Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
.A. wrote:A mąż brał przeciwgorączkowe? Mój wziął i spadło mi do 37.
Chyba najlepiej zadzwonię do lekarza i zapytam. Tylko do jakiego? Mam kontakt z ginekologiem i genetykami. Myślisz, że oni będą umieli odpowiedzieć na to pytanie?
Ewentualnie przez kolejnymi staraniami zrobimy badania nasienia. Wiesz może ile czeka się na wynik?
na same wyniki czekaliśmy 2dni (miały być tego samego dnia ale przez błąd kogoś tam nie zostały udostępnione od razu) natomiast na sam termin badania czekaliśmy 2tygodnie.
Ja myśle ze powinni umieć odpowiedzieć, ale tez już widziałam tu na forum, że różne opinie są wśród lekarzy 🤷🏻♀️
-
Iskra444 wrote:Brał ale rosła znowu tak wysoko, wiec w rezultacie długo się ta temp utrzymywała...
na same wyniki czekaliśmy 2dni (miały być tego samego dnia ale przez błąd kogoś tam nie zostały udostępnione od razu) natomiast na sam termin badania czekaliśmy 2tygodnie.
Ja myśle ze powinni umieć odpowiedzieć, ale tez już widziałam tu na forum, że różne opinie są wśród lekarzy 🤷🏻♀️
Znalazłam właśnie tylko badania dotyczące długiej wysokiej gorączki. Że parametry w 15 i 35 dniu były obniżone. Dopiero wyniki w 70 dniu były dobre. Ale nie wiem jak się to ma do niższej temperatury. Faktycznie może tak być, że ilu lekarzy tyle zdańWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
.A. wrote:Znalazłam właśnie tylko badania dotyczące długiej wysokiej gorączki. Że parametry w 15 i 35 dniu były obniżone. Dopiero wyniki w 70 dniu były dobre. Ale nie wiem jak się to ma do niższej temperatury. Faktycznie może tak być, że ilu lekarzy tyle zdań
-
Martyna33 wrote:Dzień dobry 😘
U mnie wciąż brak okresu, tu już z 2-3 dni, No chyba Że owulacja była później. Jak do niedzieli nie będzie to zrobię test, bo do niedzieli to już na 1000% powinien być.
Z innej beczki- czy ktoś ma pomysł dlaczego w fazie lutealnej w każdym cyklu boli mnie ucho ?🤨😂
Oliwka, jak u Ciebie sytuacja?
Hej, ja oczekuje na okres, czuję, że lada moment przyjdzie. Wydaje mi się, że mogło być jakieś nieudane zagnieżdżenie, bo testy pokazywały jednak bardzo blade cienie i temperatura dość długo nie spadała. Zwykle jak jest biel to biel. Ale już nie łudzę się zupełnie, bo gdyby miało coś być to cienie by były ciemniejsze ciekawe czemu tobie się spóźnia? Po cichu trzymam dalej kciuki za niedzielę 😉 -
Oliwka91 wrote:Hej, ja oczekuje na okres, czuję, że lada moment przyjdzie. Wydaje mi się, że mogło być jakieś nieudane zagnieżdżenie, bo testy pokazywały jednak bardzo blade cienie i temperatura dość długo nie spadała. Zwykle jak jest biel to biel. Ale już nie łudzę się zupełnie, bo gdyby miało coś być to cienie by były ciemniejsze ciekawe czemu tobie się spóźnia? Po cichu trzymam dalej kciuki za niedzielę 😉
A który masz dzień? Nic nie ciemnieją?Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
.A. wrote:A który masz dzień? Nic nie ciemnieją?
14-15 dpo. Nic a nic, dziś miałam nie robić ale popołudniu się złamałam i zrobiłam i jest taki sam jak przedwczoraj. chyba od przyszłego cyklu nie robię już testów przed terminem @ 😉 -
Oliwka91 wrote:14-15 dpo. Nic a nic, dziś miałam nie robić ale popołudniu się złamałam i zrobiłam i jest taki sam jak przedwczoraj. chyba od przyszłego cyklu nie robię już testów przed terminem @ 😉
Nie wiem co mam powiedzieć. Z jednej strony chce powiedzieć, że dopóki nie ma okresu to jest szansa, z drugiej przeszłam już 2 ciąże biochemiczne, wiec wiem, że różnie może być. Ja też już nie mam takiego parcia na testy. W moim przypadku nawet zrobione po terminie miesiączki niczego nie gwarantowały, więc teraz chyba nawet nie kupię testów...Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Kurczę Oliwka, a liczyłam że coś się u Ciebie z tego wykluje
.A. wydaje mi się, że chyba każde nawet zwykłe przeziębienie może wpłynąć negatywnie na ilość, ruch. A już jakoś poważniej to głównie długotrwała wysoka gorączka. Jednak plemniki baaardzo nie lubią wysokiej temperatury. Choć na genetykę to chyba nie powinno wpływać 🤔.A., Oliwka91 lubią tę wiadomość
-
Limonka26 wrote:Kurczę Oliwka, a liczyłam że coś się u Ciebie z tego wykluje
.A. wydaje mi się, że chyba każde nawet zwykłe przeziębienie może wpłynąć negatywnie na ilość, ruch. A już jakoś poważniej to głównie długotrwała wysoka gorączka. Jednak plemniki baaardzo nie lubią wysokiej temperatury. Choć na genetykę to chyba nie powinno wpływać 🤔
Taką mam właśnie nadzieję, że poważnie nie wpłynęło. Chociaż obawy jakieś są tym bardziej, że miesiąc temu mieliśmy covida i tez jeden dzień miał podwyższona temperaturę. Później jakoś o tym zapomniałam i nie włączyła mi czerwona lampka przed staraniami teraz...
Badania jakie znalazłam dotyczyło wysokiej gorączki trwającej 2 dni, wiec może mniejsza nie ma jakiegoś dużego wpływu. Teraz i tak już nic od nas nie zależy. Ale mimo wszystko takie słowa jak Twoje działają kojąco 🙂 a za miesiąc, gdyby teraz nie wyszło zobaczymy co zrobimy. Jeszcze się dowiemy kogoś albo po prostu przed staraniami zrobimy badanie nasienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 22:13
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
U mnie dziś 12dc owulak-pozytywny. To było do przewidzenia, w 9dc miał już 17mm, ciekawe jak endometrium, ale w sumie ono rośnie pod wplywem estrogenów a ja majac wczesne owulki potrafię mieć w 3dc 100... już nawet nie chce szukać, kopać😂😂😂 planuję że przeciągne te starania do kilku dni po owu, nie wierze ślepo testowi...
Martyna33, Ewelina26, Magda_Lena lubią tę wiadomość
[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
U mnie nadeszła 💃 i to taka najgorsza z możliwych, całą noc budził mnie ból brzucha
.A. u Ciebie dobrze pamiętam, że wszystko ok wyszło w badaniach? czy dalej będziesz szukać przyczyn biochemów czy po prostu staracie się dalej? 🙂 Ja póki co staram się być dobrej myśli, że po prostu tak się dzieje często i za którymś razem zarodek się przyjmie chociaż zapaliła mi się mała czerwona lampka, że sytuacja się powtórzyła. Pogadam o tym z lekarzem, ale póki co mam ciągle nadzieję, że lada moment się uda 💚 -
Oliwka 😢😢 Przykro mi, trzymaj się 😘
U mnie dzisiaj dołek, temperatura spada, jutro będzie okres. Na dodatek teściowie przyjeżdżają w odwiedziny 🙄 A że bratu męża niedawno urodziło się kolejne dziecko, to zapewne nie ominie nas też wizyta u nich... To może być ciężki długi weekend. Ale przynajmniej będę mogła się napić alko, jeden plus💁🏼♀️🤦🏼♀️ -
Oliwka 😘 przytulam 🤗
My jedziemy na majówkę do teściów, ale wybieramy się pewnie dopiero po obiedzie i nawet alko się nie napije, żeby jakoś przeżyć, bo dopiero jutro kończyny antybiotyk. Bezsensu. A ileż o bezakolholowym piwie można żyć?! -
Dziewczyny, udanej majówki 😘 Nawet z piwem bezalkoholowym 😂 A ja się coli napije, a co, nie będę sobie żałować 😍
Ja ciagle stoję pod znakiem zapytania. Okresu nie ma, brzuch zwykle wieczorem pobolewa bardziej, a rano nic. Dziś miałam przez chwile takie mikroskurcze, jak w cyklu zaciazonym (wtedy często takie miałam), ale napewno to nic nie znaczy. Kupiłam test, jutro sikne jeśli @ mnie nie nawiedzi.
Magda_Lena lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Alutka128 wrote:Dziewczyny, dostałam plamien jasnobrązowych.... Lekarz dopiero w środę przyjmuje bo tutaj są święta wielkanocne... Strasznie się denerwuje . Czy jechać na IP?
Połóż się i plamienia może ustąpić. Nie ma leków które na tym etapie ciąży pomogą, leżeć to najlepsze co możesz zrobić 😘 tyle kobiet ma plamienia w ciąży, ze spróbuj się nie martwić tym za bardzo, ważne ze to nie żywa krew. Bardziej dzidziusiowi szkodzą Twoje nerwy niż to plamienie25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Połóż się i plamienia może ustąpić. Nie ma leków które na tym etapie ciąży pomogą, leżeć to najlepsze co możesz zrobić 😘 tyle kobiet ma plamienia w ciąży, ze spróbuj się nie martwić tym za bardzo, ważne ze to nie żywa krew. Bardziej dzidziusiowi szkodzą Twoje nerwy niż to plamienie
Tylko że wczoraj bolało mnie dość mocno podbrzusze i teraz znów zaczyna boleć.... I nie wiem co robić .. -
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Dziewczyny, udanej majówki 😘 Nawet z piwem bezalkoholowym 😂 A ja się coli napije, a co, nie będę sobie żałować 😍
Ja ciagle stoję pod znakiem zapytania. Okresu nie ma, brzuch zwykle wieczorem pobolewa bardziej, a rano nic. Dziś miałam przez chwile takie mikroskurcze, jak w cyklu zaciazonym (wtedy często takie miałam), ale napewno to nic nie znaczy. Kupiłam test, jutro sikne jeśli @ mnie nie nawiedzi. -
Alutka128 wrote:Tylko że wczoraj bolało mnie dość mocno podbrzusze i teraz znów zaczyna boleć.... I nie wiem co robić ..starania od 2016
*IVF 01.20 ☹️
*IVF 07.20
✓07.20 Transfer 🥳
Nic nie boli bardziej, niż śmierć
spełnionego marzenia 💔
💔 Oleńka 34tc [*] 💔👼🏼02.21
Walczymy dalej 🍀
*IVF 09.2021
°7 komórek 🤩 wszystkie
zapłodnione
° 6 blastek 🤩
✓09.21 transfer - CB 💔