuchem.. Czekolade 70% sobie jeszcze zażyczyłam co by ten magnez podnieść ;-) I powiem Ci, że jest właśnie tak jak piszesz. Staje się na rzęsach i to dosłownie.. Ale. Człowiek myśli, Pan Bóg kreśli. Oby miał dla Nas dobry plan :*

Judi mam wizytę na 17:00 no ale u pana E czas jest pojęciem względnym więc nie wiem o której ona dokładnie będzie hehe. Jak zwykle zresztą :-P Noo i życzę Ci żeby faktycznie wszystko przepowiadało się tak jak u magdzi. Żeby hsg nie było potrzebne :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi w sumie czuję się dobrze :-) dzisiaj może trochę bardziej zamulona ale nie wiem czy to od clo czy po prostu na pogodę bo jutro ma padać deszcz i wgl cały następny tydzień :-\ ech z tą wiosną to nie tak pięknie jak miało być. Dziś pewno ostatni taki ładny dzionek.

• malgos91 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a mi jest tak smutno...:( Moja bratowa za kilka dni ma termin porodu (zaszła w ciąże niecały miesiąc po ślubie, ja mielismy slub 3 mies po niej) i cały czas wszyscy w rodzinie mówią o jej ciąży. Nie widzą, ze mi to sprawia przykrość;/ Nie wiem, czy tak ciężko się domyslic, co ja czuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos91 przykro mi ale na pocieszenie mogę Ci powiedzieć że nie tylko Ciebie te wszystkie słowa ranią. Każda z nas miała, bądź ma podobną sytuację. Nie przejmuj się nie jesteś sama :-) a jak długo się już staracie?

• malgos91 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 miesięcy, najbardziej boli to, ze brat i bratowa nie planowali Dzieciątka...bo bratowa miała skupić się na kształceniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się na pewno niedługo i Wam się uda czego oczywiście życzę Wam z całego serduszka ❤ Badania podstawowe robiliście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 14:41

• malgos91 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:) Wam też życzę szybkiego bycia Rodzicami;) Ja robiłam badania, a Mąż nie chce się przekonać do ich zrobienia...;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem że z Tobą wszystko ok? Warto przekonać męża by zrobił b.nasienia to bardzo ważne przy staraniach bo często wychodzi problem po stronie mężczyzny ale wiem że faceta ciężko namówić ;-) mam jednak nadzieję że niedługo zajdziesz w ciążę i badanie nie będzie potrzebne :-)

• Jogaa Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos91 wrote:
    Kochane, a mi jest tak smutno...:( Moja bratowa za kilka dni ma termin porodu (zaszła w ciąże niecały miesiąc po ślubie, ja mielismy slub 3 mies po niej) i cały czas wszyscy w rodzinie mówią o jej ciąży. Nie widzą, ze mi to sprawia przykrość;/ Nie wiem, czy tak ciężko się domyslic, co ja czuje...

Malgos, jesteśmy z mężem po ślubie przeszło 6 lat, razem 12. Od samego początku naszej znajomosci chcieliśmy mieć dziecko - tak naprawdę z pomocą lekarzy walczymy o dziecko od 6 lat i uwierz mi, ze przez ten czas wszystkie moje koleżanki zaszły w ciaze. Te, które chciały i te którym to nie było w głowie..wiem co czujesz, tak jak każda z Nas tu starających sie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 15:24

Długa droga za nami..
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 13:22

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787, jak się czujesz po Cleo? Ja byłam na monitoringu, mam tłusty pęcherzyk i jutro dostanę prengyl na pękniecie, ale niestety będę musiała gdzieś szukać pielęgniarki na pogotowiu, bo sobota, a jak nie znajdę to sama sobie zrobię:)

Pozdrawiam Dziewczyny weekendowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 18:08

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ