X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pum, super że wszystko w porządku 🍀 i że się dobrze czujesz☺️
    Odpoczywaj teraz☺️❤️

Pum lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pum wrote:
    Hej dziewczyny, ja już po operacji usunięcia tarczycy jestem już w domu wszystko dobrze. Pod koniec września na jod idę i mam nadzieję że to już koniec

Pum trzymaj się i wracaj do zdrowia szybko 🤗😘

Pum lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pum super, że wszystko poszło dobrze :) odpoczywaj i zbieraj siły do walki :)

Pum lubi tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pum, super że już po! Odpoczywaj i dawaj znać jak się czujesz 🙂

Pum lubi tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ja zrobilam dzisiaj test i biało...mimo że z drugiego moczu.

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka a to dopiero 10dpo, prawda? Moze za wczesnie, a tym bardziej że test z drugiego, bardziej rozwodnionego moczu

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Anka a to dopiero 10dpo, prawda? Moze za wczesnie, a tym bardziej że test z drugiego, bardziej rozwodnionego moczu
    Ale ja mam krotka fazę lutealna jutro albo w pon powinien być okres :)

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, ja już wcześniej zerkałam na Twój wykres i jesteś pewna, że owulacja była tak jak apka pokazuje? Bo zastanawiałabym się czy nie była u Ciebie w 19dc, bo wtedy masz większy skok 🤔 a to by mogło świadczyć, że tym bardziej jeszcze wcześnie na testowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 11:32

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Anka, ja już wcześniej zerkałam na Twój wykres i jesteś pewna, że owulacja była tak jak apka pokazuje? Bo zastanawiałabym się czy nie była u Ciebie w 19dc, bo wtedy masz większy skok 🤔 a to by mogło świadczyć, że tym bardziej jeszcze wcześnie na testowanie :)
    Nie, bo właśnie tego 17 dc mialam silny bol jajnika :) zresztą bedzie co bedzie 😉

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 12:21

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Anka powtorz test jutro z rana z pierwszego siku i bedzie wszystko jasne. Bo dzisiaj z drugiego moczu to jeszcze ma prawo nie wyjść :)

Ja dzisiaj na wizycie u dentysty pękłam i sie poryczalam na fotelu..
    Az tak bolało? :,o

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 12:22

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Bardziej chodzi o cala sytuację co sie dzieje w moim życiu. Okazuję się, że te moje zęby ktore kiedyś mi ktos spieprzył i teraz mam wielki problem z nimi bo nikt sie tego nie chce podjąć wyleczyć a jak juz sie ktos podejmie to nie daje gwarancji że i tak nie bedzie trzeba go przypadkiem wyrwac. Wiec nawet jak zaplace fortune to i tak mogą być z tego nici. Jedyna opcja to implanty. Nie stać mnie na to a tym bardziej nie teraz. Rozmawialismy też o różnych rzeczach, mowila o budowie domu bo sama buduje juz w swoim życiu 4 dom, 3 wybudowala córkom. Jeszcze dodala, że najlepiej zacząć od dzieci. Powiedziałam, że próbujemy tyle czasu i nic. Byla naprawdę zdziwiona, że w ciążę nie da sie zajsc od tak. Stwierdziła, że to wina facetów zawsze ale mowie, że u nas z tym nie ma problemu tylko ja jestem problemem. Powiedziala potem ze widzi po mnie ze juz gnije od tego wszystkiego, że ciężko ze mna i ze ile ja juz kasy wydalam na te leczenie zębów itd i ze najlepiej właśnie wyrwac i ten implant a ja mowie ze naprawdę mnie na to nie stac. Powiedzialam ile zarabiam, ile wydaje na lekarzy i na te wszystkie leki i po prostu nie wytrzymalam . Ja juz nie mam naprawdę siły na to wszystko. Wiem, że wiele kobiet i wiele z was stara sie nawet dłużej niż ja. Ale ja mam ciągle pod górę, z miesiaca na miesiąc jest coraz gorzej. Próbuje udawać, że jest wszystko super ale nie da sie i sie juz rozklejam nawet u dentysty. Wszystkie moje siostry maja dzieci, kazdy dookoła ma a mnie to boli bo ja nie mogę. Czasami pojawi sie gdzieś u mnie jakas iskierka nadzieji ale potem szybko gasnie.
    Moze pomysl o jakieś przerwie a mogę nawet psychilog? Bo takie stresy tez nie sprzyjają zajsciu

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 12:22

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    U mnie przerwy są same z siebie. Jesli nie ma owulacji to po prostu odpuszczam i idę dalej. Nie robie żadnych testów, żadnego mierzenia temperatur i żadnych innych obserwacji. Myslalam o psychologu juz jakis czas temu ale nie potrafię się do tego przelamac. Mojemu tez nie mowilam co czuje itd, dopiero ostatnio mu powiedziałam, że jestem zmęczona bardzo juz. Każdego dnia.
    Ale jednak czekasz na ta owulacje nakręcasz sie ... nie można nazwać tego odpuszczę,czeniem

• Sparky Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra... Przytulam 😘 To są tak ciężkie emocje... A dentystka raczej nie wykazała się taktem 🙄 Szok, że jakby nie patrzeć, lekarz, dziwi się, że można mieć problemy z zajściem w ciążę 🤦🏼‍♀️ No ale czasami trzeba z siebie wszystko wyrzucić. Mi też ciężko rozmawiać o tym z mężem. On też to jakoś na swój sposób przeżywa, ale zupełnie inaczej niż ja. Po prostu on nie świruje, a ja momentami zaczynam 🤪

W poniedziałek byłam na weselu i oczywiście żona kuzyna w kolejnej ciąży. Pochwaliła się wszystkim, że jest w 7 tygodniu i wywijała na parkiecie jak gdyby nigdy nic 🤦🏼‍♀️ Cieszę się, że mnie o nic nie pytali, bo brzuch mi trochę urósł odkąd się ostatnio widzieliśmy. Ale to uroki zdalnej pracy 🙈🙈

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że dentystka jakoś średnio empatyczna 😒 z drugiej strony ludzie często nie wiedzą co się czuje jak ma się z tym problem i nie wiedzą co powiedzieć... Abrakadabra, może jednak warto pogadać z mężem o tym? Sama nie wiem, też mam różne skrajne emocje i różnie sobie z tym radzę. Myślę, że wiele z nas się tak czuje i to normalne, że czasem człowiek "pęka" nawet przed obcymi osobami, no ile można wytrzymać tych starań? I wiadomo też, że każda z nas ma swoje życie i inne problemy jeszcze. Trzymaj się kochana 😘

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedziele :)
    U mnie sytuacja taka ze moja faza lutealna się chyba przedluzy bo tempka zanim spadać skoczyła do 37 😮
    Ale w sumie dobrze nie chce mieć takiej krótkiej fazy lutealnej

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, no naprawdę ładnie to wyglada 🤩

Abrakadabra, ehhh kurczę 😞 Nie wiem nawet co napisać, tylko tyle, że świat jest okrutny i mało kto nas rozumie. Pamiętaj, że zawsze możesz nam się tu wyżalić. A z facetami jest inaczej, niestety. Oni to inaczej przechodzą i nie zawsze rozumieją.
    Głowa do góry :) Może już jesteś tuż przed celem. Zmienisz lek na stymulacji i może akurat to wystarczy? 😘

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Anka, no naprawdę ładnie to wyglada 🤩

Abrakadabra, ehhh kurczę 😞 Nie wiem nawet co napisać, tylko tyle, że świat jest okrutny i mało kto nas rozumie. Pamiętaj, że zawsze możesz nam się tu wyżalić. A z facetami jest inaczej, niestety. Oni to inaczej przechodzą i nie zawsze rozumieją.
    Głowa do góry :) Może już jesteś tuż przed celem. Zmienisz lek na stymulacji i może akurat to wystarczy? 😘
    Niestety ja wiem ze może to nie oznaczać nic bo przeglądałam moje wykresy i ostatnio przyszedł okres z tempka 36,70

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ