X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 16:26

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam bety nawet do 5tys, nieprawidłowy albo nie widoczny zarodek u mnie i nie dostawałam zastrzyku mimo, że mówiłam, zero zainteresowania ze strony lekarzy w ogóle. Mimo wszystko mam nadzieję, że nie wytworzyły mi się te złowrogie antygeny. ;)

• Anettaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    No ja miałam bety nawet do 5tys, nieprawidłowy albo nie widoczny zarodek u mnie i nie dostawałam zastrzyku mimo, że mówiłam, zero zainteresowania ze strony lekarzy w ogóle. Mimo wszystko mam nadzieję, że nie wytworzyły mi się te złowrogie antygeny. ;)
    Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze 💜

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:

A co jak się utworzyły? Czy jak się utworzą to twoja grupa krwi będzie rh+? Jestem zielona w temacie, ale z tej zielonej perspektywy wydaje mi się ze jak się utworzą antygeny to dobrze, bo nie będziecie mieli już z mężem konfliktu. Ale domyślam się ze się mylę 🤷🏼‍♀️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    A co jak się utworzyły? Czy jak się utworzą to twoja grupa krwi będzie rh+? Jestem zielona w temacie, ale z tej zielonej perspektywy wydaje mi się ze jak się utworzą antygeny to dobrze, bo nie będziecie mieli już z mężem konfliktu. Ale domyślam się ze się mylę 🤷🏼‍♀️
    Nie no grupa krwi się nie zmieni. Po prostu mój organizm będzie wytwarzał antygeny które będą atakować komórki krwi dziecka jeśli dziecko odziedziczy krew po tacie czyli plus. Jak już raz będę mieć antygen to będę go mieć na zawsze. I wtedy dziecko może potrzebować transfuzji itp. Niestety jest to niebezpieczne i obym nie miała tego antygenu.
    https://www.facebook.com/mamarhminus/videos/682104909071128/

https://www.pbkm.pl/pregnancy-zone-2/choroby-w-ciazy/co-to-jest-konflikt-serologiczny-kiedy-wystepuje-i-jakie-sa-jego-skutki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 13:13

• Anettaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz czytam o teście PCT . Czy któraś z Was robiła ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wynik grupy krwi wygląda tak, to mój z dnia w którym miałam pęknięty już jajowod i krwotok wewnętrzny:
    IMG-20210413-130648.jpg

• Sparky Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:

Jak się utworzą, a zarodek będzie miał grupę Rh+, to organizm matki z Rh- będzie chciał go zwalczyć, uznając go za "wrogie" ciało obce. Tak w dużym skrócie 😅 U nas niestety też sytuacja ja -, mąż +, ale na razie się tym bardzo mocno nie interesowałam, bo jeszcze nigdy nie udało nam się nawet żadnego biochema stworzyć 😩

Dostaliśmy wyniki badań nasienia, są naprawdę baaaardzo dobre 🤩 Czyli wygląda na to, że problem jest albo ze mną, albo z naszą strategią 🤷🏼‍♀️

Magda_Lena lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i grupę krwi powinien mieć każdy z nas przy sobie. Nie jakąś opaskę czy coś tylko taki papier co ja wrzuciłam. Muszą być nasze dane jak pesel, imię nazwisko obecne (nie panieńskie), data wykonania badania, po prostu oryginał, bądź ksero wyniku badania grupy krwi. Bo żadna opaska nie przyspieszy procedur w szpitalu w razie jeśli będzie potrzebna znajomość grupy krwi, a na taki wynik nie czeka się 15 minut a często czas gra najważniejszą rolę. Ja już miałam problem w szpitalu przy ostatnim poronieniu, babka zwróciła mi uwagę, że mam panieńskie nazwisko na wyniku. No i w TV nawet o tym mówili, i chyba na instagramie jakis ginekolog.

Magda_Lena lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Nie no grupa krwi się nie zmieni. Po prostu mój organizm będzie wytwarzał antygeny które będą atakować komórki krwi dziecka jeśli dziecko odziedziczy krew po tacie czyli plus. Jak już raz będę mieć antygen to będę go mieć na zawsze. I wtedy dziecko może potrzebować transfuzji itp. Niestety jest to niebezpieczne i obym nie miała tego antygenu.
    https://www.facebook.com/mamarhminus/videos/682104909071128/

https://www.pbkm.pl/pregnancy-zone-2/choroby-w-ciazy/co-to-jest-konflikt-serologiczny-kiedy-wystepuje-i-jakie-sa-jego-skutki

Rozumiem! Ja myślałam ze jak test mama - a dziecko + to zawsze jest to niebezpieczna sytuacja, nawet jak się nie ma antygenu. No jednym słowem nie mam wiedzy w tym temacie :) ja jestem + a M -
    W takim razie oby wszystko było ok u Ciebie

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A i grupę krwi powinien mieć każdy z nas przy sobie. Nie jakąś opaskę czy coś tylko taki papier co ja wrzuciłam. Muszą być nasze dane jak pesel, imię nazwisko obecne (nie panieńskie), data wykonania badania, po prostu oryginał, bądź ksero wyniku badania grupy krwi. Bo żadna opaska nie przyspieszy procedur w szpitalu w razie jeśli będzie potrzebna znajomość grupy krwi, a na taki wynik nie czeka się 15 minut a często czas gra najważniejszą rolę. Ja już miałam problem w szpitalu przy ostatnim poronieniu, babka zwróciła mi uwagę, że mam panieńskie nazwisko na wyniku. No i w TV nawet o tym mówili, i chyba na instagramie jakis ginekolog.

100% racji. Tylko jak dla mnie taki dokument z panieńskim tez powienien być uznawany..Przecież w dowodzie tez mamy panieńskie wiec wszystko się zgadza. Ale No jest jak jest🤷🏼‍♀️
    Ja mam w prawie jazdy wpisaną grupe krwi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj rozmowa z Mirosławem Wielgosiem na temat konfliktu serologicznego
    https://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/co-musisz-wiedziec,konflikt-serologiczny---definicja--skutki-i-objawy,artykul,1721859.html

Ale tak w ogóle fajna kampania wyszła "Mama Rh-" i wszystkim właśnie kobietkom z Rh- polecam ten profil na fb. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    100% racji. Tylko jak dla mnie taki dokument z panieńskim tez powienien być uznawany..Przecież w dowodzie tez mamy panieńskie wiec wszystko się zgadza. Ale No jest jak jest🤷🏼‍♀️
    Ja mam w prawie jazdy wpisaną grupe krwi :)
    Ale jednak możemy nie mieć przy sobie dokumentu tożsamości czy coś. Lepiej mieć aktualne dane. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Rozumiem! Ja myślałam ze jak test mama - a dziecko + to zawsze jest to niebezpieczna sytuacja, nawet jak się nie ma antygenu. No jednym słowem nie mam wiedzy w tym temacie :) ja jestem + a M -
    W takim razie oby wszystko było ok u Ciebie
    Tylko przy pierwszej ciąży jak mama ma minus a tata plus to nic się nie stanie, dopiero podczas porodu jeśli dziecko odziedziczylo plus po tacie lub podczas poronienia, ciąży pozamacicznej tam gdzie 'zmiesza sie' krew mamy i dziecka dochodzi do konfliktu i w drugiej i następnej ciąży jest to bardzo ważne.

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 16:26

Sparky lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Sparky super, że chłop zdrowy 🥳👍 a może nie macie żadnego problemu? Ile się staracie już? 😉

8 miesięcy bez żadnego skutku 😩

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Ladinola, fajnie, że to powrzucałaś, potem sobie chętnie poczytam. Trzymam kciuki żeby żadnych przeciwciał nie było 😘 swoją drogą dużo nas tu z RH- 🤔

Cała ciążę krew dziecka nie miesza się z krwią matki, bo chroni łożysko. Problem właśnie zaczyna się jak krew dziecka dostanie się do krwi matki to ona zaczyna zwalczać...

Sparky super, że chłop zdrowy 🥳👍 a może nie macie żadnego problemu? Ile się staracie już? 😉
    Dokładnie to miałam na myśli. Jutro podjadę już zrobić badania chyba.

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:

Ja też 8 miesięcy 😉 Tylko mam długie cykle i jeszcze miesiąc przerwy więc tak faktycznie to nasz 6cs. Ja Cię doskonale rozumiem, bo w 5 cyklu przed biochemem byłam załamana, że nic się nie dzieje a ja bym tą ciążę chciała już, natychmiast...milion myśli co jest nie tak. Ciągle je mam oczywiście, wcale mnie ten biochem jakoś nie uspokoił 🙄

Ale chciałam Ci powiedzieć, żebyś pamiętała, że z medycznego punktu widzenia normalna zdrowa para zachodzi w ciążę w ciągu roku starań 🙂 Dużo rzeczy musi się ułożyć dobrze żeby doszło do zapłodnienia, zagnieżdżenia itp. Fajnie, że się badacie ale nie myśl jeszcze, że jest coś nie tak 😘

Sparky lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą grupą krwi to w ogóle teraz miałam zlecone i mówiłam że mam. Położna zapytała czy w każdej ciąży miałam badane a ja że tylko w pierwszej, w drugiej lekarz nie zlecał jak mam. Powiedziała że robimy i najlepiej mieć dwa badania bo czasami szpitale tak wymagają także robiłam drugi raz.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Doskonale Cie rozumiem...Ja zaszlam po 5 miesiacach kazdy tylko Mowil ze przeciez nie zachodzi sie od razu,
    Mamy sobie dac rok itd a ja bym chciala juz I teraz I z kazda miesiaczka bylam wkurzona ze kolejny miesiac w plecy. Kolezanka co zaczeli dopiero sie starac od razu zaszla... nie ma sprawiedliwisci... nikt nie przezywa Tego tak jak my bo nie wie co siedzi w glowie gdy kolejny miesiac sie nie udalo

Sparky lubi tę wiadomość

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ