Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:Ja popieram, też podziwiam każdą z kolei i Anka naprawdę masz dużo siły. Tak samo Otter, bije od Ciebie taka motywacja... Ja wczoraj miałam mega załamanie wieczorem, bo czuję że znów się nie udało i przepłakałam pół wieczoru ale myślę sobie o was dziewczyny, że biegacie na te badania różne i mam nadzieję, że też znajdę na to siłę 💪
Monika a co tam u Was? 😉szczęście jest duże i idzie małymi kroczkami ☺
Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie i ręce opadają, ja też przechodze właśnie załamke chyba z bezsilności i ciągłych kłód pod nogami 😒 okazuje się, że to okres wiec dostałam tabletki antykoncepcyjne na 21 dni na regulacje lekarz stwierdził, że to i tak w niczym nam nie przeszkodzi bo mąż musi skończyć 3 miesięczna kuracje... od razu zakłada, że nawet nie mamy szans na ciaze z taką ilością ehhh...13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Domistr nie do końca rozumiem czemu dał Ci te tabletki antykoncepcyjne, może po prostu nie było owulacji i okres przyszedł wcześniej? Albo była ta owu ale bardzo wcześnie wtedy kiedy ten pęcherzyk był na monitoringu widoczny? Albo jednak stymulacja trochę rozregulowała? 🤔 Ale on jest lekarzem więc zna się na tym. Mogę Cię tylko wirtualnie przytulić, starania są do dupy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 19:32
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Otter oby nie było potrzeby invitro, a w 2022 będziesz już na końcówxe ciąży
Każda staraczka to mega siłaczka. Wzloty i upadki są wpisane w staraczkowe życiedziewczyny, kiedyś wreszcie każda z nas będzie trzymać w ramionach swoje upragnione maleństwo
-
nick nieaktualnyDomistr wrote:Ja już po wizycie i ręce opadają, ja też przechodze właśnie załamke chyba z bezsilności i ciągłych kłód pod nogami 😒 okazuje się, że to okres wiec dostałam tabletki antykoncepcyjne na 21 dni na regulacje lekarz stwierdził, że to i tak w niczym nam nie przeszkodzi bo mąż musi skończyć 3 miesięczna kuracje... od razu zakłada, że nawet nie mamy szans na ciaze z taką ilością ehhh...
-
Czekam na ten moment kiedy już wszystkim się uda i wątek będzie typowo ciążowy 😉
Nunakala, Olenkaqx, Monika7 lubią tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Dobrze, że dal mi je tylko na ten cykl a nie na kilka miesięcy.... może taki reset dobrze nam zrobi 😉 mąż podkoksuje plemniczki hehe
Mi się wydaje, że to po ovitrelle ktory miałam w poprzednim cyklu... w lutym jak miał ovitrelle na naturalnym cyklu to później kolejny cykl tez trwał 19 dni i teraz też dokładnie 19dc dostałam okres... dziwne to, chyba zastrzyki na pekniecie nie są dla mnie 🤔13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Może ma plan wydłużyć cykl po prostu. Głowa Ci trochę odpocznie a potem już na lepszych plemnikach wracacie do gry 😁⏸️🤰
Domistr lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Domistr wrote:Ja już po wizycie i ręce opadają, ja też przechodze właśnie załamke chyba z bezsilności i ciągłych kłód pod nogami 😒 okazuje się, że to okres wiec dostałam tabletki antykoncepcyjne na 21 dni na regulacje lekarz stwierdził, że to i tak w niczym nam nie przeszkodzi bo mąż musi skończyć 3 miesięczna kuracje... od razu zakłada, że nawet nie mamy szans na ciaze z taką ilością ehhh...
Chyba każdy dobry lekarz wie ze antykoncepcja nic nie leczy i nie reguluje. Trzeba szukać przyczyny tych krótkich cykli, a nie blokować starania 😣😣anka, futuremama lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Domistr, kurczę ale się porobiło. Ale w sumie te 21dni to jeszcze nie tragedia, tak jak piszesz
Chociaż w sumie skoro to okres to czemu te tabletki 🤔 Na wydłużenie cyklu?
Może cykl był bezowulacyjny i dlatego taki krótki?44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Nie wiem co się stało w tym cyklu, był pecherzyk dominujący w 12 dc 19mm a tydzień pozniej dostałam okres I jest dość obfity wiec trudno powiedzieć, czy do owulacji doszło czy nie i myślę, że to wina clo I ovitrelle... antykoncepcyjne dostałam po to, żeby kolejny cykl miał odpowiednią długość a nie zaś 19 czy mniej... potem 2 cykle naturalne mam odczekać i przyjść się pokazać13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Otter wrote:Chciałam napisać mały update co u mnie ale ciągle coś 🙂
Udało się zbić insulinę- luty 10.8-> lipiec 6,6 💪💪 co wraz z glukozą dało mi spadek HOMA z 2.16 na 1.37 😁 krzywych nie zrobiłam, bo się przestraszyłam, że może znów jest beznadziejnie i sprawdziłam tylko cukry na czczo, bo tutaj był problem. We wrześniu zrobię krzywe 🙂
Ale tak to już jest w życiu, że jak z jednym problemem się uporasz to pojawia się drugi. W sobotę zbadałam homocysteine i mam 11.1 😓 nie ma co liczyć na ciążę z takim wynikiem wiec juz suple zakupione 💪 jutro przyjdzie zestaw testów DNA by sprawdzić mutacje i lecę na kolejne badania (ferrytyna, żelazo, Wit b i d oraz ANA). Trzeba raz na zawsze rozprawić się z tą bezpłodnością 😁
Mąż w poniedziałek ma rozszerzone badania nasienia.
Jak się nie uda naturalnie to nie podchodzimy do IUI tylko od razu do in vitro w 2022
A jak u Was?? 😁
Otter, bo przyznam, że z tego smutku wynikowego i pierwszego dnia 🙈 trochę popilam i się gubię.
W jaki sposób HCY blokuje ciążę?👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Otter wrote:Chciałam napisać mały update co u mnie ale ciągle coś 🙂
Udało się zbić insulinę- luty 10.8-> lipiec 6,6 💪💪 co wraz z glukozą dało mi spadek HOMA z 2.16 na 1.37 😁 krzywych nie zrobiłam, bo się przestraszyłam, że może znów jest beznadziejnie i sprawdziłam tylko cukry na czczo, bo tutaj był problem. We wrześniu zrobię krzywe 🙂
Ale tak to już jest w życiu, że jak z jednym problemem się uporasz to pojawia się drugi. W sobotę zbadałam homocysteine i mam 11.1 😓 nie ma co liczyć na ciążę z takim wynikiem wiec juz suple zakupione 💪 jutro przyjdzie zestaw testów DNA by sprawdzić mutacje i lecę na kolejne badania (ferrytyna, żelazo, Wit b i d oraz ANA). Trzeba raz na zawsze rozprawić się z tą bezpłodnością 😁
Mąż w poniedziałek ma rozszerzone badania nasienia.
Jak się nie uda naturalnie to nie podchodzimy do IUI tylko od razu do in vitro w 2022
A jak u Was?? 😁Otter lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Domistr w styczniu miałam cykl który trwał 21 dni.W 21 jestem zwykle po owulacji dopiero.Gin stwierdził,że po trzydziestce może wylecieć cykl i nic nie przepisał.Ważne by było to max. dwa razy do roku.Później już było normalnie.Ty jesteś na lekach i może jest inaczej.Też miałam żywą czystą krew i dziwiło mnie bo wyglądała jak ze zwykłego skaleczenia.
-
Ja mam zagwozdkę.Zwykle cykle mam długie,około 40dni czasem mniej czasem więcej.Owulacja jak jest w 21 dniu cyklu to jest super.Na początku cyklu piłam olej z wiesiołka,oprócz tego biorę metafolin,mama dha premium plus i magnez(wszystko poza olejem z polecenia gina bo karmie synka).Byliśmy nad morzem ponad dwa tygodnie i wróciliśmy w niedziele.Jestem pewna,że owulacja była koło 14 ,15 dnia cyklu.Teraz jest 25.Szykuje się krótki cykl.Szyjka taka jak przed okresem.Boli mnie brzuch,ale tak mnie bolał przed porodami potem już nie.Trochę dziwny ten cykl.Na ciążę się nie nastawiam choć serduszkowania były,ale takie bez wyliczeń i bez badania szyjki.Pełen spontan.
Odstawiam też synka i myślę,że zejdzie jeszcze z tydzień.To też może wpływać na zmiany hormonalne.
Co o tym myślicie?Czy zmiana klimatu może wpłynąć na skrócenie cyklu?
Jak to było z płynem Lugola?Pamiętam,że się spawdzało czy jest niedobór smarując i jak przez noc plama niknęła to był niedobór i się piło.Ile kropli?Czy się rozcieńczało?Mogę się mylić,ale to chyba patent Blanki był.Zależy mi na skróceniu i wyregulowaniu cyklów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 00:22
-
Otter wrote:Wysoki poziom homocysteiny zwiększa ryzyko problemów z implantacją zarodka, poronienia i wewnątrzmacicznego obumarcia płodu. Może wiązać się też z upośledzaniem funkcji łożyska oraz jego zawałem i odklejeniem. Do możliwych komplikacji należą też zahamowanie lub opóźnienie wzrostu i rozwoju płodu, a także – uszkodzenie cewy nerwowej dziecka i związane z tym powikłania (np. bezmózgowie, rozszczep kręgosłupa), podwyższa również ryzyko ciąży ektopowej (pozamacicznej) - to wpis z internetu i na wielu stronach się to powiela.
Także, zbijamy Kochana homocysteine i będzie dobrze ❤️
Wczoraj sobie wieczorem jeszcze tak myślałam o tej homocysteinie i my tu tak panikujemy, badamy, sprawdzamy, obniżamy, a większość kobiet, która zachodzi w ciąże w naszym otoczeniu pewnie nawet nie wie, co to jest homocysteina i że możnaby ją zbadać 🙈 Nie wspominając już o wpadkach czy kobietach rodzące dziecko za dzieckiem. W życiu tego pewnie nie badały, a rodzą zdrowe dzieci 🤷🏼♀️ A wątpię czy takie otoczenie prowadzi zdrowy tryb życia i bierze choćby kwas foliowy 😅
Ale to takie tam tylko przemyślenia 😁
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Limonka26 wrote:Wczoraj sobie wieczorem jeszcze tak myślałam o tej homocysteinie i my tu tak panikujemy, badamy, sprawdzamy, obniżamy, a większość kobiet, która zachodzi w ciąże w naszym otoczeniu pewnie nawet nie wie, co to jest homocysteina i że możnaby ją zbadać 🙈 Nie wspominając już o wpadkach czy kobietach rodzące dziecko za dzieckiem. W życiu tego pewnie nie badały, a rodzą zdrowe dzieci 🤷🏼♀️ A wątpię czy takie otoczenie prowadzi zdrowy tryb życia i bierze choćby kwas foliowy 😅
Ale to takie tam tylko przemyślenia 😁
Ja się zgadzam, moja endokrynolog mówi ze wyolbrzymia się tą homocysteine i że to nie bardzo wpływa na płodność, kobiety zachodzą z bardzo wysoką homocysteiną. Z drugiej strony to miało byc następne co sama sprawdzę gdybym nie zaszła. Jestem prawie pewna ze mam wysoko, bo ja nie brałam folianów tylko kwas 🤷🏼♀️
Dopóki jest co sprawdzać to my staraczki będziemy wydawać kupę kasy, bo każde badanie to szansa ze cos wyjdzie, coś się poprawi i się uda. Takie już jesteśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 08:48
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia