X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika już lepiej, dziękuję :) zawsze kilka dni przed okresem mam załamanie a potem jest już lepiej. Humor dalej pms'owy ale działam dalej 💪 dziś testowałam 11dpo ale niestety biało więc czekam na 🐒 i robię po niej krzywą cukrową 😉 po histero od razu ivf czy jeszcze będziecie próbować naturalnie?

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, czy ja dobrze pamiętam, że mieszkasz na Malcie? Zastanawiam się nad urlopem 2tygodnie na Malcie :) nie zanudzimy się? Lubimy plażować, ale bez przesady, lubimy zwiedzać, na pewno nie interesuje nas leżenie plackiem 2 tygodnie :) jaki rejon polecasz? 🤔

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Martyna, czy ja dobrze pamiętam, że mieszkasz na Malcie? Zastanawiam się nad urlopem 2tygodnie na Malcie :) nie zanudzimy się? Lubimy plażować, ale bez przesady, lubimy zwiedzać, na pewno nie interesuje nas leżenie plackiem 2 tygodnie :) jaki rejon polecasz? 🤔

Nie kochana, to nie ja.
    To chyba NataliaGie mieszka na Malcie, ale dawno jej tu nie było…

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo własnie. Natalia, dzięki!

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka, szkoda, że biało na teście ☹️
    Mój mąż pójdzie jeszcze na konsultacje do immunologa, ale póki co szans nie ma na naturalną ciążę patrząc na wyniki. Już to chyba całkiem nieźle przepracowałam w swojej głowie. Takiego luzu nie miałam od ponad roku 😂

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia! Dobry luz, nie jest zły :) ilu parom udawało się jak odpuścily czekając na invitro albo na adopcję :) cuda się zdarzają :)

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby się zdarzył taki cud, to bym była najszczęśliwsza 😀

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 Wpadam do Was na chwilę 😊 Miałam sobie zrobić przerwę od obserwacji objawów i pisania na forum na jeden cykl, ale ten cykl trwa, trwa i nie chce się skończyć 🙈 Dzisiaj 37 dc i końca nie widać - prawdopodobnie owu była dopiero w 28 dc albo wcale🤷🏼‍♀️ Czuję powoli grozę, bo za dwa tygodnie jedziemy nad morze, pewnie tak to się skończy, że będę miała okres akurat na urlop 🤦🏼‍♀️

A co tam u Was? Starałam się czytać w miarę na bieżąco, ale wiecie jak to jest, jak się nie uczestniczy aktywnie w wątku, coś mogło mi umknąć 😅 Martyna, jak się czujesz? Widziałam, że faktycznie jest chłopiec 😄 Czyli bratowa się nie myliła 😂 Oliwka, a co u Ciebie? Podejrzalam sobie Twój wykres, wygląda całkiem nieźle, może jeszcze się pojawią dwie kreski?🤔 Trzymam kciuki 🤞🏻

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    Jakby się zdarzył taki cud, to bym była najszczęśliwsza 😀

Przy luzie tak bywa.Jak starałam się o drugie dziecko to schizowałam.Stymulacja,wykresy,usg instruktor naprotechnologii.Było tak,że trafił nam się nieproszony gość,który zasiedział się dwa tygodnie.Gość,który sam się wprosił .Chodziłam zła i podłamana coraz bardziej z każdym dniem.Nie wypadało zapytać kiedy się wyniesie.Starania zeszły na dalszy plan.Leki na stymulację zamiast w piątym wzięłam w ósmym dniu cyklu.Starszy syn miał zapalenie płuc,zaraziłam się i kaszlałam jak traktor.Poszłam do lekarza i dostałam antybiotyk i czekałam dwa dni do testowania by go wziąć.Test ku mojemu zdziwieniu wyszedł pozytywny😆 i śpi w łóżeczku.

Monika7 lubi tę wiadomość

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Hej dziewczyny 😊 Wpadam do Was na chwilę 😊 Miałam sobie zrobić przerwę od obserwacji objawów i pisania na forum na jeden cykl, ale ten cykl trwa, trwa i nie chce się skończyć 🙈 Dzisiaj 37 dc i końca nie widać - prawdopodobnie owu była dopiero w 28 dc albo wcale🤷🏼‍♀️ Czuję powoli grozę, bo za dwa tygodnie jedziemy nad morze, pewnie tak to się skończy, że będę miała okres akurat na urlop 🤦🏼‍♀️

A co tam u Was? Starałam się czytać w miarę na bieżąco, ale wiecie jak to jest, jak się nie uczestniczy aktywnie w wątku, coś mogło mi umknąć 😅 Martyna, jak się czujesz? Widziałam, że faktycznie jest chłopiec 😄 Czyli bratowa się nie myliła 😂 Oliwka, a co u Ciebie? Podejrzalam sobie Twój wykres, wygląda całkiem nieźle, może jeszcze się pojawią dwie kreski?🤔 Trzymam kciuki 🤞🏻

Hej! Domyślam się, że pewnie zrobiłaś już test? 😉 Niestety, u mnie 13dpo i nie pojawiła się kreska więc już odstawiłam luteinę i czekam na następny cykl. Plus u mnie w tym miesiącu taki, że nie ma plamienia więc ta lutka zadziałała 😉 ja mam zwykle dopiero spadek dzień przed albo w dniu okresu więc dlatego wykres ładny... Jaki macie plan? Planujesz jakieś badania czy na razie luz i odpoczynek od intensywnych starań? :)

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Hej! Domyślam się, że pewnie zrobiłaś już test? 😉 Niestety, u mnie 13dpo i nie pojawiła się kreska więc już odstawiłam luteinę i czekam na następny cykl. Plus u mnie w tym miesiącu taki, że nie ma plamienia więc ta lutka zadziałała 😉 ja mam zwykle dopiero spadek dzień przed albo w dniu okresu więc dlatego wykres ładny... Jaki macie plan? Planujesz jakieś badania czy na razie luz i odpoczynek od intensywnych starań? :)

O, to dobrze, że nie ma plamienia 😊

Taaak, robiłam test nawet dzisiaj - negatywny. Po powrocie z urlopu wybieram się do endokrynologa, zapewne zacznę brać metforminę i dostinex... Już kiedyś miałam brać, ale wtedy musieliśmy trochę odsunąć w czasie starania i koniec końców się nie zdecydowałam na leki. Jak to nie zadziała, to w zimie będę musiała zrobić drożność i sprawdzić co z tym moim lewym jajowodem. Powoli zaczynam tracić nadzieję. Nawet głupiego cienia nigdy nie zobaczyłam. Myśl o tym, że problem tkwi gdzieś we mnie jest mega przytłaczająca 😢

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    O, to dobrze, że nie ma plamienia 😊

Taaak, robiłam test nawet dzisiaj - negatywny. Po powrocie z urlopu wybieram się do endokrynologa, zapewne zacznę brać metforminę i dostinex... Już kiedyś miałam brać, ale wtedy musieliśmy trochę odsunąć w czasie starania i koniec końców się nie zdecydowałam na leki. Jak to nie zadziała, to w zimie będę musiała zrobić drożność i sprawdzić co z tym moim lewym jajowodem. Powoli zaczynam tracić nadzieję. Nawet głupiego cienia nigdy nie zobaczyłam. Myśl o tym, że problem tkwi gdzieś we mnie jest mega przytłaczająca 😢

Mnie też przytłaczają starania i też jesienią planuję głębsza diagnostykę. Ja niby miałam w lutym betę 70, potem biochem 2 miesiące później ale boje się, że problem tkwi w jakiejś immunologii albo genetyce a to ciężka sprawa... Ale starania to wasz wspólny problem i mimo pewnych nieprawidłowości, które np leżą po Twojej stronie to nie wiadomo tak naprawdę z jakiego powodu się nie udaje, często ciężko to ustalić ale trzeba drążyć i badać... taki ciężki los staraczkowy. Pocieszające jest to, że czytam różne historie tu z przed jakiegoś czasu a pod spodem jak przewijam widzę, że są ustawione suwaczki albo np dzieci mają już 2 lata więc nie poddajemy się 😘

Gdzie planujecie urlop? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 22:44

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Mnie też przytłaczają starania i też jesienią planuję głębsza diagnostykę. Ja niby miałam w lutym betę 70, potem biochem 2 miesiące później ale boje się, że problem tkwi w jakiejś immunologii albo genetyce a to ciężka sprawa... Ale starania to wasz wspólny problem i mimo pewnych nieprawidłowości, które np leżą po Twojej stronie to nie wiadomo tak naprawdę z jakiego powodu się nie udaje, często ciężko to ustalić ale trzeba drążyć i badać... taki ciężki los staraczkowy. Pocieszające jest to, że czytam różne historie tu z przed jakiegoś czasu a pod spodem jak przewijam widzę, że są ustawione suwaczki albo np dzieci mają już 2 lata więc nie poddajemy się 😘

Gdzie planujecie urlop? 😉

No właśnie ta immunologia i genetyka są najbardziej przerażającą opcją, to jest studnia bez dna 😔 Mam nadzieję, że ani Was, ani nas to jednak nie dotyczy... Biochemy to nic fajnego, to musi być bardzo trudne przeżycie, ale przynajmniej wiadomo, że zaskakuje, że komórki się łączą i że jest jakaś próba zagnieżdżenia.

Mnie równiez pocieszają takie historie zakończone happy endem, ale mimo że nabrałam już trochę dystansu do starań, to nadal jestem niecierpliwa i denerwuje mnie to, że nie wiem ile jeszcze będę czekać. Gdyby chociaż była jakaś gwarancja, że w ogóle się uda... 🙃

A jedziemy nad polskie morze 😊

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    No właśnie ta immunologia i genetyka są najbardziej przerażającą opcją, to jest studnia bez dna 😔 Mam nadzieję, że ani Was, ani nas to jednak nie dotyczy... Biochemy to nic fajnego, to musi być bardzo trudne przeżycie, ale przynajmniej wiadomo, że zaskakuje, że komórki się łączą i że jest jakaś próba zagnieżdżenia.

Mnie równiez pocieszają takie historie zakończone happy endem, ale mimo że nabrałam już trochę dystansu do starań, to nadal jestem niecierpliwa i denerwuje mnie to, że nie wiem ile jeszcze będę czekać. Gdyby chociaż była jakaś gwarancja, że w ogóle się uda... 🙃

A jedziemy nad polskie morze 😊

Właśnie to jest chyba w tych staraniach najgorsze, że nie ma tej gwarancji i totalnie nie wiemy kiedy i czy w ogóle. Odpoczywaj, miłego urlopu! 🌅

Sparky lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda, fajna historia 🙂 A ostatnie zdanie rozczulające 🥺

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 11:59

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Hej, ja właśnie od dzisiaj zaczynam stymulacje. Za tydzień w piątek podgląd. Trochę się tym stresuje, trochę boje bo nie wiem czy to podziała wgl na mnie.
    Trzymam kciuki😉

abrakadabra lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra trzymam mocno kciuki!! ☺️

Ja na jakiś czas stąd zniknęłam, chciałam się na cieszyć mężem, który wczoraj wrócił do Danii.. 😞
    Miałam z nim jechać, ale niestety blizna po cc cienka i trochę odczuwam bóle brzucha 😑
    Mam takiego doła, że to się w głowie nie mieści😢 wizyta u ginekologa dopiero 4 sierpnia, więc żyje tylko wizytą i przyjazdem męża... ❤️
    A no i jeszcze 19 sierpnia jadę na echo serca dzieciątka🙂 oby było wszystko w porządku ✊

abrakadabra lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra, trzymam mocno kciuki! Oby pomogło 🙂

Manioka, a kiedy Twój mąż przyjeżdża?
    Już jesteś za połową ciąży 🤭 Super! Te 3 tygodnie do wizyty u ginekologa przelecą Ci raz dwa. Ja też czekam na tę datę, bo mam wtedy wizytę kwalifikującą do histeroskopii 😅
    Głowa do góry! Jeszcze trochę i będziecie całą czwórką razem 🙂

Manioka, abrakadabra lubią tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    Abrakadabra, trzymam mocno kciuki! Oby pomogło 🙂

Manioka, a kiedy Twój mąż przyjeżdża?
    Już jesteś za połową ciąży 🤭 Super! Te 3 tygodnie do wizyty u ginekologa przelecą Ci raz dwa. Ja też czekam na tę datę, bo mam wtedy wizytę kwalifikującą do histeroskopii 😅
    Głowa do góry! Jeszcze trochę i będziecie całą czwórką razem 🙂

Dopiero 14 sierpnia 😐
    Pierwsze dni bez niego będą takie do bani dopóki znów się nie "przyzwyczaję" że jestem sama 😐
    Boziu jak to leci!! Nie dociera do mnie to w ogóle 😅
    Liczę tylko na to, że ta moja blizna wytrzyma jak najdłużej 😅

f2w39jcg9uvyycdv.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ