Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Cooo😳 Ale w ciąży to chyba z automatu masz ubezpieczenie zdrowotne? Czy coś się zmieniło?

Nie wiadomo, zapytałam w zusie i powiedzieli ze to nie dotyczy ich a to co mam dalej zrobić to sie zgłosić do NFZ i moze oni mi powiedza co dalej bo Inaczej mogę płacić za porod :) albo jeszcze z tekstem żebym do urzędu pracy poszla ale skoro ja jestem na zwolnieniu to i tak nie przyjma mnie. Poza tym powiedziała że mogę sobie ubezpieczenie sama gdzieś wykupić, a wykupie i z czego bede placic skoro odmówili mi po 2 miesiacach zasilku, cyrk jakich mało.

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Nie wiadomo, zapytałam w zusie i powiedzieli ze to nie dotyczy ich a to co mam dalej zrobić to sie zgłosić do NFZ i moze oni mi powiedza co dalej bo Inaczej mogę płacić za porod :) albo jeszcze z tekstem żebym do urzędu pracy poszla ale skoro ja jestem na zwolnieniu to i tak nie przyjma mnie. Poza tym powiedziała że mogę sobie ubezpieczenie sama gdzieś wykupić, a wykupie i z czego bede placic skoro odmówili mi po 2 miesiacach zasilku, cyrk jakich mało.

Jestem w szoku. Serio.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Jestem w szoku. Serio.

No ja też ale cóż poradzić.. dopisze sie teraz do mojego u niego w pracy i przynajmniej ubezpieczenie bede miala..

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    No ja też ale cóż poradzić.. dopisze sie teraz do mojego u niego w pracy i przynajmniej ubezpieczenie bede miala..

To chyba najlepsza opcja w tej sytuacji 🤷🏼‍♀️

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:

Masz bezpłatna opiekę w ciąży i do 6 tyg po porodzie , także nie masz się czym martwić. Za poród oczywiście tez nie musisz płacić

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Masz bezpłatna opiekę w ciąży i do 6 tyg po porodzie , także nie masz się czym martwić. Za poród oczywiście tez nie musisz płacić

Nie mogę dostać nawet recepty na leki, które naleza mi się w ciąży bezpłatnie bo nie przechodzi im w systemie.. dlatego musze miec gdzieś ubezpieczenie albo własnie zgłosić sie do nfz i moze oni jakoś ubezpieczają i zaznaczają, ze jest sie w ciąży. Nie wiem, ale cos zrobić musze bo nie widzi mi sie placic co 2 tyg 150 zl za same leki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 14:24

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra. A Twój partner nie może Cię ubezpieczyć u siebie? Albo ktoś z rodziny np. mama/tata? Przecież tak się da jeśli po ukończeniu szkoły nie pracujesz 🤔

Dobra dopiero zobaczyłam, że tak zrobicie, gdzieś mi uciekł ten post wcześniej 🙈
    Myślę, że to najlepsza opcja teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 14:52

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu wyprosiłam się o wyniki ana
    Wyszło ze ana obecne typ swiecenia ziarnisty 1:100 czy to wgl może mieć jskis dużo wplyw? Bo jednak niskie te miano...

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    W końcu wyprosiłam się o wyniki ana
    Wyszło ze ana obecne typ swiecenia ziarnisty 1:100 czy to wgl może mieć jskis dużo wplyw? Bo jednak niskie te miano...

Ostatnio tutaj oliwka chyba pisala kiedy jest to prawidłowe a kiedy nie.

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Ostatnio tutaj oliwka chyba pisala kiedy jest to prawidłowe a kiedy nie.
    Niestety nie pamietam... i tak skonsultuje z lekarzem wynik 😊

• Manioka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami zmęczona, z dużym bólem ale uśmiechnięta ☺️
    Mały co chwilę na cycku, ale tak to jest właśnie na początku ☺️ rozdarciuch nie dotykany 😅
    Dziewczyny, proszę jutro o kciuki żeby nas wypuścili!! 🍀🍀
    Posyłam Wam jeszcze jedno zdjęcie mego Filipa😁

https://zapodaj.net/a33284833357f.jpg.html

Abrakadabra niesamowite zdjęcie z USG😍😍 kropuś idealny!!! ❤️❤️🥰

abrakadabra, Oliwka91, Julkaaa, Pomarańcza, Sparky, NataliaGie, Limonka26, maciejka, midzia lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka: 1:100 to bardzo małe. Ja miałam 1:160 i od tej wartości zaczyna się jako dodatnie. Później okazało się, że to było spowodowane rozwijającym się już koronawirusem. Po jakimś czasie zrobilam powtórne badanie i wyszło, że jest negatywne

Dziewczyny z PCOS. Zaczęłam oglądać pewnego lekarza dietetyka na yt skupiającego się na wspieraniu zdrowia naturalnymi sposobami. Omawiał kilka produktów ktore pozytywnie wpływają na PCOS wiec chciałam się tym z Wami podziedzilic, bo może będziecie chciały spróbować. Z tego co wyłapałam to mówił o berberynie, cynamonie i kozieradce jako bardzo pomocnych produktach w tej chorobie i wspomaganiu tym samym płodności

Dla panów na wyrownanie poziomu testosteronu: kozieradka, płodność: olej z czarnuszki i pestki dyni

Gdyby ktoś chciał sprawdzić te informacje to podam ze kanał nazywa się dr Bartek kulczynski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 16:53

Oliwka91 lubi tę wiadomość

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Witam się z Wami zmęczona, z dużym bólem ale uśmiechnięta ☺️
    Mały co chwilę na cycku, ale tak to jest właśnie na początku ☺️ rozdarciuch nie dotykany 😅
    Dziewczyny, proszę jutro o kciuki żeby nas wypuścili!! 🍀🍀
    Posyłam Wam jeszcze jedno zdjęcie mego Filipa😁

https://zapodaj.net/a33284833357f.jpg.html

Abrakadabra niesamowite zdjęcie z USG😍😍 kropuś idealny!!! ❤️❤️🥰

Mówisz rozdarciuch a wyglada jak aniolek 😅🥰

Manioka lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka! Och jaka slodycz! Kciuki żebyście jutro wyszli ze szpitala

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra, aniołek jak śpi 😁 i to żeby spał przynajmniej przez dłuższą chwilę 😁

Olenka dziękujemy ❤️❤️🍀

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka uroczy jest 😍

.A. dzięki za info, poczytam o berberynie i kozieradce, bo o cynamonie słyszałam już, że dobrze wpływa na płodność, w akademii płodności sporo z nim przepisów jest :)

Chyba doczekałam się swojej owulacji 🙈 jak dziś jej nie było to ja wywieszam białą flagę 😅 bo miałam charakterystyczne bóle w podbrzuszu i śluz i ogólnie ❤️ były przedwczoraj i dziś poprawione. Tyle mogę zrobić, reszta w rękach losu 😏

Edit. Anka wydaje mi się, że będzie to traktowane jak ujemny ale skonsultuj z lekarzem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 18:27

Pomarańcza lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Manioka uroczy jest 😍

.A. dzięki za info, poczytam o berberynie i kozieradce, bo o cynamonie słyszałam już, że dobrze wpływa na płodność, w akademii płodności sporo z nim przepisów jest :)

Chyba doczekałam się swojej owulacji 🙈 jak dziś jej nie było to ja wywieszam białą flagę 😅 bo miałam charakterystyczne bóle w podbrzuszu i śluz i ogólnie ❤️ były przedwczoraj i dziś poprawione. Tyle mogę zrobić, reszta w rękach losu 😏

Edit. Anka wydaje mi się, że będzie to traktowane jak ujemny ale skonsultuj z lekarzem 😉
    Skonsultuje na pewno bo różnie to może być 😊
    A za twoja oeulke trzymsm kciuki ✊✊

Oliwka91 lubi tę wiadomość

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj dwie wiadomości i jedna zła, druga już sama nie wiem.
    W połowie października robiłam wymazy przed inseminacją i wyszła mi bakteria. Inseminacja przesunięta, ja brałam antybiotyk.
    Robiłam wymazy w tamtym tygodniu i dzisiaj dostałam wynik. Tamtej bakterii nie ma, ale pojawiła się nowa w dużej ilości. Bakteria E coli. Nie wiem czy mam znowu brać antybiotyk, czy dam radę to wyleczyć jakoś domowymi sposobami. Miałyście może z nią do czynienia?
    Tak bardzo bym nie chciała przekładać znów inseminacji ☹️ Choć pewnie tak to się skończy.
    A druga wiadomość co do której sama nie wiem jaki mam stosunek, bo nie do końca wiem co to oznacza, to zrobiliśmy badanie Allo mlr i wyszło 6,6%. Co by oznaczało chyba, że była próba implantacji zarodka, więc może byłam w ciąży biochemicznej, tylko o tym nie wiedziałam. Już od początku maja nie robię testów ciążowych, więc w sumie nie mogę tego wykluczyć, może faktycznie był jakiś biochem. O ile to właśnie ten wynik oznacza, bo nie mogę nigdzie znaleźć informacji. Raczej wszyscy piszą o tym badaniu w kontekście poronień, nie jak nigdy nie było ciąży.
    Ech ☹️

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Skonsultuje na pewno bo różnie to może być 😊
    A za twoja oeulke trzymsm kciuki ✊✊

Ja zrobiłam jeszcze Ana4 po tym dodatnim wyniku. To jest badanie 16 antygenów i każdy wyszedł ujemny. Możesz ewentualnie to dorobić jeśli chcesz już pójść do lekarza z czymś więcej :)

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    U mnie dzisiaj dwie wiadomości i jedna zła, druga już sama nie wiem.
    W połowie października robiłam wymazy przed inseminacją i wyszła mi bakteria. Inseminacja przesunięta, ja brałam antybiotyk.
    Robiłam wymazy w tamtym tygodniu i dzisiaj dostałam wynik. Tamtej bakterii nie ma, ale pojawiła się nowa w dużej ilości. Bakteria E coli. Nie wiem czy mam znowu brać antybiotyk, czy dam radę to wyleczyć jakoś domowymi sposobami. Miałyście może z nią do czynienia?
    Tak bardzo bym nie chciała przekładać znów inseminacji ☹️ Choć pewnie tak to się skończy.
    A druga wiadomość co do której sama nie wiem jaki mam stosunek, bo nie do końca wiem co to oznacza, to zrobiliśmy badanie Allo mlr i wyszło 6,6%. Co by oznaczało chyba, że była próba implantacji zarodka, więc może byłam w ciąży biochemicznej, tylko o tym nie wiedziałam. Już od początku maja nie robię testów ciążowych, więc w sumie nie mogę tego wykluczyć, może faktycznie był jakiś biochem. O ile to właśnie ten wynik oznacza, bo nie mogę nigdzie znaleźć informacji. Raczej wszyscy piszą o tym badaniu w kontekście poronień, nie jak nigdy nie było ciąży.
    Ech ☹️

Monika przykro mi z tym badaniami... E. Coli bywa w moczu, może to wtórnie do zapalenia pecherza? Miałaś antybiotyk ogólny czy miejscowy?

A co do ewentualnej biochemicznej 🥺 Może to dobrze, że się coś zadziało? Może coś ruszyło i to było niedawno i za moment już będziesz w ciąży? Trzymam kciuki mocno 😘

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ