Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, że od czasu do czasu czuje ukłucie jajników i takie ciepełko, ale raczej nie ciąża 😅 w każdym razie w przyszły czwartek mamy wizytę w poradni niepłodności na NFZ, więc mam tryb zadaniowy włączony. Zawsze jakiś krok do przodu 😉
Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
Hahaha, ja po prostu staram się mocno nie myśleć 😁 a jak ma być to będzie i będzie cudownie 🥰
Ja zazwyczaj jestem grzejnik xd tylko stopy i dłonie zimne 😅 -
Wiecie co po pierwsze w dzień jak na zakupach byłam to nie wiem co się wydarzyło to mnie takie kłuvia w szyjce złapały z każdym krokiem i nie wiem co zrobiła ale ból promienieujacy w pachwinie że serio myślałam że po prostu na chodniku usiądę🙈 potem jak z psem poszłam to kilka skurczy mnie złapało, niby straszaki ale do tej pory były tylko twardnienia a nie że typowo skurcze.
Potem było spoko, poszłam spać i niestety ostatnio mam tak często że po ok. godzinie budzi mnie taki ból żołądka, zgaga, jakbym nie mogła oddychać, no beznadziejne naprawdę. Tyle że wczoraj doszły bóle okresowe, więcej śluzu ale wodnisty, jakieś skurcze-straszaki, mała jakoś też aktywna i przez to też jakby brzuch bardziej się spinał, przeczyściło mnie trochę a na siku 3 razy musiałam iść...
I wiecie, racjonalną część mnie wiedziała że to jeszcze nie to ale z drugiej strony każdy poród może być inny, za kilka h się mogło rzeczywiście rozkręcić a ja nie jestem przygotowana🤣
Ale rano już ok. Panika zeszła i po prostu wchodzimy w czas kiedy trzeba dopracować cały plan😁 jutro po południu wizyta, zobaczymy czy rzeczywiście coś tam się zaczyna powoli czy to po prostu treningi. Mimo wszystkich niedogodności minimum ponad tydzień ma siedzieć😁 -
abrakadabra wrote:Pomarańcza nigdy nie mow nigdy, ja tez nie czulam nic oprócz jakiegos tam czasem zaklucia jajnika ale to rzadko, czasem mnie gdzieś sutki zabolały. A co do ciepla to moj mi powiedział dzień przed testem i beta, że jestem ciepła jak grzejnik 😅 A przewaznie to ja zimna bylam, mialam zimna skore nawet pod koldra 🤷🏼♀️ A on od razu to zauważyl bo lubi jak mam zimne ciało bo lubi dotykać takiego zimnego i tak zasypia 😂
A czujesz się tak standardowo jak przed okresem czy ani na okres ani na ciążę? Chyba, że nie masz zwiastunów okresów w ogóle, bo ja np kilka dni przed okresem po prostu czuje, że on idzie, jestem zdenerwowana, zmęczona, nie mam na nic siły itp 😉Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Ja zwykle jak mi zimno wyskakuje to już sobie myślę "no to pozamiatane", bo zwykle mam przed okresem 😅 ale może nie ma co tak o tym myśleć, bo tobie jednak wyskoczył pryszcz tak jak zwykle 😂Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Juliet kciuki za termin ✊🏼
Futuremama noo to Cię młoda nastraszyła 🙈 Chociaż Ty to już przynajmniej wiesz czego się spodziewać 😎 Ja te wszystkie opisy skurczów, porodów itd. czytam z wielkimi oczami i zapartym tchem 🙉
Abrakadabra czyli potwierdzasz regułę, że z dziwnych i bezobjawowych cykli jednak coś wychodzi 😁 Aczkolwiek ta pasztetowa jest bardzo zastanawiająca 😂
Do mnie też chyba idzie owulacja
https://zapodaj.net/f2c9e0e6030b7.jpg.html
Juliet, Oliwka91, futuremama, Manioka lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
abrakadabra wrote:A propo lamki nocnej to jest jedna taka super nazywa sie BEABA kosztuje ponad 100, wiec sporo jak za taka lampke. Ale duzo dziewczyn ja poleca z tego co widziałam bo nie trzeba przewodu itd, a można sobie przywiesic ja przy łóżeczku albo tam gdzie potrzeba
Midzia no właśnie obawiam się, że 56 może ponosić krótko lub wcale, wiec głównie zabrałam je do szpitala + 3 zestawy na 62 "w razie w" 😅 zobaczymy jaka ta waga wyjdzie 🙈
Oliwka dla mnie męcząca, ale są kobiety, które w ogóle ciąży nie odczuwają i chcą by trwała jak najdłużej. Mega im zazdroszczę, że nic je nie boli i że tak lekko to przechodzą 🙄midzia lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Limonka26 wrote:Juliet kciuki za termin ✊🏼
Futuremama noo to Cię młoda nastraszyła 🙈 Chociaż Ty to już przynajmniej wiesz czego się spodziewać 😎 Ja te wszystkie opisy skurczów, porodów itd. czytam z wielkimi oczami i zapartym tchem 🙉
Abrakadabra czyli potwierdzasz regułę, że z dziwnych i bezobjawowych cykli jednak coś wychodzi 😁 Aczkolwiek ta pasztetowa jest bardzo zastanawiająca 😂
Do mnie też chyba idzie owulacja
https://zapodaj.net/f2c9e0e6030b7.jpg.html
Dziewczyny idziecie jak burza, będziecie w jednym czasie seks uprawiać i razem rodzić bo innej opcji nie przewiduje 😁😁😁
Co najlepsze kupilam ta pasztetowa, ale nie moge jeszcze jej zjeść bo ciagle mi cos mowi 'poczekaj jeszcze' 😂😂😂😂Manioka, Limonka26, Oliwka91, futuremama, midzia lubią tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Moze lepiej spakuj sie sama na spokojnie niż potem robić to w biegu, nigdy nie wiadomo kiedy zachce im sie wyskakiwać na ten świat 😅
No i mąż koniec choćby z jednym piwkiem bo wczoraj musielibyśmy czekać aż ono wywietrzeje, bo ani by mnie nie zawiózł ani nikt by go pewnie do szpitala j wpuścił🙈
Zdeklarowałam w końcu dziś przychodnię, bo naszą zamknęli także już mam położną.
Różne badania które musiałam powtórzyć dziś mi już zrobili. Mam nadzieję że jutro lekarka nie będzie marudzić i pobierze wymaz na gbs.
Niby pierdoły ale trzeba wszystko domknąć😁
Limonka niby wiem ale właśnie kwestia jest taka że u mnie nigdy nie było super objawów wcześniej a jak się zaczynało to w ciągu 7h dzieci miałam na brzuchu🤣 a że trzeci poród to mam trochę stracha że zanim stwierdzę że to to, to już będzie czas żeby na porodówce być🙈 ale rzeczywiście gdyby to był pierwszy poród to bym pewnie nie leżała w łóżku i analizowała tylko biegała i się szykowała w razie czego do szpitala😁
Ps. Piękny pozytyw😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 12:00
-
Abrakadabra, co za piękny suwaczek 😍😍
Manioka pakuj tą walizkę
Juliet jak po wizycie?
Dziewczyny trzymam kciuki za owocne owulki i szalone noce z mężami
Ja mialam dziś teleporadę z endo, fajna babeczka, obgadałyśmy wyniki hormonów sprzed miesiąca, nie ma się do czego przyczepić, co zgodnie stwierdziłyśmy jest i dobrą i złą wiadomością. Poleciła mi paru dobrych ginekologów, żebym odwiedziła, może trzeba wprowadzić stymylacje? Tylko po co stymulować naturalny cykl? Nie wiem sama. Za tydzień mam usg na luxmed przed owulacja, żeby podejrzeć kurnik, a na 18.10 po domniemanej owulacji umówiłam się na medicover żeby sprawdzić czy pękł pęcherzyk.
W klinice ginekolog dała nam pół roku w lipcu po badaniu drożności, po tym czasie mamy przyjść na inseminację, ale ten plan w ogóle do mnie nie przemawia. Taśmowe podejście. A gdzie najpierw monitoring? -
Oliwka91 wrote:Ja zwykle jak mi zimno wyskakuje to już sobie myślę "no to pozamiatane", bo zwykle mam przed okresem 😅 ale może nie ma co tak o tym myśleć, bo tobie jednak wyskoczył pryszcz tak jak zwykle 😂
Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:A propo suwaczka to mam w nim 3+6 a w apce 4+0, skad taka zbieżność skoro daty wszystkie sa takie same?
abrakadabra lubi tę wiadomość
-
Abrakadabra pasztet... Właśnie! To jest to co za mną ostatnio chodzi 😁 i to były początki mojej ciąży 😁 ciąża z pasztetem 😂😂 muszę sobie kupić pasztet 😁
Olenkaqx ale kurcze 😁 wyjdę na wariatkę, ale mi się nie spieszy noooo😁😁 ja jestem panikara wielka😁 także wolałabym to przedłużyć😂😂
A opowiadałam Wam, że moja znajoma pytała się czy tego roku w listopadzie rodzę czy przyszłego? 😂😂 Bo nie pamiętam czy pisałam o tym czy nie😂