Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna, trzymam kciuki za jutro!
Alutka, a plamienia duże? Krew czy tylko brudzenie? Miałaś jakiś wysiłek fizyczny? -
Olenkaqx wrote:Martyna, trzymam kciuki za jutro!
Alutka, a plamienia duże? Krew czy tylko brudzenie? Miałaś jakiś wysiłek fizyczny?
Brudzenie bardziej.... Dostałam skierowanie do innego miasta bo tu na izbie przyjęć nie ma ginekologii, lekarz na IP mówi żebym jechała, że lepiej dmuchać na zimneKate1811 lubi tę wiadomość
-
Alutka to jedź, będziesz spokojniejsza jak zobaczysz czy wszystko ok 🥰👍👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Alutka jedź, będziesz spokojniejsza 🙂 Ważne, że to nie żywa krew
Martyna kciuki za jutro ✊🏼✊🏼✊🏼
Oliwka, przytulam ❤️
U mnie też już bóle przed @, powinna przyjść za 3 dni 😒 -
Martyna33 wrote:Dziewczyny, udanej majówki 😘 Nawet z piwem bezalkoholowym 😂 A ja się coli napije, a co, nie będę sobie żałować 😍
Ja ciagle stoję pod znakiem zapytania. Okresu nie ma, brzuch zwykle wieczorem pobolewa bardziej, a rano nic. Dziś miałam przez chwile takie mikroskurcze, jak w cyklu zaciazonym (wtedy często takie miałam), ale napewno to nic nie znaczy. Kupiłam test, jutro sikne jeśli @ mnie nie nawiedzi.
Dla Ciebie również 😘
Trzymam kciuki za Twojego sikańca ! 😁[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Dzięki dziewczyny ❤️ walczę dalej 🌱
Martyna trzymam kciuki za jutro mocno ✊✊ oby te skurcze to było to! 😘
Sparky przytulam! 😔 Opij się porządnie teraz dla resetu, bo potem już nie będziesz mogła 😘 🍹🍻🍷 -
https://naforum.zapodaj.net/2328d2adb141.jpg.html
Ciociunie forumowe, jestem dużym i silnym miśkiem haribo❤️
Mam już 10mm
Dali mi progesteron zapobiegawczoKate1811, Oliwka91, Manioka, Ewelina26, Limonka26, wariancja, Anettaa, Julkaaa, Niebieska Gwiazda, Olenkaqx, abrakadabra, CestLaVie, Magda_Lena, Otter lubią tę wiadomość
-
Alutka128 wrote:https://naforum.zapodaj.net/2328d2adb141.jpg.html
Ciociunie forumowe, jestem dużym i silnym miśkiem haribo❤️
Mam już 10mm
Dali mi progesteron zapobiegawczo
Alutka a kiedy masz dzień spodziewanej miesiączki? 😁 Plamienia w ciąży mogą właśnie występować też w dniu miesiączku 🙂
Ale najważniejsze jest to, że sprawdziłaś i z dzidzią jest wszystko w porządku ❤️❤️
Sama biorę progesteron, bo mam krwiaka blisko blizny po cc😑 -
Manioka wrote:Alutka a kiedy masz dzień spodziewanej miesiączki? 😁 Plamienia w ciąży mogą właśnie występować też w dniu miesiączku 🙂
Ale najważniejsze jest to, że sprawdziłaś i z dzidzią jest wszystko w porządku ❤️❤️
Sama biorę progesteron, bo mam krwiaka blisko blizny po cc😑
Ja gdzieś termin kolejnej miesiączki mam 10.05 więc jeszcze daleko... Ale kamień z serca mi spadł 🙏Manioka lubi tę wiadomość
-
Nigdy się nie skończy zlecanie progesteronu tam, gdzie on nie powinien być zlecony 😂 poddaje się
Ale Alutka, cieszę się ze wszystko okej! Leż i odpoczywajJuliet lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Nigdy się nie skończy zlecanie progesteronu tam, gdzie on nie powinien być zlecony 😂 poddaje się
Ale Alutka, cieszę się ze wszystko okej! Leż i odpoczywaj
Widocznie musi być zlecony u mnie skoro mi zleciła, szczególnie że było to plamienie, a samo z siebie się nie zrobiło -
Progesteron nie pomaga na plamienia, jeśli nie było niedomogi lutealnej 😔 już dawno udowodnione i wałkowane 1000 razy
Co do Twojego przypadku Manioka, nie powiem napewno, ale już kiedyś pisałam te 4 przypadki kiedy się w ciąży stosuje progesteron i tak z marszu nie pamietam wydaje mi się na 99% ze krwiak to tez żadna przyczyna
Nie chce wałkować tematu po raz setny, ale mam nadzieje ze lekarze niedługo zaczną czytać badania na temat leków które przepisująJuliet lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Ja też mam od kilku dni leciutkie niewielkie plamienia, oprócz tego nic mnie nie boli. Lekarz po badaniu powiedział, że z dzidzią wszystko ok, powiedział, też że takie plamienie to stara krew być może jeszcze z implantacji
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Julkaaa wrote:Ja też mam od kilku dni leciutkie niewielkie plamienia, oprócz tego nic mnie nie boli. Lekarz po badaniu powiedział, że z dzidzią wszystko ok, powiedział, też że takie plamienie to stara krew być może jeszcze z implantacji
Najlepsze co możesz zrobić to nie martwić się i odpoczywać ☺️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Progesteron nie pomaga na plamienia, jeśli nie było niedomogi lutealnej 😔 już dawno udowodnione i wałkowane 1000 razy
Co do Twojego przypadku Manioka, nie powiem napewno, ale już kiedyś pisałam te 4 przypadki kiedy się w ciąży stosuje progesteron i tak z marszu nie pamietam wydaje mi się na 99% ze krwiak to tez żadna przyczyna
Nie chce wałkować tematu po raz setny, ale mam nadzieje ze lekarze niedługo zaczną czytać badania na temat leków które przepisują
A powiedz mi czy tarczyca ma coś do tego? W ogóle skoro ogarniasz to wszystko to może mi odpowiesz🙂
W pierwszej ciąży brałam euthyrox 25 ponieważ na początku ciąży moja tarczyca wynosiła ponad 5. Po porodzie poszłam do endokrynologa, który mi powiedział, że jeżeli FT3 I FT4 mam w normie nie powinnam przyjmować hormonu.
Teraz w drugiej ciąży TSH wyniosło dokładnie 4.2 więc górna granica i lekarz dał mi euthyrox 50..🤔
Czy on faktycznie jest potrzebny, bo ja się już zagubiłam..
Oczywiście po Ty nie całych 3 miesiącach brania takiej dawki serce mi zaczęło odwalać i biorę połowę tej 50..
-
Manioka wrote:A powiedz mi czy tarczyca ma coś do tego? W ogóle skoro ogarniasz to wszystko to może mi odpowiesz🙂
W pierwszej ciąży brałam euthyrox 25 ponieważ na początku ciąży moja tarczyca wynosiła ponad 5. Po porodzie poszłam do endokrynologa, który mi powiedział, że jeżeli FT3 I FT4 mam w normie nie powinnam przyjmować hormonu.
Teraz w drugiej ciąży TSH wyniosło dokładnie 4.2 więc górna granica i lekarz dał mi euthyrox 50..🤔
Czy on faktycznie jest potrzebny, bo ja się już zagubiłam..
Oczywiście po Ty nie całych 3 miesiącach brania takiej dawki serce mi zaczęło odwalać i biorę połowę tej 50..
Kochana, ja mam sporą wiedze na temat hormonów płciowych, ale jeśli chodzi o tarczyce to jestem zielona, wiec nie będę się wypowiadać 🙈
Ale jest tu dużo dziewczyn które ten temat ogarniają i napewno coś powiedzą odnośnie Twojego przypadku
Myśle ze w ciąży trzeba trzymać tarczyce pod kontrolą, ale czy aż taka dawka to nie wiem....25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Kochana, ja mam sporą wiedze na temat hormonów płciowych, ale jeśli chodzi o tarczyce to jestem zielona, wiec nie będę się wypowiadać 🙈
Ale jest tu dużo dziewczyn które ten temat ogarniają i napewno coś powiedzą odnośnie Twojego przypadku
Myśle ze w ciąży trzeba trzymać tarczyce pod kontrolą, ale czy aż taka dawka to nie wiem....
Ahh No cóż 🙂 może ktoś się wypowie😁 w każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź🥰 zmniejszyłam dawkę i o niebo lepiej się czuję..
Za tydzień mam test PAPPA którego się boję 😑
A za dwa badanie ogólne (morfologia, mocz, TSH) przed wizytą, która jest 17 maja🙂