Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jak obiecalam, miałam wrzucić fotke ale tak sie wierci, że ciezko na jakimkolwiek filmiku zrobić mi zdjęcie, żeby nie było rozmazane 🙄
Wrzucam wam filmik 😋
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 10:06
Olenkaqx, Otter, midzia, Limonka26, Ewelina26, Monika7, Oliwka91, Pomarańcza, Domistr lubią tę wiadomość
-
Ale cudne! 😍
abrakadabra lubi tę wiadomość
-
Abrakadabra cudny filmik 🥺😍
abrakadabra lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
abrakadabra wrote:Dzisiaj tez sie tak rozpycha i az mi coś naciska tak na żebro, że siedzieć nie moge. Dosłownie masakra..
A wy dziewczyny jak? Czy któraś sika niedługo? Chociaż na owulaki?
Ja kończę okres więc u mnie daleko do jakiegokolwiek sikania ale już pojutrze mam wizytę u nowej lekarki i nie mogę się doczekać 😉 dziś byłam na badaniu krwi i czekam na wyniki - ogólnie kontrola tych hormonów co ostatnio były nie bardzo, insulina, prolaktyna. Zrobiłam też amh w końcu, zawsze to jakoś odkładałam.
Teraz kibicujemy Limonce, bo chyba jest najbliżej 🤔
Monika jak sytuacja z bakteriami? Kiedy IUI? 🧐
Anka a ty jak tam?
-
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:Ja kończę okres więc u mnie daleko do jakiegokolwiek sikania ale już pojutrze mam wizytę u nowej lekarki i nie mogę się doczekać 😉 dziś byłam na badaniu krwi i czekam na wyniki - ogólnie kontrola tych hormonów co ostatnio były nie bardzo, insulina, prolaktyna. Zrobiłam też amh w końcu, zawsze to jakoś odkładałam.
Teraz kibicujemy Limonce, bo chyba jest najbliżej 🤔
Monika jak sytuacja z bakteriami? Kiedy IUI? 🧐
Anka a ty jak tam?
Daj znać jak wyszły wyniki 🍀🍀
Ja niestety jestem w zawieszeniu bo ta ureplasma msm jeszcze antybiotyk do przyszłego piątku i chyba powtórka badan tez zależy co z moim bo mu nie dal antybiotyku wiec możliwe że kolejny cykl tez będzie przerwa 😒
Ale wolę to wyleczyć do końca moja znajoma przez nią stracila maleństwo w 15 tyg 😓
A w piątek ide powtórzyć badania bo zmartwił mnie czas protrombinowy podwyższony zbadam tez progesteron z ciekawości 🙈
I za tydz prawdopodobnie będę miała hematologa . -
anka wrote:Trzymsm kciuki za wizytę ! ✊✊
Daj znać jak wyszły wyniki 🍀🍀
Ja niestety jestem w zawieszeniu bo ta ureplasma msm jeszcze antybiotyk do przyszłego piątku i chyba powtórka badan tez zależy co z moim bo mu nie dal antybiotyku wiec możliwe że kolejny cykl tez będzie przerwa 😒
Ale wolę to wyleczyć do końca moja znajoma przez nią stracila maleństwo w 15 tyg 😓
A w piątek ide powtórzyć badania bo zmartwił mnie czas protrombinowy podwyższony zbadam tez progesteron z ciekawości 🙈
I za tydz prawdopodobnie będę miała hematologa .
Dzięki, dam znać 😘 ahh ta ureaplasma pisałaś o tym faktycznie 🤦 no trzeba wyleczyć ale współczuje, że musisz się wstrzymać teraz... A jak bardzo miałaś podwyższony? Bo nie bierzesz acardu nie? Ciekawe co hematolog Ci powie, ja minimalnie też miałam aptt podwyższony 🤔 a mimo to dostałam acard 🤔 -
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:Dzięki, dam znać 😘 ahh ta ureaplasma pisałaś o tym faktycznie 🤦 no trzeba wyleczyć ale współczuje, że musisz się wstrzymać teraz... A jak bardzo miałaś podwyższony? Bo nie bierzesz acardu nie? Ciekawe co hematolog Ci powie, ja minimalnie też miałam aptt podwyższony 🤔 a mimo to dostałam acard 🤔
No niestety ale taka przerwa wyjdzie mi na dobre -
Mam część wyników:
Glukoza w sierpniu 94, teraz 79
Insulina 13 teraz 4,1 😳😳😳
Homa było 3 a teraz 0,8. Jak to możliwe, że aż tak? Biorę najmniejszą dawkę metforminy + dieta ale ostatnio nie było idealnie 🤔
Prolaktyna 270, jakieś inne jednostki ale w normie. Testosteron 54, było 53 (norma do 48)abrakadabra, Olenkaqx, futuremama, Juliet, Sparky, Pomarańcza, Monika7, midzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:Mam część wyników:
Homa było 3 a teraz 0,8. Jak to możliwe, że aż tak? Biorę najmniejszą dawkę metforminy + dieta ale ostatnio nie było idealnie 🤔
Prolaktyna 270, jakieś inne jednostki ale w normie. Testosteron 54, było 53 (norma do 48)Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
Oliwka91 wrote:Mam część wyników:
Prolaktyna 270, jakieś inne jednostki ale w normie. Testosteron 54, było 53 (norma do 48)
Wow pięknie! To teraz będzie piękna ciąża 😍
Testosteron jak jest delikatnie podwyższony to nic nie oznacza tak twierdzi moja gin bo ja tez mialam podwyższony tylko trochę wiecej niz Ty i nic z tym nie robiliśmyOliwka91 lubi tę wiadomość
-
Piekne wyniki Oliwka! Widzisz, jednak dieta robi cuda!
A najbliżej testowania jest LimonkaOliwka91 lubi tę wiadomość
-
Aż się zestresowałam w pierwszym momencie, że taka niska ta insulina ale do starań to chyba dobrze 🤔 więc chyba mogę zacząć się cieszyć 🥳
Oleńka myślę, że dużo tu dieta zdziałała jednak ☺️ jesli to była moja przeszkoda do zajścia to jestem pełna nadziei 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 19:41
-
Oliwka91 wrote:Aż się zestresowałam w pierwszym momencie, że taka niska ta insulina ale do starań to chyba dobrze 🤔 więc chyba mogę zacząć się cieszyć 🥳
Insulina musi byc jednocyfrowa a twoja jest piekna, wręcz idealna 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 19:40
-
Wooow Oliwka jakie wyniki 🤩 Zazdroszczę tej insuliny 🥰 U mnie poszło dosłownie w drugą stronę 🥲
No niby najbliżej testowania, ale… Byłam dziś u gina, ogólnie pęcherzyka nie ma czyli dobrze. Endometrium ok, ale miałam wrażenie, że sam nie był pewny czy ta owulacja była. Tzn powiedział mi, że była, ale jak dopytałam o ciałko żółte to miał problem, żeby je znaleźć. W końcu niby znalazł taki obszar bardziej ukrwiony na tym LEWYM jajniku i mówił, że to wyglada mu na ciałko żółte. Tylko mam wrażenie, że to przekonanie było na jakieś 80% 🤷🏼♀️
W piątek będę miała okazję zrobić jeszcze badania ze skierowania od hematologa, będzie to według mnie 7dpo to machnę sobie jeszcze tego nieszczęsnego proga znowu 🙈
Co najśmieszniejsze, byłam tak przekonana, że na pewno owulacji nie będę miała w tym cyklu, że zapisałam się w końcu na piątek, po pół roku planowania (bo przecież za każdym razem miałam być w ciąży jak już znalazłam termin) na dopigmentowanie brwi permanentnych. W związku z czym acardu obecnie nie mogę w ogóle brać.44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Oliwka91 wrote:Mam część wyników:
Prolaktyna 270, jakieś inne jednostki ale w normie. Testosteron 54, było 53 (norma do 48)
Super wyniki glukozy i insuliny 👍😀też bym taki chciała 😕.
Eh próbuje przejść na dietę ale chyba idzie mi kiepsko 🤷♀️Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "