Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Abrakadabra, nie zgodzę się, jakbys miała duży przyrost to byś się martwiła bo naczytała ze zespół downa itd 😂😂 kobiecie po prostu nie dogodzisz i tyle 👍😂
futuremama lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Abrakadabra, nie zgodzę się, jakbys miała duży przyrost to byś się martwiła bo naczytała ze zespół downa itd 😂😂 kobiecie po prostu nie dogodzisz i tyle 👍😂
O o tym nie wiedzialam, myślałam że duży przyrost to raczej na bliźniaki 🙈 Ale juz czytalam, ze spadajacy prog to nie bede mowic cozabierzcie mi dostęp do internetu bo ja zwiaruje dwa dni bez mojego narzeczonego 🤦🏼♀️😂
-
Zgodnie z teorią Juliet - ciężarna ciężarną kopnąć może🤣 także abrakadabra i ja przywołuje Cię do porządku. Przyrost min 66% po dwóch dniach, po trzech powinna się podwoić... przecież u Ciebie jest super.
O progu ile razy Martyna już też pisała i każdy to pwie że może mieć różne wartości w ciągu dnia itd. To nie jest spadek... 2 jednostki przy tej wartości to jak nic.
Masz rację, weź pooglądaj odmóżdżacze typu ukryta prawda, tam dopiero ludzie mają problemy🤣
Dużo spokoju Ci życzę, wiem że ciężko o to na tym etapie ale tak naprawdę każdy ma swoje strachy a twojemu groszkowi to totalnie niepotrzebne. Za niecałe 8mscy się spotkacie - zleci szybciej niż myślisz😊 -
Abrakadabra, oddychaj. Wdech i wydech. Wszystko jest dobrze. Jesteś w ciąży. W CIĄŻY!! Udało się! Teraz zero stresu, totalny luz. Jest super!!! 😀😀
-
Dziewczyny, a ja poproszę o mocne kciuki za mnie jutro od 10. Mam jutro histeroskopię operacyjną.
Miałam mieć na NFZ, czekałam na nią pół roku, ale jak już Wam pisałam, odwołali mi ją ze dwa tygodnie temu. Dlatego zrobię ją prywatnie, bo chcę już ruszyć dalej ze staraniami. Byłam dzisiaj na wizycie kwalifikującej. W życiu nie widziałam jeszcze, żeby ktoś miał tak dobry sprzęt. No rewelacja. Wszystko było widać i to nawet w kolorze 😅 Mam polipa i będzie go jutro lekarz wycinał.
Stresuję się trochę, także poproszę o dobre myśli 🙂
Pytałam o kwestię inseminacji i czy możemy już w następnym cyklu do niej podejść. Powiedział, że powie mi na 100% jutro po operacji, ale generalnie to on by jak najbardziej zalecał od razu robić inseminację, bo takie operacje zwiększają receptywność endometrium i zwiększają szanse na zapłodnienie. Od razu mi lepiej 😉Martyna33, Limonka26, Olenkaqx, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonika7 wrote:Dziewczyny, a ja poproszę o mocne kciuki za mnie jutro od 10. Mam jutro histeroskopię operacyjną.
Miałam mieć na NFZ, czekałam na nią pół roku, ale jak już Wam pisałam, odwołali mi ją ze dwa tygodnie temu. Dlatego zrobię ją prywatnie, bo chcę już ruszyć dalej ze staraniami. Byłam dzisiaj na wizycie kwalifikującej. W życiu nie widziałam jeszcze, żeby ktoś miał tak dobry sprzęt. No rewelacja. Wszystko było widać i to nawet w kolorze 😅 Mam polipa i będzie go jutro lekarz wycinał.
Stresuję się trochę, także poproszę o dobre myśli 🙂
Pytałam o kwestię inseminacji i czy możemy już w następnym cyklu do niej podejść. Powiedział, że powie mi na 100% jutro po operacji, ale generalnie to on by jak najbardziej zalecał od razu robić inseminację, bo takie operacje zwiększają receptywność endometrium i zwiększają szanse na zapłodnienie. Od razu mi lepiej 😉Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Monika trzymam mocno kciuki! ✊✊
Wszystko bedzie dobrze, a zaraz będziesz w ciąży! 😍Monika7 lubi tę wiadomość
-
Noo... Abrakadabra ode mnie też telepatyczny kopniak! Wyłącz internety babo! 😅
Ja tak czytałam rok temu i co? Nastroiłam się negatywnie i skończyło się boleśnie. Tym razem olałam to. Nie czytałam, nie stresowałam się i miałam to wszystko w doopie 🤷🏻♀️😂
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Sparky gratulacje!!! Rewelacyjna wiadomość!!
Monika, trzymam kciuki🍀
Ja za to mam zapalenie górnych dróg oddechowych 😔 tylko gardło mnie bolało, teraz niestety przeszło na zatoki... Trzymajcie kciuki żebym do czwartku wyzdrowiała i mogła iść do poradni niepłodności... Jak nie wyzdrowieje to najwyżej męża wyśle, mam nadzieję że tak się da🤷🏼♀️ nigdy nie choruje, a tu klops 😑Monika7 lubi tę wiadomość
-
Monika, trzymam mocno kciuki 😘
Pomarańcza, dzięki, mam nadzieję że beta to potwierdzi 🙈 Właśnie wracam z labu, oby wynik był jeszcze dzisiaj bo jajko zniosę 😂 Wracaj szybko do zdrowia, do czwartku jeszcze jest trochę czasu 😘Pomarańcza, Monika7 lubią tę wiadomość
-
Monika, oby ta histero to był ostatni krok w kierunku ciąży ✊🏼✊🏼✊🏼 Mogę zapytać ile taka histeroskopia prywatnie kosztuje?
Sparky tu nawet nic nie muszę mówić ✊🏼✊🏼✊🏼🍀🍀🍀🥰
A mnie już powoli dopada etap „na pewno znowu się nie udało”… Jeszcze w ogóle zaczęłam czytać i wkręcać sobie, że może ja mam zespół LUF 😕 Bo dużo by się tu pokrywało…44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
nick nieaktualnyLimonka26 wrote:Monika, oby ta histero to był ostatni krok w kierunku ciąży ✊🏼✊🏼✊🏼 Mogę zapytać ile taka histeroskopia prywatnie kosztuje?
Sparky tu nawet nic nie muszę mówić ✊🏼✊🏼✊🏼🍀🍀🍀🥰
A mnie już powoli dopada etap „na pewno znowu się nie udało”… Jeszcze w ogóle zaczęłam czytać i wkręcać sobie, że może ja mam zespół LUF 😕 Bo dużo by się tu pokrywało… -
Kurde gadalam z moja gin i kazala mi przyjść szybko do niej z tym progesteronem bo stwierdziła, ze nie powinno sie tak dziać i bedzie chciala mi go podać jakas inna droga jeszcze..
-
Pomarańcza wrote:Sparky gratulacje!!! Rewelacyjna wiadomość!!
Monika, trzymam kciuki🍀
Ja za to mam zapalenie górnych dróg oddechowych 😔 tylko gardło mnie bolało, teraz niestety przeszło na zatoki... Trzymajcie kciuki żebym do czwartku wyzdrowiała i mogła iść do poradni niepłodności... Jak nie wyzdrowieje to najwyżej męża wyśle, mam nadzieję że tak się da🤷🏼♀️ nigdy nie choruje, a tu klops 😑
Oj, ale Cię złapało ☹️ Robisz sobie jakieś inhalacje?
A w razie czego możecie zmienić wizytę na online?
-
nick nieaktualny
-
abrakadabra wrote:Kurde gadalam z moja gin i kazala mi przyjść szybko do niej z tym progesteronem bo stwierdziła, ze nie powinno sie tak dziać i bedzie chciala mi go podać jakas inna droga jeszcze..
Jeszcze jeden lekarz który Cię chce straszyć25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:🤦🏼♀️
Jeszcze jeden lekarz który Cię chce straszyć
Nie chce straszyć, po prostu powiedziala żeby przyjść i żeby podać progesteron bo nie powinien spadac. W koncu jest Pania Profesor to może trochę sie zna, wole pójść i zrobić co moge i byc spokojna niż później płakać, że w sumie nie posłuchałam lekarza i nie zrobiłam nicanka, Domistr, maciejka, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Nie chce straszyć, po prostu powiedziala żeby przyjść i żeby podać progesteron bo nie powinien spadac. W koncu jest Pania Profesor to może trochę sie zna, wole pójść i zrobić co moge i byc spokojna niż później płakać, że w sumie nie posłuchałam lekarza i nie zrobiłam nic
Oczywiście rób jak uważasz!! Ale po prostu to jest mega dziwne ze Pani profesor nie wie ze progesteron jest wydzielany pulsacyjnie, serio to mnie mega dziwi
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia