Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Manioka jeszcze chwila, zobacz sama jak szybko zleciała ta pierwsza połowa
jak ogólnie się czujesz? Brzuszek już mocno widoczny? Maluch daje się we znaki?
Swoją drogą - czy tutejszym ciężarówkom 🤰 też tak szybko Wam czas płynie w ciąży jak mi wasze ciążę? Dopiero co wysikalyscie kreski, a ty już dobrze połowa ciążyciekawe, która z nas przejmie czyj brzuch
Manioka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olenkaqx wrote:Manioka jeszcze chwila, zobacz sama jak szybko zleciała ta pierwsza połowa
Swoją drogą - czy tutejszym ciężarówkom 🤰 też tak szybko Wam czas płynie w ciąży jak mi wasze ciążę? Dopiero co wysikalyscie kreski, a ty już dobrze połowa ciążyciekawe, która z nas przejmie czyj brzuch
Czuję się ogólnie dobrze, choć miewam częste bóle podbrzusza. Wtedy od razu się kładę i jest lepiej ☺️ będę musiała na wizycie wspomnieć o tym lekarce😐
Jeżeli chodzi o mój brzuch to widoczny, bardzo widoczny😅 jestem z tych osób które zaczynały z wagą 49kg przy wzroście 160 (zaokragle i dodam sobie parę centymetrów😂)
"Marcinek" kopie dość porządnie. Najgorzej jak się ułoży po prawej stronie i uciska niesamowicie na jelito 😅
Ogólnie to kupujemy z mężem działkę 🥳 może kiedyś będzie nam dane się wybudować 😅☺️futuremama lubi tę wiadomość
-
To co? Zostaje oficjalnie imię Marcinek? 🤔
Gratuluję zakupu działki! 🎊 Fajnie jest mieć kawałek swojej ziemii i własnej przestrzeni
Manioka, Juliet lubią tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Manioka jeszcze chwila, zobacz sama jak szybko zleciała ta pierwsza połowa
Póki co czekam na urlop męża i wakacje😁 -
abrakadabra wrote:Hej, ja właśnie od dzisiaj zaczynam stymulacje. Za tydzień w piątek podgląd. Trochę się tym stresuje, trochę boje bo nie wiem czy to podziała wgl na mnie.
abrakadabra lubi tę wiadomość
-
Manioka to ja na 14.08 czekam bo wtedy wyjeżdżamy. Na szczęście tydzień wcześniej już mąż ma urlop. Pewnie i tak wyjdzie że będę ogarniała rzeczy z którymi mam problem jak jest dwójka w domu. Póki co mam zaklepanego dentystę z młodym. Ja też jeszcze muszę iść i chyba młodego do ortopedy umówię. Na krzywą trochę późno także pewnie w którąś sobotę pójdę to od razu morfologię ogarnę, zobaczymy czy uda mi się jakoś ją poprawić do tego czasu... choć niektórzy pisali że morfologia może być słaba ale ferrytyna ok i wcale nie trzeba się przejmować.
A we wrześniu koniec żartów i trzeba wyprawkę ogarnąć🤣Manioka lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:To co? Zostaje oficjalnie imię Marcinek? 🤔
Gratuluję zakupu działki! 🎊 Fajnie jest mieć kawałek swojej ziemii i własnej przestrzeni
Myślimy jeszcze nad imieniem, ale coś się mi wydaje ze tak zostanie 😅
A dziękuję bardzo 🥳 też się cieszymy bardzo ❤️ oby Bozia dała zdrowie to i budowa będzie kiedyś zaczęta ❤️☺️Olenkaqx, Juliet lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Manioka to ja na 14.08 czekam bo wtedy wyjeżdżamy. Na szczęście tydzień wcześniej już mąż ma urlop. Pewnie i tak wyjdzie że będę ogarniała rzeczy z którymi mam problem jak jest dwójka w domu. Póki co mam zaklepanego dentystę z młodym. Ja też jeszcze muszę iść i chyba młodego do ortopedy umówię. Na krzywą trochę późno także pewnie w którąś sobotę pójdę to od razu morfologię ogarnę, zobaczymy czy uda mi się jakoś ją poprawić do tego czasu... choć niektórzy pisali że morfologia może być słaba ale ferrytyna ok i wcale nie trzeba się przejmować.
A we wrześniu koniec żartów i trzeba wyprawkę ogarnąć🤣
Boziu.. Ja wcale nie myślę o wyprawce ani o niczym takim😅
Endokrynolog też mi kazał zrobić ferrytyne na następną wizytę 😁 zobaczymy co mi tam powychodzi, bo biorę żelazo 😐
A my w tym roku chyba żadnych wakacji mieć nie bedziemy😅 ale jakoś nie płacze z tego powodu😁 czekam tylko aż mój luby przyjedzie i na wizytę u gina😁☺️ -
abrakadabra wrote:My też w końcu kupiliśmy, po wielu wzlotach i upadkach się udało 😅 Na wiosnę zaczynamy się budować powolutku
Jeśli kupujecie to nie kupujcie nigdy przez biuro😅 Chyba, że załatwicie wszystko za jednym razem 😅
Dowiedzieliśmy się drogą pantoflową o działce 😁 więc wszystko idzie prywatnie☺️
Ale Wam fajnie.. Też mam marzenie się wybudować ❤️☺️
Czekam na męża, bo po jego przyjeździe mamy notariusza🥳☺️ -
No mi mówił o żelazie że póki się na normę jeszcze łapię to wolałby się wstrzymać, zwłaszcza że względu na moje uroki żołądkowo-jelitowe. Kazał bardziej diety pilnować ale sok z buraków to porażka🙈 sezon na strączkowe jest to może bobem nadrobię🤣 dziś fasolka szparagowa choć wiem że ta zwykła ma więcej żelaza. Śmieję się że nic dziwnego że mam fazę ostatnio na czekoladę, organizm wie czego mu trzeba. Gorzej będzie jak glukozę będę sprawdzać🤣
Marchewka i seler na sok kupiona, może uda się przy tym przemycić trochę tego z buraka. A jak nie to będę pomidorowy litrami pić, na moje krążenie potas też się przyda🤣 -
Aaaa no i wczoraj zamówiłam literki na ścianę z imieniem synka (20 cm wysokości i 2cm grubości), do tego 2 chmurki i helikopter za 30zł z przesyłką 😍
W końcu też dojrzałam do kupienia adaptera do pasów. Sporo jeżdżę autem i ciągle się stresowałam, że te pasy mam na brzuszku, cały czas je poprawiałam, a teraz w końcu będę jeździć ze spokojną głową. Bałam się, że ktoś we mnie wjedzie, nie wyhamuje albo coś 🤷🏻♀️ i krzywda gotowa.
Ja jestem chętna do przekazania brzuszka, ale najwcześniej pod koniec września 😅futuremama lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
futuremama wrote:No mi mówił o żelazie że póki się na normę jeszcze łapię to wolałby się wstrzymać, zwłaszcza że względu na moje uroki żołądkowo-jelitowe. Kazał bardziej diety pilnować ale sok z buraków to porażka🙈 sezon na strączkowe jest to może bobem nadrobię🤣 dziś fasolka szparagowa choć wiem że ta zwykła ma więcej żelaza. Śmieję się że nic dziwnego że mam fazę ostatnio na czekoladę, organizm wie czego mu trzeba. Gorzej będzie jak glukozę będę sprawdzać🤣
Marchewka i seler na sok kupiona, może uda się przy tym przemycić trochę tego z buraka. A jak nie to będę pomidorowy litrami pić, na moje krążenie potas też się przyda🤣
😂 Ja zrobiłam sobie sok z buraków, jabłka i marchewki ale raz 😂 potem mi się już nie chciało 😁 żelazo muszę bo hemoglobina poniżej normy, a z moim żołądkiem i jelitami też nie jest wesoło 😂 co do słodyczy to ja przed ciążą ich nienawidziłam, ale teraz je kocham i mogę pożerać tonami😅 ale niestety muszę się pilnować 😅 brałam żelazo Tardyferon ale codziennie miałam wieczorną toaletę, więc lekarz zmienil mi na Feroplex - żelazo w płynie 😁 znośne do wypicia, jedna ampułka na wieczór a co ważne zero bólów brzucha i innych rzeczy😁😅 -
Manioka wrote:😂 Ja zrobiłam sobie sok z buraków, jabłka i marchewki ale raz 😂 potem mi się już nie chciało 😁 żelazo muszę bo hemoglobina poniżej normy, a z moim żołądkiem i jelitami też nie jest wesoło 😂 co do słodyczy to ja przed ciążą ich nienawidziłam, ale teraz je kocham i mogę pożerać tonami😅 ale niestety muszę się pilnować 😅 brałam żelazo Tardyferon ale codziennie miałam wieczorną toaletę, więc lekarz zmienil mi na Feroplex - żelazo w płynie 😁 znośne do wypicia, jedna ampułka na wieczór a co ważne zero bólów brzucha i innych rzeczy😁😅
A co do słodyczy, to powiem Ci, że sie dziwię, ale przed ciążą mogłam z M leżeć i pożerać wszystko co jest w domu... delicje, żelki, czipsy, batoniki 🙈 a teraz jak zjem 2 jeżyki kokosowe to jest dobrze 😂 w sumie cieszę się, bo przy mojej cukrzycy to nie byłoby najlepiej objadać się takimi rzeczami 🙄
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
abrakadabra wrote:To lepiej w sumie dla was
oby wszystko szybko poszło!
Czy ja wiem czy tak fajnie.. 🙈 wszystko tak podrożało, że to jakaś tragedia.. Mieliśmy zaczynać w lipcu ale ze względu ile wszystko kosztuje to się wstrzymaliśmy do wiosny
Co roku niestety ceny będą szybować w górę 😐 taki mamy kraj niestety.. 😐 Szkoda, że pensji nie podnoszą tak jak ceny i podatki😑
Ale to wiesz, zawsze się coś dzieje😁 ja budowę odbieram jako ekscytacja czymś nowym 😁 ja lubię jak się coś dzieje😁 -
Juliet wrote:O Kochana, witaj w klubie 🙋🏻♀️ ja też mam za niską hemoglobinę i biorę Tardyferon 2x1, za tydzień się okaże czy pomogło 🤔 a z żołądkiem to mam zupełnie inaczej niż wszystkie ciężarne - 0 problemów z wypróżnianiem, czasem nawet za często 😅 po Tardyferonie nic mnie nie boli, ale w kibelku okropnie śmierdzi przez to 😂
A co do słodyczy, to powiem Ci, że sie dziwię, ale przed ciążą mogłam z M leżeć i pożerać wszystko co jest w domu... delicje, żelki, czipsy, batoniki 🙈 a teraz jak zjem 2 jeżyki kokosowe to jest dobrze 😂 w sumie cieszę się, bo przy mojej cukrzycy to nie byłoby najlepiej objadać się takimi rzeczami 🙄
Ja żelki nienawidziłam, a teraz je kocham❤️😂
Moje wypróżnianie to jakaś tragedia😑 przed ciążą było pięknie, a teraz to skały same😅 no, ale też żelazo robi swoje😐
No właśnie się zastanawiałam jak brałam ten Tardyferon czy to ze mną jest coś nie tak, że takie zapachy w toalecie wychodzą 😅😂 no ale widzę, że nie byłam z tym sama😅