Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna33 wrote:No właśnie, który to był dpo? Czy taki próg nie oznacza ze to cykl bezowulacyjny? Byłaś na monitoringu Pum?
13/14dpo
byłam, cykl był stymulowany clo i dr widział jajeczko i dostałam zastrzyk Ovi
I potem brałam duphaston i miałam zrobić betę i jak będzie negatywna to odstawić i czekać na @Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
Ok, myślałam że byłaś badać proga w 7dpo, dlatego też tak się dziwię że taki niski
-
Pum wrote:13/14dpo
byłam, cykl był stymulowany clo i dr widział jajeczko i dostałam zastrzyk Ovi
I potem brałam duphaston i miałam zrobić betę i jak będzie negatywna to odstawić i czekać na @
13/14 dpo nie bada się proga, nic nam nie powie pewnie spadł już i będzie krwawienie zarazWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 08:03
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Alutka128 wrote:Mi też, ale jakoś łatwiej niż poprzednim razem....
Futuremama miała kilka CB pod rząd, a teraz już chyba 6 tydzień. Napewno się w końcu uda !25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:21
-
nick nieaktualnyHej wam wczoraj był ciężki dzień więc się nie odzywałam . Musiałam dama ustalić owu bo mi przesunęło na 17 DC a była w 16 tak czuję . Przepraszam od razu za takie sformułowanie ale dzisiaj zalało mnie śluzem aż mi pocieklo Jezu...
Cycki też zaczęły boleć więc myślę że próg rośnie 😊 we wtorek/ środę zrobię go i zobaczymy -
Alutka, ja mam niedoczynność, więc Endo zawsze mówi że tylko pozytywny test, od razu SMS i podnosi mi dawkę , bo w ciąży dziecko mega potrzebuje i z tego tytułu poronienia. Ty masz nisko TSH, więc trudno powiedzieć mi czy to jest problem, ale warto z pewnością ją ogarnąć...
-
Alutka przykro mi bardzo. Dobrze, ze możesz zajść w ciąże, to naprawdę super informacja.
Co do tarczycy, to ona odpowiada za hormony i stan całego ciała. To naprawdę ważny gruczoł. Może 2cb to przypadek, a może to sprawka tarczycy. Jakby nie było, musisz o nią zadbać, bo jej stan ma wpływ przez całe życie. Skonsultuj się z endokrynologiem dobrym.
A już bierzesz jakieś leki na to? -
W styczniu przy pierwszej cb miałam TSH 4,6 😯
Później w połowie lutego badałam i spadło do aż 0,22 przy oczywiście tej samej dawce leku.... Endokrynolog mi odstawiła letrox 100 i teraz biorę tylko selen 200mikogram bo ona chce zobaczyć jak mi pracuje tarczyca bez hormonów... Wizytę mam u niej znowu za jakieś 2 tygodnie i wtedy robi mi USG i powie co dalej .. muszę jej powiedzieć o tych poronieniach samoistnych, niech mi pomoże bo na gina liczyć nie mogę... -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:21
-
Tarczycę leczę już ponad 3 lata i nic... Raz wyniki są super, a za kolejne 3 miesiące znowu jest do dupy...
Moja mama ma Grevsa Basedowa, brat już tarczycy nie ma... Babcia miała niedoczynność. No i ja, która już nie wie co jest bo miałam stwierdzone Hashimoto, a teraz już sama nie wiem.... -
Witam wszystkie piękne, przyszłe ciążówki 😅
Jak tam u Was? 😁
Bo u mnie oprócz doła, który się ciągnie już x dni to nic nowego😁
Tak dzisiaj doszłam do wniosku, że chyba nie będę jutro testu robic😊
Tylko może 2 dni później. Będę wtedy 12dpo, o ile 🐒 nie przyjdzie 😊
-
nick nieaktualny
-
Hej u mnie niestety oficjalnie @, jeszcze nie wiem co zrobię, myślę żeby powtórzyć badanie nasienia u męża bo chyba coś z tym jest nie tak skoro u mnie juz wszystko uregulowane...Macie jakieś doświadczenia z fertilman babystart ? Ciekawa jestem jaka jest różnica w działaniu miedzy tym fertilman plus 🤔13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne