Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Olenkaqx oj umknęło 😂 nie bylo mnie przez długi okres czasu kiedy test PAPPA wyszedł źle. Byłam 1:64 kobiety która urodzi dziecko ZD... 😐
Zdecydowałam się na badania NIFTY i wiem, że wszystko jest ok i wiem że będzie to chłopiec 😁
Podobają mi się imiona takie staropolskie, ale też nie za stare😂😂🤷♀️ nowoczesne nie wchodzą w grę 😁
Mnie się podoba bardzo np Eliasz, ale mojemu już nie, bo jego kolega ma tak na imię 😂
Janek też bardzo mi podchodzi i Aleksander lub Antonii🙂 -
Oliwka91 wrote:No tak w Polsce to by się dało zamówić jeszcze 🤣 ja nie jem mięsa ale wczoraj nagotowałam garnek żurku z wege kiełbasą 🙈 też spoko był ale dziś już nie mam na niego ochoty, jakos mi niedobrze od śniadania ale to pewnie psychosomatyczne 🤣
Wiesz ze ja sto lat nie jadłam żurku.. nawet nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatnioAle mielonego nic nie pobije 😂
A co do tego ze nie masz ochoty, może to coś znaczyChociaż ja np przed okresem często miałam mdłości, tez chyba psychosomatyczne 😂
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ja z kolei dla chłopca nie mam kompletnie żadnego pomysłu, nic mi się nie podoba 🙈 Kiedyś właśnie podobało mi się jeszcze imię Filip ale z czasem już jakoś co raz mniej 😅
Za to dla dziewczynek: Wiktoria, Laura, Iga, Oliwia 😍 Aleksandra też, ale za dużo mam w rodzinie już 😁
Ostatnio pytam mojego męża co chce na urodziny, a on, że syna. To go tak opierdzieliłam, że jak on tak może mówić, że tam na górze może czeka na niego córeczka i nie chce do nas przyjść, bo on ciagle mówi tylko, że chciałby syna! To po chwili stwierdził „no dobra, córka tez moje być” 😂 Dostał zjebkę drugi raz, że żadna kobieta takiego „no dobra, niech będzie” nie zaakceptuje i pewnie nadal siedzi gdzieś na chmurkach obrażona 😁Olenkaqx, Monika7, Oliwka91 lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Martyna33 wrote:Wiesz ze ja sto lat nie jadłam żurku.. nawet nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatnio
Ale mielonego nic nie pobije 😂
A co do tego ze nie masz ochoty, może to coś znaczyChociaż ja np przed okresem często miałam mdłości, tez chyba psychosomatyczne 😂
Ja też i zachcianki też miewam przed okresem 😉 teraz póki nie osiągniesz tego mielonego to nie da ci spokoju 🤣
Szymon bardzo ładne, Franek też mi się podoba i Adam.Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Limonka bo dla dziewczynki łatwiej wybrać imię dla chłopca 😁 u nas od razu córka miała być Leną i jest Lena😁
A dla chłopca na razie nie mamy żadnego pomysłu.. Kompletnie 🤷♀️
Oliwka tak Franek też super😁 ale wiecie jak to jest w facetami😅 nam się może podobać a facet i tak powie, że nie i dojdź z nimi do porozumienia... 🙈Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Manioka, aaaaa rozumiem! No ale może jak bardzo się przyłożysz do szukania to znajdziesz takie widzimisie ☺️
Limonka, i dobrze ze go ochrzanilas! Należało się Chłopowi. Mnie to krew zalewa jak przychodzi ktoś na forum i „przez dwa lata nie mogę zajść w ciąże i sprawić braciszka mojej córeczce” 🤦🏼♀️ po pierwsze dzieci nie rodzimy dla dzieci, bo które dziecko by się chciało urodzić tylko aby sprawić widzimisie jakiejś małej dziewczynki/chłopczyka. Po drugie ja wierze ze takie preferowanie płci w głębi duszy dobre nie jest, właśnie dlatego dlaczego powiedziała Limonka.
Ale tez szanuje, że niektórzy nie myślą w ten sposób/ nie wierzą w takie rzeczy.25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna chyba się przyłożę😁 a jak nie to zostały mi sajgonki i też będzie 😅 przynajmniej smażone, nie ma nic surowego😂😂
Zachcianki baby w ciąży 😁 ale trzeba korzystać, bo jeszcze 2 tygodnie i wracam do domku 😁
1 lipiec USG, cytologia i badanie piersi🍀
6 lipiec endokrynolog🍀 oby to nieszczęsne TSH już spadło, bo się załamie 🙈 -
Manioka.... Bije w pierś. Czemu mi to umknęło?!
My na nasze nienarodzone i pewnie nadal nie spłodzone dziecię mówimy Bobek. I niemal zawsze w wersji męskiej. Przyznaje, że marzyłam o córce całe życie, teraz marzę po prostu o maluchu, zdrowym i naszyma czy to będzie chłopak czy dziewczyna - co to ma za znaczenie?
Gdyby była córcia zawsze mówiłam że nazywałaby się Amelia. Ale teraz bardziej przemawia do mnie Wiktoria, nieco symbolicznie, ale dodatkowo mąż ma na imię Wiktor, jemu się nie podoba Wiktoria, ale coz tam on ma do gadania
z męskimi imionami mam duży problem. Dużo mi się podoba, ale nie ma takiego które wiem, że byłoby tym imieniem
Mielony... Oo ale mam smaka! Martyna! 😍 Moja babcia robiła najlepsze mielone świata. Od lat probuje powtórzyć, ale to smak nie do podrobienia.Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Martyna zupełnie się zgadzam, choć myślę, że nie ma faceta, który nie marzyłby o synu
Wiadomo, mój to też tak w żartach mówił, ja też gdzieś zawsze marzyłam o córce jako pierwszym dziecku, ale to są takie mało istotne przemyślenia i poważnie już o tym myśląc nie mają ani dla mnie ani dla niego większego znaczenia
A ja zjadłam dziś pyszną carbonarę z boczusiem 😋🤤Martyna33 lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Martyna, tak się składa że mielone mam w domu 😛 jakby co, to wiesz... daj znaka 😂
My chcieliśmy żeby synek był Alek (Aleksander), ale kurczę tyle się tego naroiło teraz, że nie chcę na podwórku wołać swojego dziecka, a żeby przychodziło 5 innych, albo w grupie w przedszkolu 7 Alków i rozróżnianie który jest który. Jeszcze by się przedszkolanka pomyliła i podpisała pracę mojego dziecka jako inny Alek i co? 🙈
Zrobiliśmy naradę rodzinną i mi się bardzo podobają starsze imiona, niestety tego też jest duży wysyp. Najpopularniejsze właśnie są Ignasie, Antosie, Aleksandry, Szymony, Jasie i Stasie. Jak komuś nie przeszkadza, to oczywiście nie bronię, ale my nie chcemy tak. Postanowiliśmy, że będzie Kazio albo Gucio 😛 Ostatecznie Stefek, ale nie jestem przekonana 😂 Raczej ta kolejność, w której napisałam 😅
Widzę, że Filip też zyskuje na popularności, bo i moja koleżanka będzie we wrześniu rodzić Filipa i u coraz większej ilości par słyszę 😁
Kto by pomyślał, że wybór imienia może stanowić taki problem 🙈Manioka lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet wrote:Martyna, tak się składa że mielone mam w domu 😛 jakby co, to wiesz... daj znaka 😂
My chcieliśmy żeby synek był Alek (Aleksander), ale kurczę tyle się tego naroiło teraz, że nie chcę na podwórku wołać swojego dziecka, a żeby przychodziło 5 innych, albo w grupie w przedszkolu 7 Alków i rozróżnianie który jest który. Jeszcze by się przedszkolanka pomyliła i podpisała pracę mojego dziecka jako inny Alek i co? 🙈
Zrobiliśmy naradę rodzinną i mi się bardzo podobają starsze imiona, niestety tego też jest duży wysyp. Najpopularniejsze właśnie są Ignasie, Antosie, Aleksandry, Szymony, Jasie i Stasie. Jak komuś nie przeszkadza, to oczywiście nie bronię, ale my nie chcemy tak. Postanowiliśmy, że będzie Kazio albo Gucio 😛 Ostatecznie Stefek, ale nie jestem przekonana 😂 Raczej ta kolejność, w której napisałam 😅
Widzę, że Filip też zyskuje na popularności, bo i moja koleżanka będzie we wrześniu rodzić Filipa i u coraz większej ilości par słyszę 😁
Kto by pomyślał, że wybór imienia może stanowić taki problem 🙈
Stasia to ja mam teścia ☺️ gdyby nie on to bym też postawiła na Stasia😁
Podoba mi się także imię Boguś 😁 ale znowu mój tata ma tak na imię 🙂
Boguś mi się spodobał, bo jak byłam na NIFTY to była kobieta z dzieciątkiem na pobieraniu krwi i mówiła do niego właśnie Boguś i tak się mi spodobało 😍
Na razie tak jak wspominałam to jest Marcin choć i tak tak nie zostanie 😂🙈 -
Update mielonych: mięso i buraki kupione, wiec jutro do roboty 😍 mam nadzieje ze zjem i się uspokoję 😂 poza mielonym nie mam ochoty na nic. Ostatnio prawie nic nie gotuje, bo po prostu mnie wszystko obrzydza 😐
Także Juliet, zazdro mielonego 😂 Widzisz szkoda ze nie jestem w Wawie, bo bym wpadła po sąsiedzku:) w końcu obie Ochociankia właśnie będę miała do Ciebie kilka pytań! Dodaje Cię do przyjaciółek, zaakceptuj proszę
Ooo Gucio!! Ten od pszczółki Maji 😍 A jakie to pełne imię ?Juliet, Monika7 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Update mielonych: mięso i buraki kupione, wiec jutro do roboty 😍 mam nadzieje ze zjem i się uspokoję 😂 poza mielonym nie mam ochoty na nic. Ostatnio prawie nic nie gotuje, bo po prostu mnie wszystko obrzydza 😐
Także Juliet, zazdro mielonego 😂 Widzisz szkoda ze nie jestem w Wawie, bo bym wpadła po sąsiedzku:) w końcu obie Ochociankia właśnie będę miała do Ciebie kilka pytań! Dodaje Cię do przyjaciółek, zaakceptuj proszę
Ooo Gucio!! Ten od pszczółki Maji 😍 A jakie to pełne imię ?
To Gustaw o ile się nie mylę ☺️Juliet lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Oo, pięknie brzmi. Gustaw- odważny i waleczny 😎
Jedliśmy teraz obiad i M pierwszy raz widział jak mi się synek w brzuszku rusza 😍
Martyna33 nie mam zaproszenia od Ciebie 🤔
Edit.
Chyba już kiedyś się zapraszałyśmy, bo nawet nie mam opcji żeby Cię dodać 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 17:44
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet ale są różne zdrobnienia od Aleksandra. Młody ma dwóch w grupie i jeden jest Olek, drugi Olo, znam też Alka i Aleksa - a pełne imię to samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 20:51
Manioka lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Juliet ale są różne zdrobnienia od Aleksandra. Młody ma dwóch w grupie i jeden jest Olek, drugi Olo, znam też Alka i Aleksa - a pewnie imię to samo
Na Aleksandra bardzo różnie mówią ☺️
Zobaczymy co mi się uwidzi😁 jak na razie zero pomysłu i jakiejkolwiek "zajawki" 🤷♀️🙈