X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pum wrote:
    Niestety coraz więcej ludzi cierpi na "znieczulicę" mają gdzieś co się dzieje do okoła nikt nie chce się wychylać. Tak to niestety wygląda :(

Ja normalnie tę ciążę jakoś paskudnie znoszę.. Pierwsza była bajką, a ta mdłości, wymioty, jakieś omdlenia.. 😑 I strasznie mi się dłuży..
    Może dlatego, że mąż za granicą a ja sama z córką 🤷‍♀️

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter, o nie, co za lekarz 😳😅 Najgorsze w tym wszystkim jest, że płacimy na to NFZ grube pieniądze 🤦🏼‍♀️🤯
    Olenkaqx to mój mąż jak był chory autentycznie wysyłał zdjęcie gardła lekarzowi na teleporadzie 🙈

Manioka, jeju jak to zleciało, Ty już 10 tydzień 😱 Ale znieczulica u ludzi jest straszna...

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 serio z tym gardłem?! 😂😂 Co się z tym światem dzieje 😑😂
    A 10 tydzień 😁 Tobie zleciało a mnie się dłuży 😅 byle do drugiego trymestru wytrwać 🤞😁 bo mam już dość 😁

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Anettaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Limonka26 serio z tym gardłem?! 😂😂 Co się z tym światem dzieje 😑😂
    A 10 tydzień 😁 Tobie zleciało a mnie się dłuży 😅 byle do drugiego trymestru wytrwać 🤞😁 bo mam już dość 😁
    Maskara . A gdyby odpukac coś się stało to by się zastanawiali jak do tego mogło dojść.. ludzie są dziwni...

Co do lekarzy na NFZ to też brak słów. Ja do ginekologów też się zrazilam. Pamiętam jak się z mężem staraliśmy już minęło gdzieś z pół roku poszłam i mówię że bym chciała skierowanie na jakieś badania tsh itp nienwiedzialam dokładnie co się wtedy robi. To mi powiedział że jak będę w ciąży to wtedy będę się badać.m debillllll

A z pozytywnych informacji. Piękny dzień. Dowiedziałam w końcu fryzjera. Czuję się boskooo.. chyba ostatnio pisałam że chce zmienić pracę . Zaczęłam wysyłać CV tak z czystej ciekawości i wiecie co? Dzisiaj miałam pierwsza rozmowę (online. Byłam mega zestresowana ponieważ dla mnie to takie dziwne) ale poszło dobrze i zaoferowali mi pracę .. jeszcze nienwiem co postanowie bo? Bo w środę mam dwie kolejne rozmowy wl🙈🙈jestem normalnie w szoku. :)

• Manioka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettaa no cóż zrobisz.. Ważne, że jest lepiej 🙂 może nie jest super, ale jest lepiej.
    Czytałam, że to progesteron ponosi winę za takie samopoczucie.. A ja dodatkowo biorę dopochwowo na krwiaka😑 a jeszcze trochę tego zostało 😐
    I gratulacje w takim razie😁 obyś dostała taką pracę jaka Ci się wymarzy 🤞😁

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaa, super! Wreszcie rynek pracy zaczyna normalnie funkcjonować :)

Anettaa lubi tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • .A. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka - Ale się cieszę, że się nie poddajesz!!!!!

Sparky - wyrzuć te testy, żeby nie raziły w oczy i działaj za 2 dni!

Martyna33 - ehh wiem jak wkurzające się to, że wiesz, że nic z tego a nic się nie chce rozkręcić...daj znac jak sytuacja

Juliet - cieszę się z Twojej wizyty! Następnym razem pomachaj Maleństwu od forumowej cioci

Oliwka - trzymam kciuki!!!

U mnie dzisiaj macica szaleje...z reszta w ostatnim czasie wszystko we mnie szaleje.
    Od niedawna zaczęły mi się takie ala duszności. Nie ze nie mogę złapać tchu ale tak jakbym szybciej się męczyła i serducho biło szybciej. Jeden lekarz ze objaw pokowidowy. Drugi ze skoro było dobrze a jest gorzej to coś musiało się zadziac i dał antybiotyk żeby doleczyc płuca. Tym bardziej, że kilka dni temu znowu zaczęło mnie brać choróbsko. Ale ja po zastanowieniu dochodzę do wniosku ze to może być być skutek uboczny leku który od niedawna biorę na astmę. Idzie zwariować...
    antybiotyk ze względu na to, że mogę być w ciąży dała mi z kat b, małą dawkę i na 5 dni. Skończę przed implantacją bądź w jej dniu a i tak mam jakieś obawy...ale lekarka podkreślała kilka razy, że jest bezpieczny w ciąży. W dodatku lepiej wziąć teraz przed implantacją niż czekać aż coś się pogorszy i brać później. Uspokojcie mnie proszę ze miała racje i tez byście wzięły ten nieszczęsny antybiotyk.
    I tak właśnie obawy mną szargają od jakiegoś czasu. Ciagle widzę coś w czarnych barwach. Na ulotce leku na astmę przeczytałam dziś, że efektem ubocznym może być nerwowość, pogorszenie nastroju itp...i zapaliła mi się czerwona lampka. Prawdopodobnie wcale ten antybiotyk nie był potrzebny tylko zaprzestanie leku. Ale to się dopiero okaże. No cóż...tłumaczę sobie, że każdy popełnia błędy i nie mogłam wcześniej tego przewidzieć...
    Ale się rozpisałam...przepraszam Was ale jakoś mi to leżało na serduchu...

A macica jak wspomniałam szaleje...nie badałam dokładnie owulacji ale z odchyleń mojego okresu wnioskuję, że jestem 2-4dni po owulacji. Skąd już uczucie rozciągania? 🤷🏼‍♀️Przecież do ewentualnej implantacji jeszcze trochę czasu. Może to, że przejęłam się tym antybiotykiem i dodatkowo wieścią, że wykryto u mnie 3 zmiany pod pachą dało się we znaki. Ale już biorę 3 wdechy i luzuję bo przecież mogę być w ciąży (mowię sobie to co miesiąc 😆) więc stres do niczego mi nie jest potrzebny 😀

Pozdrawiam Was baaaaaaardzo gorąco i życzę cudownego piąteczku!! ☀️

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lecę dzisiaj śrubie powtórne badanie proga liczę że urosło i to jednak owu ,piersi mnie tak Bols że nawet chodzić ciężko 🙄

• futuremama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Ja normalnie tę ciążę jakoś paskudnie znoszę.. Pierwsza była bajką, a ta mdłości, wymioty, jakieś omdlenia.. 😑 I strasznie mi się dłuży..
    Może dlatego, że mąż za granicą a ja sama z córką 🤷‍♀️
    U mniestety druga też dużo gorsza niż pierwsza, trudniej o odpoczynek a szczególnie jak sama z córką jesteś.
    Mi niestety w każdej ciąży robiło się słabo właśnie szczególnie w takich pomieszczeniach. Nie zliczę ile razy wysiadałam z autobusu albo po prostu zostawiałam koszyk i wychodziłam ze sklepu bo bym nie ustała na nogach.
    Świeże powietrze i warto jakąś mieć coś do picia i przekąskę zawsze pod ręką w razie czego.
    A ludzie są dziwni. Nie mówię że wszyscy bo sporo też dobrych sytuacji mnie spotkało ale wielu widzi tylko swój czubek nosa a resztę ma gdzieś. Uważaj na siebie😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 07:17

Manioka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter niestety czy to nfz czy prywatnie na takiego dziada można trafić. Choć w teorii prywatnie mniejsze ryzyko🤣
    O tyle dobrze że Ci skierowanie dał i cytologię masz to chociaż za to nie będziesz musiała płacić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 07:22

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A., spokojnie, lekarze wiedzą, jakie antybiotyki są bezpieczne w ciąży. Nic się nie martw 😘

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘
    U mnie wciąż brak okresu, tu już z 2-3 dni, No chyba Że owulacja była później. Jak do niedzieli nie będzie to zrobię test, bo do niedzieli to już na 1000% powinien być.

Z innej beczki- czy ktoś ma pomysł dlaczego w fazie lutealnej w każdym cyklu boli mnie ucho ?🤨😂

Oliwka, jak u Ciebie sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 10:02

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odebralam wczoraj wyniki i w sumie za ciekawie to nie jest chyba..

Testosteron wolny 7.9 pg/ml norma do 2.85
    SHBG 14.3 nmol/l norma 19.8 - 155.2
    Fsh 5.98
    Lh 10.18
    Estradiol 24.9
    17ohprogesteron 1.5
    Dheas 350.9 norma od 25.9 - 460.2

Nie wiem co dalej, gin wyslal mnie do jakiegos profesora na konsultacje. Nic w sumie sie nie dowiedzialam..

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Dzień dobry 😘
    U mnie wciąż brak okresu, tu już z 2-3 dni, No chyba Że owulacja była później. Jak do niedzieli nie będzie to zrobię test, bo do niedzieli to już na 1000% powinien być.

Z innej beczki- czy ktoś ma pomysł dlaczego w fazie lutealnej w każdym cyklu boli mnie ucho ?🤨😂

Oliwka, jak u Ciebie sytuacja?

Martyna ucho moze bolec od zeba nawet. Nawet jesli zab nie boli to ucho moze to juz jakos odczucac bo gdzies nerw uciska.

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Hej, odebralam wczoraj wyniki i w sumie za ciekawie to nie jest chyba..

Testosteron wolny 7.9 pg/ml norma do 2.85
    SHBG 14.3 nmol/l norma 19.8 - 155.2
    Fsh 5.98
    Lh 10.18
    Estradiol 24.9
    17ohprogesteron 1.5
    Dheas 350.9 norma od 25.9 - 460.2

Nie wiem co dalej, gin wyslal mnie do jakiegos profesora na konsultacje. Nic w sumie sie nie dowiedzialam..
    testosteron podwyzszony i lh podwyzszone.. mi tam wyglada to na pcos ale najwazniejsze i tak jest usg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna jest geniuszem w tych hormonach wiec na pewno coś wiecej podpowie :)

Martyna33 lubi tę wiadomość

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    testosteron podwyzszony i lh podwyzszone.. mi tam wyglada to na pcos ale najwazniejsze i tak jest usg :)

Tak tez podejrzewam, na usg tez byly jajniki wskazujace na to. Chociaz lh i fsh w tym cyklu sa lepsze niz w poprzednim. 17 oh w tamtym cyklu mialam ponad 2.3 a teraz 1.5.

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Tak tez podejrzewam, na usg tez byly jajniki wskazujace na to. Chociaz lh i fsh w tym cyklu sa lepsze niz w poprzednim. 17 oh w tamtym cyklu mialam ponad 2.3 a teraz 1.5.
    skoro usg też na to wskazuje no to masz odpowiedz :) to tylko działać ze stymulacją a na pewno jestes o krok od dwych kresek :) najważniejsze poznać wroga i z nim walczyć :)

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    skoro usg też na to wskazuje no to masz odpowiedz :) to tylko działać ze stymulacją a na pewno jestes o krok od dwych kresek :) najważniejsze poznać wroga i z nim walczyć :)

Gin jak zobaczyl wyniki nie potrafil powiedziec co jest nie tak. Jakby nie mial pojecia co dalej wiec ten krok jeszvze daleko przede mna..

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Gin jak zobaczyl wyniki nie potrafil powiedziec co jest nie tak. Jakby nie mial pojecia co dalej wiec ten krok jeszvze daleko przede mna..
    nie wszyscy ginekolodzy mają pojecie o pcos... żeby trafić na dobrego lekarza to ciezka sprawa . ja praktycznie dopiero po 2 latach trafilam i to wydajac dużo hajsu niestety... i najlepszy by byl gin-endo bo to hormony a hormonami bardziej zajmuje sie endo wiec dobrze mieć dwoch w jednym :D

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ