Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Limonka26 wrote:Domistr, ilość da się poprawić! My przez 2 miesiące wyszliśmy z 2,4 miliona na 50 milionów! Za to najgorzej poprawić morfologię, a wy macie morfologię marzenie 🤩
Stres ma bardzo duży wpływ. Mąż ostatnio powtarzał w innym i mniej komfortowym miejscu badanie głównie pod test na przeciwciała przeciwplemnikowe i fragmentację, ale to zwykle badanie też zrobili. I on już po powrocie mówił, że wyjdzie źle bo po prostu to czuł. I wyszło już nie 50, a około 30mln i dużo gorsza żywotność, konsystencja itp. Po pierwszym badaniu mówił to samo. Stres, jakieś nowe miejsce i niestety wyniki mogą wyjść różne.
No i właśnie warto zbadać hormony
A czym Wam się udało tak pięknie poprawić ilość?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 20:37
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Domistr a może tak jak i u nas czasem zdarzy się bezowulacyjny cykl, tak i w przypadku mężczyzn czasem wyjdzie mniejsza ilość? Nie wiem, Gdybam
ale ilość jest do poprawy najłatwiejsza
mój bierze cynk (mega ważny, bo mężczyźni przy każdym orgazmie tracą duże ilości cynku), mace (ale nie zauważyłam poprawy względem libido... Tu nadal ja nadrabiam za dwoje), NAC (wyczytałam, że zmniejsza lepkość, a u nas bardzo duża koncentracja, ilość plemników, a co za tym idzie i lepkość) i kompleks witamin. Bierze taki zestaw od października 2020, w kwietniu były badania nasienia pierwszy raz, które wedle lekarza z kliniki są świetne. Szona (chyba) w swoim pamiętniku opisywała przepis na jajka
zerżnęłam od niej
Domistr lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny 👋
Czy monokoncentrat z ananasa można brać już przed owulacją/w jej trakcie? Nie mogę nigdzie znaleźć takiej informacji 🤔👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Dziewczyny, wygląda na to, że mam lokatora
❤❤❤
Nie wiem co tu się odwalilo, ale w tym miesiacu mialam monitoring, pecherzyk w 17 dc nie pekl (cykle mam zegarkowe 28 dni, wiec owu w 13-14 zazwyczaj), lekarka nawet okreslila go mianem 'obkurczonego' i nawet jak peknie kiedys tam to komorka bedzie slabej jakosci. Ogolnie wiadomosc o tym pecherzyku mnie tak dobila... Zalamalam sie bo pierwszy raz od chyba wrzesnia mialam dominujacy na lewym jajniku i zylam nadzieja ze moze w koncu sie uda. Przeryczalam chyba dwa dni ciagiem, ubranka, ktore skrzetnie pakowalam po Mlodej prawie wy*ebalam na smietnik, maz umowil mnie do najlepszej kliniki diagnostyki i leczenia endometriozy, a ja poszlam w niezly melanz....
Czekałam na okres do dzisiaj (32dc), myslalam ze z racji niepeknietego pecherzyka sie spozni, to normalne, a tu taka niespodzianka.
Dziewczyny walczcie bo jak widzicie wszystko jest mozliwe 🙂😊 ciaze sa nawet z najbardziej pokreconych cykli
celina550, Otter, Monika7, maciejka, Oliwka91, Junjul, Annamaria, Juliet, Manioka, Martyna33, Limonka26, Domistr, futuremama, Zagadka919, Nayax, Beza27, Olenkaqx, Nynka, CestLaVie, Nunakala, Julkaaa, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Wariancja, gratuluję ❤️ piękne kreski ⏸️
wariancja lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
wariancja wrote:Dziewczyny, wygląda na to, że mam lokatora
❤❤❤
Nie wiem co tu się odwalilo, ale w tym miesiacu mialam monitoring, pecherzyk w 17 dc nie pekl (cykle mam zegarkowe 28 dni, wiec owu w 13-14 zazwyczaj), lekarka nawet okreslila go mianem 'obkurczonego' i nawet jak peknie kiedys tam to komorka bedzie slabej jakosci. Ogolnie wiadomosc o tym pecherzyku mnie tak dobila... Zalamalam sie bo pierwszy raz od chyba wrzesnia mialam dominujacy na lewym jajniku i zylam nadzieja ze moze w koncu sie uda. Przeryczalam chyba dwa dni ciagiem, ubranka, ktore skrzetnie pakowalam po Mlodej prawie wy*ebalam na smietnik, maz umowil mnie do najlepszej kliniki diagnostyki i leczenia endometriozy, a ja poszlam w niezly melanz....
Czekałam na okres do dzisiaj (32dc), myslalam ze z racji niepeknietego pecherzyka sie spozni, to normalne, a tu taka niespodzianka.
Dziewczyny walczcie bo jak widzicie wszystko jest mozliwe 🙂😊 ciaze sa nawet z najbardziej pokreconych cykli
Gratuluję 😍 czyli wychodzi na to, że w monitoringach też jest jakiś procent błędu 😉Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
nick nieaktualny
-
Wariancja, ogromne gratulacje!!!
Ja tez mam wrażenie ze z książkowych cykli nie ma ciąży 😂 Musi się coś dziać, coś porypać i wtedy ciach 😂
Podpis: Martyna, 3 owulacje w jednym cyklu i ciąża 😂wariancja, Olenkaqx lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Adaa wrote:2/3 dawki podane 17.06 w dniu transferu 5 dniowej blastki 5aa. Następna 1/3 dawki podana 21.06
Skoro dwa dni temu było podane to myśle ze jak najbardziej jest możliwe ze to ovitrelle, ale możliwe tez ze nie 🤷🏼♀️ czy mi się wydaje ze po transferze nie robi się tak szybko bety a ty jesteś niecierpliwa ?😊😊25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Otter wrote:wariancja gratuluję ❤️
Co raz bardziej sprawdza się teoria im dziwniejszy cykl tym większa szansa na ciążę 😁 kto następny??
Ja poproszę 😂 w tym miesiącu idealnie wpisuję się w ramy popierniczonych cykli 🤣
Wariancja gratulacje 😍Manioka, wariancja lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Wariancja gratulacje!! ❤️❤️🥰
Mój cykl w którym zaszłam w ciążę też był dziwny, ale to mało ważne 😅
Dziewczyny mój nienarodzony syn chyba będzie lubił alkohol 😅 Mam taką ochotę na zimniutkie piwo, że to się w głowie nie mieści 😅😂😂😂
No ale nie dla 🐕 kiełbasa 😁😁
Ja ogólnie nienawidze alkoholu jak i słodyczy 😁 ale w tej ciąży to jest jakaś masakra 😂wariancja, Limonka26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Domistr wrote:Szczęście w nieszczęściu,ze to akurat taki parametr który da sie poprawić, i całe szczęście, że cała reszta jest w normie 🙏 mój mąż akurat robił to w domu i dowozil do laboratorium😃 może ten czas tez ma jakiś wpływ ale zrobił to dość szybko i zmieścił się w tych ramach czasowych, ale nigdy nie wiadomo...
A czym Wam się udało tak pięknie poprawić ilość?
Też opierałam się na przepisie Szony, ale modyfikowałam pod kątem tego, że mąż dodatkowo brał Profertil/Fertilman plus. Wywalilam dodatkowy selen i cynk, który i tak już był w tych gotowych suplach, bo wcześniej brał tego dużo i wyniki wyszły kiepskie. Generalnie brał dodatkowo L-karnityne, L-argininę, koenzym q10, glutathion, witaminę E, D, i od czasu do czasu B i C. Ostatnio dorzuciłam też omega 3. + czarnuszka, orzechy, więcej ryb i trochę więcej ruchuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 11:31
Domistr lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Manioka wrote:Wariancja gratulacje!! ❤️❤️🥰
Mój cykl w którym zaszłam w ciążę też był dziwny, ale to mało ważne 😅
Dziewczyny mój nienarodzony syn chyba będzie lubił alkohol 😅 Mam taką ochotę na zimniutkie piwo, że to się w głowie nie mieści 😅😂😂😂
No ale nie dla 🐕 kiełbasa 😁😁
Ja ogólnie nienawidze alkoholu jak i słodyczy 😁 ale w tej ciąży to jest jakaś masakra 😂
Pjona.
Zawsze mi piwo śmierdziało niemiłosiernie, a teraz... ten zapach... No ile ja bym oddała za butelkę zimnego piwa 😂😂Manioka lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Pjona.
Zawsze mi piwo śmierdziało niemiłosiernie, a teraz... ten zapach... No ile ja bym oddała za butelkę zimnego piwa 😂😂
Ehhh.. 😅 Ciotka mojego męża jak była w ciąży z synem to w nocy się budziła i wysyłała męża do sklepu jak wódki nie było w domu, bo musiała się kieliszka napić 😁 musiała i koniec😂(alkoholiczką nie jest i piję tylko jak okazja) 😁 -
Manioka wrote:Ehhh.. 😅 Ciotka mojego męża jak była w ciąży z synem to w nocy się budziła i wysyłała męża do sklepu jak wódki nie było w domu, bo musiała się kieliszka napić 😁 musiała i koniec😂(alkoholiczką nie jest i piję tylko jak okazja) 😁
Hahha, kiedyś to były czasy, kobiety wóde Piły w ciąży 🤯😂
Nie No ja sobie o piwie tylko będę marzyć przez 9 msc 🤰🏼25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia