Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
futuremama wrote:Manioka mi dół pleców też strasznie dokucza, a po paru godzinach w aucie bolało mnie wszystko. Młoda się różnych konkretnie ale przynajmniej na ten moment nie zmienia już pozycji. Jest głową w dół, zazwyczaj po prawej stronie choć wczoraj jakoś na środek się przesunęła ale dziś już znów po prawej.
Jak wrócimy też muszę sernik zrobić, sto lat nie jadłam a z rosą to mój ulubiony😁
A robisz z sera wiaderka czy klasycznie białego? Ja zawsze robiłam że zwykłego ale teraz raczej nie dam rady walczyć z praską a maszynki do mielenia żadnej nie mam.
W ogóle marzy mi się taki robot kuchenny na wypasie😁 ale cały czas inne wydatki.
Zawsze robię z wiaderka 😁
Bo wtedy wychodzi taki delikatniejszy sernik😁 chyba, że robię bez rosy to lubię robić wtedy ze zwykłego sera😁 żeby wyszedł taki ciężki, zbity😁
Młody też cały czas po prawej stronie 😑 czasami mam taki ucisk, że mam dość 🤷♀️
Co do robota kuchennego to też mi się marzy 🥰 no ale na razie jak się to mówi, dziecko to teraz luksus😁 więc mam na co pieniądze wydawać 😂 -
Limonka26 wrote:Oliwka, no nie lubię tej 🐵…😞😞 A plan na najbliższe miesiące super! Mnie zawsze uspokaja jak mam taki plan 🤍
Anka, kciuki za badania ✊🏼
Dziewczyny które biorą dupka/luteinę, też Wam się wtedy produkuje tyle śluzu kremowego? 🙈 ja mam niby jakiś inny progesteron, ale działanie jednak to samo i raczej obstawiam takiego winowajcę, bo u mnie po owulacji do @ to raczej cisza ze śluzem
Edit: Manioka przez Ciebie teraz nie myślę o niczym innym niż serniczek 😂
Limonka, mnie na luteinie zalewa. Dosłownie.
Biorę 2x200mg
Anka, kciukasy za wyniki 🤗🤞
Abrakadabra, koniecznie daj znać jak po wizycie 😘
Trzymam mocno kciuki 🤞
Manioka, ale narobiłaś mi smaka na sernik 😱Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Manioka, takiej mi ochoty od rana narobiłaś tym serniczkiem na coś słodkiego-dobrego, że właśnie poległam 😂
Oto moje gofry 😁
Ale z owockami, żeby nie było. Wmawiam sobie, że zdrowo 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 19:04
Manioka, Monika7, Olenkaqx, Oliwka91 lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Limonka, No jasne ze zdrowo!
Na profilu insta „jarzynova” jest przepis na gofry z zielonej gryki, nie próbowałam jeszcze robić, ale podobno pyszne No i mega zdrowe🤭25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna, łoo z zielonej gryki to oryginalnie, ciekawe jak smakują
na pewno zajrzę!
Edit: abrakadabra jak monit?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 20:38
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Hej dziewczyny!
Już odsapnelam po koncertach, szykuje się na kolejne w weekend 🙈 było super 😁
Tak czytałam Was i super że macie plany, kolejne etapy, ja chyba nie mam pomysłu. Jestem świeżo po HSG, lekarka która robiła mi badanie zaleciła dać sobie 3 cykle,a jeśli się nie uda to skonsultować z lekarzem. Co jeszcze mogę zrobić? Owulację raczej mam, bo czuję je okrutnie, wcześniej na stymulacji miałam monitoring, zawsze wszystko pięknie a jednak ciazy jak nie było tak nie ma. Macie jakieś rady?
I wiecie, pierwszy raz od dłuższego czasu nie przeżywałam okresu, wiadomo, lepiej jakby już się nie pojawił, ale póki co jakoś tak ze spokojem go przyjęłam.
Abrakadabra czekamy na informacje! -
Pomarańcza, może badania na mutacje?
Otter ruszyła ostro z badaniami, może jak ją wywołasz to opowie Ci jakie badania robiła, wiem ze niedługo będzie tez robiła dużo badań na NFZ które dostała od genetyka, także może coś podpowie.
A jak u was z badaniem nasienia? Może rozszerzone warto zrobić, z testem Mar25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:U mnie nic specjalnego tak jak myślałam. Nie ma żadnego dominującego, prawy czysty calkiem (wczesniej na nim zrobiła sie torbiel bo pecherzyk nie pękł po ovitrelle) ale śladu juz po niej nie ma, a lewy ma dosyć sporo pęcherzyków ale wszystkie malutkie i żaden raczej nie urośnie tak jak ostatnio. Przeczucia mnie nie myliły, ale z drugiej strony może to i dobrze, że w tym cyklu nic nie ma. Bralam sporo przeciwbólowych przez tego zęba, wizyty u denstysty, znieczulenia i to tez pewnie swoje zrobiło i jutro tez wizyta u denstysty więc mogę iść ze spokojną głową, że nie zaszkodze owulce w razie czego. Na następny cykl zmienilysmy na letrozol, moze on będzie lepszy dla mnie niż CLO. Także może w następnym coś sie ruszy więcej
-
Buuu Abrakadabra, przykro mi
mam nadzieje ze może się jeszcze coś wykluje… nie eiem który dc jesteś, ale u mnie np w 12 dc nigdy nic nie było a 24 dc już po owulacji było
Tak czy siak- nie odpuszczajcie regularnych seksow25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Pomarańcza, może badania na mutacje?
Otter ruszyła ostro z badaniami, może jak ją wywołasz to opowie Ci jakie badania robiła, wiem ze niedługo będzie tez robiła dużo badań na NFZ które dostała od genetyka, także może coś podpowie.
A jak u was z badaniem nasienia? Może rozszerzone warto zrobić, z testem Mar
Jeszcze pomyślałam o wrogim śluzie, ale różne są opinie na temat sensu tego badania ..
Zatem Otter jak zaglądasz to mogłabyś się podzielić w co w pierwszej kolejności uderzyłas? I jakim cudem udało się na NFZ? 😁
Abrakadabra, ja też zaciskam kciuki aby jeszcze coś się pojawiło 😊 -
Lena, trzymam mocno kciuki za Was! Odezwij się jak będziecie po rozmowie z kliniką i badaniach nasienia 🙂
Oliwka, świetny plan! Taki lekarz co jest ginekologiem, endokrynologiem i na dodatek zajmuje się leczeniem niepłodności jest na wagę złota. Oby ona też miała na Was dobry plan 🙂
Abrakadabra, dobrze że chociaż ta torbiel się wchłonęła. Ale trzymam kciuki, żeby pecherzyki na lewym wzięły się do roboty i podrosły szybko 😉Lena887, Oliwka91 lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Nasienie ogólnie ok, jedynie ruchliwość 31% a norma jest od 32, gin mówił że luz, skupić się na nie przegrzewaniu jąder + dorzuciliśmy suple.
Jeszcze pomyślałam o wrogim śluzie, ale różne są opinie na temat sensu tego badania ..
Zatem Otter jak zaglądasz to mogłabyś się podzielić w co w pierwszej kolejności uderzyłas? I jakim cudem udało się na NFZ? 😁
Abrakadabra, ja też zaciskam kciuki aby jeszcze coś się pojawiło 😊
No to rzeczywiście dobre nasienie, myśmy tez mieli taki ruch, albo nawet gorszy. Ale właśnie może mar test? Tu Monika7 lepiej ogarnia jak to jest ważne badanie..
Co do śluzu to faktycznie lekarze mówią ze to badanie to przeszłość i już się go nie robi.
Muszę badania pod kontem trombofilii warto zrobić ?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Wczoraj to było na usg 12 dc, trudno nic sie nie dzieje. Może następny cykl będzie lepszy
Nawet jak teraz przyjdzie to nie przegapimy jak zawsze w sumie bo seks mamy dosyć często, czasem jakis dzień przerwy się zdarzy a tak to luzik 😋