Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna33 wrote:Kurczę, to musiałaś może coś zjeść podejrzanego... albo jakiś stres? Bidulka02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
maciejka wrote:Może po duphastonie... jedynie to proszę o kciuki żeby jeszcze przez tydzień małpa nie przyszła 😒
Może.. ja się po progesteronie czułam źle. Kciuki🤞🏻maciejka lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Juliet super, że wszystko dobrze 🥰
Abrakadabra bardzo się cieszę, że wreszcie ktoś się porządnie Tobą zajął, oby jak najszybciej to zaowocowało 💚✊
Mama8latka uwielbiam Twoje optymizm! Ja to jakoś sobie słabo radzę z okresowym rozczarowaniem... Chociaż muszę powiedzieć, że na początku każdy okres to był tydzień depresyjny, teraz już jest lepiej. Dziś mi trochę gorzej, bo czuję nadchodzący okres no i zaczyna się spirala myślenia, co jest ze mną nie tak. Ale zaraz puszcze sobie muzykę, zjem coś dobrego i postaram się nie tracić tego pięknego dnia na smutki 💪☀️Juliet lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Nadrobiłam, ale już w połowie zapomniałam co komu chciałam napisać 🙈
A wiec tak: Abrakadabra bardzo się cieszę, że w końcu znalazłaś konkretnego lekarza! 🙂 teraz już musi być dobrze! A praca też odciągnie twoje myśli w inną stronę i skończy się to pięknym brzuszkiem, wierzę w to! 😊
Nynka, gratuluję maleństwa 💚
Martyna, zawsze nas sprowadzasz do pionu, teraz nasza kolej 😎 Nie zajmuj głowy takimi złymi myślami! Będzie wszystko dobrze, zobaczysz 🙂 Ktoś tu w punkt napisał, że twoje maleństwo dało ci 3 szanse w tym cyklu, więc musisz uwierzyć w to, że będzie siedziało i pięknie rosło w brzuszku aż do porodu w styczniu 😊
Juliet, super że z dzidziusiem wszystko dobrze 🥰
Tym co wypoczywają/będą wypoczywać zazdroszczę 😁😍
Chciałam w tym cyklu zapisać się na monitoring i chyba nie jest mi pisany 😅 Początkowo przeglądałam lekarzy w internecie, ale jakoś wszędzie daleko i drogo, w dodatku żadnego nie znam i stwierdziłam, że może jednak luxmed. Okazało się że na samo USG trzeba mieć skierowanie bo inaczej 114zł. Jako, że lekarze w luxmedzie i sprzęt nie powalają jakością, to sobie myślę, że za tą cenę to mam w klinice usg. Docelowo jestem tam zapisana na 22 czerwca na konsultację wraz z mężem, ale wcześniej nigdy tam nie byłam = nie jestem jeszcze pacjentką. Okazało się, że monitoring tylko dla pacjentek, ewentualnie jeden lekarz przyjmuje tak z poza kliniki, ale do niego nie ma już miejsc. No to tyle z mojego monitoringu. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 19:21
Juliet, Nynka lubią tę wiadomość
-
Oliwka ja miałam też czas taki że każdy okres był koszmarem,3 dni wyjęte z normalnego życia z głową w podłogę , teraz nieraz też zdarzy mi się gorszy czas jak jakieś wyniki źle czy no nie wiem kolejna nowina np w rodzinie a ja nadal w miejscu stoję ALE ogólnie nie jest źle , jakoś z tyłu głowy głęboko wierzę że to się musi udać bo ja nie jestem bezpłodna tylko chora , biorę leki i dziewczyny z moimi przypadłościami urodziły to i ja mogę 💪 tylko musi przyjść odpowiedni czas 🥰 póki co tak leci z miesiąca na miesiąc , ja świruje z miesiąca na miesiąc bardziej , szafka ugina się od testów ,supli i leków , ale zesram się a nie dam się 💪
Oliwka91, maciejka, Julkaaa lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Oliwka ja miałam też czas taki że każdy okres był koszmarem,3 dni wyjęte z normalnego życia z głową w podłogę , teraz nieraz też zdarzy mi się gorszy czas jak jakieś wyniki źle czy no nie wiem kolejna nowina np w rodzinie a ja nadal w miejscu stoję ALE ogólnie nie jest źle , jakoś z tyłu głowy głęboko wierzę że to się musi udać bo ja nie jestem bezpłodna tylko chora , biorę leki i dziewczyny z moimi przypadłościami urodziły to i ja mogę 💪 tylko musi przyjść odpowiedni czas 🥰 póki co tak leci z miesiąca na miesiąc , ja świruje z miesiąca na miesiąc bardziej , szafka ugina się od testów ,supli i leków , ale zesram się a nie dam się 💪
No jasne, że się uda! Zesramy się ale wszystkie będziemy w końcu w tej ciąży 💪💩Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 19:54
maciejka lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Oliwka91 wrote:No jasne, że się uda! Zesramy się ale wszystkie będziemy w końcu w tej ciąży 💪💩
Oliwka91 lubi tę wiadomość
02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
Manioka wrote:Olenkaqx ogólnie to skąd jesteś? 🤔😊
Ogólnie Śląsk ale taki Śląsk nie Śląsk - Jaworzno. Dość późno weszliśmy do Śląska administracyjnie, ale do Śląska nikt z Jaworzna się nie przyznaje, raczej czujemy się z małopolski- krakowskie centusie
Blisko Tatr, jeszcze bliżej Beskidów, nad morze jakby się uprzeć też blisko, bo 5-6 godzin jazdy. Dobra miejscówka do życia, Śląsk daje duże możliwości pracy.
Juliet kawał syna z waszego synka! Bawcie się dobrze na kolacji i świętujcie, bo macie co
Abrakadabra - cieszę się że trafiłaś wreszcie na gina który działa, zleca badania i to na NFZ. Taki gin to skarb
Mama8latka kochana, podziwiam Cię zawsze za tą wielka wolę walki. Jestes absolutnie niesamowita
Otter, myślałam dzisiaj o Tobie chyba Cię wywołałam myślami do tablicy działacie od razu z invitro czy najpierw inseminacje?
Czy są jeszcze wolne miejsca w teamie 💩?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 21:14
Juliet lubi tę wiadomość
-
maciejka wrote:To a tez chętnie dołączę do tego 💩 teamu 🙈 jajnik mnie boli ten z którego była owu... chyba dupa z tego cyklu. Szlak jasny by to trafił 😭
Ejjj nic nie wiadomo jeszcze, wiele dziewczyn we wczesnej ciąży ma bóle jajników 😉 To chyba twój pierwszy cykl z progesteronem, nie?Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Olenkaqx wrote:Ogólnie Śląsk ale taki Śląsk nie Śląsk - Jaworzno. Dość późno weszliśmy do Śląska administracyjnie, ale do Śląska nikt z Jaworzna się nie przyznaje, raczej czujemy się z małopolski- krakowskie centusie
Blisko Tatr, jeszcze bliżej Beskidów, nad morze jakby się uprzeć też blisko, bo 5-6 godzin jazdy. Dobra miejscówka do życia, Śląsk daje duże możliwości pracy.
Juliet kawał syna z waszego synka! Bawcie się dobrze na kolacji i świętujcie, bo macie co
Abrakadabra - cieszę się że trafiłaś wreszcie na gina który działa, zleca badania i to na NFZ. Taki gin to skarb
Mama8latka kochana, podziwiam Cię zawsze za tą wielka wolę walki. Jestes absolutnie niesamowita
Otter, myślałam dzisiaj o Tobie chyba Cię wywołałam myślami do tablicy działacie od razu z invitro czy najpierw inseminacje?
Czy są jeszcze wolne miejsca w teamie 💩?
Team 💩 ma nieograniczoną ilość miejsc, członkostwo oznacza gwarantowane zobaczenie ⏸️🤣Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Oliwka91 wrote:Ejjj nic nie wiadomo jeszcze, wiele dziewczyn we wczesnej ciąży ma bóle jajników 😉 To chyba twój pierwszy cykl z progesteronem, nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 21:46
02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
-
maciejka wrote:Drugi. Pierwszy zakończył się ciąża. Pustym jajem ale jednak ciąża. Przy pierwszym razie nic mnie nie bolało. A teraz mdłości, bóle głowy, bóle jajników i zawroty głowy
Mój pierwszy cykl z dupkiem też zakończył się ciąża ale biochemiczną. W tym cyklu jestem bez proga. I mnie wtedy wszystko bolało a teraz nic nie boli 😉 no zobaczymy, trzymam kciuki, żeby te objawy to jednak były zwiastuny czegoś dobrego 🤞Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Oliwka91 wrote:Team 💩 ma nieograniczoną ilość miejsc, członkostwo oznacza gwarantowane zobaczenie ⏸️🤣
Swoją drogą, Otter chyba jestem na tym samym etapie zniechęcenia i zwątpienia co Ty. Gdyby ktoś mi zagwarantował chociaż 60% szans na sukces invitro to bym brała w ciemno, za każde pieniądze. Nadal czekam na wyniki z medicoveru na ureaplasme, już minęły 3 tygodnie, bez tego nie zrobię drożności. A o badanie drożności walczę od kwietnia. Jest czerwiec cholera. Już się nawet do tej drożności zniechęcam. -
Oliwka91 wrote:Team 💩 ma nieograniczoną ilość miejsc, członkostwo oznacza gwarantowane zobaczenie ⏸️🤣
⏸ w zamian za siedzenie w 💩? Biorę! 🤔
Mój dziwny cykl idealnie nadaje się w te klimaty. Okres 3-dniowy, a teraz w 6dc kłuje mnie już prawy jajnik. Niedobrze 🙄🤦🏼♀️ -
Słowo klucz - żeby się chciało tak jak się nie chce. Najlepiej jakby się udało samemu nie wiedząc kiedy. Może to głupio zabrzmi, ale leżąc dziś w termach, w cudownie ciepłej wodzie, zrobiło mi się żal, że musiałabym na jakis rok (jakbym zaszła w ciążę) zrezygnować z piwka, które lubię, z term, które uwielbiam, z sauny, a saunujemy regularnie (tak wiem, przegrzewanie u facetów nie jest najlepszym pomysłem, ale u nas to raczej nie przeszkadza w niczym, jeżeli chodzi o żołnierzy ), z łażenia po górach/siłowniach/kajakach i innych fajnych rzeczy. W zasadzie lubimy swoje wygodne życie we dwójkę, bez większych obowiązków, że spaniem w wolne dni do 11 oraz z możliwością mojego poświęcania się bez reszty pracy. A potem było mi wstyd, że tak pomyślałam... 🙈
Otter kiedy idziecie do kliniki? Obyście trafili na mądrego lekarza