Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
abrakadabra wrote:Szyjka w ciagu dnia wedruje to najlepiej o jednej stalej porze sprawdzac. Ja tez tak mialam wlasnie czasem, ze zaczynalo sie i sie rozkrecalo potem. A teraz sam sluz pozostal juz bialy. Powalone te nasze cykle. Bedziesz robic kolejny test albo bete jak tak dalej bedzie?
Bo u mnie szyjka znowu tak jakos daleko i wgl nic sie wyczuc nie da, jakby sie odkrecila w druga strone 😂02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
celina550 wrote:Ja miałam takie samo info w środę, zgodnie z zaleceniem dziś rano ❤️, za chwilę idę sprawdzić czy pęcherzyk pękł.
Nie złośćcie się za pytanie, nie jestem w tym jeszcze najlepsza, ale czy w takim razie lepiej byłoby ❤️ rano czy wieczorem? Jakby tuż po pęknięciu czy tuż przed?
Ja się zgodzę z tym co napisała Olenkaqx, tak naprawdę nikt tego nie wie.
Ostatanio naczytałam się o procesie kapacytacji plemników, tzn. ich przygotowaniu się do zapłodnienia w drogach rodnych, pozbyciu się jakichś tam otoczek itp., a potrafi to podobno trwać nawet kilka godzin 🤷🏼♀️ Najlepiej pewnie przed pęknięciem pęcherzyka i poprawić po pęknięciu Ale wiadomo jak jest, nie zawsze się to udaje -
maciejka wrote:U mnie nigdy tak nie trwało długo to rozkręcanie. Daje sobie czas do ndz-pon żeby przyszedł. Potem powtórzę dopiero test. Już czytałam ze plamienie w dniu okresu to może być implantacja. Ale to jest dla mnie najmniej prawdopodobne. Rozwalony mam ten cykl jak nigdy w życiu. Rece już mi opadają. A Ty nie myslisz o zrobieniu testu?
Ja tez myslalam, ze moze u mnie to ta implantacja. Ale wybilam sobie to z glowy bo ja raczej cykl bez owu wiec sobie nawet nie chce robic nadziei. Mysle ze jeszcze tak samo kilka dni poczekam i zobacze czy przyjdzie okres czy nie. Jesli nie to zrobie ten test w ostatecznosci bo potem 2 czerwca mam wizyte u endo. A nawet jesli to ta implantacja to test pewnie i tak nie wyjdzie teraz19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Limonka, pęcherzyk 22mm i nie pęka, może pęknąć jutro albo nawet w niedzielę, więc u Ciebie też mogło być tak długo👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
celina550 wrote:Ja miałam takie samo info w środę, zgodnie z zaleceniem dziś rano ❤️, za chwilę idę sprawdzić czy pęcherzyk pękł.
Nie złośćcie się za pytanie, nie jestem w tym jeszcze najlepsza, ale czy w takim razie lepiej byłoby ❤️ rano czy wieczorem? Jakby tuż po pęknięciu czy tuż przed? -
Martyna wszystkiego najlepszego, żeby teraz już ciąża przebiegła bez stresów a za parę miesięcy urodzi się Wasz "syn" - Choć kto wie kto tam naprawdę rośnie😁 Dużo zdrówka, spokoju w zwariowanych czasach i miłości😊
-
abrakadabra wrote:Ja tez myslalam, ze moze u mnie to ta implantacja. Ale wybilam sobie to z glowy bo ja raczej cykl bez owu wiec sobie nawet nie chce robic nadziei. Mysle ze jeszcze tak samo kilka dni poczekam i zobacze czy przyjdzie okres czy nie. Jesli nie to zrobie ten test w ostatecznosci bo potem 2 czerwca mam wizyte u endo. A nawet jesli to ta implantacja to test pewnie i tak nie wyjdzie teraz
Olenkaqx lubi tę wiadomość
02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
Oliwka91 wrote:Dziś rano wstałam w fatalnym humorze, wydaje mi się, że mam cykl bezowulacyjny, chociaż to dziwne, bo śluz był idealny przedwczoraj wieczorem, wczoraj miałam ból jajników ale testy owu negatywne i temperatura nie wzrosła dziś. Możliwe, że jajnik się zbierał ale jajo nie pękło? 😢 Następna owulacja pod koniec czerwca... 😩
Ja myślę że to możliwe, że podejście było, ale jajo nie pękło, ale może owu przesunie się poprostu? Trzymam kciuki!
U mnie np. testy owu w tym cyklu wogole nie zdany egzaminu, miałam kilka dni przed owu 'prawie-pozytyw', później ciemniaka, jaśniały na zmianę, w końcu był a bardzo mocna krecha, a następnego dnia od gina dowiedziałam się że jako ma 18 i owu za kilka dni, więc testy swoje, a jajo swoje, już je sobie chyba daruje, bo może niepotrzebnie wprowadzają w błąd? A aplikacja mocno się nimi sugeruje. Obserwuj temp., czekam na wzrost ☺✊Oliwka91 lubi tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Martyna33, wszystkiego najlepszego!
Jejuuu, ale masz wspaniały prezent 😍😍😍
Życzę WAM zdrowia, dobrego samopoczucia, i morze łez radości 💚💚💚Martyna33 lubi tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Pomarańcza wrote:A coś nie tak u Ciebie z progiem? I jak się czujesz w ogóle?
Tak myślę sobie ostatnio o Blance, dawno jej nie było...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 11:27
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
celina550 wrote:Gdybym mogła maksymalizować to bym nie wychodziła z łóżka cały dzień 😆 ale regeneracja nasienia wszystko komplikuje 😆
Ogólnie rzecz biorąc, ja po tych paru miesiącach starań (a staramy się od 10/2020) z zeschizowanej staraczki z testami owu, temperaturą, szukaniem objawów, sprawdzaniem szyjki, śluzu i seksami na zawołanie, i z testowaniem od 8dpo, a na końcu z płaczem, że znowu się nie udało - przeszłam na wyluzowaną staraczkę z podejściem, co ma być to będzie, organizm sam wie, kiedy będzie najlepszy czas tak wiele czynników jest niezależnych od nas, że nie możemy tego kontrolować możemy tylko dbać o swój organizm, zdrowo się odżywiać i minimalnie stresować.
Nie twierdzę, że zeschizowana staraczka jest zła, absolutnie nie. Mnie ten czas wiele uświadomił i nauczył jak działa mój organizm. Ale widzę sama po sobie oczywiście, że moja psychika odżyła kiedy życie nie kręci się tylko wokół jednego tematu, a i seks jest fajniejszy wtedy kiedy nam się chce, a nie kiedy musimyfuturemama, Oliwka91, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:I widzisz, nam w klinice w kwietniu po badaniu nasienia pani doktor powiedziała, że jest na tyle dobre Nasienie, że spokojnie możemy nawet codziennie seksowac, a jeżeli tylko mamy na to ochotę to nawet dwa razy dziennie
Ogólnie rzecz biorąc, ja po tych paru miesiącach starań (a staramy się od 10/2020) z zeschizowanej staraczki z testami owu, temperaturą, szukaniem objawów, sprawdzaniem szyjki, śluzu i seksami na zawołanie, i z testowaniem od 8dpo, a na końcu z płaczem, że znowu się nie udało - przeszłam na wyluzowaną staraczkę z podejściem, co ma być to będzie, organizm sam wie, kiedy będzie najlepszy czas tak wiele czynników jest niezależnych od nas, że nie możemy tego kontrolować możemy tylko dbać o swój organizm, zdrowo się odżywiać i minimalnie stresować.
Nie twierdzę, że zeschizowana staraczka jest zła, absolutnie nie. Mnie ten czas wiele uświadomił i nauczył jak działa mój organizm. Ale widzę sama po sobie oczywiście, że moja psychika odżyła kiedy życie nie kręci się tylko wokół jednego tematu, a i seks jest fajniejszy wtedy kiedy nam się chce, a nie kiedy musimy
Święte słowa. No i jeszcze dodam ze właśnie tak jak mówisz, często wynik nasienia pokazuje jak często najlepiej współżyć. Np u nas jest mega dużo plemników, ale słaby ruch i dlatego wskazany codzienny seks.Magda_Lena lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
maciejka wrote:Chyba ze miałam druga owulacje i teraz jest implantacja ale to szansa jedna na milion 🤣 myśle ze na początku czerwca będę musiała isc do gin jeśli sytuacja się nie wyjaśni. Pozostaje nam tylko czekać na rozwój sytuacji i chyba to jest najbardziej wkurzające
Moze faktycznie, przeciez nigdy nic nie wiadomo. A moze akurat Cie zaskoczy 😋
Ostatnio w apce wpisywalam objawy itd, teraz patrze i apka wyznaczyla mi juz po wpisaniu tych plamien, ze jestem 9 dpo. A plamienie mialo miejsce niby 5 dpo. Ciezko mi w to uwierzyc ze na podstawie takich danych moze cokolwiek wyznaczyc.19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
abrakadabra wrote:Moze faktycznie, przeciez nigdy nic nie wiadomo. A moze akurat Cie zaskoczy 😋
Ostatnio w apce wpisywalam objawy itd, teraz patrze i apka wyznaczyla mi juz po wpisaniu tych plamien, ze jestem 9 dpo. A plamienie mialo miejsce niby 5 dpo. Ciezko mi w to uwierzyc ze na podstawie takich danych moze cokolwiek wyznaczyc.02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
celina550 wrote:Limonka, pęcherzyk 22mm i nie pęka, może pęknąć jutro albo nawet w niedzielę, więc u Ciebie też mogło być tak długo
To w takim razie kciuki za owocne działania u Was ✊🏼
Ja jednak wolałabym żeby u mnie ten pęcherzyk pęknął wcześniej, bo do dziś do wieczora to jajo pewnie by nie dotrwało ☹️ -
Juliet wrote:Niee prog u mnie spoko, ale Testosteron... 🙄 podejrzewam braki, i nie chodzi o ciążę, ale ogólnie. Brak ochoty na seks, to frustrujące kiedy facet kolejny raz słyszy, że się nie chce 😔 jak brałam suplement na libido, to mi się chciało i było ok, a tak z natury to rzadko kiedy mnie nachodziło 🙄
Ale nie wiem jak potem będzie z pracą i trójką dzieci także jestem ciekawa jakie specyfiki rzeczywiście działają😁 -
futuremama wrote:A z ciekawości co brałaś? U mnie stres i praca jest największym problemem co jest kolejnym argumentem do jej zmiany🤣 dlatego mąż się tym bardziej cieszy że na l4 jestem🤣
Ale nie wiem jak potem będzie z pracą i trójką dzieci także jestem ciekawa jakie specyfiki rzeczywiście działają😁
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔