Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja wylewam na siebie kubeł zimnej wody ...... 😑😑
Facelle biały..... A plamienie zmieniło kolor na brazowy.... więc pewnie szykuje się już do @ która przyjdzie w tym super dziwnym cyklu pewnie szybciej.... 😑
Mina mi zrzedla od rana 😔😔😔😔
.A. trzymam kciuki za Twój test !! W Tobie nadzieja na poprawienie humoru 🥰👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Dziewczyny ja wylewam na siebie kubeł zimnej wody ...... 😑😑
Facelle biały..... A plamienie zmieniło kolor na brazowy.... więc pewnie szykuje się już do @ która przyjdzie w tym super dziwnym cyklu pewnie szybciej.... 😑
Mina mi zrzedla od rana 😔😔😔😔
.A. trzymam kciuki za Twój test !! W Tobie nadzieja na poprawienie humoru 🥰
Nie lubię jak nasz organizm daje nam nadzieje -
nick nieaktualny
-
Oliwka91 wrote:Ale się tu dziś dzieje 😁 dziewczyny trzymam kciuki, jutro rano stawiam się tu żeby usłyszeć dobre nowiny 🤞
Sparky ja mam wrażenie, że staram się już pół życia o to dziecko 🙈 nigdy się nie spodziewałam, że aż tak się nakręcę i że będę analizować jakieś temperatury itp. gdyby mi to ktoś powiedział kilka lat temu to bym nie uwierzyła 😅 oby to już była końcówka, kochana niedługo będziemy tu analizować nasze objawy ciążowe, USG itp 💚
Myśle, że przy biochemach nie dają zastrzyku, bo tak na logikę jeśli krew dziecka musi się dostać do krwi matki to musi się w ogóle pojawić ta krew a serce wykształca się dopiero przy becie ok 3500 jeśli dobrze pamiętam 🧐 gdzieś czytałam, że ilość przeciwciał wytwarza się wprost proporcjonalnie do ilości tej krwi, która się zmiesza. Więc pewnie olewają, bo tak jak pisałyście wiele kobiet w ogóle nie wie na tym etapie. Może słusznie? Takie mam przemyślenia 🤔
Martyna jak Twoja owu? Przybyła? 😉
Ja to już nie mam sił 🤯 21 dc. Wychodzi ze z aromkiem owu będzie jeszcze później niż mam zwykle bez aromka..
Od 3 dni testy są takie, ten z dziś
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Otter, Mama8latka, przykro mi 😔
Otter, ale z tego co pamiętam będziesz miała piękne brewki 😁
Ladinola, fajnie że ginekolog więcej powiedział niż się spodziewałas 😁 czyli uznajemy że wizyta na plus 😉
Ja wczoraj też byłam u lekarza, miałam czekać 3 cykle ale stwierdziłam że nie ma co, idę po dalsze wskazówki. Nie wiem, podlamalam się, ale potem na chłodno zaczęłam myśleć że przecież mamy plan działania to chyba dobrze, a ja z góry zakładam że nie pójdzie w dobrą stronę.
Ten cykl na luzie, ale od przyszłego będę brała acard, clo i dupka. Liczyłam, że nie będzie takiej potrzeby, ale jeśli ma pomóc to jasne. I 3 magiczne cykle, powiedział że w pierwszym mało prawdopodobne, że jest to cykl próbny żeby zobaczyć jak reaguje mój organizm, w drugim już kobiety zachodzą w ciążę, a w trzecim to już bardzo prawdopodobne. Mówiłam o drożności, kiedyś mój ginekolog był ordynatorem w szpitalu, więc ufam że ma doświadczenie duże. Stwierdził, że nie spełniam żadnych kryteriów które by mogły wskazywać na niedrożność, nie miałam operacji, nie miałam stanow zapalnych, ani nic nie wskazuje na endometrioze (tym bardziej zaawansowaną, która mogłaby dawać niedrożność). I dodał że to zdążymy zrobić, gdyby faktycznie, ale teraz nie widzi sensu, bo trzeba by odczekać po drożności że staraniami, a teraz covid to nikt mi tego w szpitalu nie zrobi... Mówił też że poza prolaktyna wszystko super, prolaktyna już obniżoną więc nie powinno być większych problemów. Ale dodał,że jeśli nie wyjdzie, to odeślę mnie do kliniki niepłodności. Chyba w tym cyklu poczekam do owulacji z mierzeniem temperatury, a potem odpuszczam, potem 3 MSC monitoringu i leków, więc może dla głowy będzie lepiej, jeszcze więcej frajdy z seksu 😉
A Wy macie doświadczenie z clo i dupkiem? -
No trudno dziewczyny muszę przełknąć ten cykl i przygotować się do 41cs 🙄🙄
Pomarańcza większość z nas w którymś momencie swoich staran miało CLO A dupka raczej większość bierze do dzisiaj po owulacji.
Mi clo więcej zaszkodzilo bo oslabilo endometrium i w połączeniu z NAC zrobila się torbiel, więc trzeba uważać 👍 będziesz miała monitoring to wszystko pod kontrolą 😊👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Kurcze, dziewczyny, ale się dzieje...
Ciężko idzie ten kwiecień, ale to dopiero poczatek wiosny, liczę że wiosna nastroi nas zielono 🍀💚✊...
Mama8latka, ejj, ten Twój cykl jest jakiś szalony, nie wiem co tu się zadziało, przykro mi że wystawia Cię na próbę cierpliwości... Ale ja tam jestem optymistką, nie puszczam kciuków dopóki nie przyjdzie 🐒
🍀✊💚
Otter, no i super, nie można mieć wszystkiego... A przynajmniej nie w jednym cyklu 😉 Trzymam ✊ za następny 😊
U mnie też ten cykl dziwny, rozregulowany pewnie przez chorobę, miałam gorączkę, więc nie wiem jak patrzeć na temperatury, aplikacja przesuwa mi dzień owu, niebwiem czy była, czy nie,no nic, co będzie to będzie...
Trzymam kciuki dziewczyny za kreski, owulację, i badania, małymi kroczkami do przodu 💚💚💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 11:59
Mama8latka, Otter lubią tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Dziewczyny, zeschizowana że przestały mnie boleć cycki poszłam do lekarza,
Jest kropeczka ❤️ lekarz mówi że to jest ciąża, USG było przez brzuch robione i widać taka plamka, mówi też że słabo widać bo ma stary sprzęt. Czyli już jestem krok do przodu bo to nie biochem ✊ jestem szczęśliwa i spokojniejszamaciejka, Otter, wariancja, Julkaaa, Beza27, Naya, Anettaa, Olenkaqx, Mama8latka, Ladinola, Nynka, Juliet, Magdaalena91, Sparky, Kate1811, futuremama, Monika7, Niebieska Gwiazda, CestLaVie, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
Alutka128 wrote:Dziewczyny, zeschizowana że przestały mnie boleć cycki poszłam do lekarza,
Jest kropeczka ❤️ lekarz mówi że to jest ciąża, USG było przez brzuch robione i widać taka plamka, mówi też że słabo widać bo ma stary sprzęt. Czyli już jestem krok do przodu bo to nie biochem ✊ jestem szczęśliwa i spokojniejsza
Ja z kolei proszę Was o kciuki 😊 - jutro mam wizytę i liczę, że będzie serduszko.. Już powinno być, prawda?futuremama, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
Julkaaa wrote:Alutka, trzymam mocno kciuki, teraz musi być dobrze 😊 Mi raz się nasilają objawy, raz jakby mniej, w poprzedniej ciąży też tak było.
Ja z kolei proszę Was o kciuki 😊 - jutro mam wizytę i liczę, że będzie serduszko.. Już powinno być, prawda?
Trzymam kciuki, serducho może ale nie musi być do 9tc ponoć powinno już być
Yeah, cyce znowu pobolewaja 😂Julkaaa, futuremama, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alutka128 wrote:Dziewczyny, zeschizowana że przestały mnie boleć cycki poszłam do lekarza,
Jest kropeczka ❤️ lekarz mówi że to jest ciąża, USG było przez brzuch robione i widać taka plamka, mówi też że słabo widać bo ma stary sprzęt. Czyli już jestem krok do przodu bo to nie biochem ✊ jestem szczęśliwa i spokojniejsza -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 15:20
Otter, Anettaa lubią tę wiadomość
-
Melduję małpę! W końcu przylazla. Mam liczyć dzisiejszy dzień jako pierwszy czy ten 2-dniowy różowy śluz tez się liczy?
Mama8latka przykro mi 😔 ja sobie teraz nie robiłam nadziei, ale doskonale wiem, jak to jest nastawić się, a później rozczarować...jeszcze wyjdzie dla nas słoneczko ☀️
Alutka128- gratulacje!!!! Tak jak powiedziałam, jesteś moim promyczkiem nadziei! 🙂♥️
Julkaaa- trzymam kciuki za wizytę 🙂
Otter- obleję dzisiaj Twoje brwi 😀😀😀 ja się zastanawiam czy nie iść na zabieg osoczem bogatoplytkowym. Tylko, ze te zabiegi trzeba powtarzać (chyba najleoiej zrobić 3) a oczywiście liczę, że za miesiąc będę w ciąży (😀😀😀) i nie wiem czy przy jednym zabiegu nie wyrzucę kasy w błoto. A to niemałe pieniądze...
Dodam jeszcze, że od dziś zaczynam gadać do swojej macicy i jajników 😆 i oczywiście okres przywitałam z radością, dziękując za niego swojej macicy🙈🤦🏼♀️😆😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 14:23
Otter, Kate1811, Julkaaa, Magda_Lena lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙