Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwka91 wrote:Dokładnie, czekamy na rozwój wydarzeń. Podglądam codziennie twój wykres co tam się dzieje 😁 ✊ a ty Sparky robisz owulaki? Bo jakoś nie pamiętam 🤔
Generalnie robię, ale w tym cyklu się na nie wkurzyłam, bo mi wychodziły na zmianę jaśniejsze i ciemniejsze 😆 Wyrzuciłam je z wykresu, bo mi tam tylko mieszały i mnie stresowały 😂 Dzisiaj temperatura w dole, wieczorem zauważyłam mega płodny śluz, może się już kończy moja udręka 😂 Chciałabym już być po owu 🙃🐣
Ja do Ciebie też regularnie zaglądam 😁 -
Sparky wrote:Generalnie robię, ale w tym cyklu się na nie wkurzyłam, bo mi wychodziły na zmianę jaśniejsze i ciemniejsze 😆 Wyrzuciłam je z wykresu, bo mi tam tylko mieszały i mnie stresowały 😂 Dzisiaj temperatura w dole, wieczorem zauważyłam mega płodny śluz, może się już kończy moja udręka 😂 Chciałabym już być po owu 🙃🐣
Ja do Ciebie też regularnie zaglądam 😁
Też wkurza mnie ten czas przed owu, chociaz przed @ też są niezłe emocje 😏 u Ciebie wygląda jakby temperatura miała lada moment wystrzelić, u mnie też coraz niżej. Chyba będziemy razem odliczać 😁Sparky lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Martyna, piękna beta😍 teraz już tylko będzie cudnie!
Ja pierwszy cykl z CLO, piękne pęcherzyki ale słabe endometrium. Dzisiaj byłam potwierdzic owulację i ...była z obu jajników 🙈 a Endo pięknie urosło więc 26 mają mam badać bete i proga. Ło matko co to będzie jak się uda ? Miałam się nie nastawiac,bo to pierwszy próbny cykl z CLO, ale nawet lekarz w szoku że Endo urosło i bardzo dużo płynu w zatoce Douglasa. Aż mnie zapytał czy nie bolało 😅 mnoga ciąża mnie przeraża, ale będzie co ma być 😁
Pomarańcza ogromne kciuki ✊ 😘 czuję, że maj będzie dla nas szczęśliwy 🍀 Martyna rozpoczęła dobra passę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 22:15
Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
A to widzicie, ja uwielbiam czas do owu, bo mam wrażenie że jeszcze mam wpływ do owu na cokolwiek. A po owu zostaje tylko czekanie i sprawdzian cierpliwości. Nic więcej już nie zrobię niż to co mogłam zrobić
-
Olenkaqx wrote:A to widzicie, ja uwielbiam czas do owu, bo mam wrażenie że jeszcze mam wpływ do owu na cokolwiek. A po owu zostaje tylko czekanie i sprawdzian cierpliwości. Nic więcej już nie zrobię niż to co mogłam zrobić
Hmm, ja wolę po owu, bo nie muszę się zastanawiać, kiedy będzie i czy trzeba kontynuować maraton ❤️🤭 No i faza lutealna ma stałą długość, wiem kiedy się skończy. Z folikularną nie jest niestety tak prosto i powtarzalnie 🤷🏼♀️ Pewnie, że poszukiwania ciążowych objawów też są psychicznie męczące... Ale starania ogólnie są ciężkie dla psychiki 🤯 -
Olenkaqx wrote:A to widzicie, ja uwielbiam czas do owu, bo mam wrażenie że jeszcze mam wpływ do owu na cokolwiek. A po owu zostaje tylko czekanie i sprawdzian cierpliwości. Nic więcej już nie zrobię niż to co mogłam zrobić
Olenka a ty chyba jakoś niedługo będziesz testować? Jakieś przeczucia? 😉
-
Dziewczyny pisałyście o ziolkach. Co i w jakich dniach cyklu pijecie? Słyszałam o pokrzywie i liściach malin ale jeszcze niczego nie próbowałam.Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Oliwka91 wrote:Olenka a ty chyba jakoś niedługo będziesz testować? Jakieś przeczucia? 😉
Przeczuć żadnych nie mam, dziś dopadł mnie migrenowo okresowy ból głowy, więc czekam na okres, który powinien być za 4-6 dni więc kolejny cykl bez zrobienia drożności przede mną. Zdecydowanie nie jest mi ona pisana.
A poza tym wszystkim mam tak cholernie dużo pracy, że robiąc od dwóch miesięcy ciągle nadgodziny w ilości 20-30 godzin na miesiąc, pracując po 10 godzin dziennie plus dojazdy, to mój organizm jest zbyt wymęczony, żeby zawalczyć o ciążę. Ale odpuszczam od lipca nadgodziny. Firma się nie zawaliOliwka91 lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:U mnie kolejny cykl z NAC i znowu okres przychodzi w 24-25 dc. Zamiast owulki to bede miala teraz za krotkie cykle. Bez sensu..
Może spróbuj ziolek oj Sroki na owulacje?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Może odstaw ten Nac lepiej dłuższe cykle, ale owulacyjne
Może spróbuj ziolek oj Sroki na owulacje?
Mysle, ze tu ziolka nic nie pomoga, dopoki ten testosteron taki wysoki. Mam to skierowanie na te badania, nie wiem czy je robic czy nie bo potem 2 czerwca mam endo to moze lepiej miec swieze wyniki19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:U mnie kolejny cykl z NAC i znowu okres przychodzi w 24-25 dc. Zamiast owulki to bede miala teraz za krotkie cykle. Bez sensu..
-
anka wrote:ja bym odstawila ten nac... u mnie akurat z nac cykl trwal ponad 40 dni ale podejrzewam ze mogla mi sie torbiel zrobić bo mialam pecherzyk ale stawiam ze nie pekl.
Ogolnie nie biore go caly cykl, tak do polowy tylko. Wczesniej po biochemie mialam takie dwa cykle krotkie19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
nick nieaktualny
-
Powiedzcie mi, po co na co rwie i kłuje mnie lewy jajnik od dwóch dni? Szczególnie przy sikaniu (jak lekko się 'napnę'😂). 10dpo, ciążę wykluczam z racji jednego seksu w owu. Ale czasem tak zakłuje ze aż w mózgu boli... Owu raczej z prawego...
-
Olenkaqx wrote:Powiedzcie mi, po co na co rwie i kłuje mnie lewy jajnik od dwóch dni? Szczególnie przy sikaniu (jak lekko się 'napnę'😂). 10dpo, ciążę wykluczam z racji jednego seksu w owu. Ale czasem tak zakłuje ze aż w mózgu boli... Owu raczej z prawego...
Przepraszam bardzo i wypraszam sobie 😂 zaszłam z jednego seksu w terminie miesiączki (czytaj trzeciej owulacji) 🤣
Rób test!Asia2309, Olenkaqx, Juliet, Julkaaa, Magda_Lena lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Olenkaqx wrote:Powiedzcie mi, po co na co rwie i kłuje mnie lewy jajnik od dwóch dni? Szczególnie przy sikaniu (jak lekko się 'napnę'😂). 10dpo, ciążę wykluczam z racji jednego seksu w owu. Ale czasem tak zakłuje ze aż w mózgu boli... Owu raczej z prawego...
Ja miałam ból lewego jajnika a z prawego była owu gdzie zaskoczyło 😂 także idz po test 😂 -
Nie nie nie. Żadnych testów 😂😂 w czwartek podejrzymy z doktorem na usg co się dzieje, bo przyszedł pakiet do pobrania na ureaplasme
Poza tym test w 10dpo?znowu szukanie cieni? Nieee, wybijcie mi to z glowyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 14:23
Juliet lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Nie nie nie. Żadnych testów 😂😂 w czwartek podejrzymy z doktorem na usg co się dzieje, bo przyszedł pakiet do pobrania na ureaplasme
Poza tym test w 10dpo?znowu szukanie cieni? Nieee, wybijcie mi to z glowy
Sikaj! Ja miałam 11 dpo taką kreskę, ze nie było wątpliwości.
Rano czekamy na test 😈25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia