Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja liczyłam na zdjęcie pozytywa 😪
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Oliwka przykro 😔
U mnie też biel 🙄 i ja już więcej nie testuje ,to był ostatni test w tym cyklu .
Dziewczyny które biorą MAGNEZ i WiT C - które polecacie??? Tyle tego jest że głowa mała👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Olenkaqx ja małopolska 😊 do Krakowa mam może 40 minut autostradą ☺️
Co do myślenia o tym, że stracisz swoje dotychczasowe życie to ja mam takie napady nie raz właśnie teraz w drugiej ciąży 😞😞 ale szybko mi przechodzi☺️ może jeszcze po prostu nie dociera do mnie ze jestem w tej ciąży 😅
Oliwka91 a jak ja jestem już w ciąży a po prostu przez nią mam problemy z 💩 to też mogę do teamu? ❤️🍀😂 -
Oliwka przykro mi 🤗
Mama8latka może coś się zadziało jednak? Był cień, ładna temperatura
Manioka, autostrada ode mnie też 40 minut do Krk. Ale szczerze, nie lubię Krakowa i pocieszyłaś mnie swoimi napadami -
Dzięki kochane za wsparcie 😘 poszłam po teście spać na 2h i teraz wstałam i jakoś całkiem nieźle się czuje, chyba już serio coraz mniej mnie to rusza, nie wiem czy to obojętność czy rezygnacja?
Też mam taką fazę wymęczenia, w kółko czekam na coś co nie przychodzi. Ale jakoś nauczyłam się chyba sobie z tym w miarę radzić. Pamiętam najgorszy płacz po 3 miesiącu starań jak przyszedł okres, nie mogłam się uspokoić. Po prostu wtedy myślałam, że zajdę od razu i byłam mocno rozczarowana a teraz mam nadzieję, że zajdę kiedykolwiek 😉 no nic przynajmniej pochodzę po górach bez martwienia się czy można i napije się piwa w jakiejś karczmie 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 10:24
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Dzięki dziewczyny za miłe słowa, ja też się bardzo cieszę, że udało mi się ja znaleźć. A jak już zajdę w ciąże to tez będę u niej prowadzić bo akurat przyjmuje w szpitalu
Dzisiaj mamy to badanie, odkąd powiedziałam mojemu o tym badaniu to chodzi ciągle napalony, aż żyć nie daje 😂😂 Szkoda, że poza badaniem nie ma tak często takich napadów 😂 Wcześniej nie miał problemu, żeby wytrzymać 4-5 dni, a teraz już po jednym dniu słyszałam czy długo jeszcze 😂 Nawet nie przeszkadza mu mój okres, aż dziwne co te badania robią z człowieka 😂 Jakbym wiedziała to bym co miesiąc umawiała 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 10:25
2 cs.
11 dpo beta 21.91
13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Oliwka91 wrote:Dzięki kochane za wsparcie 😘 poszłam po teście spać na 2h i teraz wstałam i jakoś całkiem nieźle się czuje, chyba już serio coraz mniej mnie to rusza, nie wiem czy to obojętność czy rezygnacja?
Też mam taką fazę wymęczenia, w kółko czekam na coś co nie przychodzi. Ale jakoś nauczyłam się chyba sobie z tym w miarę radzić. Pamiętam najgorszy płacz po 3 miesiącu starań jak przyszedł okres, nie mogłam się uspokoić. Po prostu wtedy myślałam, że zajdę od razu i byłam mocno rozczarowana a teraz mam nadzieję, że zajdę kiedykolwiek 😉 no nic przynajmniej pochodzę po górach bez martwienia się czy nie można i napije się piwa w jakiejś karczmie 🤷
Oliwka może to jeszcze nic straconego? Przecież dopóki nie ma okresu to nadzieja dalej jest2 cs.
11 dpo beta 21.91
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Mama8latka wrote:Oliwka przykro 😔
U mnie też biel 🙄 i ja już więcej nie testuje ,to był ostatni test w tym cyklu .
Dziewczyny które biorą MAGNEZ i WiT C - które polecacie??? Tyle tego jest że głowa mała
Kurcze no ale też myślę, że coś musiało być, bo były cienie na tych testach... Na moich biel absolutna dziś, zrobiłam 2. Na jednym to ok ale ty miałaś na wszystkich więc raczej nie przypadek. Mi pani w aptece poleciła slow mag b6 😉Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Oliwka91 wrote:Kurcze no ale też myślę, że coś musiało być, bo były cienie na tych testach... Na moich biel absolutna dziś, zrobiłam 2. Na jednym to ok ale ty miałaś na wszystkich więc raczej nie przypadek. Mi pani w aptece poleciła slow mag b6 😉
Zaopatruje sie już w suple , czesc mam zamówionych, czesc wybieram własnie, szafka z testami uzupelniona , monitorek , jutro badanie nasienia a maz na Fertilmanie Plus także do boju 💪
Olenka no był cien i juz go nie ma takze juz nic z tego... Ta tempka to NA BANK przez opalone nogi... mąz nawet sie w nocy nie przytulał bo mówił ze sam ogień pod kołdrą 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 10:45
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Możliwe że biochem 🤷ale już nie dopisuje do listy , bo pewności nie mam... ;/
Zaopatruje sie już w suple , czesc mam zamówionych, czesc wybieram własnie, szafka z testami uzupelniona , monitorek , jutro badanie nasienia a maz na Fertilmanie Plus także do boju 💪
Ja wit C biore ze Swansona, chyba jest spoko. Nie odczuwam jakiś dolegliwości złych, a nawet cera mi się polepszyła, włosy rosną jak szalone ;p Z tego co pamietam jedna kapsułka ma 500 mg chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 10:46
Mama8latka lubi tę wiadomość
2 cs.
11 dpo beta 21.91
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Olenkaqx tylko Ty z góry powiedzmy do Krakowa a ja z dołu 😂😂
Ja w Krakowie bywam bardzo rzadko😁 jakoś mi nie po drodze😂
A co do moich przemyśleń to tak mam.. Wkurza mnie to, że muszę sobie wszystkiego odmawiać. Mam mega ochotę na piwo, którego nie mogę.. Zjadłabym sushi, bo tu w Danii mają na prawdę dobre.. Ale nie mogę 🤷♀️ wszystko co bym chciała to nie mogę 😐
Ale wiem, że to dla dobra tego tam co siedzi w brzuchu ☺️
Dziewczyny proszę o propozycję imion dla chłopca.. Bo nie mam pomysłu 🤷♀️
Jak na razie to się śmieje i jak jestem głodna to mówię do męża, że Marcin jest głodny 😂
Ale Marcin to mój brat😂 tylko nie wiem czemu tak zaczęłam mówić do tego na dole 😂😂 -
A chcielibyście raczej imię staropolskie czy bardziej nowoczesne?
Mi się podobają imiona dla chłopca: Julian (sentyment do króla Juliana ), Oskar, Piotr, Mikołaj. I wiem, że miałabym duży problem z wyborem imienia dla syna, bo od zawsze chce córkę
Ale czekaj czekaj, umknęło mi coś, czy już wiecie jaka płeć? -
abrakadabra wrote:Dzięki dziewczyny za miłe słowa, ja też się bardzo cieszę, że udało mi się ja znaleźć. A jak już zajdę w ciąże to tez będę u niej prowadzić bo akurat przyjmuje w szpitalu
Dzisiaj mamy to badanie, odkąd powiedziałam mojemu o tym badaniu to chodzi ciągle napalony, aż żyć nie daje 😂😂 Szkoda, że poza badaniem nie ma tak często takich napadów 😂 Wcześniej nie miał problemu, żeby wytrzymać 4-5 dni, a teraz już po jednym dniu słyszałam czy długo jeszcze 😂 Nawet nie przeszkadza mu mój okres, aż dziwne co te badania robią z człowieka 😂 Jakbym wiedziała to bym co miesiąc umawiała 😂😂😂 -
futuremama wrote:Nie umawiaj tylko powiedz że nie można bo coś tam, widać zakazany owoc dobrze działa🤣 albo to że masz o czymś nie myśleć a kończy się że myślisz o tym cały czas🤣
Tak, non stop o tym myśli ale ileż można 😂😂 Aż boje się wieczoru 😂😂futuremama lubi tę wiadomość
2 cs.
11 dpo beta 21.91
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Manioka wrote:Olenkaqx tylko Ty z góry powiedzmy do Krakowa a ja z dołu 😂😂
Ja w Krakowie bywam bardzo rzadko😁 jakoś mi nie po drodze😂
A co do moich przemyśleń to tak mam.. Wkurza mnie to, że muszę sobie wszystkiego odmawiać. Mam mega ochotę na piwo, którego nie mogę.. Zjadłabym sushi, bo tu w Danii mają na prawdę dobre.. Ale nie mogę 🤷♀️ wszystko co bym chciała to nie mogę 😐
Ale wiem, że to dla dobra tego tam co siedzi w brzuchu ☺️
Dziewczyny proszę o propozycję imion dla chłopca.. Bo nie mam pomysłu 🤷♀️
Jak na razie to się śmieje i jak jestem głodna to mówię do męża, że Marcin jest głodny 😂
Ale Marcin to mój brat😂 tylko nie wiem czemu tak zaczęłam mówić do tego na dole 😂😂
Dla mnie tez imię dla chłopca będzie mega wyzwaniem 🤯 Podoba mi się: Maksymilian, Maksym, Bartłomiej, Mikołaj, Sebastian, Lew, Leon
Ale mężowi już nie 😅
A czemu odmawiasz sobie sushi? W większości przypadków tam nie ma surowej ryby, zamow sobie takie z krewetkami bądź tuńczykiem
Ja mam za to ochotę na mielonego z puree i buraczkami ale zero sił na przygotowanie 😂😂
A zamiast piwa woda gazowana - nienawidziłam przed ciąża 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 12:30
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Olenkaqx & Manioka, to ja jestem pośrodku, bo dokładnie z Krakowa 😉🥨
Mi z imion dla chłopca, to najbardziej podoba się Filip. I generalnie to z mężem nazywamy nasze dziecko, którego jeszcze nie ma Filipem. I ciągle jedno zdanie- no gdzie ten Filip jest? 😀
A oprócz tego to Szymon i Janek.
Martyna, ale mi nadrobiłaś ochoty na mielonego!
Gdzie ja tu na Mazurach teraz znajdę mielonego? 😅Manioka, Olenkaqx lubią tę wiadomość
-
Monika7 wrote:Olenkaqx & Manioka, to ja jestem pośrodku, bo dokładnie z Krakowa 😉🥨
Mi z imion dla chłopca, to najbardziej podoba się Filip. I generalnie to z mężem nazywamy nasze dziecko, którego jeszcze nie ma Filipem. I ciągle jedno zdanie- no gdzie ten Filip jest? 😀
A oprócz tego to Szymon i Janek.
Martyna, ale mi nadrobiłaś ochoty na mielonego!
Gdzie ja tu na Mazurach teraz znajdę mielonego? 😅
Filip i Szymon tez super! Zapisze sobie 😅
Mielony to marzenie. I mam obok siebie tyle knajp, jakieś włoskie itd a chce mi się tego popieprzonego mielonego którego jak sama nie zrobię to nie będę miała 😂 a to jeszcze na zakupy trzeba jechać po mięso i buraki... No wiec tak tylko leżę i marze...Oliwka91 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
No tak w Polsce to by się dało zamówić jeszcze 🤣 ja nie jem mięsa ale wczoraj nagotowałam garnek żurku z wege kiełbasą 🙈 też spoko był ale dziś już nie mam na niego ochoty, jakos mi niedobrze od śniadania ale to pewnie psychosomatyczne 🤣Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖