Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • maciejka Autorytet
    Postów: 468 329

    Wysłany: 21 czerwca, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta zrobiona💪. Wyniki w środę 😒 dzisiaj zrobiłam ten sam test co za pierwszym razem i mam dwie grube krechy

    Limonka26, Manioka, Juliet, Julkaaa lubią tę wiadomość

  • Oliwka91 Autorytet
    Postów: 747 558

    Wysłany: 21 czerwca, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:
    Beta zrobiona💪. Wyniki w środę 😒 dzisiaj zrobiłam ten sam test co za pierwszym razem i mam dwie grube krechy

    W środę?! Matko... 😳 Ale super, że gruba krecha! Pokaż nam test, nacieszymy oczy ❤️

    Starania od 09.2020
    9cs

    02.2021 💔

    Hashimoto - TSH 1,59
    Testosteron, estradiol ✔️
    Prolaktyna ✔️
    LH/FSH 1,52 ❌
    Progesteron 7dpo 19,9 ✔️
    Monitoring ✔️
    Cytologia ✔️
    Plamienia przed okresem 🤔
  • maciejka Autorytet
    Postów: 468 329

    Wysłany: 21 czerwca, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    W środę?! Matko... 😳 Ale super, że gruba krecha! Pokaż nam test, nacieszymy oczy ❤️
    https://naforum.zapodaj.net/75f9c41bba9f.jpg.html


    https://naforum.zapodaj.net/7ea65297759d.jpg.html
    Pierwszy to 12 dpo a drugi 18 dpo. Ten sam test wiec można porównać 😁 No niestety dopiero wtedy wynik. Robiłam w innym laboratorium bo miałam akurat tam skierowanie. A w czwartek robię powtórkę bety ale to już prywatnie. Mam nadzieje ze zarażę was ciąża 😁😁

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 08:57

    Beza27, Manioka, futuremama, Domistr, Oliwka91, Juliet lubią tę wiadomość

  • Limonka26 Autorytet
    Postów: 575 497

    Wysłany: 21 czerwca, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:
    Ja robiłam horieny. Miałam taki test dzień lub kilka godzin przed pozytywem. Zrob jeszcze test po 6 h od tego testu i zobaczysz czy ciemnieje. Ja jak widziałam ze są dwie kreski to robiłam co kilka godz i udało mi się wyłapać ładny pozytyw kreska była nawet fioletowa 🙈 a na drugi dzień już bledsza wiec udało mi się wyłapać

    No właśnie miałam taki wieczorem i z rana, apka na świeżo wyłapała mi to jako 113% i pik 🤷🏼‍♀️ Jeśli był jeszcze ciemniejszy to obstawiam, że taki gruby pik był w nocy, bo te późniejsze już jaśniały. A wczoraj około 16.00 złapał mnie tak silny ból brzucha i jajników, że się zwijałam z bólu i od tamtej pory już zero bólu. Na 90% jestem pewna, że to była owulacja. Teraz tylko czekać 🙈

    A co do tematu Twojej umowy, to też bym podpisała. Zawsze patrzyłam na pracodawcę, a jak już chciałam planować ciążę to właśnie a to umowa zlecenie, a to na zastępstwo, a to kończyła mi się na czas określony. Nikt wtedy nie patrzył na mnie.
    A masz od początku umowę na okres próbny? Bo jeśli tak to przez pierwsze 3 miesiące i tak musiałabyś to ukrywać, ale jeśli od razu zaczynasz na zastępstwo to ja bym jakoś się przemęczyła chwilę i rzuciła L4 :) No i faktem jest, że umowa na zastępstwo chroni Cię do momentu powrotu pracownika. I super, że udało się z tym RTG 💪🏼

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 08:59

    07.2021 Lametta + ovitrelle

    👱🏼‍♀️
    - cykle regularne ✔️
    ~ owulacje❓
    ~ LH, FSH, PRL, testosteron, estradiol, DHEAS, SHGB, 17-OH-progesteron, progesteron po owu ✔️
    ~ oporność na aktywne białko C - ok ✔️
    ~ tarczyca ✔️
    ~ wit. D ✔️
    ~ HOMA 1,27 ✔️
    ~ androstendion - za wysoki ❌
    ~ jajniki policystyczne ❌
    ~ AMH 13,08 😱
    ~ cytologia do poprawy ❌

    🧔🏻‍♂️
    ▪️03.2021: 2,40mln plemników ❌
    ▪️06.2021 powtórka badań:
    - 50 mln!!! ✔️ruch 63%✔️ żywotność 72% ✔️
    - morfologia 2% ❌
    - test MAR - IgA, IgG ujemny ✔️
    - DFI 3,10% ✔️
    - HDS 5,90% ✔️
  • maciejka Autorytet
    Postów: 468 329

    Wysłany: 21 czerwca, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    No właśnie miałam taki wieczorem i z rana, apka na świeżo wyłapała mi to jako 113% i pik 🤷🏼‍♀️ Jeśli był jeszcze ciemniejszy to obstawiam, że taki gruby pik był w nocy, bo te późniejsze już jaśniały. A wczoraj około 16.00 złapał mnie tak silny ból brzucha i jajników, że się zwijałam z bólu i od tamtej pory już zero bólu. Na 90% jestem pewna, że to była owulacja. Teraz tylko czekać 🙈

    A co do tematu Twojej umowy, to też bym podpisała. Zawsze patrzyłam na pracodawcę, a jak już chciałam planować ciążę to właśnie a to umowa zlecenie, a to na zastępstwo, a to kończyła mi się na czas określony. Nikt wtedy nie patrzył na mnie.
    A masz od początku umowę na okres próbny? Bo jeśli tak to przez pierwsze 3 miesiące i tak musiałabyś to ukrywać, ale jeśli od razu zaczynasz na zastępstwo to ja bym jakoś się przemęczyła chwilę i rzuciła L4 :) No i faktem jest, że umowa na zastępstwo chroni Cię do momentu powrotu pracownika. I super, że udało się z tym RTG 💪🏼
    Ciężko jest wyłapać ten pik ale skoro miałaś taki mocny ból to na pewno była owulacja 💪 teraz tylko dużo cierpliwości przez najbliższe 10-12 dni 😁 nawet nie wiem czy będę miała okres próbny... ja już dużo razy dostałam po dupie bo patrzyłam na pracodawcę a nie na siebie wiec tym razem musi być inaczej. Byłam dzisiaj oddać krew do badań do pracy i na ekg.

    Limonka26 lubi tę wiadomość

  • maciejka Autorytet
    Postów: 468 329

    Wysłany: 21 czerwca, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dla eksperymentu test owu i faktycznie on wyłapuje bhcg. Linia od razu przy zamoczeniu zrobiła się ciemna

    https://naforum.zapodaj.net/053a3d04f440.jpg.html

  • celina550 Ekspertka
    Postów: 246 206

    Wysłany: 21 czerwca, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeżu, ja wam tak strasznie gratuluję i tak bardzo mnie to dołuje jednocześnie 😢
    Jakiś wysyp kresek dziś na różnych tematach a ja się nastawiam na cykl bez szans 😢

    vege 🌿 joga 🙏 muzyk 🎶 psia mama 🐶🐶

    👩 29 lat
    hormony - 👌
    owulacje - 👌
    morfologia - ❌
    witamina D - ❌
    👦 35 lat
    morfologia 1% ❌
  • Manioka Autorytet
    Postów: 688 563

    Wysłany: 21 czerwca, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po weekendzie😁 nie śpię już dłuższy czas, ale z chęcią bym jeszcze pospała 😂wczoraj na wieczór zrobiłam jeszcze ciasto marchewkowe 🤤
    Jutro zaczynam 18 tydzień 😊 i szczerze mówiąc to coraz częściej czuję "Marcinka" w brzuchu 😅
    Mąż się mnie pyta jakim cudem ja to czuję, ale to druga ciąża i wiem kiedy to jelita a kiedy Marcinek daje znać o sobie 😂

    Nynka, futuremama lubią tę wiadomość

    f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2833 1953

    Wysłany: 21 czerwca, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka wspolczuje zamieszania z pracą, rozumiem Twój stres...wiesz jeśli nie liczysz na wielką świetlaną przyszłość w tej firmie to ja bym myślała tylko i wyłącznie o sobie....ja osobiście nie poznałam pracodawcy nawet znajomych, który myślałby tak mocno o pracowniku....


    Ja chwala mam tą umowę, nie poqiedzialam nic przy podpisywaniu ale mam zamiar w tym tygodniu ich uswiadomic na czym stoją....

    Moje mdlosci i wymioty sa okropne, nie wiem jak dlugo pociagne w pracy, chyba ze jakas magia sie zadzieje albo jeden z pierdyliarda sposobow mi pomoże....🙏

    oar8vfxmy67v5wi0.png
  • Manioka Autorytet
    Postów: 688 563

    Wysłany: 21 czerwca, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Maciejka wspolczuje zamieszania z pracą, rozumiem Twój stres...wiesz jeśli nie liczysz na wielką świetlaną przyszłość w tej firmie to ja bym myślała tylko i wyłącznie o sobie....ja osobiście nie poznałam pracodawcy nawet znajomych, który myślałby tak mocno o pracowniku....


    Ja chwala mam tą umowę, nie poqiedzialam nic przy podpisywaniu ale mam zamiar w tym tygodniu ich uswiadomic na czym stoją....

    Moje mdlosci i wymioty sa okropne, nie wiem jak dlugo pociagne w pracy, chyba ze jakas magia sie zadzieje albo jeden z pierdyliarda sposobow mi pomoże....🙏

    Kochana problem jest taki, że musisz to przejść.. Jak u Ciebie to wygląda? Wymiotujesz o danej godzinie czy to jest nie ważne od pory dnia? 🤔

    f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Domistr Autorytet
    Postów: 283 163

    Wysłany: 21 czerwca, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😀 mam pytanie do tych które miały stymulację clo, albo brały dupka... u mnie aktualnie 5dc, ale mialam bardzo dziwna i skąpa @ nie wiem czy to efekt tych lekow czy o co chodzi, zaczęło się od plamienia które na wieczór delikatnie zmieniło się w krwawienie ale i tak inne niż zwykle... ogólnie to trwało to ledwo 3 dni i teraz nie wiem czy to normalnie, czy może moje endo było tak słabe 🤔 dzis zaczęłam kolejne opakowanie clo ale boję się, że to mi bardziej zaszkodzi niż pomoże 🥺 jutro mąż idzie na badanie nasienia ✊

  • Martyna33 Autorytet
    Postów: 3209 3360

    Wysłany: 21 czerwca, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Hej dziewczyny 😀 mam pytanie do tych które miały stymulację clo, albo brały dupka... u mnie aktualnie 5dc, ale mialam bardzo dziwna i skąpa @ nie wiem czy to efekt tych lekow czy o co chodzi, zaczęło się od plamienia które na wieczór delikatnie zmieniło się w krwawienie ale i tak inne niż zwykle... ogólnie to trwało to ledwo 3 dni i teraz nie wiem czy to normalnie, czy może moje endo było tak słabe 🤔 dzis zaczęłam kolejne opakowanie clo ale boję się, że to mi bardziej zaszkodzi niż pomoże 🥺 jutro mąż idzie na badanie nasienia ✊

    Kochana a nie miałaś usg przez/po owulacji? 🧐 Skoro nie wiesz jakie było endo, to wnioskuje ze nie, a to bardzo dziwne ze stymulacja bez usg

    25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523➡️ Usg 31.05.2021
    Estradiol, kortyzol, DHEAS, SHBG, TSH, FT4,FT3, anti-TPO, prolaktyna ✅
    Ferrytyna, żelazo, witD✅
    Cytologia i inne wymazy✅
    Index HOMA ✅
    Zaburzony stosunek LH/FSH
    17OHprogesteron- 5,25 (0.20-0.80) ❌
    Testosteron-3,06 (<2,85)❌
    Jajniki policystyczne❌
    Problemy z nadnerczami :(

    ckaidqk3hxboffew.png
  • Martyna33 Autorytet
    Postów: 3209 3360

    Wysłany: 21 czerwca, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Maciejka wspolczuje zamieszania z pracą, rozumiem Twój stres...wiesz jeśli nie liczysz na wielką świetlaną przyszłość w tej firmie to ja bym myślała tylko i wyłącznie o sobie....ja osobiście nie poznałam pracodawcy nawet znajomych, który myślałby tak mocno o pracowniku....


    Ja chwala mam tą umowę, nie poqiedzialam nic przy podpisywaniu ale mam zamiar w tym tygodniu ich uswiadomic na czym stoją....

    Moje mdlosci i wymioty sa okropne, nie wiem jak dlugo pociagne w pracy, chyba ze jakas magia sie zadzieje albo jeden z pierdyliarda sposobow mi pomoże....🙏

    Łącze się w bólu... musimy dotrwać do 2 trymestru i może będzie lżej :(

    25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523➡️ Usg 31.05.2021
    Estradiol, kortyzol, DHEAS, SHBG, TSH, FT4,FT3, anti-TPO, prolaktyna ✅
    Ferrytyna, żelazo, witD✅
    Cytologia i inne wymazy✅
    Index HOMA ✅
    Zaburzony stosunek LH/FSH
    17OHprogesteron- 5,25 (0.20-0.80) ❌
    Testosteron-3,06 (<2,85)❌
    Jajniki policystyczne❌
    Problemy z nadnerczami :(

    ckaidqk3hxboffew.png
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2833 1953

    Wysłany: 21 czerwca, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Kochana problem jest taki, że musisz to przejść.. Jak u Ciebie to wygląda? Wymiotujesz o danej godzinie czy to jest nie ważne od pory dnia? 🤔
    Wymiotuje od rana do wieczora, po wszystkim, po lyku wody nawet....
    Rano z pelna swiadomoscia zjadam jakakolwiek kanapke, wymiotuje i jazda do pracy....w ciagu dnia różnie, raz od razu raz po godzinie....aktualnie jade na lokomotiv, zamowila te gumy pregna....cokolwiek, wiecie gdyby chociqz bylo jedno cos po czym nie wymiotuje, na prawde moglabym jesc od rana do nocy nie wiem tylko jarmuz gdyby to mi pomagalo....

    oar8vfxmy67v5wi0.png
  • Domistr Autorytet
    Postów: 283 163

    Wysłany: 21 czerwca, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Kochana a nie miałaś usg przez/po owulacji? 🧐 Skoro nie wiesz jakie było endo, to wnioskuje ze nie, a to bardzo dziwne ze stymulacja bez usg
    Miałam monitoring w 12 dc I dostałam zastrzyk ovitrelle, jednak nie zapytałam jaka jest grubość endometrium a lekarz tez nic nie mówił, był piękny pęcherzy i zalecenie żeby działać 🙄

  • Martyna33 Autorytet
    Postów: 3209 3360

    Wysłany: 21 czerwca, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Wymiotuje od rana do wieczora, po wszystkim, po lyku wody nawet....
    Rano z pelna swiadomoscia zjadam jakakolwiek kanapke, wymiotuje i jazda do pracy....w ciagu dnia różnie, raz od razu raz po godzinie....aktualnie jade na lokomotiv, zamowila te gumy pregna....cokolwiek, wiecie gdyby chociqz bylo jedno cos po czym nie wymiotuje, na prawde moglabym jesc od rana do nocy nie wiem tylko jarmuz gdyby to mi pomagalo....
    Próbowałaś bagietki białej z almette ? Nie dużo, zjeść w łóżku. U mnie się zawsze przyjmuje.
    Herbata miętowa rano?
    Nie wiem, jak jest tak mega źle to ja bym waliła do szpitala na kroplówki...

    25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523➡️ Usg 31.05.2021
    Estradiol, kortyzol, DHEAS, SHBG, TSH, FT4,FT3, anti-TPO, prolaktyna ✅
    Ferrytyna, żelazo, witD✅
    Cytologia i inne wymazy✅
    Index HOMA ✅
    Zaburzony stosunek LH/FSH
    17OHprogesteron- 5,25 (0.20-0.80) ❌
    Testosteron-3,06 (<2,85)❌
    Jajniki policystyczne❌
    Problemy z nadnerczami :(

    ckaidqk3hxboffew.png
  • maciejka Autorytet
    Postów: 468 329

    Wysłany: 21 czerwca, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Wymiotuje od rana do wieczora, po wszystkim, po lyku wody nawet....
    Rano z pelna swiadomoscia zjadam jakakolwiek kanapke, wymiotuje i jazda do pracy....w ciagu dnia różnie, raz od razu raz po godzinie....aktualnie jade na lokomotiv, zamowila te gumy pregna....cokolwiek, wiecie gdyby chociqz bylo jedno cos po czym nie wymiotuje, na prawde moglabym jesc od rana do nocy nie wiem tylko jarmuz gdyby to mi pomagalo....
    Jak daje Ci się to ukryć w pracy? Nikt się nie domyśla skoro aż tak męczą Cię wymioty?

  • maciejka Autorytet
    Postów: 468 329

    Wysłany: 21 czerwca, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Maciejka wspolczuje zamieszania z pracą, rozumiem Twój stres...wiesz jeśli nie liczysz na wielką świetlaną przyszłość w tej firmie to ja bym myślała tylko i wyłącznie o sobie....ja osobiście nie poznałam pracodawcy nawet znajomych, który myślałby tak mocno o pracowniku....


    Ja chwala mam tą umowę, nie poqiedzialam nic przy podpisywaniu ale mam zamiar w tym tygodniu ich uswiadomic na czym stoją....

    Moje mdlosci i wymioty sa okropne, nie wiem jak dlugo pociagne w pracy, chyba ze jakas magia sie zadzieje albo jeden z pierdyliarda sposobow mi pomoże....🙏
    Wiesz nic nie tracę. Mogę jedynie zyskać umowę. A jak nie wyjdzie to pójdę na bezrobocie. Mam jeszcze jedna ofertę pracy ale to dopiero od wrzesnia. I miał być okres próbny No to już na pewno będzie po mnie ciąże widać

  • Nynka Autorytet
    Postów: 2833 1953

    Wysłany: 21 czerwca, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 uwierz mi ja już wszystkiego próbuje, krakersy, kanapki, banany, woda, herbata, zupa, jogurt, wszystko leci....nawet zaczelam wstawac w nocy zjeść zeby mnie rano tak nie ssalo....nic z tego. Przez chwile bulka z serem byla ok, przez chwile...dzis mam do pracy makaron ugotowany...zobaczymy

    A w pracy wie jedna kolezabka z ktora zazwyczaj jestem na zmianie, a ja siedze z dala od recepcji za to blisko toalety....najgorzej jak jest klient, ostatnio w czasie wizyty zjadlam taknduzo cukierkow imbirowych ze pozniej mialam rany na podniebieniu....

    oar8vfxmy67v5wi0.png
  • Manioka Autorytet
    Postów: 688 563

    Wysłany: 21 czerwca, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka niestety to cholerstwo będzie towarzyszyło do drugiego trymestru.. Jeżeli te wymioty są dla Ciebie aż tak bardzo uporczywr to zgłoś się do lekarza prowadzącego, może coś poradzi lub kroplówki tak jak tutaj było wspominane.. 😑 Ja dostałam czopki.. Ale ich nie stosowałam, bo wymioty były tylko około godziny 9-10 a potem tylko mdłości mnie męczyły, ale byłam w stanie coś zjeść 😊

    f2w39jcg9uvyycdv.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego