Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz tak mysle na chlopski rozum, duzo kobiet nie wie ze bylo w ciazy- mam na mysli biochemy I nie dostaja immunoglobuliny.... czekam na wizyte I tak jakos mnie wzielo na przemyslenia🤔02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Sparky wrote:.A. - mam 29 lat, mąż 36. Wiem, że te 8 miesięcy to może nie tak dużo, no ale mamy gdzies z tyłu głowy, że coś może być nie tak. Badamy się, żeby wiedzieć na czym stoimy.
Mama8latka, pewnie, że możesz sobie robić nadzieję 😃😃 Śledzę z niecierpliwością rozwój wydarzeń i trzymam kciuki 🤞🏼
Pewnie, że lepiej się przebadać. Zawsze to umysł spokojniejszy jak wyniki wychodzą dobre 🙂
Dziewczyny ja się zastanawiam czy nie jechać po test...kurczę no niemożliwe żebym była w ciąży w tym cyklu...poprzestaliśmy na pierwszym dniu staran (chyba 3-4 dni przed owulacja). Ale czemu wczoraj miałam różowy śluz a dzisiaj nie ma okresu? W dodatku cieszyłam się, że wczoraj się kochaliśmy bo zawsze seks w dniu gdy miałam dostać okres przyspieszał mi go. A teraz cisza... Miałyście tak kiedyś ze tak długo Wam się rozkręcało? Ja w ogóle nigdy nie widziałam u sobie różowego śluzu. Zawsze zaczynało się od normalnej krwi. A teraz jakoś tak dziwnie
Dodam, że wszystko w moim ciele wskazuje na okres. Pobolewa brzuch, do kibelka mnie częściej goni. Nie mam żadnych mdłości itp co miewałam w biochem itp...naprawdę uważam, że to praktycznie niemożliwe żebym była w ciąży. W dodatku możliwe ze COVID przesunął owulacje co jeszcze zmniejsza szanse...ale w życiu mi się tak długo nie rozkręcało
W dodatku zaczęłam się stresować bo byłam dzisiaj na rehabilitacji i zakładając ze nie jestem w ciąży wzięłam sobie elektrostymulację i ultradźwięki. Niby na kark a nie na brzuch No i niby tutaj to jest uznawane za bezpieczne w ciąży (chociaż w Polsce wszędzie krzyczą, że nie wolno w ciąży) ale jednak teraz pojawił się mały stresik
Edit: Hahahhaha muszę Wam to napisać bo padnę. Mowię swojemu mężowi, że chyba pojadę po test bo od wczoraj nic się nie rozkręca na to on tak całkowicie normalnie „No wiesz kochanie jak to jest, młoda już nie jesteś, wiec to jest już może ten wiek, gdzie wszystko zaczyna inaczej chodzić”
Nawet nie wiem jak to skomentować bo wiem ze chciał pocieszyć, żebym się nie martwiła, że coś ze mną nie tak...narazie parsknęłam do siebie śmiechem i zastanawiam się jaki kierunek wczasów wybrać na emeryturę 😂😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 18:47
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Mama8latka wrote:Dziewczyny dziś 12dpo /może 11dpo apka Premom pokazuje że owulacja 9dc i pojawił się ROZOWY sluz na papierze .... 🤩 (moja FL-16dni) myślicie że mogę se jeszcze robić nadzieję????? 🤩 nakrecam się, A po porannej bieli już straciłam nadzieje
Ależ jestem ciekawa cóż to będzie 😀 informuj na bieżąco 😀Mama8latka lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
.A. wrote:Pewnie, że lepiej się przebadać. Zawsze to umysł spokojniejszy jak wyniki wychodzą dobre 🙂
Dziewczyny ja się zastanawiam czy nie jechać po test...kurczę no niemożliwe żebym była w ciąży w tym cyklu...poprzestaliśmy na pierwszym dniu staran (chyba 3-4 dni przed owulacja). Ale czemu wczoraj miałam różowy śluz a dzisiaj nie ma okresu? W dodatku cieszyłam się, że wczoraj się kochaliśmy bo zawsze seks w dniu gdy miałam dostać okres przyspieszał mi go. A teraz cisza... Miałyście tak kiedyś ze tak długo Wam się rozkręcało? Ja w ogóle nigdy nie widziałam u sobie różowego śluzu. Zawsze zaczynało się od normalnej krwi. A teraz jakoś tak dziwnie
Dodam, że wszystko w moim ciele wskazuje na okres. Pobolewa brzuch, do kibelka mnie częściej goni. Nie mam żadnych mdłości itp co miewałam w biochem itp...naprawdę uważam, że to praktycznie niemożliwe żebym była w ciąży. W dodatku możliwe ze COVID przesunął owulacje co jeszcze zmniejsza szanse...ale w życiu mi się tak długo nie rozkręcało
W dodatku zaczęłam się stresować bo byłam dzisiaj na rehabilitacji i zakładając ze nie jestem w ciąży wzięłam sobie elektrostymulację i ultradźwięki. Niby na kark a nie na brzuch No i niby tutaj to jest uznawane za bezpieczne w ciąży (chociaż w Polsce wszędzie krzyczą, że nie wolno w ciąży) ale jednak teraz pojawił się mały stresik
Edit: Hahahhaha muszę Wam to napisać bo padnę. Mowię swojemu mężowi, że chyba pojadę po test bo od wczoraj nic się nie rozkręca na to on tak całkowicie normalnie „No wiesz kochanie jak to jest, młoda już nie jesteś, wiec to jest już może ten wiek, gdzie wszystko zaczyna inaczej chodzić”
Nawet nie wiem jak to skomentować bo wiem ze chciał pocieszyć, żebym się nie martwiła, że coś ze mną nie tak...narazie parsknęłam do siebie śmiechem i zastanawiam się jaki kierunek wczasów wybrać na emeryturę 😂😂😂😂 -
Mama8latka wrote:Dziewczyny dziś 12dpo /może 11dpo apka Premom pokazuje że owulacja 9dc i pojawił się ROZOWY sluz na papierze .... 🤩 (moja FL-16dni) myślicie że mogę se jeszcze robić nadzieję????? 🤩 nakrecam się, A po porannej bieli już straciłam nadzieje
Mama8latka lubi tę wiadomość
-
Przeanalizowałam wszystko i doszłam do wniosku, że powstrzymam się do jutra. Aż tak nie wierzę, że teraz mogłoby coś z tego wyjść 🙈😀 jeśli jutro rano nie dostanę okresu to pobiegnę po test. Ale żałuję, że nie mam żadnego testu w domu, bo pewnie już bym siedziała w łazience, a tak to racjonalizm bierze górę 😂 jestem tylko ciekawa, czy któraś z nas miała podobnie, że tyle czasu się to rozkręcało. Bo u mnie takie objawy pierwszy raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 19:31
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Nie pamietam kto, ale ktoś pytał kiedy można zrobić badanie nasienia jeśli partner był chory. Akurat znalazłam w książce: jeśli u mężczyzny był epizod podwyższenia temperatury ciała (gorączka) to badanie należy wykonać nie wcześniej niż za 3 miesiące.
anka lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
.A. wrote:Przeanalizowałam wszystko i doszłam do wniosku, że powstrzymam się do jutra. Aż tak nie wierzę, że teraz mogłoby coś z tego wyjść 🙈😀 jeśli jutro rano nie dostanę okresu to pobiegnę po test. Ale żałuję, że nie mam żadnego testu w domu, bo pewnie już bym siedziała w łazience, a tak to racjonalizm bierze górę 😂 jestem tylko ciekawa, czy któraś z nas miała podobnie, że tyle czasu się to rozkręcało. Bo u mnie takie objawy pierwszy raz
-
Wrocilam z wizyty. Wszystko wyglada pieknie. Macica czysta ale przykro mi bo powiedzial ze 3 cykle odczekac I dopiero sie starac... a minal dopiero jeden cykl 😭02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
.A. to na Twój test jitro też czekam ! 🥰
Boziu jakie emocje 😁
Tak bardzo chciała bym się nie nakrecac, ale ja nie miałam nigdy rozowego plamienia, jak już to tylko parę dni brąz, capucino i okres ...Magda_Lena lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
No no no! Dziewczyny! Trzymam kciuki za jutrzejsze testy oby to było to. Mama8latka u Ciebie tempka nadal ładnie wysoko
Mama8latka lubi tę wiadomość
-
maciejka wrote:Wrocilam z wizyty. Wszystko wyglada pieknie. Macica czysta ale przykro mi bo powiedzial ze 3 cykle odczekac I dopiero sie starac... a minal dopiero jeden cykl 😭
-
Monika7 wrote:Super, że wszystko ładnie już wyglada. Szkoda, że musicie odczekać jeszcze dwa miesiące, ale wiesz, odpoczniesz może trochę psychicznie? Trzymaj się dzielnie 😘02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
nick nieaktualnyNooo dziewczyny to czekamy tu na jutrzejsze testowanie ❤
U Nas też występuje konflikt serologiczny ale po poronieniu nikt nie mówił o żadnym zastrzyku. Możliwe, że to dlatego, że zaliczała się ona bardziej do biochemicznej bo nic nie uwidoczniono na usg jeszcze. Ale to tylko moje gdybanie. -
nick nieaktualny