Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama8latka- tak mi przykro...co na to lekarz? Może zasięgnij kilku opinii. Skoro to leczenie nie przyniosło skutku to może jest jakieś inne
Ja dziewczyny chyba rezygnuję ze staran w tym miesiącu...i w kolejnym raczej tez. wykupiłam leki na astmę i zaczną działać po 2-4 tygodniach...lekarka powiedziała, że nie będę mogła ich odstawić chyba ze po miesiącu od wzięcia zastrzyku nie będę miała objawów. Pierwszy zastrzyk mam mieć za miesiąc. Plus miesiąc czekania to oznacza, że inhalator będę mogła odstawić za 2 miesiące. Z tego co czytam to inhalator jest kategorii c. Lekarz zapewnia ze bezpieczny ale ja już się naczytałam, że u zwierząt powodowały jakieś wady. Co prawda mąż poczytał te badani i te wady występowały po chyba 400 krotnym przekroczeniu dawki No ale jednak badań na ludziach nie było...
Mam mętlik w głowie...
Wcześniej cały czas miałam ta astmę. Nie odczuwałam jej jakoś bardzo. Nie brałam leków. Teraz wzięłam bo czuje się gorzej po covidzie. Po czym przeczytałam ze i tak zaczynaja działać po 2-4 tygodniach wiec nic mi obecnie nie pomogą. Wydałam w cholerę kasy, nie odczuję szybko ulgi i jeszcze rozmyślam nad przełożeniem staran...czuje się trochę jak w potrzaskuWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Martyna33 wrote:Tez byłam w szoku co do morfologii😂 Musimy ten ruch i żywotność poprawic. Okej z czarnuszki podobno w smaku podobny to benzyny jest hehe
A test Mar chciałam zrobić od razu, ale u mnie w klinice nie robią tego (
Monia, Ty w ogóle powiedz co u Ciebie? Dawno się nie odzywałaś 😘
Faktycznie ostatnio się tu mało udzielam. Dzięki, że pytasz 😘 Zaczęliśmy mocno się diagnozować i jakoś tak nam zapał zmalał. Także ja też rzadziej zaglądam na forum. Mam nadzieję, że tak do dwóch miesięcy będziemy wiedzieli czemu ciagle się nie udaje i że będzie się dało coś z tym zrobić w ramach jeszcze naturalnych starań. Rozkminiam ostatnio czy bym się podjęła in vitro. I nie wiem 😉 -
Mam wizytę 6 maja u tego mojego , zobaczę co on powie , jeśli nie będzie miał pomyslu to będę szukać innego , podpytam go o możliwość rozszerzenia badan w szpitalu na oddziale bo kiedyś chciał mnie wysłać ale ja wtedy nie miałam ubezpieczenia. Tylko nie wiem co by więcej mogli zrobić....
I teraz to już chyba nawet nie chodzi o kwestie starań.... o tym musze teraz zapomnieć... ważniejsze jest zdrowie ... toczeń ma to do siebie że.moze zaatakowac przerozne narządy, mój tata np jest po przeszczepie nerki, prawdopodobnie miał toczen z ukierunkowaniem na nerki ale NIGDY się nie badał i nie leczył, od diagnozy do dializ miał 2 miesiące.... bardzo się boję że jeśli u mnie tak naroslo tzn że postepuje.... jedyne co mnie zastanawia to to że leukocyty w morfologi mam w normie i OB 23(w normie do 20) gdzie kiedyś miałam 160 .... I nie mam objawów że strony stawow... to nie wygląda na aktywny stan zapalny... gdzie te gowna siedza we mnie 🤔 ? 😑
Ehh załamać się idzie że CIAGLE mam pod górkę... jak nie jedno to 2 i tak w kółko....👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka, jeeej bardzo mi przykro ☹️☹️
Tulę Cię mocno! Jak w ogóle znosisz tę chorobę?
Po Twoich wpisach pełnych optymizmu nawet by do głowy nie przyszło, gdyby nie Twój opis, że zmagasz się z taką chorobą. Nie poddawaj się. Walcz o siebie i nowego człowieka 😘 -
Monika7 wrote:Mama8latka, jeeej bardzo mi przykro ☹️☹️
Tulę Cię mocno! Jak w ogóle znosisz tę chorobę?
Po Twoich wpisach pełnych optymizmu nawet by do głowy nie przyszło, gdyby nie Twój opis, że zmagasz się z taką chorobą. Nie poddawaj się. Walcz o siebie i nowego człowieka 😘
Teraz czasem tylko odczuwam na zmianę pogody i zaczęły mi mocno włosy wypadac... ale ogólnie fizycznie czuje się bardzo dobrze. Stąd też mój żal i niezrozumienie skąd ten wynik 😑😑👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Mam wizytę 6 maja u tego mojego , zobaczę co on powie , jeśli nie będzie miał pomyslu to będę szukać innego , podpytam go o możliwość rozszerzenia badan w szpitalu na oddziale bo kiedyś chciał mnie wysłać ale ja wtedy nie miałam ubezpieczenia. Tylko nie wiem co by więcej mogli zrobić....
I teraz to już chyba nawet nie chodzi o kwestie starań.... o tym musze teraz zapomnieć... ważniejsze jest zdrowie ... toczeń ma to do siebie że.moze zaatakowac przerozne narządy, mój tata np jest po przeszczepie nerki, prawdopodobnie miał toczen z ukierunkowaniem na nerki ale NIGDY się nie badał i nie leczył, od diagnozy do dializ miał 2 miesiące.... bardzo się boję że jeśli u mnie tak naroslo tzn że postepuje.... jedyne co mnie zastanawia to to że leukocyty w morfologi mam w normie i OB 23(w normie do 20) gdzie kiedyś miałam 160 .... I nie mam objawów że strony stawow... to nie wygląda na aktywny stan zapalny... gdzie te gowna siedza we mnie 🤔 ? 😑
Ehh załamać się idzie że CIAGLE mam pod górkę... jak nie jedno to 2 i tak w kółko....
A oprócz ANA robili Ci jeszcze badania narządów? Żeby wiedzieć czy gdzieś się nie umieścił toczeń?Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Olenkaqx wrote:.A. Było tu na forum parę dziewczyn, które w czasie chorowania na covid zaszły w ciążę nie śledziłam ich dalej niestety i nie wiem czy mają powikłania...
Za nieco namową męża zrobiłam dziś test. 13dpo, jutro powinien być okres, i co? Mimo drżących rąk, modlitw przez trzy minuty i tak wyszła samotna Kreska. Myślałam czy by nie zrobić drugiego to bym dwie kreski zobaczyła w każdym razie mam nadzieję, że dostanę okres jutro do 15 to się od razu na drożność zapiszę -
Monika7 wrote:Po 5 miesiącach picia codziennie oleju z czarnuszki przyznaję, że jest coś w tym, że smaku jak benzyna 😂 ale do przełknięcia. Cel motywuje 😉
Faktycznie ostatnio się tu mało udzielam. Dzięki, że pytasz 😘 Zaczęliśmy mocno się diagnozować i jakoś tak nam zapał zmalał. Także ja też rzadziej zaglądam na forum. Mam nadzieję, że tak do dwóch miesięcy będziemy wiedzieli czemu ciagle się nie udaje i że będzie się dało coś z tym zrobić w ramach jeszcze naturalnych starań. Rozkminiam ostatnio czy bym się podjęła in vitro. I nie wiem 😉
Kochana staramy się podobny czas- o in vitro będzie jeszcze czas myśleć. Mnie to co wyszło zasmucilo- wiadomo niedrożność po lewo, ruch postępowy, ale modlę się aby do tego nie doszła immunologia czy genetyka... a z drugiej strony czuję spokój, bo wiem na czym po prostu stoję, jakie mam szanse itd w tym miesiącu idę jeszcze na monotoring na enel med a w lipcu znowu badania nasienia i też te które Ty robiłaś swojemu facetowi. Staram się nie łamać. Ten brak dziecka trzyma nas w miejscu...[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Mama8latka wrote:Dziewczyny ja tylko chciałam podzielić się z Wami wynikiem ANA.
Po półtora roku na Encortonie i kilku miesiącach na Plaquenilu ANA zmieniło miano z 1:1280 na 1:5120 .... jestem załamana.
Po tylu latach walki czuje się jakbym dostała w pysk i zrobila tysiące kroków wstecz 😔😔
Nie wierzę już na powodzenie ciazowe, dziś nastał dzień kiedy to JA - ta która zawsze mówi że będzie dobrze - wywieszam białą flagę... PODDAJE SIĘ. 😭🥺😭
Będę Was podczytywac.
Trzymam kciuki za każdą z osobna. ✊
Tulę... aż mam łzy w oczach...[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Monika7 wrote:Po 5 miesiącach picia codziennie oleju z czarnuszki przyznaję, że jest coś w tym, że smaku jak benzyna 😂 ale do przełknięcia. Cel motywuje 😉
Faktycznie ostatnio się tu mało udzielam. Dzięki, że pytasz 😘 Zaczęliśmy mocno się diagnozować i jakoś tak nam zapał zmalał. Także ja też rzadziej zaglądam na forum. Mam nadzieję, że tak do dwóch miesięcy będziemy wiedzieli czemu ciagle się nie udaje i że będzie się dało coś z tym zrobić w ramach jeszcze naturalnych starań. Rozkminiam ostatnio czy bym się podjęła in vitro. I nie wiem 😉
Jakie badania robicie ? Wyszło już coś ?
Ja jestem trochę smutna, ze do tej pory żyłam z myślą ze jak była ciąża to nasienie jest ok Jak nie u mnie problem to u M i tak w kółko😔
My może na olej z czarnuszki się nie zdecydujemy, ale ziarenkami posypuje sałatki bo M lubi. Także będę napewno więcej tego sypać
Invitro trudny temat.. myśle ze dla wielu osób to taka ostateczność. Mam nadzieje ze uda wam się bez 😘25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyJa jutro specjalnie do Gorzowa jadę zrobić badania homocysteine i parę innych... Mam nadzieję że chociaż trochę spadła 🙏
I myśle czynię zrobić progesteronu na próbę, po ilu dniach zaczyna rosnąć? Wiem że powinno się robić w 7 dniu po owu ale Ja nie wiem kiedy była i czy wgl i chce oznaczyć go 2-3 razy w tym cyklu. -
Mama8latka ahhh, ściskam... 🥺 To nie jest łatwe, wiem, ale jeszcze będzie dobrze... Każda z nas ma swoje problemy, i znamy to uczucie, że nie ma już sił na walkę, ale budzisz się następnego dnia i okazuje się, że jednak jest tam gdzieś jakieś światełko, bądź dobrej myśli 😚 Medycyna idzie do przodu bardzo szybko, na pewno są jeszcze rozwiązania, sposoby leczenia, o których nie wiesz, tak jak dziewczyny pisały, dobrze może byłoby skonsultować temat z innym lekarzem?
Trzymam kciuki i wierzę mocno że będzie dobrze ✊🍀💚Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Alutka 🤩 Super wieści, gratuluję najmocniej! 🥳❤😍Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
nick nieaktualny
-
Mama8latka przytulam mocno! Bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić i że musisz mierzyć się z tym toczniem 😥 ale nie poddawaj się... Wiem, że jest ryzyko przy tej chorobie ale osoby z toczniem mają dzieci więc napewno się da. Pogadaj kochana z lekarzem, jak nie tym to innym napewno coś poradzą 😘
Olenka jak tam robiłaś test? -
Robilam bieeeel. Czyli wczorajszy to klasyczny poczasiak ale fajnie było popatrzeć na cień, chociaż był fałszywy
Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Robilam bieeeel. Czyli wczorajszy to klasyczny poczasiak ale fajnie było popatrzeć na cień, chociaż był fałszywy
O nie... 🥺 miałam nadzieję, że to jednak nie tylko poczasiak 😥
Polubiłam przez przypadek twój post 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 10:42
-
.A. miałam tylko podstawowe badania na nerki i wątrobę typu Kreatynina, ALat aspat itd .. wszystko wyszło w normie. Trochę się obawiam że na serce może iść, moja mama miała zapalenie wsierdzia. (Nasza rodzina jest obciążona genetyczne zła immunologia) .... . Dlatego chyba chcialabym iść na ten szpital zeby sprawdzili wszystko, o ile sprawdzaja... ale teraz w czasach koronawirusa to nie wiem czy to realne....
No jest źle nie ma co się łudzić .... takie moje zycie...
Wiem że dziewczyny z toczniem urodziły zdrowe dzieci ale były w remisji... ja fizycznie czuje się w remisji ale jak widać po wynikach w niej nie jestem...
Zobaczymy ,dam Wam znać po wizycie co dalej.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka, przytulam, jesteś silna ❤️ Wierzę, że po przerwie i diagnostyce wrócicie do starań i zakończą się one sukcesem ❤️
A ja jestem zła na siebie. Wczoraj mega bolały mnie zęby... Nawet nie wiem które konkretnie. Jestem w trakcie leczenia stomatologicznego, ale bolały nie te które leczę, a inne, które teoretycznie są w porządku. Cały dzień jakoś przetrzymałam, ale w nocy już nie dałam rady i lyknęłam Ibuprom... Jeden, zwykły, 200 mg. A potem zaczęłam czytać internet i się naczytałam, jak Ibuprom utrudnia zagnieżdżenie i powoduje wczesne poronienia 😭😭😭 Najgorzej, że on nawet nie zadziałał na ten ból 😭 Usnęłam po paru kolejnych godzinach i tylko to pomogło 😭 Pocieszcie 😢 -
Mama8latka
Okropnie mi przykro że życie kładzie ci takie kłody pod nogi 😫
Kochana nie poddawaj się ❤ nie znam się wogole na chorobach reumatoidalnych ale trzymam kciuki ze da się to cholerstwo zaleczyć i zacząć starać się od nowa ✊🤞.
Nie wiem czy leczysz się u immunologa ale może warto pomyśleć nad Paśnikem albo Malinowski🤷♀️ .Trzymam za Ciebie kciuki i przytulam.
futuremama
Super 😍
.A.
Ojej 😐przykro mi że czeka Cię przerwa od starań, kochana wiem że Cię tym nie pocieszę ale 2 miesiące zlecą a lepiej zrobić przerwę niż potem bić się z myślami czy mogłaś zaszkodzić dzidziusiowi .
Martyna
Zaszłaś już w ciążę i zajdziesz napewno kolejny raz ✊wiem że każdy tak mówi ale wierzę w to 😚 mój M też nasienie ma takie sobię 😏tylko że u nas szwankuje morfologia i defregmentacja plemnika jest podwyższona .
Dawno już nie powtarzaliśmy badań ( ostatnie były zadowalające) i nie wiem czy w najbliższym czasie się zdecydujemy 😬nie chce się dodatkowo tym stresować i zamartwiać. Do tej pory lekarze nie brali pod uwagę nasienia M jako powód poronień ale ja ciągle mam to w głowie.
Ladinola
Mam nadzieję że owu była tak jak wskazuje na to aplikacja ✊🤗.
U mnie też owu wyznaczona 😊z tym że wydaje mi się że 1 dzień za późno
Aplikacja ovufriend wyznaczyła na 23 dc a OvuView na 22 dc 🤷♀️.
Olenkaqx
Przykro mi ale wierzę że już niedługo ujrzysz piękne 2 krechy 🤗😚
Sparky
Myślę że jedna tabletka nie zaszkodzi .Jak ma być dobrze to będzie 😚wiem że się martwisz ale pomyśl ile kobiet w ciąży pali ,pije i robi tysiące innych rzeczy które są potencjalnie niebezpieczne dla ciąży i wszystko jest dobrze .
My wszystkie które walczymy trochę dłużej o maleństwo od przeciętnej kobiety analizujemy wszystko i boimy się się zaszkodzić maleństwo w jakikolwiek sposób .
Moim zdaniem ta jedna tabletka nie ma znaczenia .
Sparky, Ladinola lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "