X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:37

calanthe, myszkaka, magdzia26, Marteczka93, Posok82 lubią tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 13:24

veritaserum lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u mnie był dziś ogromny wybór bratków, wiele kolorów, odmian. W centrum ogrodniczym tłum, ale ich nie startowali całe szczęście :-)

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudowny weekend, cieplutko i slonecznie, takie dni to ja uwielbiam. Caly rok tak mogloby byc... :) Spedzilam pare godzin na sloneczku, zazywalam witaminki D :P do tego spacerek, pyyyszne lody :) od razu czlowiek sie lepiej czuje.

Jutro powtarzam bete i mam juz lekka treme czy dobrze przyrosnie itp..

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja padam na pysk - tyle km zrobiłam dziś ze aż dziwne ze jeszcze stoję :P

Mam z dziś 2 wnioski
    1. Obraziłam się na h&m
    2. Zaczynam mieć lęki przed jazda komunikacja miejska :/

Madziuchna pysio do góry my w dniu wczorajszym rok temu przezywalismy poronienie. . Tez miałam ciężki dzień z tego powodu.
    Ale jak dziewczyny piszą staraj się nie rozpamietywac, nosisz maluszka pod sercem i niech teraz tylko to zajmuje Twoja głowę :)

Yoselyn będzie dobrze :) Trzymam kciuki :)

Yoselyn82, magdzia26 lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu nie smutaj sie, glowa do gory, musi byc teraz dobrze :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Caro Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ogrodniczek dzisiaj :-)
    A u mnie właśnie Małż wpadł na pomysł żeby jechać do Castoramy i zakupić wiszące doniczki na balkon i zasadzić właśnie bratki :-D

magdzia nie smutaj :* Ja już raz przeżywałam "ten" dzień w lutym. Kolejny będzie w czerwcu. Pamiętam, ale staram się nie smutać.. Choć wiem co czujesz. Tulaski <3 Co do objawów ciążowych to tak naprawdę dopiero w tej ciąży poczułam co to mdłości więc każda jest inna. Jeszcze przyjadą ze zdwojoną siłą ;-) :-P

Yoselyn Spokojnie. Beta napewno ładnie przyrasta :-) Wyniki będziesz miała jutro?

veritaserum u mnie Małż przez ostatnie pół roku wyjeżdżał i wracał na weekend. Taką miał inwestycję do zrobienia. I na początku było fajnie, ale z czasem było mi coraz bardziej przykro. Zwłaszcza przy starankach ;-)

A od wtorku bierze urlop!!! Jeee! Cały tydzień dla Nas <3 Brakowało mi tego.

ladybag dlaczego się obraziłaś na h&m? :-P A co do jazdy komunikacją miejską to chyba bym w ciazy się nie zdecydowała heh. To szarpanie, czasem tłum ludzi. Ehh szkoda gadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:22

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro super ze spedzisz z mezem tyle czasu, moj tez bedzie bral urlop i moze wtedy sobie gdzies pojedziemy np nad morze :)

Tak jutro bede miala wyniki ale wieczorem dopiero, jak ostatnio :)

❤️❤️❤️
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha.. aktualizacja.. do zaszczytnego grona dołączyło tesco :P

Caro wiesz co no ja nie mam wyjścia bo nie mamy auta.. a właśnie najgorsze są te tłumy :/ i one właściwie nie są czasem a są no stop.. szczególnie teraz jak nam taką rewolucję w komunikacji wprowadzili. Dziś niby niedziela a ludziów jak mrówków:/
    I oczywiście jedziemy.. stoję kolo faceta a on do żony "nie patrz tam" o lol...
    Na szczęście babeczka parę siedzeń dalej z dwójką dzieci kazała im usiąść na 1 siedzeniu i mi ustąpiła :)
    Niech żyje kultura :P

A czemu się obraziłam :P
    Chciałam sobie kupić parę fatalaszkow bo ciepło i nie mam w czym chdzoic :P
    Bo bluzki rozmiarowo nadal są dobre ale sięgają mi do pępka :P
    Przymierzalam kilka rzeczy i stwierdziłam ze.. rozmiar rozmiarowi nie równy - tu Ameryki nie odkrywam ale w ciuchach ciążowych to już w ogóle jakiś kosmos jest. .
    Jedna bluzkę przymierzam xs dobra.. inna przymierzam S za duża mniejszych nie ma.. jeszcze inna M i mimo iż mąż mówił ze ok to ja czułam się nie komfortowo :/ koniec końców nic nie kupiłam :P
    Poszliśmy do tesco na zakupy i tam kupiłam kilka bluzek w swoim rozmiarze tylko po prostu długie i zakrywaja maluszka wiec jest ok.. szkoda tylko że placilismy w samoobslugowce i w domu dopiero zauważyłam że wszystkie mają te klipsy... no szlag by to.. wiec mam wycieczkę do tesco znów by mi je zdjeli :P

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:48

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najbardziej się boje ze znowu będzie to samo co w sierpniu nie czuje żadnych objawów tak samo jak wtedy staram się myśleć pozytywnie ale boję się jak nie wiem co z tamtą strata się pogodzilam ale jakby coś teraz się stało to bym chyba umarła :( z synkiem miałam mega mdłości w ciąży od początku i czułam rozpieranie w brzuchu a teraz nic... kompletnie nic boje się mam jakieś zle przeczucia...:(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia to zrozumiałe że się martwisz <3 Może zrób betę jutro tak dla siebie może to Cię uspokoi

• ladybag Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pisałam już wcześniej i powtórzę. Ja długo objawów nie miałam a plamiłam i miałam jakieś bóle. . Byłam pewna że znów nic z tego.. i zobacz gdzie jestem ^_^

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to jakieś wyjście Karola no zobaczę jak uda mi się wybrać do laba bo najbliższe mam 9 km od domu ;) wiec musze prosić rodziców o podwiezienie bo mąż zabiera nasz samochód :/...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dopóki nie pójdę na pierwsze usg to będę swirowala :/ nie wiedziałam że będzie aż tak ciężko tak bym chciała się cieszyć a nie umiem...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia jeśli to Cię uspokoi to mykaj na tą betę, chociaż zobaczysz co i jak ale weź pod uwagę też to że każda ciąża jest inna i nie zawsze musi być jak za pierwszym razem. Inne objawy i inne dolegliwości czy też brak objawów.

• ladybag Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja chyba dopóki nie pójdę na pierwsze usg to będę swirowala :/ nie wiedziałam że będzie aż tak ciężko tak bym chciała się cieszyć a nie umiem...

Będziesz świrowala juz do końca. Ale wysiłek się opłaci <3 zresztą sama wiesz :)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Shely Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, chciałam dołączyć do wątku, ale czytałam tylko ostatnie dwie strony :)
    Czy to jest wątek dla staraczek czy dla tych które już są w ciąży?
    Może macie jakiś temat dla tych które nie mogę zajść w ciąże? Jeśli tak poproszę linka, jestem tu nowa :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje <3 co ja bym bez was zrobiła :*

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Shely :) Tak to wątek dla staraczek ale są i kobietki którym się szczęśliwie udało i mamy tutaj taką własną forumową rodzinkę ^_^ Napisz coś więcej o sobie jak długo się staracie? Skąd jesteś itp.

‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ