Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwka, bo ja już wyczytałam, że niskie miano antyTpo może świadczyć o cukrzycy typu I albo raku tarczycy tak, doktor Google jest najlepszy.
.A. Zbieraj siły kochana do walki i wróć do nas z dobrymi nowinami 😘
Martyna, bo to jak sama mówisz: za wczesny czas na badanie
Manioka, przytulam 🤗 wierzę, że musi Ci być ciężko bez męża, w ciąży, i z córcią. Kiedy mąż przyjeżdża? Po porodzie zostajesz w Polsce czy wracasz do Holandii ? (dobrze kojarzę, że mieszkacie w Holandii?)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 08:16
Manioka, .A. lubią tę wiadomość
-
Manioka, przytulam 🤗 wierzę, że musi Ci być ciężko bez męża, w ciąży, i z córcią. Kiedy mąż przyjeżdża? Po porodzie zostajesz w Polsce czy wracasz do Holandii ? (dobrze kojarzę, że mieszkacie w Holandii?)[/QUOTE]
Olenkaqx myślisz raczej o Danii😊
Na dzień dzisiejszy nie wracam, raczej mąż zjeżdża do Polski bo mamy już dość tych wyjazdów i jazdy w tą i z powrotem😉
Mąż będzie dokładnie za tydzień w piątek 😊 jedynie jak mnie lekarz prowadzacy puści to pojadę na cały czerwiec, bo tam czerwiec jest piękny. Od miejsca zamieszkania mam 30 minut do morza autem🥰 a dwa i tak musze się wymeldować stamtąd.. Więc pasuje mi, żeby mnie puściła 😉😊 -
W ogóle to lekarze bardzo rzadko chyba widują ogarniętych staraczek 😂 Kazała mi wysłać wynik bhcg, to wysyłam, a ona:
- niestety jeszcze nie jest Pani w ciąży
- tak, wiem, widze😂
- a okres się nie zaczął?
- pani doktor, to dopiero 9dpo, w czwartek powinien być
- dobrze, narazie czekamy, jak coś to damy progesteron na ...
- tak wiem, wywołanie okresu😂
Albo na usg :” ma pani bardzo grube endometrium, endometrium to...” wiem co to 😂karolaEM lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna, Ja tez czekam na powtórkę bety. Zobacz jakie masz wsparcie😁 całe forum teraz czeka na powtórkę za kilka dni 🙈
Martyna33 lubi tę wiadomość
02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Martyna33 wrote:W ogóle to lekarze bardzo rzadko chyba widują ogarniętych staraczek 😂 Kazała mi wysłać wynik bhcg, to wysyłam, a ona:
- niestety jeszcze nie jest Pani w ciąży
- tak, wiem, widze😂
- a okres się nie zaczął?
- pani doktor, to dopiero 9dpo, w czwartek powinien być
- dobrze, narazie czekamy, jak coś to damy progesteron na ...
- tak wiem, wywołanie okresu😂
Albo na usg :” ma pani bardzo grube endometrium, endometrium to...” wiem co to 😂Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Manioka wrote:17 maja dopiero😊 czekam z niecierpliwością😉 każda mówi, że druga ciąża to tak szybko leci.. A mnie się tak wszystko dłuży🙈🙈
A u Ciebie jak sytuacja wygląda? 🙂 -
Otter wrote:Hej Dziewczynki,
Temacik organizacyjny: pozwoliłam sobie na pierwszej stronie dopisać ⏸️ dla Alutki i Eweliny. Dajcie znać Dziewczyny kiedy będziecie gotowe na transfer do Ciężarowek 🙂
Zauważyłam też, że nick Naya jest już nieaktualny ☹️ Naya pamiętaj, że my tutaj na Ciebie będziemy zawsze czekały ❤️
A przenieś mnie do ciężarnych, dzisiaj 9tc (8+1) więc już najwyższy czas 😂 termin mam na 17.12 😁Juliet, Otter, Monika7, Olenkaqx, Julkaaa, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
Manioka wrote:Ehhh... Użalam się nad sobą ciągle.. Ale tak tą ciążę fatalnie znoszę, że to się w głowie nie mieści.. Na dodatek jestem sama, bo mąż za granicą.. 😐
Nie mam komu się wyżalić, wygadac więc jestem tutaj i szukam wsparcia 😐
Mąż wspiera bardzo, ale to nie to samo jak jest się razem 😔
A obawy o swoje dziecko ma każda matka. Ja się boję o swoje maleństwo, a Ty o swoje, czy się prawidłowo rozwija, czy wszystko jest ok. Ale musimy wierzyć, że tak. Mówią, że im gorzej znosi się ciążę, tym lepiej 😅 jeżeli tak ma być, to zniosę to, dla mojego bobasa. Objawy prędzej, czy później zaczną łagodnieć, ja do tej pory mam okropne dni, ale są też dobre. Każdy kij ma dwa końce, a Ty nosisz pod sercem cud, który się wam przydarzył. Nie wątp w niego, będzie dobrze ❤Manioka, Magda_Lena lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Olenkaqx wrote:Doszłam do etapu odpuszczam. Poszłam w pracę, żeby nie myśleć, robię dużo nadgodzin, wracam do domu żeby się wyspac tylko. Mam endo i gina 13 mają ciekawe czy gin zrobi mi wymazy żeby sprawdzić czy urea uciekła po antybiotykach czy nie
A Wy macie już jakieś dzieciątko na stanie?🙂
Aaaa no tak.. Bo Ty miałaś tą bakterie.. Moja koleżanka przez nią poroniła w 7 tygodniu.. 😐
Na pewno będzie wszystko w porządku❤️❤️
Uwierz mi, że zajdziesz w ciąży w mniej oczekiwanym momencie❤️❤️ -
Juliet wrote:Od tego jest forum, by się razem cieszyć i żalić kiedy jest potrzeba, głowa do góry 😉 nikt nie zrozumie Cię tak dobrze w kwestii fatalnego znoszę ciąży jak ja. Przykro tylko, że musisz sobie radzić sama 😔 nie dołuj się jeszcze bardziej tarczycą, to normalne, że w ciąży wszystko szaleje. Ja przed ciążą mogłam jeść słodkiego ile chciałam, teraz nie zjem batonika, bo mi jest później cały dzień nie dobrze, to samo jest z krokietami, czy innymi - za ciężkie 😪 okazuje się, że skoczyła mi glukoza na czczo i musiałam robić obciążenie. Nie wiem jak wyniki, bo wizytę mam dopiero 27.
A obawy o swoje dziecko ma każda matka. Ja się boję o swoje maleństwo, a Ty o swoje, czy się prawidłowo rozwija, czy wszystko jest ok. Ale musimy wierzyć, że tak. Mówią, że im gorzej znosi się ciążę, tym lepiej 😅 jeżeli tak ma być, to zniosę to, dla mojego bobasa. Objawy prędzej, czy później zaczną łagodnieć, ja do tej pory mam okropne dni, ale są też dobre. Każdy kij ma dwa końce, a Ty nosisz pod sercem cud, który się wam przydarzył. Nie wątp w niego, będzie dobrze ❤
Dziękuję za wsparcie❤️❤️
Hormony mi tak dają w kość, że płaczę o byle co i w tej chwili becze jak głupia 😂😂
Ja przed ciążą za słodkim nie bardzo 🙂 ale teraz to mogę pochłaniać Milky waye😂😂😂 No kocham teraz te batony😂😂
Ale że cierpię na zaparcia dość konkretne to się ograniczam ze słodkim 😐😐🙈
Nie wątpię nigdy w zdrowie dzieciątka.. Ale po prostu jak tarczyca mi tak daje w dupe to mam wrażenie, że i tamte wyniki będą kiepskie.. 😢 -
Alutka128 wrote:Wy się dziewczyny męczycie z tymi objawami, a mnie martwi to że żadnych objawów nie mam... Po nocy tylko mnie bolą piersi a później nic... Nie wiem czy to dobrze... Boje się że coś źle się rozwija....
Kochana, ja tu na początku też nie miałam objawów i też pisałam, że się boję..
Piersi mnie do tej pory nie bolą.. Brzuch często boli, ale to na początku ciąży jest normalnym objawem 🙂
I objawy przyszły w postaci wymiotów, omdleń, mdłości i po prostu niemocy.. 🙂
Więc poczekaj, na pewno coś nadejdzie🙂Juliet lubi tę wiadomość
-
Alutka128 wrote:Wy się dziewczyny męczycie z tymi objawami, a mnie martwi to że żadnych objawów nie mam... Po nocy tylko mnie bolą piersi a później nic... Nie wiem czy to dobrze... Boje się że coś źle się rozwija....
Manioka ja do tej pory płaczę w dziwnych sytuacjach. Jestem bardzo emocjonalna i reaguję różnie 😅
Nie ma co się porównywać, najważniejsze to myśleć pozytywnie ❤🥰
A który to już tydzień u Ciebie? 😊
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet miałam wizytę w środę i był maluch 12mm i piękne serduszko, lekarz mówi że wszystko idealnie, no ale jakis niepokój cały czas jest, kolejną wizytę mam dopiero 04.06 ale 01.06 pójdę Jeszcze prywatnie żeby mieć zdj bo w przychodni popsuł się sprzęt i nie może drukować zdjęć...