X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka jeszcze chwila, zobacz sama jak szybko zleciała ta pierwsza połowa :) jak ogólnie się czujesz? Brzuszek już mocno widoczny? Maluch daje się we znaki?

Swoją drogą - czy tutejszym ciężarówkom 🤰 też tak szybko Wam czas płynie w ciąży jak mi wasze ciążę? Dopiero co wysikalyscie kreski, a ty już dobrze połowa ciąży :D ciekawe, która z nas przejmie czyj brzuch :)

Manioka lubi tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Hej, ja właśnie od dzisiaj zaczynam stymulacje. Za tydzień w piątek podgląd. Trochę się tym stresuje, trochę boje bo nie wiem czy to podziała wgl na mnie.
    Powodzenia! Na jakim leku? 😉

abrakadabra lubi tę wiadomość

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra trzymam kciuki 😘

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Manioka jeszcze chwila, zobacz sama jak szybko zleciała ta pierwsza połowa :) jak ogólnie się czujesz? Brzuszek już mocno widoczny? Maluch daje się we znaki?

Swoją drogą - czy tutejszym ciężarówkom 🤰 też tak szybko Wam czas płynie w ciąży jak mi wasze ciążę? Dopiero co wysikalyscie kreski, a ty już dobrze połowa ciąży :D ciekawe, która z nas przejmie czyj brzuch :)

Czuję się ogólnie dobrze, choć miewam częste bóle podbrzusza. Wtedy od razu się kładę i jest lepiej ☺️ będę musiała na wizycie wspomnieć o tym lekarce😐
    Jeżeli chodzi o mój brzuch to widoczny, bardzo widoczny😅 jestem z tych osób które zaczynały z wagą 49kg przy wzroście 160 (zaokragle i dodam sobie parę centymetrów😂)
    "Marcinek" kopie dość porządnie. Najgorzej jak się ułoży po prawej stronie i uciska niesamowicie na jelito 😅
    Ogólnie to kupujemy z mężem działkę 🥳 może kiedyś będzie nam dane się wybudować 😅☺️

futuremama lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co? Zostaje oficjalnie imię Marcinek? 🤔 :D Gratuluję zakupu działki! 🎊 Fajnie jest mieć kawałek swojej ziemii i własnej przestrzeni :)

Manioka, Juliet lubią tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:

Mi teraz trochę czas przyspieszył😊 po prostu co chwilę odhaczony jest kolejny tydzień ale wciąż poród wydaje się tak odległy. Ale w sumie to dobrze bo jakoś nie mogę się z niczym zebrać.
    Póki co czekam na urlop męża i wakacje😁

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Hej, ja właśnie od dzisiaj zaczynam stymulacje. Za tydzień w piątek podgląd. Trochę się tym stresuje, trochę boje bo nie wiem czy to podziała wgl na mnie.
    Abrakadabra trzymam mocno kciuki żeby stymulacją zadziałała a Ty się dobrze czuła przy tym😊

abrakadabra lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka to ja na 14.08 czekam bo wtedy wyjeżdżamy. Na szczęście tydzień wcześniej już mąż ma urlop. Pewnie i tak wyjdzie że będę ogarniała rzeczy z którymi mam problem jak jest dwójka w domu. Póki co mam zaklepanego dentystę z młodym. Ja też jeszcze muszę iść i chyba młodego do ortopedy umówię. Na krzywą trochę późno także pewnie w którąś sobotę pójdę to od razu morfologię ogarnę, zobaczymy czy uda mi się jakoś ją poprawić do tego czasu... choć niektórzy pisali że morfologia może być słaba ale ferrytyna ok i wcale nie trzeba się przejmować.
    A we wrześniu koniec żartów i trzeba wyprawkę ogarnąć🤣

Manioka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    To co? Zostaje oficjalnie imię Marcinek? 🤔 :D Gratuluję zakupu działki! 🎊 Fajnie jest mieć kawałek swojej ziemii i własnej przestrzeni :)

Myślimy jeszcze nad imieniem, ale coś się mi wydaje ze tak zostanie 😅
    A dziękuję bardzo 🥳 też się cieszymy bardzo ❤️ oby Bozia dała zdrowie to i budowa będzie kiedyś zaczęta ❤️☺️

Olenkaqx, Juliet lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Manioka to ja na 14.08 czekam bo wtedy wyjeżdżamy. Na szczęście tydzień wcześniej już mąż ma urlop. Pewnie i tak wyjdzie że będę ogarniała rzeczy z którymi mam problem jak jest dwójka w domu. Póki co mam zaklepanego dentystę z młodym. Ja też jeszcze muszę iść i chyba młodego do ortopedy umówię. Na krzywą trochę późno także pewnie w którąś sobotę pójdę to od razu morfologię ogarnę, zobaczymy czy uda mi się jakoś ją poprawić do tego czasu... choć niektórzy pisali że morfologia może być słaba ale ferrytyna ok i wcale nie trzeba się przejmować.
    A we wrześniu koniec żartów i trzeba wyprawkę ogarnąć🤣

Boziu.. Ja wcale nie myślę o wyprawce ani o niczym takim😅
    Endokrynolog też mi kazał zrobić ferrytyne na następną wizytę 😁 zobaczymy co mi tam powychodzi, bo biorę żelazo 😐
    A my w tym roku chyba żadnych wakacji mieć nie bedziemy😅 ale jakoś nie płacze z tego powodu😁 czekam tylko aż mój luby przyjedzie i na wizytę u gina😁☺️

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 11:59

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    My też w końcu kupiliśmy, po wielu wzlotach i upadkach się udało 😅 Na wiosnę zaczynamy się budować powolutku :)
    Jeśli kupujecie to nie kupujcie nigdy przez biuro😅 Chyba, że załatwicie wszystko za jednym razem 😅

Dowiedzieliśmy się drogą pantoflową o działce 😁 więc wszystko idzie prywatnie☺️
    Ale Wam fajnie.. Też mam marzenie się wybudować ❤️☺️
    Czekam na męża, bo po jego przyjeździe mamy notariusza🥳☺️

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi mówił o żelazie że póki się na normę jeszcze łapię to wolałby się wstrzymać, zwłaszcza że względu na moje uroki żołądkowo-jelitowe. Kazał bardziej diety pilnować ale sok z buraków to porażka🙈 sezon na strączkowe jest to może bobem nadrobię🤣 dziś fasolka szparagowa choć wiem że ta zwykła ma więcej żelaza. Śmieję się że nic dziwnego że mam fazę ostatnio na czekoladę, organizm wie czego mu trzeba. Gorzej będzie jak glukozę będę sprawdzać🤣
    Marchewka i seler na sok kupiona, może uda się przy tym przemycić trochę tego z buraka. A jak nie to będę pomidorowy litrami pić, na moje krążenie potas też się przyda🤣

3i49o7esfkybvicx.png
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:

Mi to się wlecze trochę 🙈 ale widzę jak mija tydzień po tygodniu, zaraz wchodzę w 3 trymestr i może po przeprowadzce przeleci szybciej 🤷🏻‍♀️ wczoraj zamówiłam organizer zawieszany na łóżeczko, na pieluszki, chusteczki i takie tam, dzisiaj byłam w nowo otwartym lumpie pod domem i znowu wyszłam z siatką ciuszków 🤦🏻‍♀️ brałam co mi się podoba, a że wyprawkę na pierwsze miesiące już mamy, to wzięłam też kilka większych takich na 74. Za 1 ciuszek 2zł, no to na prawdę 🙈 a udało mi się dorwać bluzę adidasa i nowiutkie bodziaki z metką 😍 niekiedy na prawdę można znaleźć perełki.
    Aaaa no i wczoraj zamówiłam literki na ścianę z imieniem synka (20 cm wysokości i 2cm grubości), do tego 2 chmurki i helikopter za 30zł z przesyłką 😍
    W końcu też dojrzałam do kupienia adaptera do pasów. Sporo jeżdżę autem i ciągle się stresowałam, że te pasy mam na brzuszku, cały czas je poprawiałam, a teraz w końcu będę jeździć ze spokojną głową. Bałam się, że ktoś we mnie wjedzie, nie wyhamuje albo coś 🤷🏻‍♀️ i krzywda gotowa.
    Ja jestem chętna do przekazania brzuszka, ale najwcześniej pod koniec września 😅

futuremama lubi tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    No mi mówił o żelazie że póki się na normę jeszcze łapię to wolałby się wstrzymać, zwłaszcza że względu na moje uroki żołądkowo-jelitowe. Kazał bardziej diety pilnować ale sok z buraków to porażka🙈 sezon na strączkowe jest to może bobem nadrobię🤣 dziś fasolka szparagowa choć wiem że ta zwykła ma więcej żelaza. Śmieję się że nic dziwnego że mam fazę ostatnio na czekoladę, organizm wie czego mu trzeba. Gorzej będzie jak glukozę będę sprawdzać🤣
    Marchewka i seler na sok kupiona, może uda się przy tym przemycić trochę tego z buraka. A jak nie to będę pomidorowy litrami pić, na moje krążenie potas też się przyda🤣

😂 Ja zrobiłam sobie sok z buraków, jabłka i marchewki ale raz 😂 potem mi się już nie chciało 😁 żelazo muszę bo hemoglobina poniżej normy, a z moim żołądkiem i jelitami też nie jest wesoło 😂 co do słodyczy to ja przed ciążą ich nienawidziłam, ale teraz je kocham i mogę pożerać tonami😅 ale niestety muszę się pilnować 😅 brałam żelazo Tardyferon ale codziennie miałam wieczorną toaletę, więc lekarz zmienil mi na Feroplex - żelazo w płynie 😁 znośne do wypicia, jedna ampułka na wieczór a co ważne zero bólów brzucha i innych rzeczy😁😅

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    😂 Ja zrobiłam sobie sok z buraków, jabłka i marchewki ale raz 😂 potem mi się już nie chciało 😁 żelazo muszę bo hemoglobina poniżej normy, a z moim żołądkiem i jelitami też nie jest wesoło 😂 co do słodyczy to ja przed ciążą ich nienawidziłam, ale teraz je kocham i mogę pożerać tonami😅 ale niestety muszę się pilnować 😅 brałam żelazo Tardyferon ale codziennie miałam wieczorną toaletę, więc lekarz zmienil mi na Feroplex - żelazo w płynie 😁 znośne do wypicia, jedna ampułka na wieczór a co ważne zero bólów brzucha i innych rzeczy😁😅
    O Kochana, witaj w klubie 🙋🏻‍♀️ ja też mam za niską hemoglobinę i biorę Tardyferon 2x1, za tydzień się okaże czy pomogło 🤔 a z żołądkiem to mam zupełnie inaczej niż wszystkie ciężarne - 0 problemów z wypróżnianiem, czasem nawet za często 😅 po Tardyferonie nic mnie nie boli, ale w kibelku okropnie śmierdzi przez to 😂
    A co do słodyczy, to powiem Ci, że sie dziwię, ale przed ciążą mogłam z M leżeć i pożerać wszystko co jest w domu... delicje, żelki, czipsy, batoniki 🙈 a teraz jak zjem 2 jeżyki kokosowe to jest dobrze 😂 w sumie cieszę się, bo przy mojej cukrzycy to nie byłoby najlepiej objadać się takimi rzeczami 🙄

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    To lepiej w sumie dla was :D oby wszystko szybko poszło! :D

Czy ja wiem czy tak fajnie.. 🙈 wszystko tak podrożało, że to jakaś tragedia.. Mieliśmy zaczynać w lipcu ale ze względu ile wszystko kosztuje to się wstrzymaliśmy do wiosny :) :D

Co roku niestety ceny będą szybować w górę 😐 taki mamy kraj niestety.. 😐 Szkoda, że pensji nie podnoszą tak jak ceny i podatki😑
    Ale to wiesz, zawsze się coś dzieje😁 ja budowę odbieram jako ekscytacja czymś nowym 😁 ja lubię jak się coś dzieje😁

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    O Kochana, witaj w klubie 🙋🏻‍♀️ ja też mam za niską hemoglobinę i biorę Tardyferon 2x1, za tydzień się okaże czy pomogło 🤔 a z żołądkiem to mam zupełnie inaczej niż wszystkie ciężarne - 0 problemów z wypróżnianiem, czasem nawet za często 😅 po Tardyferonie nic mnie nie boli, ale w kibelku okropnie śmierdzi przez to 😂
    A co do słodyczy, to powiem Ci, że sie dziwię, ale przed ciążą mogłam z M leżeć i pożerać wszystko co jest w domu... delicje, żelki, czipsy, batoniki 🙈 a teraz jak zjem 2 jeżyki kokosowe to jest dobrze 😂 w sumie cieszę się, bo przy mojej cukrzycy to nie byłoby najlepiej objadać się takimi rzeczami 🙄

Ja żelki nienawidziłam, a teraz je kocham❤️😂
    Moje wypróżnianie to jakaś tragedia😑 przed ciążą było pięknie, a teraz to skały same😅 no, ale też żelazo robi swoje😐
    No właśnie się zastanawiałam jak brałam ten Tardyferon czy to ze mną jest coś nie tak, że takie zapachy w toalecie wychodzą 😅😂 no ale widzę, że nie byłam z tym sama😅

f2w39jcg9uvyycdv.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ