Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwka91 wrote:Dokładnie, czekamy na rozwój wydarzeń. Podglądam codziennie twój wykres co tam się dzieje 😁 ✊ a ty Sparky robisz owulaki? Bo jakoś nie pamiętam 🤔
Generalnie robię, ale w tym cyklu się na nie wkurzyłam, bo mi wychodziły na zmianę jaśniejsze i ciemniejsze 😆 Wyrzuciłam je z wykresu, bo mi tam tylko mieszały i mnie stresowały 😂 Dzisiaj temperatura w dole, wieczorem zauważyłam mega płodny śluz, może się już kończy moja udręka 😂 Chciałabym już być po owu 🙃🐣
Ja do Ciebie też regularnie zaglądam 😁 -
Sparky wrote:Generalnie robię, ale w tym cyklu się na nie wkurzyłam, bo mi wychodziły na zmianę jaśniejsze i ciemniejsze 😆 Wyrzuciłam je z wykresu, bo mi tam tylko mieszały i mnie stresowały 😂 Dzisiaj temperatura w dole, wieczorem zauważyłam mega płodny śluz, może się już kończy moja udręka 😂 Chciałabym już być po owu 🙃🐣
Ja do Ciebie też regularnie zaglądam 😁
Też wkurza mnie ten czas przed owu, chociaz przed @ też są niezłe emocje 😏 u Ciebie wygląda jakby temperatura miała lada moment wystrzelić, u mnie też coraz niżej. Chyba będziemy razem odliczać 😁Sparky lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Pomarańcza wrote:Martyna, piękna beta😍 teraz już tylko będzie cudnie!
Ja pierwszy cykl z CLO, piękne pęcherzyki ale słabe endometrium. Dzisiaj byłam potwierdzic owulację i ...była z obu jajników 🙈 a Endo pięknie urosło więc 26 mają mam badać bete i proga. Ło matko co to będzie jak się uda ? Miałam się nie nastawiac,bo to pierwszy próbny cykl z CLO, ale nawet lekarz w szoku że Endo urosło i bardzo dużo płynu w zatoce Douglasa. Aż mnie zapytał czy nie bolało 😅 mnoga ciąża mnie przeraża, ale będzie co ma być 😁
Pomarańcza ogromne kciuki ✊ 😘 czuję, że maj będzie dla nas szczęśliwy 🍀 Martyna rozpoczęła dobra passę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 22:15
Pomarańcza lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
A to widzicie, ja uwielbiam czas do owu, bo mam wrażenie że jeszcze mam wpływ do owu na cokolwiek. A po owu zostaje tylko czekanie i sprawdzian cierpliwości. Nic więcej już nie zrobię niż to co mogłam zrobić
-
Olenkaqx wrote:A to widzicie, ja uwielbiam czas do owu, bo mam wrażenie że jeszcze mam wpływ do owu na cokolwiek. A po owu zostaje tylko czekanie i sprawdzian cierpliwości. Nic więcej już nie zrobię niż to co mogłam zrobić
Hmm, ja wolę po owu, bo nie muszę się zastanawiać, kiedy będzie i czy trzeba kontynuować maraton ❤️🤭 No i faza lutealna ma stałą długość, wiem kiedy się skończy. Z folikularną nie jest niestety tak prosto i powtarzalnie 🤷🏼♀️ Pewnie, że poszukiwania ciążowych objawów też są psychicznie męczące... Ale starania ogólnie są ciężkie dla psychiki 🤯 -
Olenkaqx wrote:A to widzicie, ja uwielbiam czas do owu, bo mam wrażenie że jeszcze mam wpływ do owu na cokolwiek. A po owu zostaje tylko czekanie i sprawdzian cierpliwości. Nic więcej już nie zrobię niż to co mogłam zrobić
Olenka a ty chyba jakoś niedługo będziesz testować? Jakieś przeczucia? 😉
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Dziewczyny pisałyście o ziolkach. Co i w jakich dniach cyklu pijecie? Słyszałam o pokrzywie i liściach malin ale jeszcze niczego nie próbowałam.Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Oliwka91 wrote:Olenka a ty chyba jakoś niedługo będziesz testować? Jakieś przeczucia? 😉
mamy cykl w którym braliśmy tydzień doxycykline, więc świadomie odpuściliśmy starania i wyliczenia. Ba! Nawet przed owu użyliśmy gumek - ale dziwne uczucie
Przeczuć żadnych nie mam, dziś dopadł mnie migrenowo okresowy ból głowy, więc czekam na okres, który powinien być za 4-6 dniwięc kolejny cykl bez zrobienia drożności przede mną. Zdecydowanie nie jest mi ona pisana.
A poza tym wszystkim mam tak cholernie dużo pracy, że robiąc od dwóch miesięcy ciągle nadgodziny w ilości 20-30 godzin na miesiąc, pracując po 10 godzin dziennie plus dojazdy, to mój organizm jest zbyt wymęczony, żeby zawalczyć o ciążę. Ale odpuszczam od lipca nadgodziny. Firma się nie zawaliOliwka91 lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:U mnie kolejny cykl z NAC i znowu okres przychodzi w 24-25 dc. Zamiast owulki to bede miala teraz za krotkie cykle. Bez sensu..
lepiej dłuższe cykle, ale owulacyjne
Może spróbuj ziolek oj Sroki na owulacje?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:U mnie kolejny cykl z NAC i znowu okres przychodzi w 24-25 dc. Zamiast owulki to bede miala teraz za krotkie cykle. Bez sensu..
-
nick nieaktualny
-
Powiedzcie mi, po co na co rwie i kłuje mnie lewy jajnik od dwóch dni? Szczególnie przy sikaniu (jak lekko się 'napnę'😂). 10dpo, ciążę wykluczam z racji jednego seksu w owu. Ale czasem tak zakłuje ze aż w mózgu boli... Owu raczej z prawego...
-
Olenkaqx wrote:Powiedzcie mi, po co na co rwie i kłuje mnie lewy jajnik od dwóch dni? Szczególnie przy sikaniu (jak lekko się 'napnę'😂). 10dpo, ciążę wykluczam z racji jednego seksu w owu. Ale czasem tak zakłuje ze aż w mózgu boli... Owu raczej z prawego...
Przepraszam bardzo i wypraszam sobie 😂 zaszłam z jednego seksu w terminie miesiączki (czytaj trzeciej owulacji) 🤣
Rób test!Asia2309, Olenkaqx, Juliet, Julkaaa, Magda_Lena lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Olenkaqx wrote:Powiedzcie mi, po co na co rwie i kłuje mnie lewy jajnik od dwóch dni? Szczególnie przy sikaniu (jak lekko się 'napnę'😂). 10dpo, ciążę wykluczam z racji jednego seksu w owu. Ale czasem tak zakłuje ze aż w mózgu boli... Owu raczej z prawego...
Ja miałam ból lewego jajnika a z prawego była owu gdzie zaskoczyło 😂 także idz po test 😂 -
Nie nie nie. Żadnych testów 😂😂 w czwartek podejrzymy z doktorem na usg co się dzieje, bo przyszedł pakiet do pobrania na ureaplasme
Poza tym test w 10dpo?znowu szukanie cieni? Nieee, wybijcie mi to z glowyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 14:23
Juliet lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Nie nie nie. Żadnych testów 😂😂 w czwartek podejrzymy z doktorem na usg co się dzieje, bo przyszedł pakiet do pobrania na ureaplasme
Poza tym test w 10dpo?znowu szukanie cieni? Nieee, wybijcie mi to z glowy
Sikaj! Ja miałam 11 dpo taką kreskę, ze nie było wątpliwości.
Rano czekamy na test 😈25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia