X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała tak dziwny okres? Do rzeczy. Jestem w 23 dc wczoraj lekkie plamienia a dzisiaj zamiast okresu takie podplamianie na brązowo jakby okres się już kończył. Żadnej żywej krwi. Nie rozumiem o co chodzi... nigdy tak nie miałam. Czy któraś z Was tak miała i jednak okres przyszedl?

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, dzięki za postawienie do pionu 😘

Maciejka, to brzmi po prostu jak plamienie w drugiej fazie cyklu, a nie jak okres. Szkoda, że nie udostępniasz wykresu, byłoby łatwiej ocenić sytuację 😅

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:
    Czy któraś z Was miała tak dziwny okres? Do rzeczy. Jestem w 23 dc wczoraj lekkie plamienia a dzisiaj zamiast okresu takie podplamianie na brązowo jakby okres się już kończył. Żadnej żywej krwi. Nie rozumiem o co chodzi... nigdy tak nie miałam. Czy któraś z Was tak miała i jednak okres przyszedl?

A ile jesteś dpo?

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Mama8latka
    Okropnie mi przykro że życie kładzie ci takie kłody pod nogi 😫
    Kochana nie poddawaj się ❤ nie znam się wogole na chorobach reumatoidalnych ale trzymam kciuki ze da się to cholerstwo zaleczyć i zacząć starać się od nowa ✊🤞.
    Nie wiem czy leczysz się u immunologa ale może warto pomyśleć nad Paśnikem albo Malinowski🤷‍♀️ .Trzymam za Ciebie kciuki i przytulam.

futuremama
    Super 😍

.A.
    Ojej 😐przykro mi że czeka Cię przerwa od starań,  kochana wiem że Cię tym nie pocieszę ale 2 miesiące zlecą a lepiej zrobić przerwę niż potem bić się z myślami czy mogłaś zaszkodzić dzidziusiowi .

Martyna
    Zaszłaś już w ciążę i zajdziesz napewno kolejny raz ✊wiem że każdy tak mówi ale wierzę w to 😚 mój M też nasienie ma takie sobię 😏tylko że u nas szwankuje morfologia i defregmentacja plemnika jest podwyższona .
    Dawno już nie powtarzaliśmy badań ( ostatnie były zadowalające) i nie wiem czy w najbliższym czasie się zdecydujemy 😬nie chce się dodatkowo tym stresować i zamartwiać. Do tej pory lekarze nie brali pod uwagę nasienia M jako powód poronień ale ja ciągle mam to w głowie.

Ladinola
    Mam nadzieję że owu była tak jak wskazuje na to aplikacja ✊🤗.
    U mnie też owu wyznaczona 😊z tym że wydaje mi się że 1 dzień za późno
    Aplikacja ovufriend wyznaczyła na 23 dc a OvuView na 22 dc 🤷‍♀️.
    Olenkaqx
    Przykro mi ale wierzę że już niedługo ujrzysz piękne 2 krechy 🤗😚

Sparky
    Myślę że jedna tabletka nie zaszkodzi .Jak ma być dobrze to będzie 😚wiem że się martwisz ale pomyśl ile kobiet w ciąży pali ,pije i robi tysiące innych rzeczy które są potencjalnie niebezpieczne dla ciąży i wszystko jest dobrze .
    My wszystkie które walczymy trochę dłużej o maleństwo od przeciętnej kobiety analizujemy wszystko i boimy się się zaszkodzić maleństwo w jakikolwiek sposób .
    Moim zdaniem ta jedna tabletka nie ma znaczenia .
    Mi już tam nie zależy na tym kiedy była a czy w ogóle była. ;) Przekonam się w środę.

A tym czasem okulary zamówione najwcześniej będą we wtorek, no i ogólnie mam dużą wadę. Na tyle duża, że od razu nie mogą skorygować mi okularami wzroku tak jak być powinno więc zaczynam od słabszych szkieł. 👍

futuremama lubi tę wiadomość

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 11:36

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    A ile jesteś dpo?
    Nie wiem kiedy była owulacja bo to mój drugi cykl po lyzeczkowaniu wiec nie poluje na jajko. Czekam na ten okres bo jeszcze jeden cykl i wracamy do działań i nie mogę się doczekać. Chyba ze przez ten covid mi się wszystko poprzestawiało🤔

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo

w57vs65gi8metzy8.png
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Tak ja mam takie, od 24 dc mi sie zaczelo i to ma byc niby okres bo niski prog i cienkie endo. Krwi w tym nie ma nic, nawet nie jest jasno rozowe. Ale u mnie takie teraz sa jak nie ma owulki po prostu i nie ma sie z czego zluszczac..
    Może faktycznie to już jest „okres” bo endo było cienkie. Pierwszy okres po zabiegu był bardzo obfity a teraz wychodzi ze drugi będzie bardzo skąpy 🤦‍♀️

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo

w57vs65gi8metzy8.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:
    Może faktycznie to już jest „okres” bo endo było cienkie. Pierwszy okres po zabiegu był bardzo obfity a teraz wychodzi ze drugi będzie bardzo skąpy 🤦‍♀️

Może skąpy, bo nie było owulacji. Albo jeszcze Cię zaleje

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Może skąpy, bo nie było owulacji. Albo jeszcze Cię zaleje
    Poroniłas naturalnie czy miałaś zabieg? Po ilu cyklach zaczęliście się znowu starać? Zauważyłaś w pierwszych cyklach po jakieś odchylenia?

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo

w57vs65gi8metzy8.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 11:36

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Mi już tam nie zależy na tym kiedy była a czy w ogóle była. ;) Przekonam się w środę.

A tym czasem okulary zamówione najwcześniej będą we wtorek, no i ogólnie mam dużą wadę. Na tyle duża, że od razu nie mogą skorygować mi okularami wzroku tak jak być powinno więc zaczynam od słabszych szkieł. 👍
    No ja mamtak samo z cylindrami. Kazała mi co pół roku zwiększać i wystawiła 3 recepty. Ale nie chce tak w ciemno, poza tym ciąża więc poczekam, potem znów zbadam i ogólnie mam nadzieję że będę mogła mieć operacje oczu w przyszłości.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    No ja mamtak samo z cylindrami. Kazała mi co pół roku zwiększać i wystawiła 3 recepty. Ale nie chce tak w ciemno, poza tym ciąża więc poczekam, potem znów zbadam i ogólnie mam nadzieję że będę mogła mieć operacje oczu w przyszłości.
    U mnie to samo z cylindrami, ja się będę starać z pracy o dofinansowanie do okularów bo mam taką możliwość. ;)

Mój mąż ma jaskrę w jednym oku i też ma nadzieję, że jak to się wszystko z pandemia ogarnie to pomyśli o zabiegu, jeszcze czeka go operacja nosa i języczka. Ale to też z pandemia będzie trochę "normalniej".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 16:32

• futuremama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem jak z tym dofinansowaniem bo w poprzedniej pracy wiem że można było tu wydawało mi się że nie, potem ktoś mówił że na UOP zawsze można jak przez pracę potrzebujesz nowych... mi wzrok bardzo poleciał i to przy okresowych badaniach już wyszło. No nic, po macierzyńskim raczej będę zmieniać pracę więc zobaczymy, może wtedy tego dopilnuję :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja właśnie nie wiem jak z tym dofinansowaniem bo w poprzedniej pracy wiem że można było tu wydawało mi się że nie, potem ktoś mówił że na UOP zawsze można jak przez pracę potrzebujesz nowych... mi wzrok bardzo poleciał i to przy okresowych badaniach już wyszło. No nic, po macierzyńskim raczej będę zmieniać pracę więc zobaczymy, może wtedy tego dopilnuję :D
    Dofinansowanie jest wtedy gdy zakład pracy jest powyżej 20 pracowników i jeśli pracujesz powyżej 4h przed komputerem. Więcej info tutaj: https://www.praca.pl/poradniki/rynek-pracy/kiedy-pracownik-moze-dostac-dofinansowanie-do-okularow_pr-1296.html

futuremama lubi tę wiadomość

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Powiem Ci że najgorzej znosilam PRZED diagnoza, bóle stawów kolanowych przez ktore nie mogłam wejść po schodach i puchnace palce u rak z nadgarstkami sklonily mnie do wizyty u reumatologa. Wtedy było najgorzej A jeszcze się wszyscy wokół śmiali że co ja robię przecież taka młoda (wtedy 24) i żeby takie coś mieć to niemozliwe...
    Teraz czasem tylko odczuwam na zmianę pogody i zaczęły mi mocno włosy wypadac... ale ogólnie fizycznie czuje się bardzo dobrze. Stąd też mój żal i niezrozumienie skąd ten wynik 😑😑
    To dziwne, że ludzie tak często jak ktoś mówi, że się źle czuje tak to bagatelizują. Bardzo to przykre, że taka choroba Cię dopadła ☹️ I to jeszcze będąc taką młodą. Trzymam kciuki, żebyś weszła w remisję jak najszybciej 😘

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Kochana staramy się podobny czas- o in vitro będzie jeszcze czas myśleć. Mnie to co wyszło zasmucilo- wiadomo niedrożność po lewo, ruch postępowy, ale modlę się aby do tego nie doszła immunologia czy genetyka... a z drugiej strony czuję spokój, bo wiem na czym po prostu stoję, jakie mam szanse itd w tym miesiącu idę jeszcze na monotoring na enel med a w lipcu znowu badania nasienia i też te które Ty robiłaś swojemu facetowi. Staram się nie łamać. Ten brak dziecka trzyma nas w miejscu...
    U nas właśnie z immunologią może być problem, dlatego nawet nie wierzymy w ten cykl. Pewnie, że na zdecydowanie się na in vitro mamy jeszcze czas, ale wiesz, gdzieś tam mi to w głowie się kołacze 😉

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Jakie badania robicie ? Wyszło już coś ?
    Ja jestem trochę smutna, ze do tej pory żyłam z myślą ze jak była ciąża to nasienie jest ok :/ Jak nie u mnie problem to u M i tak w kółko😔
    My może na olej z czarnuszki się nie zdecydujemy, ale ziarenkami posypuje sałatki bo M lubi. Także będę napewno więcej tego sypać :)
    Invitro trudny temat.. myśle ze dla wielu osób to taka ostateczność. Mam nadzieje ze uda wam się bez 😘
    Oprócz seminogramu rozszerzonego robiliśmy chromatynę plemnikową (DFI), test HBA (wiązanie z kwasem hialuronowym) i te wyszły ok. Robiliśmy MSOME i tutaj tylko 2% a norma od 4%. I najgorzej wyszedł test MAR IgG. Wynik prawidłowy jest poniżej 9%, a u nas wyszło 77%. Od wyniku powyżej 40% to już wysoce prawdopodobna niepłodność immunologiczna. Pewnie właśnie dlatego taka słaba morfologia i ruch postępowy. Oczywiście będziemy robić dodatkowe badania itd, ale póki co nie wygląda to jakoś super optymistycznie. Ja za ponad dwa tygodnie będę mieć biopsję endometrium, żeby potwierdzić/wykluczyć endometriozę. Lekarz takie ma przypuszczenie po sono hsg. No nic, posprawdzamy wszystko i będziemy wiedzieć na czym stoimy 🙂
    Syp swojemu M dużo tych ziarenek. Na pewno pomogą 🙂🤞🏻

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:

U mnie właściwie zawsze okres zaczynał się plamieniem, które po 1 lub 2 dniach zamieniało się w regularne krwawienie;
    Ostatnio coś mi się poprzestawiało i takie plamienia trwają dłużej, zaczynają się kila dni przed okresem, a sam okres jest bardziej skąpy, ale jednak zawsze jest, i trwa min. 1 lub 2 dni; kiedyś krwawienia trwały kilka dni i były dużo bardziej obfite, nie wiem co może znaczyć taka tendencja, ale wybieram się do lekarza po 🐵, więc się dowiem /wykres mam udostępniony/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 18:53

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Lena wrote:
    U mnie właściwie zawsze okres zaczynał się plamieniem, które po 1 lub 2 dniach zamieniało się w regularne krwawienie;
    Ostatnio coś mi się poprzestawiało i takie plamienia trwają dłużej, zaczynają się kila dni przed okresem, a sam okres jest bardziej skąpy, ale jednak zawsze jest, i trwa min. 1 lub 2 dni; kiedyś krwawienia trwały kilka dni i były dużo bardziej obfite, nie wiem co może znaczyć taka tendencja, ale wybieram się do lekarza po 🐵, więc się dowiem /wykres mam udostępniony/.

Magda jakbyś znalazła jakąś przyczynę albo jak lekarz coś doradzi to daj znać, bo też szukam powodów. Kiedyś tak jak ty miałam 1-2 dni przed teraz ok 4... w tym cyklu zobaczymy co z tego wyjdzie ale ogólnie lekarze też za bardzo nie wiedzą. Ja mam co prawda dość obfite 🐵 ale te plamienia są denerwujące

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka, ardzo mi przykro. Ale wierze, że lekarze Ci pomogą i pod katem zdrowia i dzidzionka! Bede trzymac kciuki dalej!

Futuremama cóż to za piękna lokatorka! Gratuluje!

Od kiedy biore ten NAC, to mi namieszalo w cyklu....dzisiaj mialam miec okres i licze ze doatne na dniach, bo dzis zapomnialam i wczoraj i drinkuje....akurat jak ja odpuscilam spiny staraniowe i nie marnuje testow to menda nie moze przyjsc na czas...

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ