X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika już lepiej, dziękuję :) zawsze kilka dni przed okresem mam załamanie a potem jest już lepiej. Humor dalej pms'owy ale działam dalej 💪 dziś testowałam 11dpo ale niestety biało więc czekam na 🐒 i robię po niej krzywą cukrową 😉 po histero od razu ivf czy jeszcze będziecie próbować naturalnie?

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, czy ja dobrze pamiętam, że mieszkasz na Malcie? Zastanawiam się nad urlopem 2tygodnie na Malcie :) nie zanudzimy się? Lubimy plażować, ale bez przesady, lubimy zwiedzać, na pewno nie interesuje nas leżenie plackiem 2 tygodnie :) jaki rejon polecasz? 🤔

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Martyna, czy ja dobrze pamiętam, że mieszkasz na Malcie? Zastanawiam się nad urlopem 2tygodnie na Malcie :) nie zanudzimy się? Lubimy plażować, ale bez przesady, lubimy zwiedzać, na pewno nie interesuje nas leżenie plackiem 2 tygodnie :) jaki rejon polecasz? 🤔

Nie kochana, to nie ja.
    To chyba NataliaGie mieszka na Malcie, ale dawno jej tu nie było…

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo własnie. Natalia, dzięki!

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka, szkoda, że biało na teście ☹️
    Mój mąż pójdzie jeszcze na konsultacje do immunologa, ale póki co szans nie ma na naturalną ciążę patrząc na wyniki. Już to chyba całkiem nieźle przepracowałam w swojej głowie. Takiego luzu nie miałam od ponad roku 😂

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia! Dobry luz, nie jest zły :) ilu parom udawało się jak odpuścily czekając na invitro albo na adopcję :) cuda się zdarzają :)

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby się zdarzył taki cud, to bym była najszczęśliwsza 😀

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 Wpadam do Was na chwilę 😊 Miałam sobie zrobić przerwę od obserwacji objawów i pisania na forum na jeden cykl, ale ten cykl trwa, trwa i nie chce się skończyć 🙈 Dzisiaj 37 dc i końca nie widać - prawdopodobnie owu była dopiero w 28 dc albo wcale🤷🏼‍♀️ Czuję powoli grozę, bo za dwa tygodnie jedziemy nad morze, pewnie tak to się skończy, że będę miała okres akurat na urlop 🤦🏼‍♀️

A co tam u Was? Starałam się czytać w miarę na bieżąco, ale wiecie jak to jest, jak się nie uczestniczy aktywnie w wątku, coś mogło mi umknąć 😅 Martyna, jak się czujesz? Widziałam, że faktycznie jest chłopiec 😄 Czyli bratowa się nie myliła 😂 Oliwka, a co u Ciebie? Podejrzalam sobie Twój wykres, wygląda całkiem nieźle, może jeszcze się pojawią dwie kreski?🤔 Trzymam kciuki 🤞🏻

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    Jakby się zdarzył taki cud, to bym była najszczęśliwsza 😀

Przy luzie tak bywa.Jak starałam się o drugie dziecko to schizowałam.Stymulacja,wykresy,usg instruktor naprotechnologii.Było tak,że trafił nam się nieproszony gość,który zasiedział się dwa tygodnie.Gość,który sam się wprosił .Chodziłam zła i podłamana coraz bardziej z każdym dniem.Nie wypadało zapytać kiedy się wyniesie.Starania zeszły na dalszy plan.Leki na stymulację zamiast w piątym wzięłam w ósmym dniu cyklu.Starszy syn miał zapalenie płuc,zaraziłam się i kaszlałam jak traktor.Poszłam do lekarza i dostałam antybiotyk i czekałam dwa dni do testowania by go wziąć.Test ku mojemu zdziwieniu wyszedł pozytywny😆 i śpi w łóżeczku.

Monika7 lubi tę wiadomość

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Hej dziewczyny 😊 Wpadam do Was na chwilę 😊 Miałam sobie zrobić przerwę od obserwacji objawów i pisania na forum na jeden cykl, ale ten cykl trwa, trwa i nie chce się skończyć 🙈 Dzisiaj 37 dc i końca nie widać - prawdopodobnie owu była dopiero w 28 dc albo wcale🤷🏼‍♀️ Czuję powoli grozę, bo za dwa tygodnie jedziemy nad morze, pewnie tak to się skończy, że będę miała okres akurat na urlop 🤦🏼‍♀️

A co tam u Was? Starałam się czytać w miarę na bieżąco, ale wiecie jak to jest, jak się nie uczestniczy aktywnie w wątku, coś mogło mi umknąć 😅 Martyna, jak się czujesz? Widziałam, że faktycznie jest chłopiec 😄 Czyli bratowa się nie myliła 😂 Oliwka, a co u Ciebie? Podejrzalam sobie Twój wykres, wygląda całkiem nieźle, może jeszcze się pojawią dwie kreski?🤔 Trzymam kciuki 🤞🏻

Hej! Domyślam się, że pewnie zrobiłaś już test? 😉 Niestety, u mnie 13dpo i nie pojawiła się kreska więc już odstawiłam luteinę i czekam na następny cykl. Plus u mnie w tym miesiącu taki, że nie ma plamienia więc ta lutka zadziałała 😉 ja mam zwykle dopiero spadek dzień przed albo w dniu okresu więc dlatego wykres ładny... Jaki macie plan? Planujesz jakieś badania czy na razie luz i odpoczynek od intensywnych starań? :)

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Hej! Domyślam się, że pewnie zrobiłaś już test? 😉 Niestety, u mnie 13dpo i nie pojawiła się kreska więc już odstawiłam luteinę i czekam na następny cykl. Plus u mnie w tym miesiącu taki, że nie ma plamienia więc ta lutka zadziałała 😉 ja mam zwykle dopiero spadek dzień przed albo w dniu okresu więc dlatego wykres ładny... Jaki macie plan? Planujesz jakieś badania czy na razie luz i odpoczynek od intensywnych starań? :)

O, to dobrze, że nie ma plamienia 😊

Taaak, robiłam test nawet dzisiaj - negatywny. Po powrocie z urlopu wybieram się do endokrynologa, zapewne zacznę brać metforminę i dostinex... Już kiedyś miałam brać, ale wtedy musieliśmy trochę odsunąć w czasie starania i koniec końców się nie zdecydowałam na leki. Jak to nie zadziała, to w zimie będę musiała zrobić drożność i sprawdzić co z tym moim lewym jajowodem. Powoli zaczynam tracić nadzieję. Nawet głupiego cienia nigdy nie zobaczyłam. Myśl o tym, że problem tkwi gdzieś we mnie jest mega przytłaczająca 😢

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    O, to dobrze, że nie ma plamienia 😊

Taaak, robiłam test nawet dzisiaj - negatywny. Po powrocie z urlopu wybieram się do endokrynologa, zapewne zacznę brać metforminę i dostinex... Już kiedyś miałam brać, ale wtedy musieliśmy trochę odsunąć w czasie starania i koniec końców się nie zdecydowałam na leki. Jak to nie zadziała, to w zimie będę musiała zrobić drożność i sprawdzić co z tym moim lewym jajowodem. Powoli zaczynam tracić nadzieję. Nawet głupiego cienia nigdy nie zobaczyłam. Myśl o tym, że problem tkwi gdzieś we mnie jest mega przytłaczająca 😢

Mnie też przytłaczają starania i też jesienią planuję głębsza diagnostykę. Ja niby miałam w lutym betę 70, potem biochem 2 miesiące później ale boje się, że problem tkwi w jakiejś immunologii albo genetyce a to ciężka sprawa... Ale starania to wasz wspólny problem i mimo pewnych nieprawidłowości, które np leżą po Twojej stronie to nie wiadomo tak naprawdę z jakiego powodu się nie udaje, często ciężko to ustalić ale trzeba drążyć i badać... taki ciężki los staraczkowy. Pocieszające jest to, że czytam różne historie tu z przed jakiegoś czasu a pod spodem jak przewijam widzę, że są ustawione suwaczki albo np dzieci mają już 2 lata więc nie poddajemy się 😘

Gdzie planujecie urlop? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 22:44

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Mnie też przytłaczają starania i też jesienią planuję głębsza diagnostykę. Ja niby miałam w lutym betę 70, potem biochem 2 miesiące później ale boje się, że problem tkwi w jakiejś immunologii albo genetyce a to ciężka sprawa... Ale starania to wasz wspólny problem i mimo pewnych nieprawidłowości, które np leżą po Twojej stronie to nie wiadomo tak naprawdę z jakiego powodu się nie udaje, często ciężko to ustalić ale trzeba drążyć i badać... taki ciężki los staraczkowy. Pocieszające jest to, że czytam różne historie tu z przed jakiegoś czasu a pod spodem jak przewijam widzę, że są ustawione suwaczki albo np dzieci mają już 2 lata więc nie poddajemy się 😘

Gdzie planujecie urlop? 😉

No właśnie ta immunologia i genetyka są najbardziej przerażającą opcją, to jest studnia bez dna 😔 Mam nadzieję, że ani Was, ani nas to jednak nie dotyczy... Biochemy to nic fajnego, to musi być bardzo trudne przeżycie, ale przynajmniej wiadomo, że zaskakuje, że komórki się łączą i że jest jakaś próba zagnieżdżenia.

Mnie równiez pocieszają takie historie zakończone happy endem, ale mimo że nabrałam już trochę dystansu do starań, to nadal jestem niecierpliwa i denerwuje mnie to, że nie wiem ile jeszcze będę czekać. Gdyby chociaż była jakaś gwarancja, że w ogóle się uda... 🙃

A jedziemy nad polskie morze 😊

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    No właśnie ta immunologia i genetyka są najbardziej przerażającą opcją, to jest studnia bez dna 😔 Mam nadzieję, że ani Was, ani nas to jednak nie dotyczy... Biochemy to nic fajnego, to musi być bardzo trudne przeżycie, ale przynajmniej wiadomo, że zaskakuje, że komórki się łączą i że jest jakaś próba zagnieżdżenia.

Mnie równiez pocieszają takie historie zakończone happy endem, ale mimo że nabrałam już trochę dystansu do starań, to nadal jestem niecierpliwa i denerwuje mnie to, że nie wiem ile jeszcze będę czekać. Gdyby chociaż była jakaś gwarancja, że w ogóle się uda... 🙃

A jedziemy nad polskie morze 😊

Właśnie to jest chyba w tych staraniach najgorsze, że nie ma tej gwarancji i totalnie nie wiemy kiedy i czy w ogóle. Odpoczywaj, miłego urlopu! 🌅

Sparky lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda, fajna historia 🙂 A ostatnie zdanie rozczulające 🥺

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 11:59

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Hej, ja właśnie od dzisiaj zaczynam stymulacje. Za tydzień w piątek podgląd. Trochę się tym stresuje, trochę boje bo nie wiem czy to podziała wgl na mnie.
    Trzymam kciuki😉

abrakadabra lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra trzymam mocno kciuki!! ☺️

Ja na jakiś czas stąd zniknęłam, chciałam się na cieszyć mężem, który wczoraj wrócił do Danii.. 😞
    Miałam z nim jechać, ale niestety blizna po cc cienka i trochę odczuwam bóle brzucha 😑
    Mam takiego doła, że to się w głowie nie mieści😢 wizyta u ginekologa dopiero 4 sierpnia, więc żyje tylko wizytą i przyjazdem męża... ❤️
    A no i jeszcze 19 sierpnia jadę na echo serca dzieciątka🙂 oby było wszystko w porządku ✊

abrakadabra lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra, trzymam mocno kciuki! Oby pomogło 🙂

Manioka, a kiedy Twój mąż przyjeżdża?
    Już jesteś za połową ciąży 🤭 Super! Te 3 tygodnie do wizyty u ginekologa przelecą Ci raz dwa. Ja też czekam na tę datę, bo mam wtedy wizytę kwalifikującą do histeroskopii 😅
    Głowa do góry! Jeszcze trochę i będziecie całą czwórką razem 🙂

Manioka, abrakadabra lubią tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    Abrakadabra, trzymam mocno kciuki! Oby pomogło 🙂

Manioka, a kiedy Twój mąż przyjeżdża?
    Już jesteś za połową ciąży 🤭 Super! Te 3 tygodnie do wizyty u ginekologa przelecą Ci raz dwa. Ja też czekam na tę datę, bo mam wtedy wizytę kwalifikującą do histeroskopii 😅
    Głowa do góry! Jeszcze trochę i będziecie całą czwórką razem 🙂

Dopiero 14 sierpnia 😐
    Pierwsze dni bez niego będą takie do bani dopóki znów się nie "przyzwyczaję" że jestem sama 😐
    Boziu jak to leci!! Nie dociera do mnie to w ogóle 😅
    Liczę tylko na to, że ta moja blizna wytrzyma jak najdłużej 😅

f2w39jcg9uvyycdv.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ