Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda_Lena wrote:Ja mam to samo, plamienia od 7-8dpo, czyli jakieś 4-5 dni przed okresem,
Faza lutealna 10 dni, od połowy te plamienia, to chyba nie jest normalne...
Progesteron 14.59ng w 8dpo.
Ja też tak miałam jakimiś falami, że z 4-5 dni przed okresem potrafiłam mieć plamienia a progesteron właśnie w granicach 14. Ale u mnie faza lutealna 13-14 dni -
Melduję, że u mnie pęcherzyk w trakcie pękania, już trochę płynu było w zatoce ale jeszcze był widoczny mocno i bardzo aktywny, endometrium 10mm, tylko M poza domem 😭
-
Futuremama, No mam identycznie. Mogę mieć ochotę na nic albo na wszystko.
Na szczęście rosół wszedł, ciekawe na jak długo.
Ewelina, tez tak mowilam, ze chciałabym mdłości a teraz to cofam 😂 To że są mdłości nie daje gwarancji ze wszystko będzie dobrze, tylko czas pokaże 😘 Postaraj się być dzielna, nerwy szkodzą kropkowi.
Oliwka, czekam na wieści o zagubionej owulacji w takim razie! 48h dla plemnika to żaden wyczyn Napewno dużo silnych gości przetrwało
EDIT: widze twój post. Nie martw się- napewno są tam jakieś plemniki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 13:19
Oliwka91 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Umiesz pocieszyć człowieka 🤣 Gotuje rosół, może uda mi się zjeść miseczkę.
Wczoraj miałam ochotę na burgerypierogiogórkowągołąbki , a dziś na nic 💩🤢
Espolczuje wymiotow oby szybko minęło....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 13:22
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Oliwka91 wrote:Melduję, że u mnie pęcherzyk w trakcie pękania, już trochę płynu było w zatoce ale jeszcze był widoczny mocno i bardzo aktywny, endometrium 10mm, tylko M poza domem 😭
I jeszcze dodam żebyście się nie martwiły na przyszłość, bo cały czas robiłam te testy owu i cały czas negatywne były. Wczoraj zrobiłam 3, dziś też negatyw więc nie ma co aż tak sobie brać ich do serca 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 13:52
Martyna33, Magda_Lena, anka lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:8 to słabo, ale 10 dni to już jest norma, tym bardziej jeśli progesteron wyniósł 9
Ale teraz z tą luteiną miałaś jakieś problemy w fazie lutealnej, plamien nie zlikwidowała, wiec to tez nie dobrze... może po kilku cyklach jakoś pomoże02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Oliwka91 wrote:I jeszcze dodam żebyście się nie martwiły na przyszłość, bo cały czas robiłam te testy owu i cały czas negatywne były. Wczoraj zrobiłam 3, dziś też negatyw więc nie ma co aż tak sobie brać ich do serca 😉
Oliwka, trzymam kciuki za super plemnika 🤣🤞🏻 A z tymi testami owu to naprawdę jakieś cyrki się dzieją w tym miesiącu, nie tylko nam 🤷🏼♀️ -
Pomarańcza wrote:Oliwka, trzymam kciukasy za dzielne plemiory 🤞😁
Pomarańcza, tak z innej beczki, bo zobaczyłam w stopce: a sprawdzalas prolaktyne po odstawieniu leków?
Ostatnio znany endokrynolog się wypowiadał ze w żadnym wypadku nie należy odstawiać dostinexu, bo prolaktyna znów wzrośnie w większości przypadków25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnymaciejka wrote:Tylko raz miałam duphaston i wtedy nie miałam żadnych plamien. Od poronienia nie brałam żadnych leków. Teraz chce spróbować pierwszy raz i jak nie pomoze to znowu pójdę do gin i monitoring
-
anka wrote:Ale wiesz kiedy masz owulację itp? Bo jak weźmiesz za szybko proga to zablokuje ci owu02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Martyna33 wrote:Pomarańcza, tak z innej beczki, bo zobaczyłam w stopce: a sprawdzalas prolaktyne po odstawieniu leków?
Ostatnio znany endokrynolog się wypowiadał ze w żadnym wypadku nie należy odstawiać dostinexu, bo prolaktyna znów wzrośnie w większości przypadków
I w ogóle dzisiaj lekarz poza zmiana dawki Clo i dni przyjmowania dodał mi estrofem mite, zobaczymy jak to podziała.Martyna33, futuremama lubią tę wiadomość
-
Szukałam informacji na temat progesteronu i znalazłam najnowsze badania ze stycznia 2020. Sama jeszcze go nie wzięłam i cały czas rozmyślam, ale może ktoś potrzebuje tych informacji, więc wrzucę.
https://www.rcog.org.uk/en/news/progesterone-could-prevent-8450-miscarriages-a-year-finds-new-research/#:~:text=Researchers%20are%20calling%20for%20progesterone,chances%20of%20having%20a%20baby.
Mam taki mętlik w głowie...tak jakbym po tej rozmowie z tą kliniką straciłam nadzieję na ciążę bez tabletek. I doszłam do wniosku, że skoro mój organizm tak walczy by nie mieć tej ciąży to może jakoś wie co robi. Boję się sytuacji, gdzie powiem, że nie chce brać tabletek po czym poronię. To takie kuszenie losu. Z drugiej strony boję się brać tabletki, żeby w jakis sposób nie zaszkodzić dziecku. Tym bardziej, że nikt mi nie da gwarancji czy one były potrzebne czy nie.
W dodatku wyniki nasienia nas zabiły. W próbce znaleziono 10 plemników....jak? Dlaczego? O co w ogóle chodzi? Mąż idzie na kolejne badania, ale widzę, że sam się przejął.
Zaczynam czuć, że mnie to wszystko totalnie przytłacza. Czuję, że to dla mnie za dużo i jestem już bliska świadomej decyzji o rezygnacji ze staran.Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
.A. wrote:Szukałam informacji na temat progesteronu i znalazłam najnowsze badania ze stycznia 2020. Sama jeszcze go nie wzięłam i cały czas rozmyślam, ale może ktoś potrzebuje tych informacji, więc wrzucę.
https://www.rcog.org.uk/en/news/progesterone-could-prevent-8450-miscarriages-a-year-finds-new-research/#:~:text=Researchers%20are%20calling%20for%20progesterone,chances%20of%20having%20a%20baby.
Mam taki mętlik w głowie...tak jakbym po tej rozmowie z tą kliniką straciłam nadzieję na ciążę bez tabletek. I doszłam do wniosku, że skoro mój organizm tak walczy by nie mieć tej ciąży to może jakoś wie co robi. Boję się sytuacji, gdzie powiem, że nie chce brać tabletek po czym poronię. To takie kuszenie losu. Z drugiej strony boję się brać tabletki, żeby w jakis sposób nie zaszkodzić dziecku. Tym bardziej, że nikt mi nie da gwarancji czy one były potrzebne czy nie.
W dodatku wyniki nasienia nas zabiły. W próbce znaleziono 10 plemników....jak? Dlaczego? O co w ogóle chodzi? Mąż idzie na kolejne badania, ale widzę, że sam się przejął.
Zaczynam czuć, że mnie to wszystko totalnie przytłacza. Czuję, że to dla mnie za dużo i jestem już bliska świadomej decyzji o rezygnacji ze staran.
To są niestety trudne decyzje...
ja powiem tak, w 1 ciąży brałam luteine (dostałam na wywołanie okresu bo ciąży nie miało być xD, a potem już nie można było odstawiać) i poroniłam. Czułam się po tych tabletkach okropnie, codziennie ból brzucha. Niekomfortowo się czułam tez przez to, ze podtrzymuje ciąże. A zdrowa ciąża podtrzymania nie potrzebuje. Nie zdrowa ciąża przy braniu proga to tylko maskowanie i odwlekanie poronienia.
Teraz jestem bez żadnych leków i nie będę brała proga pod żadnym pozorem. Mam komfort psychiczny, ze jeśli coś jest nie tak to po prostu zacznie się poronienie i nic go nie będzie zatrzymywać na sile. Dodatkowo nic mnie nie boli. Wiec jest naprawdę super.
To trudna decyzja, każda musi ją podjąć samodzielnie...
kurczę, 10 plemników? Jeśli to nie błąd, to ja nie wiem... z taka ilością tą ciąża wręcz niemożliwa chyba 😐 To bardzo niepokojące
Martyna33 wrote:To są niestety trudne decyzje...
ja powiem tak, w 1 ciąży brałam luteine (dostałam na wywołanie okresu bo ciąży nie miało być xD, a potem już nie można było odstawiać) i poroniłam. Czułam się po tych tabletkach okropnie, codziennie ból brzucha. Niekomfortowo się czułam tez przez to, ze podtrzymuje ciąże. A zdrowa ciąża podtrzymania nie potrzebuje. Nie zdrowa ciąża przy braniu proga to tylko maskowanie i odwlekanie poronienia.
Teraz jestem bez żadnych leków i nie będę brała proga pod żadnym pozorem. Mam komfort psychiczny, ze jeśli coś jest nie tak to po prostu zacznie się poronienie i nic go nie będzie zatrzymywać na sile. Dodatkowo nic mnie nie boli. Wiec jest naprawdę super.
To trudna decyzja, każda musi ją podjąć samodzielnie...
kurczę, 10 plemników? Jeśli to nie błąd, to ja nie wiem... z taka ilością tą ciąża wręcz niemożliwa chyba 😐 To bardzo niepokojące
To było moje pierwsze pytanie i do ginekologa i do tej babki od poronien. Czy może zdarzyć się tak, że prog zatrzyma mi chorą ciążę i obie niezależnie przyznały, że nie. Podtrzyma zdrową, ale jeśli będą wady genetyczne itp to nie ma takiej mocy, żeby ciążę uratować.
10...ja zachodzę w głowę, skąd w takim razie w styczniu i w lutym te biochem. Z takim nasieniem. Z drugiej strony przechodziliśmy covid, później znowu jakieś choróbsko, szczepienie...sama nie wiem. Już nawet zaczęłam podejrzewać suplementy. Ale wątpię, że suplementy na poprawę nasienia wybiłoby plemniki. Kolejną teorią jest dezynfekcja rąk przed pobraniem próbki- to w ramach pocieszenia bo nie umiem dopuścić do głowy tego, że moglibyśmy być w tak beznadziejnej sytuacji. Teraz znowu czas oczekiwania na badanie, czas oczekiwania na wyniki i stres
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 09:59
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
.A. wrote:To było moje pierwsze pytanie i do ginekologa i do tej babki od poronien. Czy może zdarzyć się tak, że prog zatrzyma mi chorą ciążę i obie niezależnie przyznały, że nie. Podtrzyma zdrową, ale jeśli będą wady genetyczne itp to nie ma takiej mocy, żeby ciążę uratować.
10...ja zachodzę w głowę, skąd w takim razie w styczniu i w lutym te biochem. Z takim nasieniem. Z drugiej strony przechodziliśmy covid, później znowu jakieś choróbsko, szczepienie...sama nie wiem. Już nawet zaczęłam podejrzewać suplementy. Ale wątpię, że suplementy na poprawę nasienia wybiłoby plemniki. Kolejną teoria jest dezynfekcja rąk przed pobraniem próbki. Teraz znowu czas oczekiwania na badanie, czas oczekiwania na wyniki i stres
Chodziło mi o to ze odwlecze poronienie w czasie, czyli zamiast poronic Np w 5-6tc poronisz w 9-10 dopiero jak odstawisz progesteron, bo on blokuje sam proces poronienia. Często wtedy dodatkowo potrzebny jest zabieg, bo to nie chce samo ruszyć...
Ja tkwiłam w przekonaniu ze wszystko jest ok, a chodziłam z martwym zarodkiem, który nie mógł odejść,bo brałam proga.
No ale przy takich badaniach nasienia to chyba bez sensu żebyś brała jakiekolwiek leki na ten moment Się okaże, ze w ogóle nie w tobie tkwi problemWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 10:00
nick nieaktualnyOczywiście spokojna bylam poki mowilam innym, ze wszystko normalne🙈 sama troszku sie obawiam....
Skurcze, bol brzucha taki delikatny jest ok, prawda? Czy kiedy powinno mnie niepokoic?
Ja juz nie pamietam takich rzeczy🙈
I pytanie, moge jezdzic na rowerze tak tylko do żłobka? -
Nynka wrote:Oczywiście spokojna bylam poki mowilam innym, ze wszystko normalne🙈 sama troszku sie obawiam....
Skurcze, bol brzucha taki delikatny jest ok, prawda? Czy kiedy powinno mnie niepokoic?
Ja juz nie pamietam takich rzeczy🙈
I pytanie, moge jezdzic na rowerze tak tylko do żłobka?
Chyba skurcze to niezbyt normalna sprawa. Ból brzucha lekki ok, ale skurcze...25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia