X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy ten test owulacyjny jest ts pozytywny? Pierwszy raz kupiłam te testy w rossmanie, ale jak dla mnie to one są jakieś dziwne 😂

https://zapodaj.net/d5da2d4effef5.jpg.html

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Dziewczyny zrobiłam dzis 9 dpo ten test z krwi (która mi sie delikatnie skrzepła) .. - czulosc 25.
    Co myslicie?? Brac go w ogóle pod uwage czy dac se spokój ..? Sikany biel...

cbbeff91e0e7.jpg
    Nie bierz niestety. Mi też takie pokazywał, na sikanym biel i ciąży nie było. I więcej takich historii słyszałam także po tym próbnym razie więcej nie kupiłam.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Hej dziewczyny, czy ten test owulacyjny jest ts pozytywny? Pierwszy raz kupiłam te testy w rossmanie, ale jak dla mnie to one są jakieś dziwne 😂

https://zapodaj.net/d5da2d4effef5.jpg.html
    Według mnie negatywny bo ta pierwsza kreska jakaś taka chuda ta druga mimo wszystko ciemniejsza

• Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Według mnie negatywny bo ta pierwsza kreska jakaś taka chuda ta druga mimo wszystko ciemniejsza

No właśnie na tych testach rossmanowskich wychodzi mi taka chuda kreska, robiłam jeszcze z LH vitam i wyszło coś takiego ( ostatni test) i już sama nie wiem

https://zapodaj.net/88312a0c4db28.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 18:18

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna czekam w takim razie jeszcze z tobą kilka dni na finał tego pokręconego cyklu ❤️

Mama8latka coś widać na pewno, ja bym powtórzyła za 2 dni sikańca, bo jeśli we krwi by była już beta to na sikanym za 2 dni też powinna :)

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    No właśnie na tych testach rossmanowskich wychodzi mi taka chuda kreska, robiłam jeszcze z LH vitam i wyszło coś takiego ( ostatni test) i już sama nie wiem

negatywy

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak myślę że tak zrobię, będę sikac pojutrze 👍
    Dzis mój mąż ma urodziny i myślałam że uda mi się dac mu taki prezent ale nie będę mu nic mowic bo znając życie to nic z tego nie bedzie....

Zosia zarówno facelle jak i vitam- negatywny, powtarzaj 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 18:40

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Anettaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka lepiej spokojnie powtórzyć. :)

U mnie 🐒 nadal brak. Brzuch czasami poboleje i przestaje. Coś czuję że jeszcze kilka dni sobie poczekam.. jak takie coś mnie wkurza.. nadzieję może mam ale naprawdę nie wielką bo nic a nic nie wskazuje na ciążę ..

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, no to teraz czekamy na następną betę, która już musi wyjść pozytywna 😊

Mama8latka, też słyszałam, że na tych testach potrafią wychodzić cienie 😕 Ale to dopiero 9dpo, jeszcze jest szansa ✊🏼✊🏼✊🏼

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem wam coś śmiesznego.
    Siostra mojego męża wraz ze swoim mężem zajmują się numerologią i różnymi innymi rzeczami które nazywam czarną magią. Widzą np dziecięce dusze wokół ludzi (polecam dla kobiet po przejściach książkę Dzieciece dusze). Mam do tego mega dystans, ale niektóre rzeczy przewidziała np błagała mamę żeby poszła do lekarza bo jest chora (mama zmarła na raka rok później), zawsze wiedziała jakiej płci dziecko nosi, a imiona dzieci (3) się jej przyśniły. I dużo innych rzeczy które serio się sprawdzają. Generalnie jej biznes kwitnie, bo dużo osób korzysta z jej pomocy. Ale tak jak mówię, ja się tym nie sugeruje za bardzo.
    Jakies 3 lata temu jak się jeszcze nie staraliśmy mówili ze jest nad nami dusza chłopca, ale wtedy nie byliśmy jeszcze gotowi.
    Dziś przywieźli mi łóżeczka po swoich dzieciach i siostra mówi „mieliśmy jeszcze różowe ciuszki, ale maz mówił żeby nie brać”, a ja pytam cZemu, na co odpowiedz „bo będziecie mieli chłopca”. Wow 😂 pozostało zajść w ciąże xD

Głupie to, ale zaświecił się we mnie taki promyk nadziei, ze gdzieś jakieś dziecko czeka na to, abyśmy byli jego rodzicami ❤️

P.s. Totalnie zrozumiem jeśli uznacie to za bzdurę.

P.s2 tak, na trzeźwo to pisałam 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 21:38

Manioka, Juliet, Monika7, Pomarańcza, Julkaaa, Sparky, Nynka, Magda_Lena lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mocny dystans do takich rzeczy, ogólnie raczej nie wierzę ale czasem zostają one w głowie. Mam nadzieję, że niedługo się przekonamy czy u Ciebie będzie chłopak czy dziewczynka ☺️ najbardziej w tej historii zastanowiła mnie "żona mojego męża" xD

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna 😁.

Ja się wcale nie śmieję chociaż w takie rzeczy raczej nie wierzę ale rozbawił mnie po prostu drugi P.S 😁. A co to takich historii - mi samej też dwa lata temu córka znajomych przepowiedziała dziecko i to z mega szybkim efektem 👍.

A że jakieś dzieciątko czeka na Was to jest więcej niż pewne ❤️. I niech ten promyk nadziei nigdy przenigdy nie gaśnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 21:33

Martyna33 lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Zona mojego męża wraz ze swoim mężem zajmują się numerologią i różnymi innymi rzeczami które nazywam czarną magią. Widzą np dziecięce dusze wokół ludzi (polecam dla kobiet po przejściach książkę Dzieciece dusze). Mam do tego mega dystans, ale niektóre rzeczy przewidziała np błagała mamę żeby poszła do lekarza bo jest chora (mama zmarła na raka rok później), zawsze wiedziała jakiej płci dziecko nosi, a imiona dzieci (3) się jej przyśniły. I dużo innych rzeczy które serio się sprawdzają. Generalnie jej biznes kwitnie, bo dużo osób korzysta z jej pomocy. Ale tak jak mówię, ja się tym nie sugeruje za bardzo.
    Jakies 3 lata temu jak się jeszcze nie staraliśmy mówili ze jest nad nami dusza chłopca, ale wtedy nie byliśmy jeszcze gotowi.
    Dziś przywieźli mi łóżeczka po swoich dzieciach i siostra mówi „mieliśmy jeszcze różowe ciuszki, ale maz mówił żeby nie brać”, a ja pytam cZemu, na co odpowiedz „bo będziecie mieli chłopca”. Wow 😂 pozostało zajść w ciąże xD

Głupie to, ale zaświecił się we mnie taki promyk nadziei, ze gdzieś jakieś dziecko czeka na to, abyśmy byli jego rodzicami ❤️

Ja nie korzystałam nigdy z takich usług, ale wierzę, że tak jest😊
    Mój mąż za to widzi dusze zmarłych ze swojej rodziny dość często. Jego babcia ma to samo😊
    Akurat miałam taką pewną sytuację z mężem o której nie chce pamiętać za bardzo 😅😅
    Ja się boję takich rzeczy😁🙈
    Oczywiście też możecie nie wierzyć, ale tak jest😅
    W każdym bądź razie my staraliśmy się z mężem tylko raz i wyszło. On od razu mi powiedział, że będę teraz w ciąży. Ja to olałam, bo się nie zabezpieczaliśmy przez ponad rok i nic z tego nie było 😊 no ale jednak miał rację.. Skąd to wiedział? Nie wiem.. Nie chcę mi do tej pory powiedzieć.. 😐

Martyna33, Magda_Lena lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przepraszam Martyna, że ja Cię tak ścigam bo to tu Cię znajdę to tam Cię wypatrze 😁.... Pozdrawiam 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wierzę raczej w takie sprawy ale jak to twój mąż ma dwie żony? 😜🤔

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, siostra mojego męża miało być 🤣 Sorry, ich trójka dzieci mnie dziś wymęczyła 🤣

Oliwka91 lubi tę wiadomość

• .A. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Siostra mojego męża wraz ze swoim mężem zajmują się numerologią i różnymi innymi rzeczami które nazywam czarną magią. Widzą np dziecięce dusze wokół ludzi (polecam dla kobiet po przejściach książkę Dzieciece dusze). Mam do tego mega dystans, ale niektóre rzeczy przewidziała np błagała mamę żeby poszła do lekarza bo jest chora (mama zmarła na raka rok później), zawsze wiedziała jakiej płci dziecko nosi, a imiona dzieci (3) się jej przyśniły. I dużo innych rzeczy które serio się sprawdzają. Generalnie jej biznes kwitnie, bo dużo osób korzysta z jej pomocy. Ale tak jak mówię, ja się tym nie sugeruje za bardzo.

Ja sama nie wiem czy wierzę czy nie. Ale na Twoim miejscu też bym poczuła nadzieję 🙂 moja mama poszła kiedyś do wróżki. Nie omieszkała zapytać o nasze losy i wróżka powiedziała, że widzi jeszcze jedno dziecko. Z jednej strony mam nadzieję, że widziała dziecko, które jeszcze kiedyś dołączy do naszej trójki, a z drugiej strony nachodzą mnie myśli, że poroniłam, wiec może to dziecko widziała wróżka a kolejne nie jest już nam pisane...a z trzeciej strony jakoś to dla mnie niepojęte, że ktoś może coś widzieć, wiec generalnie pukam się w głowę, że czasem przychodzi mi na myśl, żeby w to wierzyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 23:18

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:

Do pozytywu jeszczs trochę brakuje. Podejrzewam że będzie u Ciebie pozytyw jutro

Martyna co do siostry Twojego męża - smiejcie się, ale ja wierzę w takie rzeczy. Zarówno ja jak i siostra mojej mamy, często mamy 'przeczucia', że coś się zdarzy czy stanie. I to się sprawdza. Raczej zrzucam to na intuicję kobiecą, ale skądś ta intuicja się bierze.
    A druga rzecz- w 2010 wyjechałam do pracy jako młode dziewczę, zaraz po liceum do baru na drugim końcu polski i poznałam faceta, który jest zrzeszony w NASA (serio, nie żartuję) i jest chirurgiem fantomowym, bioenergoterapeuta, czy jak kto woli go nazywać. W każdym razie - spędzaliśmy wiele czasu razem z nim, jego żoną i synem :) bałam się spojrzeć mu prosto w oczy, bo czułam gdy on patrzy mi w oczy, że widzi niemal moją duszę... Rodzice przyjeżdżali do mnie co jakiś czas w odwiedziny, i ten facet widząc moją mamę pierwszy raz podczas posiadowki przy ognisku powiedział jej, że ma jedną nerkę (co jest faktem), mojemu ojcu powiedział o wszelkich chorobach które ma. Ale do rzeczy. Niemal rok później, w maju 2011 okazało się, że gin wypatrzył u mnie torbiel krwotoczną 8cm (jak się później po histopato okazało endometrioza) do natychmiastowej operacji. Pierwsze operacja - wycięcie torbieli, operacja ciężka, wycięta połowa jajnika, ratowanie mnie. Założony dren, z którego ciągle leciała nieprzerwalnie krew przez trzy dni, w skutek czego przez niemal cały czas przetaczano mi krew, aż w końcu wymieniono mi niemal całą krew :D . W trzecim dniu krwawienia zostałam z operowana kolejny raz- mój lekarz nie zamknął jednej dziurki, która sama nie była w stanie się zasklepić. W dniu operacji, przed samą operacją, zadzwoniliśmy do naszego już wtedy przyjaciela z prośbą o pomoc. Po telefonie powiedział że zasnę, a on będzie nade mną pracować. Szczerze? Zasnęłam w 3 sekundy. Podczas snu czułam że coś się dzieje po prawej stronie podbrzusza, czułam takie ciepło. Obudzil mnie dzwoniący telefon - przyjaciel powiedział że już będzie dobrze, że endometrioza to już tylko wspomnienie. Od czasu operacji nie mam problemu z bolącymi okresami, torbielami. Owszem byłam na antykach, żeby wyciszyć, ale wiem, że moją wygrana z endometrioza zawdzięczam przyjacielowi. Po prostu to wiem. W kryzysowych sytuacjach czasem do niego dzwoniliśmy, ale niestety nie był w stanie pomóc naszym bliskim którzy byli już u swojego kresu - przewidział ile jeszcze pożyją.
    Więc tak, Martyna. Ja wierzę. Przeżyłam to na sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 23:59

Martyna33, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie ciarki przeszły po tych historiach :) Ale wierzę w takie rzeczy. Może nie w pierwszą lepszą „wróżkę” z ulicy, zresztą sama nigdy u żadnej nie byłam, ale wiem, że niektórzy ludzie po prostu mają coś w sobie :)

Martyna33, Juliet lubią tę wiadomość

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super historie 😺
    ja mam podobnie jak wy, niby nie wierze, ale jak się zaczyna sprawdzać coś to jest takie łoooo😂
    Ale napewno nie chciałabym tak jako oni, podporządkowywać swoje życie pod to wszystko. Ciężko się żyje jak wiesz ze za miesiąc się bardzo pokłócicie z mężem, za tydzień dzieci złapie wirus itd

Także ja teraz czekam na mojego syna, aż zechce się pojawić na tym świecie 🙌 I chyba nie w tym cyklu, bo brzuch już boli😂

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ