Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Juliet, gratulacje!!! 😍😍😍 Witamy naszego pierwszego pingwinkowego bobosia! 🥰 Kazio jest cudowny 😍 Dużo zdrówka dla Was!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 16:08
Juliet lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Juliet wielkie gratulacje 🥰 piękny jest 🥺
Abrakadabra mam nadzieję mimo wszystko, że nie będą Cię te wymioty męczyły, już chyba lepiej brak objawów 😉
Sparky ty dziś miałaś iść na betę? 🤔
Monika dobrze, że już po. Jak się czujesz? 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 17:09
Juliet lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Oliwka91 wrote:Juliet wielkie gratulacje 🥰 piękny jest 🥺
Abrakadabra mam nadzieję mimo wszystko, że nie będą Cię te wymioty męczyły, już chyba lepiej brak objawów 😉
Sparky ty dziś miałaś iść na betę? 🤔
Nie mam jak iść przed sobotą 🤷🏼♀️ Dzisiaj mam stresa, bo dzień okresu, ale póki co nie przyszedł 🤭 Sikam codziennie na testy i chyba widać postęp🤔 Chociaż ciągle mi siedzi w głowie, że taka malutka była ta beta w pon. Od góry poniedziałek, wczoraj i dzisiaj:
Juliet, Domistr, Oliwka91, futuremama, midzia, Manioka lubią tę wiadomość
-
Ogromne gratulacje Juliet i dużo zdrówka dla Was🥰
Sparky gratulacje kreseczka CIEMNIEJE !! 😍🤰
A ja mam dziś stresa bo okres się spóźnia od wczoraj, piersi powiększone ale boje się zatestowac 😔 do tego mam dola więc na bank jutro przyjdzie @ eh13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Oliwka, ciągle bym spała. Ale nic mnie już nie boli, no może poza ręką od wbitego wenflonu, bo były trzy próby w różnych miejscach 😉 Ogólnie super, jutro pewnie już będzie całkiem normalnie 🙂
Martyna, właśnie mi się śniłaś. Nie wiem jak wyglądasz, ale w śnie byłam pewna, że to Ty 😉
Gadałyśmy o dzieciach 😁🧸
Sparky, ładnie ciemnieje 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 17:21
-
Sparky ciemnieją jak szalone 🥳 będzie dobrze! Czasem beta jest mała a potem rośnie bardzo szybko 😉
Domistr trzymam kciuki 😘 mam nadzieję, że to wkurzenie to przez hormony ciążowe 😉
Ja nie wzięłam w końcu tego proga 🙈 już trudno najwyżej dostanę plamienia 9dpo i będę płakać ale pomyślałam, że w takim razie go sobie sprawdzę w tym cyklu 😉Domistr lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Monia, a możemy sobie pogadać ☺️☺️ Mi się tez często śni ktoś z forum , to takie dziwne 🧐🤣
Jak nastrój przed IUI?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Sparky ciemnieje pięknie! 😍
Eh a ja już zgłupiałam. 10dcyklu a ja już mam gesty kremowy śluz, a szyjka ani jeden dzień nie była otwarta. Kurłaaaaa, a owu zwykle miałam 12-14 dc. Test owu z rana negatywny
Dobrze ze jutro idę na podgląd do lekarza co tam w kurniku... -
Sparky i gdyby każda z nas wytrwała do dnia @ to by nie było stresu że beta mała czy kreska zbyt jasna🤣 Przecież dzisiejsza krecha już jest naprawdę super i nie ma wątpliwosci że beta rośnie😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 20:16
-
Juliet cudownie! 😍❤️ Nareszcie razem! 😊😊
Sparky testy Ci super ciemnieja, nawet powiem Ci, że każdego dnia masz mocniejsze o wiele czyli beta na pewno super przyrasta 😊
Z tymi moimi mdłościami to lipa bo na nic nie mam ochoty, nic nie chce mi sie jesc. A jak cos jem to z przymusu i nic mi nie smakuje. Jedynie cos gazowanego jak pije to sie lepiej czuje. A tak to czuje jak ciagle wszystko stoi mi w gardle..Juliet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Juliet cudownie! 😍❤️ Nareszcie razem! 😊😊
Sparky testy Ci super ciemnieja, nawet powiem Ci, że każdego dnia masz mocniejsze o wiele czyli beta na pewno super przyrasta 😊
Z tymi moimi mdłościami to lipa bo na nic nie mam ochoty, nic nie chce mi sie jesc. A jak cos jem to z przymusu i nic mi nie smakuje. Jedynie cos gazowanego jak pije to sie lepiej czuje. A tak to czuje jak ciagle wszystko stoi mi w gardle.. -
Domistr wrote:Ogromne gratulacje Juliet i dużo zdrówka dla Was🥰
Sparky gratulacje kreseczka CIEMNIEJE !! 😍🤰
A ja mam dziś stresa bo okres się spóźnia od wczoraj, piersi powiększone ale boje się zatestowac 😔 do tego mam dola więc na bank jutro przyjdzie @ eh
Domistr testuj koniecznie! Panuje teraz taka dobra passa na sikanie i 2 kreski, że inaczej być nie moze! 😊✊Domistr lubi tę wiadomość
-
anka wrote:Moze sprobuj czegoś lekkiego?
Probowalam krakersy jeść z rana ale jak przegryze dwa razy to mi w buzi rośnie zaraz.. Dzisiaj jadlam tosta i nawet dobrze mi smakowal ale zaraz zaczęło mi rosnąć w buzi, cofalo mi sie i już było po jedzeniu.. -
abrakadabra wrote:Probowalam krakersy jeść z rana ale jak przegryze dwa razy to mi w buzi rośnie zaraz.. Dzisiaj jadlam tosta i nawet dobrze mi smakowal ale zaraz zaczęło mi rosnąć w buzi, cofalo mi sie i już było po jedzeniu..
Poproś męża żeby rano przynosił Ci jakąś kanapkę do łóżka i jedz na leżąco małymi gryzkami od razu po przebudzeniu. Musisz znaleźć coś co Ci podejdzie- ja przez pierwsze 3 msc jadłam bagietkę z almette śmietankowym (nic innego nie wchodziło wcale).25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Sparky pięknie ciemnieje 🥰
Coś z tymi forumowym snami jest na rzeczy, mi ostatnio (dziś albo wczoraj) śniło się, że Olenkaqx wstawiła pozytywny test 😎
Ja właśnie wracam z wizyty u nowego lekarza. Jestem po owulacji, oczywiście z prawego jajnika. Nie dopytałam o endometrium. No i tak w skrócie: lekarz twierdzi, że jak najbardziej mogę mieć swoje owulacje, ze względu na wiek powiedział, że wcale nie muszą być słabej jakości i moje AMH też nie musi być wyznacznikiem. Mówił, że skoro mam skoki temperatury, objawy okołoowulacyjne, kilka owulacji w roku potwierdzonych to prawdopodobnie przez większość cykli je mam. Powiedział natomiast, że według niego problemem jest tu czynnik męski, bo mimo wszystko nasienie może być za słabe. I że nie wiadomo na ile te parametry tak skaczą, bo jednak co badanie są inne. Wstępnie jest plan na drożność jajowodów, ale najpierw mąż ma powtórzyć badanie nasienia + HBA którego nie robił. Jeśli wyjdzie w miarę ok, to robimy drożność i później możemy pomyśleć o inseminacji.
Ogólnie to lekarz spoko naprawdę, ale znowu się chyba trochę podłamałam… Myśl, że to u mnie jest coś nie tak chyba lepiej znosiłam i ja i mój chłop. Teraz znowu on ma wielkiego doła i jest etap że „wszystko to jego wina”, a mnie już to wkurza… Wiecie jak to facet… Ja latam po lekarzach, załatwiam wszystko, kompletuje codziennie tą tonę supli, szukam nowych lekarzy i sposobów i jakoś to psychicznie znoszę, a chłop z fochem i załamką już. Grrr…Olenkaqx lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
nick nieaktualnyLimonka26 wrote:Sparky pięknie ciemnieje 🥰
Coś z tymi forumowym snami jest na rzeczy, mi ostatnio (dziś albo wczoraj) śniło się, że Olenkaqx wstawiła pozytywny test 😎
Ja właśnie wracam z wizyty u nowego lekarza. Jestem po owulacji, oczywiście z prawego jajnika. Nie dopytałam o endometrium. No i tak w skrócie: lekarz twierdzi, że jak najbardziej mogę mieć swoje owulacje, ze względu na wiek powiedział, że wcale nie muszą być słabej jakości i moje AMH też nie musi być wyznacznikiem. Mówił, że skoro mam skoki temperatury, objawy okołoowulacyjne, kilka owulacji w roku potwierdzonych to prawdopodobnie przez większość cykli je mam. Powiedział natomiast, że według niego problemem jest tu czynnik męski, bo mimo wszystko nasienie może być za słabe. I że nie wiadomo na ile te parametry tak skaczą, bo jednak co badanie są inne. Wstępnie jest plan na drożność jajowodów, ale najpierw mąż ma powtórzyć badanie nasienia + HBA którego nie robił. Jeśli wyjdzie w miarę ok, to robimy drożność i później możemy pomyśleć o inseminacji.
Ogólnie to lekarz spoko naprawdę, ale znowu się chyba trochę podłamałam… Myśl, że to u mnie jest coś nie tak chyba lepiej znosiłam i ja i mój chłop. Teraz znowu on ma wielkiego doła i jest etap że „wszystko to jego wina”, a mnie już to wkurza… Wiecie jak to facet… Ja latam po lekarzach, załatwiam wszystko, kompletuje codziennie tą tonę supli, szukam nowych lekarzy i sposobów i jakoś to psychicznie znoszę, a chłop z fochem i załamką już. Grrr…
moj akurat mial inne podejscie do tego .
przemysli wszystko i na pewno zrozumie pojdzie na badanka a może akurat wyniki sie bardzo polepszą?
lekarz widze konkretny mam nadzieje że wam pomoże i juz niedlugo ujrzysz dwie kreski i pewnie nawet iui nie bedzie potrzebna tego ci życze -
Limonka, a może nie mów mężowi ze u Ciebie kolorowo ? My oboje mieliśmy problemy- ja z cyklami , mąż z nasieniem. I jakoś tak myśle ze łatwiej nam było.
Nie wiem na ile to dobry pomysł, ale ja bym chyba nie wspominała ze u mnie wszystko jak w zegarku, a przez M się nie udaje, raczej bym powiedziała ze „musimy poprawic nasienie i podejść do IUI, bo w przypadku słabszego nasienia i moich niepewnych owulacji jest duża szansa ze się uda” o tak.
Nie łam się, będzie pięknie 😘25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Monia, a możemy sobie pogadać ☺️☺️ Mi się tez często śni ktoś z forum , to takie dziwne 🧐🤣
Jak nastrój przed IUI?
A jak tam u Ciebie? Przeszły Ci te mdłości i wymioty, czy nadal Cię trzymają? Jak tam kompletowanie wyprawki? -
Olenka, kciuki za jutrzejszą wizytę ✊🏻
Domistr, jak długą masz zazwyczaj fazę lutealną? 14 dni? To może zatestuj jutro rano, może będziesz spokojniejsza jak będziesz wiedzieć na czym stoisz 🙂
Limonka, hmm ciężki temat. Wiadomo, że jak ktoś ma diagnozę o obniżonej płodności, to to jednak ścina z nóg. I nieważne czy kobieta czy mężczyzna. To dla obojga trudne, choć pewnie kobietom łatwiej podjąć walkę, żeby coś z tym zrobić, a nie tylko się załamywać. Na pewno warto zrobić i HSG, i powtórzyć badanie nasienia. A jak się zapatrujesz na wizję inseminacji? Chcielibyście do niej podejść czy to raczej nie dla Was?